ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ...Μ.Κ.Ο.!

Γράφει ο Λύκαστρος :

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ το 7,3% επί του συνόλου των μεταναστών που μπήκανε στην χώρα ήτοι 3293 προέρχονται από την Δημοκρατία του Κονγκό..Ο χάρτης μας δείχνει την διαδρομή που ακολουθούν προκειμένου να έρθουν στην χώρα μας..Ποιο είναι όμως το Κονγκό;

Τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται απ’ όλους στη Δύση και από λίγους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το κολτάν, όμως, το κύριο συστατικό τους, εξορύσσεται στη χώρα αυτή της Κεντρικής Αφρικής. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο την ατομική βόμβα που κατέστρεψε τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι την έριξαν Αμερικανοί, το ουράνιο όμως με το οποίο κατασκευάστηκε προήλθε από ένα ορυχείο του Νοτιοανατολικού Κονγκό. Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο τα θύματα στο Δυτικό Μέτωπο ήταν Ευρωπαίοι αλλά οι σφαίρες που τους σκότωσαν περιείχαν κατά 75% χαλκό από το Κονγκό.

 Η ΛΔ του Κονγκό είναι από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο: διαθέτει τεράστια κοιτάσματα χρυσού, χαλκού, διαμαντιών (άνω του 30% των παγκόσμιων αποθεμάτων), κοβαλτίου, ουρανίου, κολτάν (70% των παγκόσμιων αποθεμάτων), πετρελαίου και άνθρακα. Η αξία των ανεκμετάλλευτων ορυκτών αποθεμάτων της υπολογίζεται σε 24 τρισ. δολάρια. Οι Κονγκολέζοι όμως είναι ο φτωχότερος λαός στον κόσμο. Με μόλις 400 δολάρια κατά κεφαλήν ΑΕΠ σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ και κατατάχθηκε στην τελευταία θέση από τις χώρες του ΟΗΕ.

Περνάνε από 6 κράτη για να έρθουν εδώ.!! Βέβαια θα μου πει κάποιος δεν έρχονται μόνοι τους , τους φέρνουν οι σύγχρονοι δουλέμποροι. Όπως κάποτε φέρνανε οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί τους μαύρους από την Αφρική ως σκλάβους για να δουλέψουν ..Τώρα πλέον έρχονται μόνοι τους..Οι εποχές αλλάζουν αλλά οι πρακτικές παραμένουν ίδιες και σε αυτό το βρώμικο σκλαβοπάζαρο των λαών βρήκανε συμπαραστάτες τους χρήσιμους ηλίθιους του καπιταλιστικού συστήματος που το παίζουν και αριστεροί. Τους φέρνουν και μάλιστα με λεφτά από δική μας φορολόγηση!
Κάποτε τα δουλεμπορικά καράβια που κουβαλούσανε μαύρους από την Αφρική τους πληρώνανε οι Άγγλοι οι Γάλλοι οι Ισπανοί και οι Αμερικανοί φορολογούμενοι...τώρα ήρθε η σειρά μας.

Υ.Γ  Η εξέλιξη των δουλεμπορικών πλοίων του 16ου αιώνα λέγονται πλέον ΜΚΟ...παλιά τακτική το δουλεμπόριο και οι κατοχή σκλάβων για τους...ΆΤΛΑΝΤΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: