ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ, ΕΝΑΣ ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΣΤΑΥΛΟΙ ΤΟΥ (Γιατί ο κορονοϊό-ως ηλιθιόμετρο θα κερδιζει πάντα )

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ, ΕΝΑΣ ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΣΤΑΥΛΟΙ ΤΟΥ
(Γιατί ο κορονοϊό-ως ηλιθιόμετρο θα κερδιζει πάντα ) 
 
Αυτός ο καινούργιος ιός που μας προέκυψε και, εξ αιτίας του έχουν έρθει τούμπα πολλά με κίνδυνο να έρθουν όλα, παρ όλο που δεν διαθέτει εγκέφαλο είναι πολύ πανούργος. Και πολύ μπαγάσας!
 
Τι κάνει αυτός, όπως και τα υπόλοιπα ξαδέρφια του της γρίπης, και επιβιώνει πετυχημένα μερικά δισεκατομμύρια χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη και καταφέρνει να εξελίσσεται διαρκώς;;
 
Προσβάλει το θύμα-ξενιστή του για να αναπαραχθεί μέσω του αίματος μέσα στο αναπνευστικό του σύστημα και άλλα ζωτικά όργανα , προκαλώντας, επί το πλείστον, ΉΠΙΑ συμπτώματα. Έτσι και τα αντισώματα θα είναι βραχύβια, τα έχουμε μάθει να διαρκούν με "σοβαρότερους" αντιπάλους. Και περνώντας έτσι σχεδόν απαρατήρητος, ασήμαντος και αφανής, διαδίδεται πολύ γρήγορα! Πόσο γρήγορα;; Όσο και ο συγχνωτισμος των θυμάτων του (και κάνα δυο ανατομικά του χαρακτηριστικά για να ασχολούνται οι μικροβιολόγοι).
 
Μόνο τα πιο ασθενικά θύματα του, κινδυνεύουν, κυρίως από επιπλοκές. Ασθενικά είτε γιατί ο τρόπος ζωής των κοινωνιών που δημιούργησαν υποβόσκει την υγεία τους είτε γιατί οι κανόνες στις κοινωνίες που επέλεξαν ή ανεχθηκαν να επιβληθούν είναι τέτοιοι που αδυνατούν ή αδιαφορούν στο να βοηθούν τον πιο αδύνατο.
 
Τον είπαμε εχθρό τούτον τον νεόφερτο και του κηρύξαμε τον πόλεμο. Όχι τόσο για τα θύματα που θα προκαλέσει αλλά γιατί γελοιοποιεί και τον τρόπο που αποφασίσαμε να συγχνωτιζομαστε. Αλλά κυρίως, και επειδή χτυπάει με την ίδια επιτυχία πλούσιους και φτωχούς. Καθιστώντας αδύνατους και τους πανίσχυρους που έχουν και την μερίδα του λέοντος στην ευθύνη να μην προστατεύουν οι κοινωνίες και τους αδύνατους!
 
Λειτουργώντας έτσι σαν ένας θερμοστάτης ηλιθιότητας, σίγουρα μας αλλάζει δραστικά όποτε εμφανίζεται. Μπορεί και προς το καλύτερο, ο μπαγάσας ο ιός δεν θέλει να μας εξολοθρεύσει, να εξελιχθούμε γουστάρει! Γιατί μετά πως θα αναπαράγεται και θα εξελίσσεται;; Και σαν τέτοιος συνεργάτης ρυθμιστής επιβεβαιώνει ότι η οποιαδήποτε εξέλιξη προέρχεται από την συνεργασία, όχι από την επιβίωση του φαινομενικά ισχυρότερου είδους!!!
 
Ένας υιός τώρα, όπως και άλλοι ομόσταυλοι του εκεί έξω, που ο μπαμπάς του του έταξε άλλα και όλα αυτά τα αγνοεί, όντας σε πρωθυπουργικό θώκο, έχει ακριβώς την αντίθετη στρατηγική.
Δικαιολογεί τις ανισότητες στην κοινωνία και δεν γουστάρει μέτρα προστασίας των ασθενέστερων γιατί αυτά κοστίζουν. Και επιλέγει στην οικονομία την στρατηγική αντισωμάτων αγέλης. Οι πλούσιοι, φίλοι του που τον στηρίζουν και που θεωρούνται άτρωτοι, χρειάζονται τους διαθέσιμους πόρους του δημοσίου και κάτι κορονοϊοπακετα για να γίνουν πλουσιότεροι. Και όλους τους υπόλοιπους τους προτρέπει να παλεύουν κατά μόνας με εφόδιο μόνο την ατομική τους ευθύνη. Κάνοντας πάρα πολύ επικοινωνιακό θόρυβο, δικά του είναι λέει τα μέσα, χωρίς πολλά αντισώματα. 
 
Ότι και να κάνει όμως με αυτά τα μυαλά, την μάχη με τον ιό θα την χάσει, δεν καταλαβαίνει τίποτα ο πανούργος ιός από επικοινωνία και τρικ στατιστικής! Έχει κερδίσει ο μπαγάσας ο ιός στην μακρόχρονη ιστορία του όλους τους πανίσχυρους ηλίθιους που δεν μπορούν να εξελιχθούν κολλημένοι σε παλιά δόγματα και ιδέες και, ως εκ τούτου, του χαλάνε την στρατηγική χάνοντας τελείως τον έλεγχο:
 
Να εξελίσσεται αφανής με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα! Τους πιο ηλιθιους τους άφησε μάλιστα, ο ιός-μπαγάσας, να καταρρεύσουν τα συστήματα που διοικούν μια ώρα αρχύτερα.. Στο τέλος τους επιτείνοντας τον αυταρχισμού στα άκρα, μπας και το σώσουν, λίγο πριν αυτά καταρρεύσουν με πάταγο. Πάντα προκύπτουν στην θέση τους καλύτερα! 
 
Η δυναμική του ελάχιστου είναι αμείλικτηΚαρατσεκαρισμενο. Ο Μπιτσακης είχε το πλεονέκτημα να μιλάει ως φιλόσοφος στους φυσικομαθηματικούς και ως φυσικός στους της φιλοσοφικής!
Αν και αυτά που έλεγε σχετικά με το "ελάχιστο" και την δυναμική του αγνοούσαν την σχετική δουλειά περί αυτών, που εμφανίστηκε 20 χρόνια αργότερα κυρίως από τον Ίλια Πριγκοζιν, μπόλιασε σωστά όσους τον παρακολουθούν τότε.
 
Υ.Γ  Η πρώτη εμφάνιση του Covid στην Κίνα το 04, οδήγησε το εκεί σύστημα υγείας να εξελιχθεί για να μπορεί να τον ξαναντιμετωπίσει με όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες. Αντιθέτως, στην Δύση τα συστήματα υγείας μετά την κρίση του 08, αποδυναμώθηκαν πολύ. Τα αποτελέσματα προφανή.

2 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , ωραία ανάλυση . Δεν τον έχω διαβάσει τον Μπιτσακη . Το κατέβασα για ανάγνωση . Για όσους θέλουν να ρίξουν μια ματιά στο βιβλίο.
https://fdocument.org/document/-5695d01f1a28ab9b02911136.html
https://dokumen.tips/documents/-5695d0201a28ab9b029112b6.html .
Καλό απόγευμα σε όλους .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε Νικόλα. Σε ευχαριστούμε για τον κόπο που έκανες και μας έστειλες το βιβλίο για να το διαβάσουν όσοι από τους αναγνώστες μας ενδιαφέρονται.

Υπάρχει μια διαρκείς εξέλιξη Νικόλα. Όλα τα είδη πάνω στον πλανήτη εξελίσονται , και αυτό μας το λέει και ο Αναξίμανδρος και μπορούμε να το βρούμε ακόμα και σε φιλόσοφους όπως ο Λαμάρκ. Ακόμα και αυτός ο ιός είναι ένα βήμα προς μια εξέλιξη. Εσωμεταλλασόμαστε και όποιος αντέξει.