ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.



 ( Στην φωτογραφία βλέπουμε στο κέντρο τον εκπαιδευτή κύριο Στέλιο Σταυρινίδη εν ώρα εκπαίδευσης)

Γράφει ο Λύκαστρος.

Η μορφή του πολέμου όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα έχει αλλάξει. Από τα βουνά και τα απομακρυσμένα σημεία, έρχεται σταδιακά μέσα στις πόλεις, και οι δυτικές στρατιωτικές μηχανές προετοιμάζονταν γι’ αυτό πυρετωδώς. Ο πόλεμος εισέρχεται σε μία νέα φάση, όπου η διεξαγωγή του θα παύει να είναι μια αποκλειστική (δια)κρατική υπόθεση. Περνάμε στην περίοδο των άτακτων πολέμων (irregular warfare) και ασύμμετρων συγκρούσεων. Η αρχετυπική μάχη σε αστικό περιβάλλον υπήρξε φυσικά αυτή του Στάλινγκραντ και ακολουθεί αυτή του Βερολίνου. Και οι δύο αυτές επικές συγκρούσεις κατέδειξαν ότι το κυρίαρχο οπλικό σύστημα για αυτόν το χώρο μάχης είναι ο σκληροτράχηλος στρατιώτης του πεζικού και το «αστικό πεδίο» ένα ιδιόμορφο και με δικούς του κανόνες θέατρο μάχης. Κανονικά ο Ελληνικός Στρατός πρέπει να φτιάξει ειδικό κέντρο αστικού πολέμου σε μεγάλο μέγεθος (ας αντιγράψει το παγκόσμιας κλάσεως Ισραηλινό κέντρο), στο οποίο θα πρέπει να περνάνε τόσο μεμονωμένα στελέχη και κληρωτοί όσο και μονάδες μεγέθους τάγματος. Αν το κόστος είναι μεγάλο για τάγματα, μπορούμε αρχικά να εκπαιδευόμαστε σε επίπεδο λόχου με μόνιμα οχήματα του κέντρου.


Μέσα στην πόλη η απειλή έρχεται από παντού. Κάθε δρόμος, κάθε γειτονιά μπορεί να γίνει ένα μικρό θέατρο επιχειρήσεων. Οι μονάδες είναι συνήθως διασκορπισμένες, αποκομμένες. Βρίσκεστε διαρκώς σε συνθήκες «μονομαχίας», για αυτό και η παρουσία του άμαχου πληθυσμού αποτελεί κομβικό σημείο. Οι κάτοικοι γίνονται συνήθως θύματα, ορισμένες φορές όμως συμμετέχουν στις συγκρούσεις – εκ περιτροπής, ξεχωριστά ή ταυτόχρονα.

Σε προσωπικό και ιδιωτικό επίπεδο γίνεται καλύτερη δουλειά. Υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες ιδιώτες εκπαιδευτές που μπορούν να εκπαιδεύσουν κάποιον  άριστα.! Για αυτόν τον σκοπό δημιουργήθηκαν νέου τύπου εκπαιδευτικά κέντρα για ασκήσεις σε αστικό χώρο: παλιά τεράστια στρατόπεδα, εγκαταλελειμμένες συνοικίες απόμακρων περιοχών και νέες κατασκευές διαμορφώθηκαν σε σύγχρονα πεδία εξάσκησης.Ο πεζός στρατιώτης είναι έτσι κι αλλιώς το οπλικό σύστημα του μέλλοντος για τον πόλεμο εντός πόλεως. Σημαντική προϋπόθεση για αυτό η εκπαίδευση. Εκπαίδευση η οποία παρέχεται σε Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν λευκό ποινικό μητρώο και καλή φυσική κατάσταση. Ένας από τους καλύτερους και πιο αξιόλογους εκπαιδευτές σε παγκόσμια κλίμακα που είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά είναι  ο κύριος Στέλιος Σταυρινίδης .
Ο Στέλιος Σταυρινίδης εκπαιδεύτηκε στα ΟΥΚ της ΕΦ, ακολούθως συνέχισε με τη συνοδεία επίσημων προσώπων ενώ μετά βρέθηκε σε επίλεκτο σώμα της Αεροπορικής Πτέρυγας Αστυνομίας. Τα τελευταία 8 χρόνια είναι εκπαιδευτής στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Ασφάλειας . Παρά την οικονομική κρίση η ζήτηση για μισθοφόρους στρατιώτες παραμένει μεγάλη.
Τα μαθήματα είναι 17 ημερών και περιλαμβάνουν τα πάντα (βιβλία, μαθήματα, εξοπλισμό, σφαίρες, τρόφιμα, καταλύματα, υλικοτεχνική υποστήριξη κ.λ.π) .Στα συν προσθέστε ότι θα πάρετε και 4 πιστοποιήσεις :
- CPO level 3 SIA (Security Industry Qualifications)
- FPOS level 3 SIA
- Firearms Competency level 3
- Armoured cars B6/7.
Είναι ένας εξαιρετικός εκπαιδευτής, και ένας μεγάλος άνθρωπος.! Η εκπαίδευση μαζί του σου ανοίγει το μυαλό, και σε εκπαιδεύει από όλες τις πλευρές. Αν κάποιος θέλει να μείνει ασφαλής πρέπει σίγουρα να τον ακούει προσεκτικά. Αν κάποιος θέλει να εκπαιδευτεί πραγματικά σε συνθήκες μάχης, τότε τον συμβουλεύω να μπει στην τάξη του κυρίου Σταυρινίδη.
Στην ίδια κατεύθυνση με τον εκπαιδευτή Στέλιο Σταυρινίδη είναι και η S.S.T. SPECIAL FORCES ELITE UNIT είναι η Ομάδα Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων του σωματείου STREET SURVIVAL TRAINING (S.S.T.). Στην ομάδα μπορούν να ενταχθούν Έλληνες και Ελληνίδες με λευκό ποινικό μητρώο και καλή φυσική κατάσταση που έχουν υπηρετήσει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η επίσημη ενδυμασία της ομάδας είναι η μαύρη επιχειρησιακή στολή με σήματα χαμηλού προφίλ και ο μαύρος μπερές. Σε ασκήσεις που γίνονται σε δασική περιοχή χρησιμοποιούν την στολή παραλλαγής του Ελληνικού Στρατού με τον μαύρο μπερέ.

Βλέπουμε λοιπόν ότι έχουμε αρκετό και άριστης ποιότητας "υλικό" για την δημιουργία ενός Ελληνικού Ιδιωτικού Στρατού.! Το μόνο που θέλουμε είναι πηγές χρηματοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: