ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΣΤΑΝ ΜΑΛΑΚΙΣΤΑΝ (I)


ΜΕΙΔΙΑΣ ο Συγγράφων :

 Αφιερούται εις την αποτυχημένην γενεάν του Πολυτεχνείου και της μεταπολιτεύσεως με την ευχήν ίνα εξιλεωτικώς αξιώση αυτήν ο θεός εγκαίρως, δια μιας περιφανούς νίκης τουλάχιστον κατά των αιωνίων εχθρών του γένους, αποπλύναι ποτέ απ' αυτής τον δημοκρατικόν της ρύπον και το κοινοβουλευτικόν άγος.

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΣΤΑΝ  ΜΑΛΑΚΙΣΤΑΝ  (I)


(Σωκρατίδης, Αριστείδης )


ΑΡ: Ούφ! Κουραστική μέρα και η σημερινή!  

ΣΩ: Τι αν φράσωμεν; Δεν αναπαύεται ποτέ ο άνθρωπος. Γέρος νέος, πλούσιος φτωχός, καλός κακός, ο ίδιος βιολογικός παρονομαστής.

ΑΡ: Νομοτέλεια. Αλλά και ο τρυφηλός βίος, αδράνεια, απραξία δεν είναι λύσις. Το αυτοκίνητο για παράδειγμα. Μεγαλύτερη φθορά έχει εν ακινησία παρά εν κινήσει.

ΣΩ: Ακόμα και η ασφάλεια και η ευημερία κάνει κακό, εκθηλύνει σώμα και ψυχή. Συβαριτισμός. ει ακήκοας ποτέ.

ΑΡ: Χα! Εκείνοι οι υπναράδες αλεκτοροκτόνοι;

ΣΩ: Ή εκκολαπτήριο γραικύλων και γενιτσάρων. Ο κίνδυνος αυτός και μόνο, επικίνδυνος μεν αλλά αφυπνίζει και δυναμώνει. Συγ-κινεί.(Συν-κινεί).Κίνησις, πνεύμα ζωή, θεός.

ΑΡ: Η ύπαρξις ούτως ή άλλως στοιχίζει ακριβά, ενέχει φθορά και θάνατο.

ΣΩ: Γι αυτό και ο θεός δεν έχει θές στην ύπαρξι. 

ΑΡ: Αθεϊσμός; 

ΣΩ:Όχι απαραίτητα. Απλά ο θεός των πάντων είναι η προβολή του ανθρωπίνου πνεύματος εις το αιώνιον επέκεινα.

ΑΡ: Εξηγού περαιτέρω,   

ΣΩ: Όλα έχουν μια Αρχή κινήσεως αιωνίου. Αυτή είναι ο θεός, ο μη υπ(ό)-άρχων αλλά ο Άρχων, η πρώτη Αρχή. Η εξ αρχής κίνησις αυτή δημιουργεί, την ύπ(ο)αρχήν, ύπαρξιν, αθάνατα και θνητά υπερόντα και όντα, πνεύματα, θεούς, ανθρώπους και όλα τα οργανικά έμψυχα, και μη. Θεός εκ του αρχαιοελληνικού ρ. ¨θέω,¨ σημαίνει ταχεία κίνησις, πρβ. τρέχω<θρέχω , τροχός < θ-ροχός, ταχύς<θαχύς, θ-ύελλα κ.α.  

ΑΡ: Τι γλώσσα, θεέ μου! Αυτοί οι Έλληνες πρόγονοι! Δεν άφησαν τίποτα για τους απογόνους των,και μη, ευρείν. Δι’ αυτό ίσως μισούνται και φθονούνται τόσον. Και οι θεοί;

ΣΩ: Ψυχαί ανωτέρου πνευματικού επιπέδου. Κάποτε ίσως υπήρξαν και άνθρωποι όπως εμείς.

ΑΡ: Και οι άνθρωποι:


ΣΩ: Η γη ένα φυτώριο, εκκολαπτήριο και εκπαιδευτήριο των, εν δυνάμει θεών, ανθρώπων.  Πώς σού φαίνεται;  

ΑΡ: Αν βάσει αυτού βλέπει κανείς τον συνάνθρωπόν του ως μικρόν θεόν και εν δυνάμει μεγάλο θεό, καθόλου άσχημο αλλά και πολύ εξανθρωπιστικό και αδελφοποιητικό μάλιστα.

ΣΩ: Μα πώς αλλιώς νομίζεις ευπορεί η ανθρωπότης ομονοήσαι και ευδαιμονήσαι; Η θρησκεία εξαγριώνει και μόνο η εν ελευθερία και αληθεία φιλοσοφία εξημερώνει, εξανθρωπίζει και κάνει ένθεον τον άνθρωπο κατά την δύναμιν εκάστου. .

ΑΡ: Και ο θεός Αρχή αυτός πώς επικοινωνεί με τον άνθρωπο;     

ΣΩ: Αυτή είναι δουλειά των υποθεών ή θεών και θεαινών που συνιστούν το ψυχοπνευματικό του σύστημα (συναισθήματα της ψυχής και νοήματα του πνεύματος.)

ΑΡ: Δηλαδή;   

ΣΩ: Όποιος ζη, και δι’ όσον ζη, σε άριστο ηθικό κλίμα, ψυχική ανάτασις , ευφορία, ευδαιμονία, αυτός έχει, περισσότερο ή λιγότερο, τον θεό και τους θεούς μέσα του και βρίσκεται στον σωστό καλό δρόμο.

ΑΡ: Και όταν παύει συμβαίνειν αυτό;

ΣΩ:Ευφορία και αφορία ψυχής. Αι θνηταί πλάται μας δεν αντέχουν επί μακρόν φέρειν τα δώρα και την δόξα των θεών.  

ΑΡ; Και οι θεοί πού ζούνε. 

ΣΩ:  Σε ιδιαίτερους αιθερίους τόπους αιωνίου και απείρου κάλλους και ευδαιμονίας όπου δεν υπάρχει ημέρα ούτε και νυξ αλλά κλίμα ευαγές παγίου πρωτογενούς φωτός, 

 ΑΡ: Και σύ πώς τα έμαθες αυτά; Ταξίδεψες ποτέ εκεί και είδες; 

ΣΩ; Ναι.

ΑΡ: Πώς:

ΣΩ: Ακολουθώντας την σκέψι μου, απλά.

ΑΡ: Φιλοσοφών;

ΣΩ; Άνευ μαλακίας. Αλλιώς θα ήμουν ιερέας. Ή κολαούζος νεοέλληνος πολιτικού. Άξιος μαλακοπολίτης του Μαλακιστάν.

ΑΡ:  Η Ελλάς είναι αυτή;

ΣΩ: Ή πρώην Ελλάς και νυν Πηνελόπη. Η οποία είναι υπό κατοχήν των πολιτικών της μνηστήρων ο δε Οδυσσεύς αγνοείται.

ΑΡ: Αντί Οδυσσέως Ρουβίκων και αντί Τηλεμάχου Μέρκελ, ξενοκρατία και πλήρης απαιδευσία και φαυλότης.Ή όχι.  

ΣΩ: Αυτός ο υπνικός κατήφορος πάντως μάς προετοιμάζει και προϊδεάζει για κάτι μεγάλο, κακό ή καλό. Το πρώτον απεύχομαι, το δεύτερον ελπίζω και πιστεύω.  

ΑΡ: Συμφωνώ.

ΣΩ: Αλλά όσο πιο ελεύθερος, φιλαλήθης και φιλομαθής είναι τις τόσο και πιο σοφός και ευδαίμων. Και δια τούτο ένθεος. Αυτό άλλωστε και μόνο δίνει νόημα στην ζωή και πίστι στον αγώνα της ώστε διάγειν τινα ως άνθρωπον και όχι ως ζώον. .

ΑΡ: Φιλοσοφίας όπως και ιστορίας πάντως δημιουργοί οι Έλληνες υπήρξαν.

ΣΩ:Και τίνων δεν υπήρξαν;   Όλοι οι άνθρωποι από Έλληνες, τους Πανέλληνες, το γένος ,  προέρχονται, από την ίδια αγαθή μητέρα θεότητα.

ΑΡ: Αλλά πώς μίκρυνε τόσο σήμερα αυτή η πανάρχαια, ευφυεστάτη, θεία φυλή; Ή όπως ισχυρίζεαι συ όλη η σημερινή ανθρωπότης; 

ΣΩ: Όπως σμίκρυνε και η παιδεία, η γνώσις και απωλέσθη η ελληνική συνείδησις της καταγωγής αυτής της ανθρωπότητος.

ΑΡ:Απηγορευμένη αλήθεια και γνώσις;

ΣΩ: Ελληνική αλήθεια και γνώσις, συνωμοσία σιωπής και σκοτεινά ιερατεία, καταλαβαίνεις.  Όλο για Φοίνικες, Ινδοευρωπαίους και Καυκασίους ακούς πλέον σε όλα τα πανεπιστήμια, Ακαδημίες και στοές του συστήματος.

ΑΡ: Και πώς έγινε αυτό;

ΣΩ: Ακούνε σε όλα τους χαζαροεβραίους τραπεζοκράτορες προσβλέποντας στα βρώμικα χρήματά τους και έτσι πήραν τον κακό δρόμο της ψυχής. Και ιδού τα αποτελέσματα. Η Δύσις σήπεται πολιτικά και διαλύεται ηθικοκοινωνικά και εθνικά. Λαθροπαγκοσμιοποιημένα.

ΑΡ: Δυστυχώς και χώρα μας, πρώτη και χειρότερη,μαζί τους.    

ΣΩ: Ο τόπος μας είναι ο πιο προικισμένος, γεωγραφκά, κλιματολογικά, διατροφικά στον πλανήτη γι αυτό και εξέθρεψε τον πιο ευφυή και φιλελεύθερο άνθρωπο. Τον χειραφετημένο πολίτη του πολιτισμού. Εξ ού και γι αυτό ξεκίνησαν από εδώ τα πάντα όλα, ανθρωπότης, πνεύμα, θεοί και πολιτισμοί. Ευεργετημένος τόπος και άνθρωποι, οι φυσικοί μεγαλόψυχοι ευεργέται της ανθρωπότητος.

ΑΡ: Αυτό να λέγεται.

ΣΩ: Τα καλύτερα παραγόμενα προϊόντα της γης, φυτικά, ζωικά, πνευματικά και ανθρώπινα, εδώ. Προικισμένος μεν τόπος πλην όμως στενάχωρος, σκληρός και επίφθονος. Δεν συγχωρεί ολιγωρία και τρυφή. Αλλά ας ρίξωμε στην ιστορία μια προϊστορική ματιά. Γιατί το ελληνικόν έπος δεν αρχίζει εκεί κοντά στο χίλια π.Χ όπως μάς θέλει πιστεύειν το σκοταδιστκό κατεστημένο λλά πολλές πολλές χιλάδες χρόνια πριν, έως και διακόσιες χιλιάδες χρόνια ανεκαλύφθησαν αρχαιολογικά ίχνη του. Ειδικότερα την τελευταία δεκαχιλιετία περίπου, παγετώνες περιέβαλλαν την γη, γεωγραφικά πάνω από τον περιμεσογειακό χώρο, ενώ  και κάτω απ’αυτόν ο ήλιος έκαιγε τα πάντα, αμφότερα μέρη εχθρικά και ακατάλληλα για την ζωή και πνευματική ανάπτυξι του ανθρωπίνου είδους και του πολιτισμού του. Με παρακολουθείς;

ΑΡ: Μετά ζέσεως.

ΣΩ: Ωραία.Ο μόνος κατάλληλος χώρος τότε για να θρέψει ανθρώπινο πληθυσμό και πολιτισμό ήταν ο περιμεσογειακός και περιαιγαιακός, άντε και ο περιευξείνιος χώρος, με πολιτικοοικονομικό κέντρο πάντα την ηπειρωτική Ελλάδα, Κυκλάδες Πελοπόννησος, Κρήτη. Ιδανικός λοιπόν τόπος αλλά περιωρισμένος και επισφαλής, πολλά βουνά, δυσφύλακτα σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, όπως σήμερα. Γι αυτό οι κάτοικοί του μετανάστευαν κατά περιόδους, μαζικά και μεθοδικά, - και σχεδόν μόνιμα όπως και σήμερα -  σε άλλα πλούσια και ακατοίκητα μέρη ανά τον πλανήτη, μέρη που στο μεταξύ ελευθερώνοντο βαθμιαία με την προοδευτική τήξι των πάγων και εγίνοντο κατοικήσιμα και εύφορα. Μέρη παρά ταύτα πολύ, κλιματολογικώς και διατροφικώς, υποδεέστερα των ελληνικών περιοχών, μέρη που γι αυτό τον λόγο, - και είναι επιστημονικώς αυτό εξηκριβωμένο - περιστέλλουν κατά πολύ την πνευματική ικανότητα. και ευφυία του ανθρώπου. Αυτό φαίνεται  στην γλώσσα, καμιά δεν συγκρίνεται με τον πλούτο της ελληνικής, και κυρίως από την προφορά της, την λεπτότητα και μουσικήν ποιότητα της οποίας ουδείς, ακόμα και Έλλην, επί μακρόν εκτός Ελλάδος απομακρυνθείς και διαμένων δύναται έχειν ή διατηρείν. Γίνομαι αντιληπτός; 

ΑΡ: Σε ακούω εμβρόντητος όπως οι Φαίακες εκείνοι τον ομηρικό Οδυσσέα οίτινες ¨ακήν εγένοντο σιωπήι¨. ( ετέλουν υπό ακουστικήν σιωπήν.) Για συνέχισε... 

ΣΩ; Συν τω χρόνω λοιπόν όλο και νεώτερα, συνεχή και αμείωτα, κύματα Ελλήνων μεταναστών εύρισκαν εκεί που έφθαναν άλλους Έλληνες άλλων προηγουμένων μεταναστεύσεων εκβαρβαρισμένους όμως ήδη από καιρό. Γιατί μετά τρεις γενεές κατά την βιοφυσικήν επιστήμην ο άνθρωπος εκτός ελληνικού κλίματος υφίσταται την απώλεια των εννέα δεκάτων της πνευματικής του ικανότητος. Όπερ σημαίνει ότι σε ίδιο αριθμό ατόμων εντός και εκτός ελληνικού χώρου η αναλογία ιδιοφυών και μεγαλοφυών είναι ένας εκτός προς εννέα εντός. Προσέτι παράβαλε την ελληνική με την λατινική γλώσσα και τις λατινογενείς πόσο άγαρμπες και χονδροειδείς είναι εν συγκρίσει με την ελληνική με τις 72 κλίσεις ρήματος και τα γράμματα το δέλτα, θήτα που δεν αρθρούνται συνδυαστικά πουθενά εκτός του ελληνικού χώρου. Μόλις δίπλα στην Ιταλία ο ¨Θεόδωρος¨ εκφυλίζεται γλωσσικά εις ¨Τόντορο,¨ στην δε Ρωσία εις ¨Φιοντόρ¨ (Ντοστογιέφσκι.)  Το ίδιο και ο ¨θρίαμβος¨  γίνεται ¨τριούμφ¨, ο ¨θησαυρός¨ ΄τεζόρο¨ ¨τρέζορ¨κ.λ.π. Άσε που το ελληνικό αλφάβητο είναι τρία σε ένα. Γράμματα, αριθμοί και μουσικαί νότες.  

ΑΡ: Θεία γλώσσα.

ΣΩ: Αηδόνος μεταξύ και  κόρακος η διαφορά, η μουσική, γλωσσική και γνωσιακή διαφορά μεταξύ της ελληνικής και μη ελληνκών γλωσσών. 

ΑΡ: Όλος ο κόσμος πλέον το αντιλαμβάνεται αυτό. Ίσως και γι αυτό και οι βάρβαροι και οι νεοβάρβαροι επικυρίαρχοι επέτρεψαν εις τους επικίνδυνους Έλληνας μέχρι στιγμής υπάρχειν. Έχουν ανάγκη ου μόνο το πνεύμα αλλά και το αίμα των Ελλήνων, επιμειγνύμενοι μετ’ αυτών κα αντλούντες γενιτσάρους. Τόσο φυλετικώς και πνευματικώς κατώτεροι, αβέλτεροι και απνευμάτιστοι είναι. Βλέπε και Ν.Α.Σ.Α.

ΣΩ: Έτσι είναι. Οι Έλληνες διαπρέπουν παντού δια της  επιστημονικής των μεγαλοφυίας αλλά και του ανθρωπισμού των, κυρίως εις το εξωτερικόν, Παράδειγμα το εμπορικόν των ναυτικόν, το πρώτον παγκοσμίως. Αλλά έστω και ως ηττώμενοι ως οι σημερινοί, οι Έλληνες, τόσο οι αυθεντικοί αλλά και εξωμόται και οθνείως αφομοιωμένοι, δεν παύουσι ευεργετείν πνευματικώς την ανθρωπότητα υπηρετούντες, συνειδητά ήκαι μη, το σχέδιον του αγαθού Δημιουργού της ανθρωπότητος.

ΑΡ:Αλλά γιατί μόνο στο εξωτερικό πλέον ευδοκιμούμε; 

ΣΩ: Διότι στο εξωτερικό εκεί μας επιτρέπεται κάποια ελευθερία κινήσεων και ευκαιρία το ελληνικό μας δαιμόνιον αναπτύξαι αφού εργαζόμεθα εις όφελος των προηγμένων ισχυρών κρατών. Όπερ το ίδο αυτό απαγορεύεται, αυστηρώς, δια δημοκρατικού νόμου και ροπάλου, εις την πατρίδα μας  ίνα μη γίνη η Ελλάς μεγάλη και ανταγωνιστική δύναμις, εχούσης άλλωστε προς τούτο όλα τα προσόντα (μεγάλα, εφευρετικά, ναυτικά και ηγετικά μυαλά, ιστορία, παράδοσι, γεωγραφική και γεωστρατηγική θέσις, κλίμα, γεωλογικός, ορυκτός πλούτος λόγω του ηφαιστειογενούς εδάφους, κ.λ.π.)

ΑΡ: Έτσι εξηγείται η απόαιώνων ενδημούσα εισαγομένη θρησκεία, αναρχία, φαύλος κομματισμός, γραφειοκρατία, ο κατάλληλος άνθρωπος στην ακατάλληλο θέσι, ο πόλεμος κατά της γλώσσης, ο κομματοσυνδικαλισμός,  και εν τέλει ο ανθών, σχεδόν μόνο εδώ, αποτυχημένος παντού αντεθνικός και ανθεληνικός εβραιοκομουνισμός κ.α.

ΣΩ; Είναι η πολιτική των προστάτιδων δυνάμεων (όρα αγγλ. ρ. protect= προστατεύειν και προτεκτοράτον.) Οι Έλληνες εμποδίζονται, γραφειοκρατικώς και πολιτικώς, δια των υποτελών και εκβιαζομένων και μη γνησίων Ελλήνων πολιτικών των κυρίως, ώστε μη δημιουργείν και παράγειν τίποτα εις όφελος της αναπτύξεως της πατρίδος των.

ΑΡ: Αχαριστία, ατιμία ανηθικότης αυτό εκ μέρους των ευεργετηθέντων, δήθεν πολιτισμένων, εθνών. 

ΣΩ:   Η μεγίστη. Το τραγικόν πάντως και οξύμωρον της υποθέσεως είναι ότι οι δήθεν πολιτισμένοι αυτοί λαβόντες δόσεις τινας ελληνικού πολιτισμού και επιτυχόντες κάποιες τεχνολογικές κατακτήσεις, αντί του επιδείξαι την μεγαλοψυχίαν του ανωτέρου και ευγνωμόνως ανταποδούναι τα ίδια προς τους διδασκάλους φωτοδότας και ευεργέτας των Έλληνες, σπεύδουν φθονερώς καταστρέψαι και αφανίσαι αυτούς δια το σφετερισθήναι ανίερα τας παρά των Ελλήνων καταγομένας πνευματικάς και πολιτιστικάς των κατακτήσεις τας οποίας αυτοί ποτέ δεν εξεπέρασαν όπως ούτε και ¨το¨ ξεπέρασαν.  .   

ΑΡ; Δυστυχώς. Αλλά συνεχιστέον όθεν παρεξέβημεν.

ΣΩ: Δεδομένου ότι, μετά από τρεις γενεές και εξής, ως προείπαμε, οι εν λόγω αρχαίοι Έλληνες μετανάσται, και επειδή, λόγω του οιονεί ¨βαρβάρου¨ ατμοσφαιρικού κλίματος που εύρον εκεί και το οποίο αλλοιώνει την κυτταρική μνήμη και γλώσσα, εξεφυλίζοντο και εξεβαρβαρίζοντο, στα νέα εδάφη των, συν τω χρόνω όλο και πιο πολύ. οι επόμενοι Έλληνες μετανάσται, ανά διακόσια, πεντακόσια κ.λ.π. χρόνια, ουδέποτε υποψιάζοντο ότι οι βάρβαροι που έβλεπαν φθάνοντας στα νέα μέρη υπήρξαν κάποτε παλαιότεροι μετανάσται ομόφυλοί των Έλληνες. Και ούτω καθ’ εξής. Έπειτα είναι και το φίλαρχον και αξιωματικόν της φυλής. Όσοι λοιπόν αδικημένοι πρίγκιπες και πολιτικοί εξόριστοι έφευγαν πικραμένοι από την πατρίδα των εγίνοντο γενίτσαροι και ανθέλληνες, οι όσο κοντινότεροι στην Ελλλάδα τόσο πιο πληγωμένοι και φανατικοί ανθέλληνες, από φθόνο και μανία εκδικήσεως, εντασσόμενοι και αφομοιούμενοι στην βάρβαρη πλευρά και σε θέσεις ηγετικές λόγω φυλετικής ιδιοσυγκρασίας. Τέτοιοι υπήρξαν και οι Φοίνικες πού λένε ότι έδωσαν το αλφάβητο στους αυτόχθονες Έλληνες, ψέμα σκόπιμο όπως και η ινδοευρωπαϊκή γλώσσα και η καυκάσια λευκή φυλή και άλλα ελληνικά, κλεμμένα και διαστρεβωμένα, πολλά .

ΑΡ; Καταπληκτικό. Όλα ελληνικά λοιπόν! Έτσι εξηγούνται όλα.

ΣΩ: Ο έλεγχος της ανθρωπότητος ξεκινά κι αυτός από δω. Από την απόκρυψι και διαστρέβλωσι της συγκλονιστικής αυτής ιστορικής αλήθειας, του ¨όλα ελληνικά.¨ Πρόκειται για την ελληνική καταγωγή της ανθρωπότητος και του πολιτισμού της και τα, ανά την υφήλιον,, εσκεμμένως αποκρυπτόμενα και επιμελώς σβεννύμενα, διεσπαρμένα πανάρχαια ελληνκά ίχνη που φθάνουν μέχρι τον Ειρηνικό και τας νήσους του Πάσχα!

ΑΡ: Πολύ συγκινητικό αλλά και θλιβερό, για σκέψου, αν είσαι μάλιστα και ο σημερινός αδίκως κατατρεγμένος και υπό εθνοφυλετικόν αφανισμόν λαθρογενοκτονούμενος Έλλην.

ΣΩ: Η ανωτερότης και ιδιαιτερότης του Έληννος, δεν είναι  φθηνός  τις, ρατσιστικός και ναρκισσιστικός εγωισμός αλλά είναι το θαύμα θαυμάτων, η γενετική προιξ του θεού της Ελλάδος,του ελληνικού ατμοσφαιρικού κλίματος, προς τον άνθρωπον. Ο Έλλην συνεχίζει το έργον του δημιουργού του.

ΑΡ: Τουτέστιν;

ΣΩ: Την απολλωνίαν μετάλλαξιν του ον-αν-θρώπου (πρβ. όνος, λατρευτικόν είδωλον των μισανθρώπων Κρονείων ιερατείων και θρησκειών) εις ΤΟΝ ηλιακόν Δ-ήλιον άν-θρωπον.

ΑΡ: Άαα. Γι αυτό λοιπόν ο Απόλλων ήλιος εγενήθη στο κέντρο του Αιγαίου! 

ΣΩ: Και δια τούτο μισείται ο Έλλην τόσο πολύ από τα ιερατεία δημιουργούς των μισερών και ρυπαρών, βδελυρών γενών..

ΑΡ: Τίποτα δηλαδή δεν ξέρομε ούτε διδασκόμεθα δια το θείον γένος μας.

ΣΩ: Ο αντιγνωσιακός έλεγχος των σατανικών ιερατείων, βλέπεις. Και η δι’ αποκαλύψεως συγκάλυψις.

ΑΡ: Τρομερό βάρος και άγχος πάντως, να γεννηθής κληρονόμος και διαχειριστής τηλικούτου ιστορικού και πνευματικού μεγαλείου και πλούτου.

ΣΩ:  Και στην καλυτέρα πατρίδα γη του κόσμου. Διό και οι αρχαιόθεν παραμένοντες στον ελληνικό χώρο πρόγονοι Έλληνες, τότε, κατά τον Ισοκράτη, και σήμερα, διεκήρυσσαν και διακηρύσσουν είναι αυτόχθονες και όχι επήλυδες. Αφού καλύτερος τόπος διαμονής για τον άνθρωπο από την Ελλάδα δεν υπάρχει, οπότε ουδέποτε θα την εγκατέλειπες, μη ανωτέρας βίας και βιοτικής ανάγκης πιεζούσης.

ΑΡ: Άριστα εξηγείς, διδάσκαλε βέλτιστε, την αυτοχθονίαν των Ελλήνων, αυτήν που ουδέποτε έσχον οι ληστρικοί και νομαδικοί βάρβαρι γείτονες αυτών.  Ουδείς γαρ εξ αυτών έκτιζεν πόλεις εξ ού και πολιτισμός ει μη μόνον κατέκτων, εδήωνον και κατέσφαζον τους πολίτας αυτών. 

ΣΩ: Μη πικραινόμεθα λοιπόν και άγαν αγανακτούμεν δια τα κακοπαθήματα και την κακοτυχίαν της φυλής. Ουδέν καλόν αμιγές κακού.  Το πρώτο γαρ δεν διεγείρει μόνο τον θαυμασμόν και εκτίμησιν και αγάπη των άλων αλλά και την κακία και την επιβουλή των μισούντων και φθονούντων. Ανθρώπινον και η κακία. Δεν ζώμεν, ως λέγεται, εις κοινωνίαν αμώμων αγγέλων. .

ΑΡ; Όλα είναι σοφά μοιρασμένα και ρευστά εις την ζωή των ανθρώπων ώστε και ο πλέον ταπεινός και αδύνατος δύνασθαι ελπίζειν και μοχθείν για το καλύτερο και μη απελπίζεσθαι και μοιρολατρείν. 

ΣΩ: Επομένως όχι μεμψιμοιρίες ελληνικές και εβραιοχριστιανικές κλάψες. Ψηλά το κεφάλι. Έχομε πολλή δουλειά εμπρός μας. Η ιερά αποστολή μας επί γης δεν τελείωσε. Η ανθρωπότης μάς έχει σήμερα, περισσότερο ίσως παρά ποτέ, ανάγκη.

ΑΡ: Ανάγκη ως προς τι;

ΣΩ; Ανάγκη επιδείξαι οι ίδιοι την ελληνικότητά μας ήτοι τον καλύτερο εαυτό όχι μόνο ημών αλλά και της συγγενούς ανθρωπότητος .

ΑΡ: Και εις τι συν΄σταται αυτός ο καλύτερος εαυτός;  .

ΣΩ: Άκου λόιπόν. Εάν η αλήθεια και η γνώσις, εκ της ιστορικής αυτής αρχομένης, αποκρύπτεται και δαστρεβλούται σκοπίμως από πολλών αιώνων. Και εάν η αλήθεια αυτή έχει ελληνικό επώνυμο, τίς άρα έχει συμφέρον αναδεικνύειν και προβάλλειν την αλήθειαν αυτήν ή εάν μη προβάλλειν τουλάχιστον μη αποκρύπτειν; Οι Έλληνες ή οι σήμερον κρατούντες και ψευδόμενοι βάρβαροι;

ΑΡ: Οι Έλληνες φυσικά.

ΣΩ:  Και εάν η αλήθεια αυτή αποκαλυφθή παρά των νέων, κληρονόμων των αρχαίων,  Ελλήνων και κοινοποιηθή αφθόνως, αφυπνίζοντας τα, ανά την γην, αδελφά των έθνη και ανακηρύσσοντας αυτά ισοτίμους συγκληρονόμους μετ’ αυτών του μεγαλυτέρου και πιο ενθέου πολιτισμού της γης; Δεν θα λείψωσι τότε ως εκ θαύματος, - διότι αυτά είναι τα φυσικά θαύματα της αλήθειας -  μακροχρόνια θρησκευτικά και εθνικά μίση, πάθη και πόλεμοι, οι δε λαοί ενθουσιώντες, πλούσιοι και μη, θέλουσι ανταλλάξει μεταξύ των δώρα ιστορικής αναγνωρίσεως, αγάπης και συναδελφώσεως, ¨χάλκεα αντί χρυσείων¨ όπως οι πατροφιλοξενικώς αλληλογνωρισθέντες τότε αντίπαλοι ομηρικοί ήρωες, Γλαύκος και Διομήδης;

ΑΡ:Καίρια και ολύμπια ομιλείς, δάσκαλε.  Ουκ επαίνων ευρίσκω λόγους!

ΣΩ: Ένα γαρ το γένος των ουρανίων θεών όπως και των γηίνων ανθρώπων ως διακηρύσσει και ο θείος ημών ποιητής της αρχαιοελληνικής ακμής Πίνδαρος. Ώστε, μέσω της ελληνικής κοινής της ανθρωπότητος ταυτότητος αποδειχθείσης και γνωσθείσης, πάντα τα έθνη ελευθέρως πανέλληνες ομονοούντες ονομασθήσονται. Και τότε, ε, ακόμα και οι αρχαίοι θεοί και ήρωες ως μη έχοντες λόγον αφίστασθαι των αθέων ανθρώπων εμφανώς αναστήσονται τότε, και ως το πάλαι εμφανισθήσονται εις την γην, και ομού συμβαδίσουσιν μετά των θνητών ανθρώπων, την αρχαίαν γλώσσαν και λαμπράν ειδήν του αρχαίου χρυσού ανθρωπίνου γένους ανακαινίσαντες. Η δε Ελλάς πνευματικόν πάλιν της γης κέντρον και ιεροί τόποι του πολιτισμού αναγνωρισθήσεται και καταστήσεται εις πνευματικόν αιώνιον προσκύνημα όλης της ελευθέρας ανθρωπότητος

 ΑΡ: Άξιον σεβασμίων φιλημάτων το μέτωπόν σου, ο ευρύς Όλυμπος της σκέψεώς σου, ω φίλη θεία κεφαλή. Αποκαλύπτομαί σοι. 

ΣΩ: Μη διέγειρε τον νάρκισσον εντός μου, αγαπητέ μου. Ξέρεις ότι είναι κακή παρέα δια την φιλοσοφίαν και την αλήθειαν. 

ΑΡ: Ας συνεχίσωμεν λοιπόν.

ΣΩ: Γι αυτό και η ελληνική παιδεία, ιδίως από της μεταπολιτεύσεως και εξής, είναι σφόδρα γνωσεοαπαγορευτική, ανθελληνική αποικιοκρατική, διεθνιστική, κομμουνιστική.  Αρχής γενομένης από την αρχαιοελληνική γλώσσα, γλώσσα που με κόπο και ιερό ελληνικό οίστρον και ενθουσιασμό πολύ ανεστήλωσαν οι καθαρεύοντες λόγιοι, αυτοί οι αγρίως συκοφαντηθέντες υπό των ξυλοσχιστών μηδενιστών δημοτικιστάδων σοφολογιώτατοι, γλώσσα που έχασε, εντός ολίγου μεταπολιτευτικού, ¨δημοκρατικού( ή ευρωαποικιοκρατικού) χρόνου, τόνους και πνεύματα, κλίσεις και καταλήξεις και οδεύει, συντελούσης και της γραικυλικής ημών ξενομανίας, προς ολικήν εξαφάνισιν.

ΑΡ: Αλίμονο!  Εκ του Ολύμπου εις τα Τάρταρα με κατεβίβασες τώρα, σοφή κεφαλή, θυμήσας μου ως ο αρχαίος εκείνος Αθηναίος τραγωδός  ¨οικεία - ολέθρια - κακά.¨. 

ΣΩ: Θαρσείν και υπομένειν χρη. Δυστυχώς εδώ καθόλου δεν βοηθά και η εβραιογενής ημών διεθνιστική θρησκεία εισαγωγής, καθόλου δεν βοηθά καθόλου την εθνική υπόθεσι, αν δεν  βλέπει με ικανοποίησι αυτόν τον ελληνικό απεθνικοποιημένο κατήφορο. Αχ, αυτοί οι ενοχλητικοί πάντα  Έλληνες,  η σωκρατική φιλοσοφική αλογόμυγα, τί δαιμόνιος για τους δυνάστες μπελάς!

ΑΡ: Και οι Έλληνες θεοί των ελευθέρων, αυτοί να ίδοις το πώς εσυκοφαντήθησαν σατανοποιήθησαν από την ολοκληρωτικήν θρησκείαν των τυραννοδούλων.

ΣΩ: Οι θεοί είναι πρωτίστως φυλετικά μεταφυσικά αρχέτυπα. Οι λόγοι της θρησκευτικής των καθαιρέσεως  των αρχαίων εθνικών θεών δεν ήταν θρησκευτικοί αλλά πολιτικοί, εξουσιαστικοί. Απλά το πανάρχαιο ιερατικό σύστημα ελέγχου και καταστολής της ανθρωπότητος ανέβαζε στροφές. Αι ανεκτικαί εθνικαί και πολιτιικοθρησκευτικαί ελευθερίαι του αρχαίου ελληνογενοποημένου κόσμου είχαν αρχίσει ενοχλείν το εν λόγω σύστημα. Οι Έλληνες θεοί λ.χ. είναι γεμάτοι ενθουσιώδες γνωσιακό, επιστημονικό περιεχόμενο, γνώσι δηλαδή που ελευθερώνει τκαι εκπολιτίζει τον άνθρωπο. Αντίθετα οι βάρβαροι σημερινοί κρατούντες θεοί όζουν τρομοκρατικής και τυραννικής σκοπιμότητος, είναι οι αποτυχημένοι δυνάσται θεοί της βαρβαρότητος και της τυραννοδουλίας..

ΑΡ: Συντριπτικώς αληθές και αυτό.   

ΣΩ: Πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται το Ζώδιο των  Ιχθύων και τα ιερατεία προληπτικού γνωσιακού ελέγχου. Κρόνεια και ελληνοκτόνα,ανθρωποκτόνα.

ΑΡ: Αλίμονο.

ΣΩ: Γι αυτό και ετοιμάζεται εφαρμοσθήναι το τελικόν σχέδιον καταστροφής και αφανσμού παντός ελληνικού και ανθρωπίνου, μορφή, ανθρωπόμορφοι εικόνες και πνεύμα  από προσώπου γης. Ο τελικός γύρος, ο δια της ισλαμικής δισβαρβάρου λαίλαπος αυτήν την φορά.

ΑΡ: Αποτρόπαια και λέγειν μόνο.

ΣΩ: Και ίνα αποβή απόλυτα επιτυχής και οριστική αυτή η καταστροφή και όχι ατελής ως απεδείχθη δια του χριστιανικού μεσαίωνος, μέλλει συγκαταστραφήναι  μετά των Ελλήνων και όλος ο ελληνογενής δυτικός πολιτισμός μετά των λευκών επίσης ελληνογενών φυλών αυτού.

ΑΡ: Φρικιώ και μόνο με την σκέψι.

 ΣΩ: Ο αφανισμός της ελληνικής παιδείας, γλώσσης και φυλής βαίνει παράλληλα με την συστηματική και από πολλού καιρού ιστορικήν και αρχαιολογικήν πλαστογράφησι έως και εξαφάνισι της παναρχαίας ιστορικής και γλωσσικής παρουσίας των Ελλήνων ως και των μνημείων της απανταχού της γης. κυρίως δε εις τον ελληνικό χώρο. Και αυτό ίνα φανή ότι ο ελληνικός πολτισμός είναι ένας αμελητέος,  εισαγόμενος και ελάσσων, ένας ασήμαντος επιπέδου Αφρικής πολιτισμός και ο αφανισμός του όπως και η παρουσία του άρα δεν σημαίνει και τίποτα. .

ΑΡ: Δυστυχώς ισχύει αυτό. Η Ελλάς είναι προ πολλού και συν τοίς άλλοις και υπό αρχαιολογικήν κατοχήν!  Αλλά όποιος πυροβολεί την αλήθειαν, τον Έλληνα, τα πόδια του άραγε δεν πυροβολε;

ΣΩ: Επί δισχιλιετίαν περίπου, αφ’ ότου χριστιανικώς επεκράτησεν, δυστυχώς, η ανθελληνική τάξις πραγμάτων ήτις και κορυφούται σήμερον, η ελληνική γνώσις και αλήθεια εσυκοφαντήθη και κατηργήθη.Η δε θρησκεία, απέβη τελικά, αντί εκλαϊκευμένη επιτομή της γνώσεως όπως επί εποχής Ελλήνων, βάρβαρος περιτομή, αστυνόμευσι  και καταστολή της ελευθέρας γνώσεως. Ο κυνικός δολοφόνος της σκέψεως. Εξ ού και τα ανθελληνικά βυζαντινά τροπάρια ψαλλόμενα την Κυριακή της Ορθοδοξίας.     

ΑΡ: Φαίνεται πώς το παγκόσμιο κακό έχει πολύ βαθιές, μεταφυσικές θα έλεγα, ρίζες.

ΣΩ: Όπως και το ελληνικόν γένος ουράνιες ρίζες, ομόψυχέ μου,  όπου και εκεί διαμάχη υφίσταται, πόλεμος μεταξύ των ουρανίων μεγάλων δυνάμεων του καλού και του κακού, δυνάμεων δημιουργών  των γηίνων φυλών, τόσο των φιλοθέων όσο και των αντιθέων. Αλλά αυτό είναι θέμα άλλης ίσως μακροτέρας συζητήσεως.

ΑΡ: Πόλεμος ως άνω δηλαδή και κάτω.

ΣΩ: Και ¨πάντων πατήρ¨, καθ’ Ηράκλειτον. Πόλεμος όστις εποίησεν τους μεν θεούς τους δε  ανθρώπους, τους μεν δούλους τους δε ελευθέρους. Η ελευθερία γαρ, η αλήθεια και η σοφία, δεν χαρίζονται αλλά κατακτώνται.Διό και η θεά της σοφίας Αθηνά, τούτο αλληγορούσα και δηλούσα, πολεμικήν στολήν παρίσταται ενδεδυμένη και ουχί άοπλος και νανουριστικώς και αποκοιμιστικώς βρεφοκρατούσα, πολλώ δε μάλλον στολήν επαίτου χριστιανών καλογήρων. .

ΑΡ: Τις αν αντέλεγεν προς τούτο;

ΣΩ: Η δε αλήθεια εστί λίαν δυσεύρετον. Υπάρχει πολλή απάτη και βία εκεί έξω ως και χιλιάδες επικερδείς απομιμήσεις της εμπορευματοποιημενης αλήθειας.

ΑΡ: Όντως η κάθε θρησκεία ισχυρίζεται έχειν την ιδικήν της αλήθεια.

ΣΩ: Δεν είναι αλήθεια ό,τι επιβάλλεται ως αλήθεια, αλήθεια που πωλείται και αγοράζεται. Είναι μόνο πολιτική και χρήμα,

ΑΡ; Ο θεός των Εβραίων. .

ΑΡ: Αυτό.Ό,τι δεν επιβάλλεται, αγοράζεται ή πωλείται αλλά κατακτάται φιλοπόνως, φιλοσοφικά και επιστημονικά, και απελευθερώνει πολιτικά αυτό είναι αλήθεια. .

ΑΡ: Και πώς διαπιστούται αυτή; 

ΣΩ: Μυστικισμός, μαγεία, παραψυχολογία, υποβολή,  τηλεπαθητικό παραλήρημα, διάμεσα, προφητεία είναι η προσφιλής, όσο και επισφαλής και απορριπτέα, κλασική  θρησκευτική μέθοδος. 

ΑΡ: Και γιατί επισφαλής και απορριπτέα;

ΣΩ: Διότι υπάρχει πολύς αναπόδεικτος και χαώδης λόγος εκεί μέσα, σύγχυσις και σκοτάδι που ταιριάζει στην πονηρία, το ψεύδος και την απάτη μάλλον ή στο φωτεινό κλίμα της αλήθειας.

ΑΡ: Έτσι αντιλαμβάνονται πολλοί την εμφάνισι της αλήθειας .Σαν την Χάβρα των Ιουδαίων και την επιλεκτική επιφοίτησι πνευμάτων.

ΣΩ: Οι Έλλληνες βασικά απέρριπταν αυτόν τον δεισιδαίμονα και βάρβαρο μυστικισμό ως τρόπο σκέψεως και εξακριβώσεως της αλήθειας. Πολύ απλοϊκό, εύκολο και άκοπο για να ήναι επιστημονικό και αληθινό. Και γι αυτό και εκ του πονηρού και του εξαπατητικού. Οι σοβαροί θεοί δεν επικροτούν τέτοιες γυφτοεβραίικες μεθόδους. Η ελληνική ασφαλής μέθοδος είναι η μετά κόπου και αρετής αποκτηθείσα μόνιμος και αναφαίρετος γνώσις. ¨ Τον δ’ αρετής ιδρώτα οι θεοί προπάροιθεν έθηκαν.¨  Η οποία γνώσις εντυπουμένη και αποτυπουμένη εις την ψυχήν είναι και η μόνη που δικαιούται ακολουθείν αυτήν ως αναφαίρετος και άφθαρτος πανοπλία και χρήσιμον εφόδιον και οδηγός αυτής της ψυχής εις την μεταθανάτιον πορείαν της.  .

 ΑΡ: Κι όμως η θρησκευτική μέθοδος ισχυρίζεται ότι αυτή έχει άμεσο επαφή, άρα και αποτελέσματα, με το θείον.

ΣΩ: Η θρησκεία πάντως δεν έχει την ηθική και πνευματική ποιότητα και καθαρότητα ούτε και τας ειλικρινείς ανθρωπιστικάς προθέσεις ως πονηρά εξουσία ή συνεξουσία δια το προσεγγίσαι το θείον. Κατώτερα ακατάστατα, ματαιόδοξα, πονηρά και πλανερά πνεύματα προφανώς δύναται. Διότι υπάρχουν πνεύματα, οιονεί μεταφυσικά απόβλητα και σκουπίδια, αιωρούμενα εκεί πάνω,  τα οποία υποκρίνονται την θεότητα περιπαίζοντας την άγνοια και αφέλεια των ανθρώπων, παραπλανώντας και μεταφέροντας στα περίτρομα διάμεσα και προφήτες περιπεπλεγμένες, ημιαληθείς  και αντικρουόμενες μεταφυσικές γνώσεις και πληροφορίες, χρησμούς  και προφητείες, άντε και κάποια μαγικοταχυδακτυλουργικά ιαματικά κόλπα.

ΑΡ: Και;

ΣΩ: Μέσω κάποιων θαυμαστών ιάσεων κλέβουν τις ψυχές των ευπίστων ανθρώπων που τα εμπιστεύονται δια βίου, ίσως και πέραν αυτής της ζωής. Έτσι εξασφαλίζουν φαίνεται κι αυτά, τα πνευματικά υποπροϊόντα του επέκεινα, την ενεργειακήν των τροφήν!. 

ΑΡ: Εκπληκτικά και αποκαλυπτικά όσα λέγεις, δάσκαλε. Και φοβερά.

ΣΩ: Οχι εγώ. Η φιλοσοφική σκέψις τα φέρνει όπως ο καλός άνεμος.

ΑΡ: Η φιλοσοφική σκέψις;

ΣΩ: Η οποία πρόσκειται τοις ταπεινοίς και γενναίοις και ενδημεί, εγγύτερον παντός άλλου. παρά τω θεώ όπως η Ίρις, η αγγελιαφόρος  του Διός,   Η επιστήμη είναι η πιο αξιοπρεπής, αγνή και αξιόπιστος θρησκεία. Ακουμπάει το ιερόν της Σοφίας άμεσα και άνευ πονηρών τρίτων, είτε θρησκευτικοί μεσολαβηταί και μεσάζοντες είναι αυτοί είτε θρησκευτικά καλοπάσματα (τελεταί, τάματα, αφιερώματα και δωρεαί) όπως και χωρίς ζητιανιές, δουλικές ταπεινώσεις,  παρακλήσεις και προσκυνήματα.

ΑΡ: Φιλοσοφία και επιστήμη λοιπόν.

ΣΩ: Πρόκειται για την ελληνική αυτοθρησκευτική συνταγή, αξιοκρατική, αντρίκια και επί ίσοις όροις φιλοσοφική ένωσι του ελευθέρου ανθρώπου με το θείον. Ένωσις χωρίς θρησκευτικό τρόμο, υποταγή, εξάρτησι και εκμετάλλευσι. Η οποία ένωσις καμιά σχέσι δεν έχει με μυστικισμούς και θρησκείες, βαρβαρικές κυρίως.    

ΑΡ: Ω αλήθεια πόσο υποφέρεις εδώ στην γη και μαζί σου οι άνθρωποι που δεν σε αντέχουν!

ΣΩ: Δια τούτο και οι Έλληνες φυλακίζονται σ’ αυτή την γη όπως ο Προμηθεύς χωρίς τέλος.   Αλλά είναι φυλακή γεμάτη φως ενώ εκτός αυτής έξω επικρατεί το πολύχρωμο σκότος του Μάτριξ. .

ΑΡ: Το πολύχρωμον σκότος! Έγραψες.

ΣΩ: Επιδή το θείον ως αγαθόν και άφθονον είναι και φιλάνθρωπον, τα δε δώρα και η βοήθεια του  απευθύνονται εις όλους τους ανθρώπους, αδιακρίτως και ανεξαιρέτως καταγωγής, πλούτου ή πολιτικής και θρησκευτικής πίστεως. Δεν ξεχωρίζει και δεν διαιρεί αυτούς σε πιστούς και απίστους σπέρνοντας διχόνοια, μίσος και πόλεμο ίνα βασιλεύη όπως δυστυχώς κάνουν αι πονηραί θρησκείαι εκδίδοντας θρησκευτικά πτυχία, διαβατήρια και ταυτότητες προνομιακής και ρατσιστικής μεταχειρίσεως των οπαδών τους. . 

ΑΡ: Υγειά στο στόμα σου.

ΣΩ:Το αντίθεον και άθεον όμως, ως εξόχως πονηρόν, φθονερόν και μισάνθρωπον, εκμεταλλευόμενο τον ανυπόμονον πόθον του αδυνατούντος ανθρώπου για επείγουσα προστασία και ένωσι με το θείον παγιδεύει και εφησυχάζει αυτόν, με δόλωμα την θρησκείαν ώστε μη ασκείν τας εγγενείς και φυσικάς, εκ θεού, προς τούτο πνευματικάς του ικανότητας και δυνάμεις  ίνα ανταπεξέρχηται, αυτόβουλα, αυτοδύναμα και νικηφόρα τας δυσκολίας και δοκιμασίας του βίου του’ Αλλά. ίνα αδρανών ούτος και οκνών επαφίηται εξ ολοκλήρου εις την παντοδυναμίαν του θεού πειθόμενος εις τους πονηρούς και αυθαιρέτους θρησκευτικούς του αντιπροσώπους δημαγωγούς οι οποίοι και εκμεταλλεύονται αγρίως την ευπιστίαν και απειροκακίαν του. Διότι αν η θρησκευτική πίστις εστί πανάκεια ως οι επαγγελματίαι θρησκευτικοί δημαγωγοί διατείνονται, πάσα επιστήμη, λογική και φιλοσοφία θα ήτο άσκοπος και περιττή. Όπερ όμως δεν ισχύει. Τουναντίον μάλιστα. 

ΑΡ: Άρα φιλοσοφία, η βασιλική οδός της γνώσεως; 

ΣΩ: Ου μην αλλά και του θεού, της αληθείας, της ελευθερίας και κυρίως της ομονοίας. Το ¨ξέρω¨ όπως και το ¨πιστεύω¨ διαιρεί. Το σωκρατικό ¨ουδέν οίδα¨ ενώνει. Το οποίον και τον ¨έφαγε¨ τελικά, τον κύριο Σωκράτη. .

ΑΡ: Τι εννοείς; ;

ΣΩ: Το ¨ξέρω¨ όπως και το ¨πιστεύω¨ δηλώνει συμφωνία και υποταγή  προς το σύστημα. Αποδέχεσαι ήτοι και άρα δεν ερευνάς πέρα από την ελεγχομένη γνώσι και αλήθεια την οποία σού επιτρέπει το σύστημα να ξέρεις και να πιστεύες. Το ¨δεν ξέρω¨ όμως όπως και το ¨δεν πιστεύω¨ όμως είναι επαναστατικό. Διό και συνεπάγεται στις βαρειές περιπτώσεις έως και ¨κώνειο. ¨

ΑΡ: Σοφή εξήγησις.

ΣΩ: Φιλοσοφία εστί φρόνησις, κατασταλαγμένη και ποιοτική γνώσις. Καμιά σχέσι με πολυμάθεια και επίδειξι γνώσεων. Ο Σωκράτης απέθανε για τα πιστεύω του αλλά θρησκευτικό σύμβολο ευτυχώς δεν έγινε. Θα ήταν μια μεγάλη ήττα, ατυχία  και απώλεια αυτό για την ελευθερόφρονα φιλοσοφία και τον πολιτισμό των ελευθέρων πολιτών, η ένταξί του μεγάλου αυτού σοφού σε ένα θρησκευτικό, κλειστό και αστυνομευόμενο, σύστημα σκέψεως. Και γι αυτό ο σοφός αυτός όπως και η φιλοσοφία αξίζει πλείονος εκτιμήσεως και σεβασμού παρά τοις νουν έχουσι έναντι παντός άλλου θρησκευτικού σωτήρος, Διότι δείχνει τον σωστό δρόμο, την βασιλική οδό προς τον ουρανό της αλήθειας ως και σύ προείπας, άνευ συμβιβασμών και πονηρών μεσολαβητών και μεσαζόντων.


(Συνεχίζεται )



4 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Είμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που ΔΕΝ ανήκω στην ξεφτιλισμένη γενιά του Κωλοτεχνείου. Αυτή η ΣΑΠΙΑ γενιά είναι που έφερε όλα τα δεινά στην πατρίδα μας.!! Μια πούστικη γενιά γεννήθηκε στην χώρα των Ελλήνων, λίγο πριν και αρκετά μετά τον Β΄Π.Π. πόλεμο…ΚΑΙ η γενιά του πολυτεχνείου . Αυτή η γενιά είναι που έστησε όλο αυτό το σάπιο οικοδόμημα, αυτή η γενιά είναι που γάμησε τα παιδιά της, τα εγγόνια της και τα δισέγγονα της, με μοναδικό σκοπό να περάσει καλά!Αυτή η γενιά όσο και οι απόγονοι της....θα εξαφανιστούν.!!

ΜΕΙΔΙΑΣ Β΄ είπε...



Ένας κλόουν επαναστάτης έλειπε απ' το αριστερό πολιτικό Πάνθεον τον εβρήκε κι αυτόν με τον ελληνόφωνο τσιπραχοντονμέ μπολσεβίκο υποδυόμενο τον άλλο του χαμαιλεόντιον εαυτόν. Χαπακούμενον μεν αλλά τον εβρήκε. άξιος ο μισθός του. Τουλάχιστον ο Τσοχατζόπουλος είχε και μια μουσολινική χορευτική γοητεία.
Αλλά και το συμμοριτοχαρούμενο απλυταριό γύρω του, θα μου πεις, της πλάκας δεν είναι; Κομπάρσοι της ελεεινής μορφής στο δοσιλογοκακοστημένο πολιτικό θέατρο του μεταπολιτευτικού παραλόγου...
Τελικά το πολυτεχνείο ξεκίνησε ως μύθος και εκφυλιζόμενο καταρρέει σε δημοκρατική παρωδία. Ένα γέλιο ήδη το θάβει.
Θάρρος, επαγρύπνησι, ενημέρωσι και αγωνιστικότητα, Έλληνες!
Και κυρίως καθαρά εθνικά μυαλά.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε Μειδία...κλόουν δεν θα πεις τίποτε, πάνε για βραβείο όσκαρ ηθοποιίας και προσποίησης.! Τι Θλιβερό Θέαμα...Να βλέπεις τον Λακέ των Αμερικανών Τσίπρα, που αφού εξετέλεσε την Αποστολή του σε βάρος των Δικαίων της Ελλάδας και αφού ξεπούλησε την Μακεδονία, ντύθηκε πάλι την προβιά του "αριστερού" και πουλάει "επανάσταση"...Τι Αηδία...Σιγά σιγά θα τους δούμε να διαδηλώνουν και για την Μακεδονία που οι ίδιοι ξεπούλησαν.!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

εδω κωλοτεχνειο εδω κωλοτεχνειο παρτε ενα πτυχιο για κωλοχανειο