ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

ΗΠΑ: Δήλωση – “βόμβα” Γερουσιαστή… Έφτασε ώρα για ανεξάρτητο Κουρδιστάν

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Μετά την  απόφαση του ιρακινού Κοινοβουλίου να ζητηθεί η αποχώρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ...ήρθε και η απάντηση μέσω της δήλωσης του Ρούμπιο, ο οποίος υπηρετεί τα ίδια κέντρα ισχύος με τον Τράμπα, ότι έφθασε η ώρα για την σύσταση κουρδικού Κράτους. Αυτή είναι μια ευνοϊκή διάσταση για εμάς.

Μία δήλωση του γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο τάραξε τα “νερά” στην Ουάσιγκτον και έδειξε ότι η Αμερική έχει εναλλακτικές λύσεις εάν το Ιράκ επιμένει στην εκδίωξη των αμερικανικών στρατευμάτων.
Πιθανότατα έφτασε η ώρα για ανεξάρτητο Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής και φίλος του Ντόναλντ Τραμπ. Σημειώνουμε ότι οι Αμερικανοί διατηρούν στρατεύματα στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο κ. Ρούμπιο σχολίαζε την απόφαση της ιρακινής Βουλής και τη δήλωση του πρωθυπουργού Αμπντούλ Μαχντί ότι “έφτασε η ώρα να φύγουν τα αμερικανικά στρατεύματα”. Και απάντησε με τη φράση για τη δημιουργία του ανεξάρτητου Κουρδιστάν.
Ο Αμερικανός γερουσιαστής σημείωσε ότι οι Κούρδοι και οι Σουνίτες βουλευτές φαίνεται ότι δεν υποστήριξαν την απόφαση της ιρακινής Βουλής.

Πηγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: