ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Πρόεδρος Πυροσβεστών: Μας ενοχλεί η απειλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Όλοι οι βολεμένοι αυτού του κρατικού ανθελληνικού μηχανισμού, θα πρέπει να δηλώσουν πλήρη υποταγή! Επιτέλους... μετά από 10 χρόνια καταπάτησης του Συντάγματος εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού... θα πρέπει οι δημοτικοί και κρατικοί υπάλληλοι να λάβουν προσωπική θέση.

 

Ενόχληση έχει προκαλέσει στα μέλη του σώματος της ΕΜΑΚ η διατύπωση της απόφασης που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των πυροσβεστών που υπηρετούν στο σώμα κατά του κορωνοϊού.

Τη σχετική διαταγή εξέδωσε την Τρίτη το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ανώτατος αξιωματικός του Σώματος που ρωτήθηκε σχετικά διευκρίνισε ότι η ΕΜΑΚ ως ειδική υπηρεσία συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και ως εκ τούτου οφείλει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη να συμμετάσχει -κατόπιν αιτήματος της Ε.Ε. σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλο των κόσμο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος εξέφρασε την ενόχληση και την απορία που έχει δημιουργήσει η απόφαση.

«Μας ενοχλεί η απειλή», «είναι απορημένοι οι συνάδελφοι», «δημιουργήθηκε ένα θέμα που δεν υπάρχει», τόνισε και πρόσθεσε ότι κανένας δεν αρνήθηκε να εμβολιαστεί.

Χαρακτήρισε επίσης λανθασμένη τη διατύπωση της απόφασης και προειδοποίησε ότι μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Πρόσθεσε ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχουν αρνητές εμβολιασμών στο Σώμα,  υποστήριξε ότι όπως και μέσα στην κοινωνία θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό αλλά δεν έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν «απλώς στάθηκαν πίσω – πίσω».

Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι η απόφαση βάζει την ΕΜΑΚ απέναντι στην κοινωνία και την παρουσιάζει σαν αρνητή ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Τέλος, πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των εμβολιασμένων στην ΕΜΑΚ που αριθμεί περίπου 400 άτομα και επανέλαβε πως δεν υπάρχει κανέναν θέμα με τους εμβολιασμούς καθώς «ψυχή τους είναι η προστασία του πολίτη».

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: