ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :
Όχι δεν είναι ο Παρθενώνας....είναι εικόνες από το πρόσφατο ταξίδι μου στην Ν.Ιταλία-Σικελία. Εδώ βρίσκομαι στην «Κοιλάδα των Ναών» (Valle dei Templi) βρίσκεται στο Αγκριτζέντο της Σικελίας, στην Ιταλία. Είναι ένα τεράστιο πάρκο που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Παρά το όνομά της, είναι στην πραγματικότητα μια υπερυψωμένη κορυφογραμμή με ερείπια και δεν διαθέτει ακριβώς 10, αλλά τα κυριότερα κατάλοιπα από 7 κύριους ελληνικούς δωρικούς ναούς και αρκετά ακόμη .
Οι ναοί και τα μνημεία που βρίσκονται εκεί είναι :
- Ναός της Κονκόρντια (Concordia): Ένας από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαίους ελληνικούς ναούς στον κόσμο.
-Ναός της Ήρας (Juno Lacinia): Χτισμένος τον 5ο αιώνα π.Χ., με υπέροχη θέα στη θάλασσα.
-Ναός του Ολυμπίου Διός (Olympian Zeus): Ένας από τους μεγαλύτερους ναούς της αρχαιότητας, που ξεχώριζε για τους τεράστιους Άτλαντες (γίγαντες) που στήριζαν την οροφή.
-Ναός του Ηρακλή (Heracles): Ο αρχαιότερος ναός της περιοχής, από τον οποίο σήμερα στέκονται 8 κίονες.
-Ναός των Διόσκουρων (Castor & Pollux): Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα τοπόσημα της κοιλάδας
-Ναός του Ηφαίστου (Vulcan): Εντυπωσιακός αλλά πλέον αρκετά διαβρωμένος από τον χρόνο.
-Ναός του Ασκληπιού: Βρισκόταν λίγο πιο έξω από τα αρχαία τείχη και ήταν κέντρο ίασης και προσκυνήματος
Η αίγα στην φωτογραφία είναι σπάνια ράτσα ελληνικής κατσικούλας που έφεραν μαζί τους οι αρχαίοι Έλληνες άποικοι στην Ιταλία, και είναι μοναδική στο είδος της. Τα κέρατα της είναι μεγάλα στριφογυριστά και κούφια. Σαν χωνάκι παγωτού περίπου για να το φανταστείτε. Το βίντεο κ΄΄ατωθεν δεν το τράβηξα εγώ.





15 σχόλια:
Ωραιος!!
Διόσκουροι Ἑλλήνιοι θεοί; Δέν νομίζω.
Φοίνικες ἤ Κάρες, Ναί.
Πατερούλης τους ὁ Καδμεῖος Τυνδάρεως καί ἀδελφή τους ἡ πουτανίτσα ἡ Βεελένη. Οἱ Ἕλληνες τήν θέλουν Ἑλένη καί βέρα Ἑλληνιδάρα.
Ε
Φίλε Ε.....δεν ξέρω αν υπήρξε ποτέ γυναίκα με το όνομα Ελένη η Βεελένη....για την οποία να ξεκίνησε ολόκληρος Παγκόσμιος Πόλεμος της τότε εποχής. Προσωπικά ΔΕΝ το πιστεύω....για καμμία πουτανίτσα όσο όμορφή και να ήταν δεν θα γινόταν τριμπούρδελο ο τότε γνωστός κόσμός.
Άρα αν ήταν μελάγχροος Φοίνιξ καί Καδμεῖος ο πατερούλης της ανύπαρκτης Ελένης , τότε λόγω συγγένειας και η Πηνελόπη σαν πρώτη της ξαδέλφη θα ήτανε και αυτή μαυρούλα!! Λες δηλαδή ότι ο Οδυσσέας παντρεύτηκε σκουράντζα και έκανε σκουράντζα γιό τον Τηλέμαχο;; Τι να σου πω δεν γνωρίζω..όμως ο Όμηρος αν ήταν έτσι δεν θα το ανέφερε ;;; Τόσες και τόσες λεπτομέρειες μας έδωσε για την επιδερμίδα τους τίποτις;; Τι στο διάτανο αν ήτανε σκουράντζες όλο το σόι γιατί να το κρύψει;;
Από την άλλη όμως είμαι 100% βέβαιος ότι σκουράντζα και μάλιστα βαθύ μαυριδερό ήταν ο παιδόφιλος "προφήτης" Μωάμεθ. Και ...«Όποιος έλεγε ότι ο Προφήτης είναι μαύρος πρέπει να θανατωθεί».
Συνεχιζεται
Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι ο ισλαμικός προφήτης ήταν ένας μαύρος Άραβας, συμπεριλαμβανομένων σαφών μαρτυριών στις λογοτεχνικές πηγές. Όλοι οι συγγενείς του Μωάμεθ είχαν μαύρη επιδερμίδα. Οι αληθινοί Άραβες είχαν σκούρο καφέ/μαύρο δέρμα, και το ανοιχτόχρωμο δέρμα χαρακτήριζε τους μη Άραβες σκλάβους.
Στην ραβική κοινωνία: πώς είναι δυνατόν ο Άραβας Μωάμεθ - ο οποίος κατηγορήθηκε από τους επικριτές του στη Μέκκα για πολλά, αλλά ποτέ ότι δεν ήταν Άραβας - να είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα;; Αν οι Άραβες είχαν χαρακτηριστικά σκούρο δέρμα, οι φερόμενοι ως οι πιο ευγενείς Άραβες.
Οι φυλές - η φυλή Κουράις του Μωάμεθ, και ιδιαίτερα η φυλή Χσιμ - ήταν διάσημες για τη μαύρη επιδερμίδα τους και, ως εκ τούτου, για την καθαρή γενεαλογία τους. Οι Quraysh τα μέλη της ήταν επίσης γνωστά για το σκούρο χρώμα της επιδερμίδας τους.
Ο ξάδελφος του και ο θείος του περιγράφονται ως μελαχρινοί και με σκούρο δέρμα. Υπόψιν ο Μωάμεθ ήταν αρκετά περήφανος για τον σκουράντζα θεοί του.
Η υποφυλή Κουραϊσί, Banå H§shim, είναι η οικογένεια (usra) του Μωάμεθ, η φυλή του (rahã), οι συγγενείς (§l) και οι συγγενείς (dhawu l-kurb§). Ως ahl al-bayt (οικογένεια) του Προφήτη, οι Banå H§shim απολάμβαναν ιδιαίτερο καθεστώς, τόσο κατά τη διάρκεια της ζωής του όσο και στην πρώιμη μεταπροφητική κοινότητα. Αυτό το ιδιαίτερο καθεστώς που αποδόθηκε στους Banå H§shim σχετιζόταν με την αξιοσημείωτη αγνότητά τους....στην καταγωγή και στο σκούρο δέρμα.
Ένας από αυτούς τους «βαθύμαυρους και ψηλούς» γιους του Αμπντ αλ-Μουαλίμπ ήταν ο Αμπντ Αλλάχ γεν. Αμπντ αλ-Μουαλίμπ, ο πατέρας του Μωάμεθ. Ένας άλλος είναι ο αλ-Αμπς, ο θείος του Μωάμεθ, του οποίου οι απόγονοι
ίδρυσαν τη δυναστεία των Αμπσιδ το 132/750 μ.Χ. Αυτή ήταν προφανώς μια σειρά από σκουρόχρωμους Άραβες.
Συνεχίζεται
Ο Αμπντ Αλλάχ γεν, τον οποίο ο αλ-Τζασίι περιέγραψε ως «πολύ μαύρο και ψηλό», ήταν ο πρώτος ξάδερφος του Μωάμεθ και ο γιος του, Αλί γεν. Αμπντ Αλλάχ, ήταν επίσης μαύρος.
Σύμφωνα με τον αλ-Αμπάρ: «Ο Μωάμεθ (Αλ-Ναφς αλ-Ζακίγια) περιγράφεται ως ψηλός και δυνατός με πολύ σκούρο δέρμα». Ο Μωάμεθ (Αλ-Ναφς αλ-Ζακίγια) ήταν μαύρος, εξαιρετικά μαύρος, κατάμαυρος (§dam shadêd aludma adlam) και τεράστιος. Είχε το παρατσούκλι «Πίσσα Πρόσωπο» (al-q§rê) λόγω της μαύρης επιδερμίδας του (udmatihi), έτσι ώστε ο Abå Jafar τον αποκαλούσε «Καρβιλένιο Πρόσωπο» (almuራammam).
Πώς έμοιαζαν οι Άραβες των Κατακτήσεων; «Μαύροι και γενειοφόροι»...
Το 638, ο Πέρσης ηγεμόνας Γιαζντγκίρντ Γ΄ παρακάλεσε τον αυτοκράτορα Τανγκ της Κίνας, Ταϊτσούνγκ, για βοήθεια εναντίον των Αράβων που είχαν εισβάλει στο βασίλειό του.
Εκεί στις ανακοινώσεις τους οι Άραβες (που ονομάζονταν εκεί Ta-shih) που συνάντησαν κατά την περίοδο Yunghui (650-656) περιγράφονται: «Η αραβική χώρα ήταν αρχικά μέρος της Περσίας. Οι άνδρες έχουν ψηλές μύτες, είναι μαύροι και γενειοφόροι».
Οι περιγραφές των Αράβων κατακτητών της Δύσης είναι παρόμοιες. Στο γαλλικό επικό ποίημα «Άσμα του Ρολάνδου» (γραμμένο περίπου το 1100), οι Σαρακηνοί εχθροί του Σερ Ρολάνδου στη Μάχη του Ρονσέβο (778)
περιγράφονται ως «ορδές πιο μαύρες από το πιο μαύρο μελάνι - κανένα ίχνος λευκού πάνω τους εκτός από τα δόντια τους»
Έχουμε κάθε εκ των προτέρων λόγο να περιμένουμε ότι ο Μωάμεθ, ως Άραβας, θα είχε σκούρο δέρμα. Ένας ανοιχτόχρωμος Μωάμεθ στη Χετζάζ του έβδομου αιώνα θα είχε επικαλεστεί «κριτικές και κατηγορίες ότι δεν ήταν Άραβας». Όταν εξετάζουμε την κλασική αραβική γραμματεία, «οι προσδοκίες μας για έναν σκουρόχρωμο Μωάμεθ στην πραγματικότητα δεν διαψεύδονται.
Ο Al-Tirmidh στο έργο του Τζάσι αλ-‘ασί αναφέρει με βάση την αυθεντία του διάσημου Συντρόφου του Μωάμεθ, Ανς μπ. Μσλίκ: «Ο Αγγελιοφόρος του Αλλάχ ήταν μεσαίου αναστήματος, ούτε ψηλός ούτε κοντός, [με] ένα όμορφο, σκούρο καστανόχρωμο σώμα (Χασάν αλ-τζισμ ασμάρ αλ-λαούν). Τα μαλλιά του δεν ήταν ούτε σγουρά ούτε εντελώς ίσια και όταν περπατούσε έγερνε προς τα εμπρός.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι, ως Άραβας από τους Banå H§shim της φυλής Quraysh, ο Μωάμεθ δεν είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα. Αλλά σκούρο πολύ σκούρο καφέ.
Συμπέρασμα : Οι πρώτοι καταγεγραμμένοι Άραβες ήταν πιθανότατα μια ομάδα Κουσιτών ή σκουρόχρωμων. Οι κλασικές αραβικές/ισλαμικές λογοτεχνικές πηγές επιβεβαιώνουν το ίδιο, ότι ένας ευγενής Άραβας ήταν ένας μελαχρινός Άραβας. Αυτό καθιστά εξαιρετικά απίθανο ο Μωάμεθ, που φέρεται να ήταν ευγενής Άραβας, να είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα, όπως στη λαϊκή φαντασία και στις επίσημες και ανεπίσημες αναπαραστάσεις, λογοτεχνικές αλλά και οπτικές. Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι ο Άραβας Μωάμεθ ήταν ένας σκουρόχρωμος Άραβας. Σκουράντζας με λίγα λόγια.
Τώρα αν μπορείς σε παρακαλώ δώσε μου πηγές για ότι υπήρξε ΓΥΝΑΙΚΑ μαυρούλα με το όνομα Ελένη, διότι για μένα κανένα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝ και μάλιστα γυναίκα δεν γεννιέται μέσα από ένα....ΑΥΓΟ.!!! Κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τον μύθο γέννησης της Ελένης.
.
Ελλάδα… Όλα εδώ ξεκίνησαν κι εδώ θα καταλήξουν!
Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί, 1207-1273
Πέρσης ποιητής
---
Πνευματική Ουσία: Ο Σαμς-ι-Ταμπρίζ δίδασκε το «εσωτερικό νόημα» της πίστης, την άμεση βίωση του Θεϊκού,
όχι απλώς την τυπική λατρεία
Σημασία:
Ο Σαμς-ι-Ταμπρίζ υπήρξε η έμπνευση και η «πηγή» της «έκστασης» που προκάλεσε την άνθηση της ποίησης
και της μυστικιστικής φιλοσοφίας του Ρουμί, καθιστώντας τον πρότυπο του «Θεϊκού Εραστή»
.
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΩΝ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΨΥΧΗ ΚΑΙ Ύψιστο ΕΣΤΙΑΖΩ ΟΜΩΣ ΣΕ ΟΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ...
.
Υ.Γ.
ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ...
ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΧΩ ΕΣΤΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ
ΤΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ...
.
Περί Μωχάμεντ:
Ἕν ἐκ τῶν πολλών ἐπιθέτων τοῦ Προφήτου Μωχάμεντ ἤ Μουστάφα ἦν τό Ἰάσεν.
Κατά τήν Ἰσλαμικήν παράδοσιν ὁ πάππος τοῦ προφήτου Μωχάμεντ, οὗ τό πραγματικόν ὄνομα ἦν Μουστάφα οὐκ ἦν Ἄραψ ἀλλά Γαζαῖος τουτέστιν ἀλλόφυλος πρόσφυξ καί ὠνομάζετο Hashim Ibn Abd Manaf, ὅπως Γαζαῖοι καί πρόσφυγες ἐκ τῆς Καρίας ἦσαν καί ἅπαντες οἱ πρόγονοι αὐτοῦ.
Τ’ ὄνομα Hashim προσδιορίζει καταγωγήν ἐκ τῆς περιοχῆς Assim, ἤτοι τήν περιοχήν Ἰασσούς τῆς ἀρχαίας Καρίας, ἥτις σημαίνει «τά προσφυγικά» ἐξ οὗ καί πάλιν τό ἐπίθετον Ἰάσεν ὅπως καί τό Μωχάμεντ τοῦ Μουστάφα. Λέξις συνώνυμος τῆς Ἀραβικῆς λέξεως Γαζά (غزاة), ἤτοι ὁ πρόσφυξ, ὁ φυγάς ἤ ὁ ἐπιῶν τουτέστιν ὁ εἰσβολεύς.
Ε
Περί τῆς Concordia:
Ὁμόνοια, ἡ θεά τῶν Ῥωμαίων καλούμενη Concordia. Μυθολογεῖται ὅτι καθιερώθη ἵνα τιμήσῃ τήν ἀδελφοποίησιν τῶν φυγάδων Τρώων Ῥωμαίων μετά τῶν ὁμαίμων Καδμείων Λακεδαιμονίων Σαβίνων.
Οὐδεμία σχἐσις μετά τοῦ Ἑλληνισμοῦ.
Ε
Περί Ἑλένης ἤ Βεελένης:
Ὁ Μαιονίδης ἤ Μαιαγόρας ἤ Μέλητος ἤ Μέλης, τουτέστι ὁ Μαίων ἤ Λυδός τουτέστιν ὁ Ἑβραῖος τῇ καταγωγῇ Ὅμηρος ἐκάλει αὐτήν Κυνῶπιν, προφανῶς συνταυτίζων αὐτήν μετά τῆς ἑταίρας ἤ τῆς Γεφυρίδος, ἤ τῆς πόρνης τοῦ Βαλανείου ἤ Βεελένης. Τ’ ὄνομα ὅμως τοῦτο οὐκ ἦν Ἑλληνικόν ἀλλά ἀμιγῶς Φοινικήϊον ὅπερ ἐτυμολογεῖται ἐκ τοῦ καταχθονίου Ναός τῆς Βάαλ (بَعْلًا) Σελήνης ἤ Ἀνάθ, ἤ τό πορνεῖον τό γνωστόν εἰς τούς ἀρχαίους Ἕλληνας καί ὡς Βαλανεῖον, τουτέστι τό αἰσχρόν λουτρόν μετά πορνείου καί δουλεμπορικοῦ κέντρου ὅπερ εἶχε καί τό σύμβολον τοῦ Τριλίθου.
Ε
Κάπου ἐδῶ μεταξύ Ὁμήρου Ὀδυσσέως καί Τρώων ἐμφανίζεται καί ὁ Sir C. Nolan καί συλλαμβάνει τόν πλανήτη ἐνοχλητικῶς ἀδιάβαστον.
Μά τήν ἀλήθειαν τέτοιο μεγαλοφυές ἀλάνι δέ ἔχω ξαναδεῖ.
Καί τί λέγω;
"Δῶσε κι ἄλλον πόνον Νόλαν" οὐδέναν λυπεῖ.
Ἔχεις κάθε δικαίωμα καί ὀρθῶς ποιεῖς ἔργον.
Ε
"Ὁ Μαιονίδης ἤ Μαιαγόρας ἤ Μέλητος ἤ Μέλης, τουτέστι ὁ Μαίων ἤ Λυδός τουτέστιν ὁ Ἑβραῖος τῇ καταγωγῇ Ὅμηρος ἐκάλει αὐτήν Κυνῶπιν, "
Ο Όμηρος ήταν εγγονός του Οδυσσέα, για αυτό γράφει για πράγματα που μόνο κάποιος που τα έχει ζήση από κοντά μπορεί να τα ξέρει. Ο αυτοκράτορας Ανδριανός είχε ρωτήσει το μαντείο των Δελφών σχετικά με τον Όμηρο ο χρησμός που του δόθηκε ήταν ο εξής :
"Ἄγνωστον μ᾿ἔρεαι γενεὴν καὶ πατρίδαν γαῖαν
ἀμβροσίου σειρῆνος.Ἕδος δ᾿Ἰθακήσιος ἔστιν,
Τηλάμαχος δὲ πατήρ καὶ Νεστορέη Ἐπικάστη μήτηρ,
ἣ μίν ἔτικτε βροτῶν πολύ πάνσοφον ἄνδρα."
METAΦΡΑΣΗ .." Με ρωτάς για την άγνωστη γενεά και την πατρική γη του αθάνατου αιδου.Είναι από την Ιθάκη ,ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ Ο ΠΑΤΗΡ ΤΟΥ και η κόρη του Νέστωρα η Επικάστη η μήτηρ του,ἡ ὁποία ἔτικτε,ἐξ όλων των θνητών τον πλέον πάνσοφον άνδρα."
Τον γάμο του Τηλέμαχου και της Επικάστης τον αναφέρει και ο Ευστάθιος Θεσσαλονίκης
Κυνωπιν την αποκαλεί ο Μενέλαος στην Οδύσσεια (Δ 145) ...είναι αρχαία ελληνική λέξη που σημαίνει «αυτή που έχει μάτια σαν σκύλου» ή μεταφορικά αναίσθητη, αδιάντροπη, ξετσίπωτη. Και λογικά στο έργο είναι ένας κερατωμένος και εγκαταλελειμμένος άντρας. Λογικότατο να την αποκαλεί έτσι....όμως το ξαναλέω ΔΕΝ υπήρξε καμμία γυναίκα είτε μαύρη είτε άσπρη είτε κίτρινη για την οποία να έγινε ο Τρωικός πόλεμος.
Καμμία γυναίκα δεν γεννιέται μέσα από ένα αυγό.!!!! Όσο για τον Νόλαν την τύφλα του ξέρει. Απλά το έκανε για να μπορέσει να πάρει χρηματοδότηση και να του δώσουν κανένα βραβείο της πλάκας.
Ακόμα όμως περιμένουμε να δούμε μαύρο ηθοποιό να παίζει τον ρόλο του Ταρζάν.!!! Είναι ο μόνος ρόλος που δεν θα τον παίξει ποτέ μαύρος.....διότι μια μαϊμού να παριστάνει μια άλλη μαϊμού τέτοιο θέαμα θα μείνει αξέχαστο..
"Κατά τήν Ἰσλαμικήν παράδοσιν ὁ πάππος τοῦ προφήτου Μωχάμεντ, οὗ τό πραγματικόν ὄνομα ἦν Μουστάφα οὐκ ἦν Ἄραψ ἀλλά Γαζαῖος "
Η Ισλαμική παράδοση έχει πει πολλές πίπες για να καλύψει την πραγματική καταγωγή και μορφή του παιδόφιλου Μωάμεθ. Για αυτό και απαγορεύει με ποινή θανάτου να τον απεικονίζουν για να μην φαίνεται η μαύρη μούρη του.
Δημοσίευση σχολίου