ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019

Σκληρή διαρροή… προειδοποίησης του Ισραήλ προς την Τουρκία για τα πυρηνικά “κόλπα” με το Πακιστάν

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Δεν υπάρχει περίπτωση το Ισραήλ να αφήσει μια χώρα σαν την Τουρκία με 80 εκατ. μουσουλμάνους να ελέγξει τον ζωτικό της χώρο αποκτώντας μάλιστα και πυρηνικά. Αυτός είναι και ο λόγος απόκτησης των S-400 από τους Τούρκους, ακριβώς για να προστατέψει τις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού καυσίμου, που σκοπεύουν να κατασκευάσουν. Με το Πακιστάν είχαν και έχουν καλές σχέσεις από ανέκαθεν, αλλά οι Πακιστανοί θα τους δώσουν ουράνιο μόνο εάν και εφόσον τους δώσουν άλλοι την άδεια. Το θέμα είναι τι στάση θα κρατήσουν οι Αμερικάνοι. Διότι η στάση της Αμερικής δεν είναι ενιαία σε αυτό το ζήτημα. Κάποιοι θέλουν να αποκτήσουν πυρηνικά οι Τούρκοι, μόνο και μόνο διότι έτσι πιστεύουν ότι θα ανασχέσουν την Κίνα όταν θα έρθει η ώρα να κατέβει πολεμικά προς την Μεσόγειο. Σχετικά με το θέμα αλλαγής της στάσης των Ισραηλινών με τα Μογγόλια τα λέγαμε  ΕΔΩ , και  ΕΔΩ .
Αίσθηση προκαλεί το “τιτίβισμα” ενός από τους πλέον έγκριτους και καλά δικτυωμένους ειδικούς στα θέματα άμυνας, του Babak Taghvaee (ιρανικής καταγωγής αντιφρονών στο θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης που χει πλέον στη Μάλτα), ο οποίος επικαλούμενος ισραηλινές στρατιωτικές πηγές, κάνει λόγο για ένα σκληρό προειδοποιητικό μήνυμα του Ισραήλ στην Τουρκία, με αντικείμενο τις πυρηνικές της δραστηριότητες…
Σύμφωνα με όσα ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, η ισραηλινή στρατιωτική πηγή φέρεται να του ανέφερε, ότι οι ισραηλινές υπηρεσίες παρακολουθούν “εκ του σύνεγγυς” τις συζητήσεις στις οποίες έχουν εμπλακεί οι Τούρκοι με τους Πακιστανούς, με αντικείμενο την πυρηνική συνεργασία στη στρατιωτική της μορφή. Δηλαδή, την ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου…
Όλα δείχνουν ότι έλευση πακιστανικών στρατιωτικών μέσων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου δεν είναι και εντελώς “αθώα”, στο πλαίσιο της γνωστής τουρκικής “αγωνίας” για την ασφάλεια της περιοχής (βλ. έλεγχο της Μεσογείου και εκ νέου μετατροπή της σε “τουρκική λίμνη”…), αλλά στο πλαίσιο μιας γνωστής σε γενικές γραμμές δραστηριότητας, η οποία όμως όλα δείχνουν ότι έχει κλιμακωθεί, αποκτώντας επικίνδυνα χαρακτηριστικά.
Οι Τούρκοι φέρονται να συζητούν με τους Πακιστανούς την από κοινού ανάπτυξη και παραγωγή πυρηνικών όπλων. Αλλιώς, είναι προφανές ότι οι Ισραηλινοί δεν θα αισθάνονταν την ανάγκη να εκπέμψουν αποτρεπτικό μήνυμα προς την Τουρκία, το οποίο πήγε πολύ μακρύτερα από μια απλή προειδοποίηση “σας παρακολουθούμε”.

Προστέθηκε, ότι η ισραηλινή Αεροπορία έχει τη δυνατότητα να εξαφανίσει κάθε πυρηνική απειλή, ακόμα και στην Τουρκία, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Μπορεί η διαρροή να μην έχει λάβει επίσημη μορφή, όμως η μέθοδος και το “κανάλι” που επελέγη, έχει τη σημασία του.
Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, παρακολουθούσε και την εξέλιξη του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, με τις πληροφορίες που συνέλεγε από τις πολυάριθμες πηγές του, να αποδεικνύονται έγκυρες.
Η τελευταία του αναφορά, εάν θεωρηθεί ότι απηχεί την πραγματικότητα, κάτι πολύ πιθανό εάν συνδυαστούν ήδη υπάρχουσες πληροφορίες για τις τουρκικές δραστηριότητες, θέτει ένα εντελώς νέο πλαίσιο στην περιοχή…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: