ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ανέστειλε τη μεταφορά των F-35 στην Τουρκία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τα λέγαμε από την πρώτη στιγμή, ότι τα Μογγόλια θα πάρουν F-35 όταν οι κερασιές βγάλουν βερίκοκα, και πέσει μπλε χιόνι.! Όταν οι διάφοροι “εντομολόγοι” προσπαθούσαν να μας πείσουν και φώναζαν κιόλας, ότι τώρα που  οι μόγγολοι θα τα πάρουν τα F-35 ....Ξέρετε, αυτά τα "ακατάρριπτα", προηγμένης τεχνολογίας μαχητικά, που πρέπει απαραιτήτως να στάξουμε κάμποσα δις για να τα προμηθευτούμε και μεις, γιατί αλλιώς θα μας κάνουν μια χαψιά, οι "ανίκητοι"  "υπερπολεμιστές" Μογγόλοι. Τα λέγαμε εδώ , εδώ, εδώ, αλλά και εδώ.
Όταν οι "αναλυτές" της κλωτσιάς έγραφαν ..." ΗΠΑ και Τουρκία γιόρτασαν την παραλαβή του πρώτου F-35 " ..εμείς εδώ στο ΖΕΥΣ ΕΛΑΥΝΩΝ λέγαμε ότι δεν θα τα πάρουν.!!
To έχουν πει και το έχουν δηλώσει ευγενικά, πολλές φορές με τον δικό τους τρόπο τι θα πάρουν οι Τούρκοι (καλύτερα να μην το γράψω) δημόσια και σε διαφορετικά μέρη.
«Φρένο» στη μεταφορά των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2019, έβαλε χθες η κοινή επιτροπή των δύο σωμάτων του Κογκρέσου εγκρίνοντας νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2019.
Ο λόγος για την αναστολή της μεταφοράς των F-35 στην Τουρκία, έρχεται ως απάντηση στην προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 από την Άγκυρα.
Οι δύο διατάξεις σχετικά με την Τουρκία, προβλέπουν την αναστολή κάθε χρηματοδότησης για τη μεταφορά στη χώρα των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, έως ότου οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας υποβάλουν έκθεση στο Κογκρέσο έως την 1η Νοεμβρίου 2019 που θα συμπεριλάβει και λεπτομερή περιγραφή των σχεδίων για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων προς την Άγκυρα από την προμήθεια των S-400.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο διατάξεις υποστηρίζονται από την ομογενειακή οργάνωση Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής (ANCA), ενώ επίσης, εμποδίζουν την πώληση όπλων στην Δ/νση Προσωπικού Ασφαλείας του Προέδρου της Τουρκίας, εκτός εάν ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο  διαβεβαιώσει το Κογκρέσο ότι προήχθησαν στην αμερικανική Δικαιοσύνη τα μέλη της Ασφάλειας του Ερντογάν που κατηγορούνται για ξυλοδαρμό διαδηλωτών τον Μάιο του 2017 στην Ουάσιγκτον.
Μετά τον συγκερασμό των διαφορετικών κειμένων των νομοσχεδίων, το ενιαίο κείμενο προωθήθηκε προς τελική έγκριση στην ολομέλεια της Βουλής και της Γερουσίας.
Τέλος, η ομογενειακή οργάνωση Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής ξεκίνησαν χθες νέα εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών υπέρ επιστολής προς τους Αμερικανούς Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, καλώντας τους να αποτρέψουν την μεταφορά F-35 σε έναν αναξιόπιστο σύμμαχο όπως η Τουρκία, η οποία παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, Αρμενίας και Κύπρου.

ΠΗΓΗ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: