MΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΡΙΠΗ -ΤΈΛΕΙΑ ΚΑΤΑΙΓΊΔΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΟ ΦΑΙΝΌΜΕΝΟ , ΚΑΙ ΚΆΤΙ ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ
"Διάγουμε εποχή ενεργειακής κρίσης, η οποία αποτυπώνεται με οδυνηρό τρόπο στην ευρύτερη γειτονιά μας, στην Ευρώπη, έχοντας απλώσει τα « πλοκάμια της» και στην Ελλάδα", λέει τώρα όλος ο Τύπος των τύπων που διάγουν μόνο ως επαγγελματίες διαπιστωσάκηδες..
Και η ακρίβεια που επισύρεται επί αυτής χαρακτηρίζεται κάτι σαν μια παροδική γρίπη εποχιακούς τύπου. Που αφού κάνει τον κύκλο της, θα φύγει.
Είναι όμως έτσι η αληθινή κατάσταση της οικονομίας;;
Από το 19 η τρέχουσα οικονομική κρίση, δημιούργησε συνθήκες μιας "τέλειας super καταιγίδας" αφού συμπίπτει και συγχρονίζεται με άλλες τέσσερις επίσης "τέλειες καταιγίδες"
1. Η κρίση στις εφοδιαστικες αλυσίδες, που το δεύτερο κύμα της μετά το πρώτο lockdown, εμφανίστηκε με απόλυτη μαθηματική ακρίβεια!
Οι αιτιολογίες ότι δεν υπήρχαν τότε αρκετοί οδηγοί φορτηγών στην Μ.Βρετανια(!) δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν ούτε την αύξηση κατά 260% του κόστους μεταφοράς containers από την Ασία, ούτε τον εξαπλασιασμό των ναύλων ούτε τις καθυστερήσεις παραδόσεων κρίσιμων ανταλλακτικών και πρώτων υλών σε όλο τον πλανήτη.
Το προηγούμενο διάστημα απλώς γέμισαν οι αποθήκες σε όλο τον κόσμο με πρώτες ύλες, κυρίως αυτών που η τιμή τους διαμορφώνεται στα χρηματιστήρια, μετά τα παιχνίδια των υπερπλούσιων που βρέθηκαν ακόμα υπερπλουσιοτεροιι μετά ένα μόνο κύκλο συλλογής που χρήματος των 23τρισ$ που έριξαν οι κυβερνήσεις ή οι κεντρικές τράπεζες στις αγορές για τον κορονοϊο.
Άναψαν τα χρηματιστήρια πριν 4 χρόνια εν μέσω lockdown, και παρκαρίστηκε το αεράτο χρήμα για ασφάλεια σε χειροπιαστά πράγματα (έναντι πιθανών καταρρεύσεων, δεν ειναι χαζοι, πλούσιοι είναι). Με "επενδύσεις σε υπερτιμημένα εμπορεύματα κυρίως που η δική τους ζήτηση τους αύξησε τις τιμές στον Θεό. Απορρύθμιση και κρίση εφοδιασμού η μοιραία συνέπεια του σύγχρονου μαυροαγοριτισμού τους.
2. Η κρίση στην βιομηχανική παραγωγή λόγω και της ενεργειακής κρίσης, και των εφοδιαστικών αλυσίδων. Στην Κίνα και την ΕΕ πολύ μεγάλα εργοστάσια διακόπτουν την λειτουργία τους καθημερινά. Χθες και η Volkswagen στην Γερμανια, περσι η Basf που μετακόμισε στις ΗΠΑ με την σειρά της, χειροτερεύει ακόμα περισσότερο την κρίση στα logistics σε ένα ατέρμονα κύκλο.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η μετατροπή των οικονομιών σε στρατιωτικές-πολεμικές ΔΕΝ αναμένεται να ανατρέψουν αυτή την τάση φυγής πριν το 30, παρ όλα τα δισ που επενδύοντας πάλι σε μη παραγωγικούς σκοπούς για αναλώσιμα πολέμων.
3. Τρίτη τέλεια καταιγίδα: Η κατάρρευση πολύ μεγάλων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, όπως η Κινεζική Evergrade, που απείλησε και συνεχίζει να απειλεί με "κανόνι" 300δισ$ κυρίως τράπεζες της ΕΕ. Η Κατάρρευση της προήλθε από την απροθυμία της μεσαίας τάξης της Κίνας να επενδύσει σε κατοικίες, που μένουν στα απούλητα, και παρά την αυξημένη ρευστότητα των κινεζικών κορονοιοπακετων ή ενέαεων κινήτρων και εκεί. O φόβος όταν πουλιέται χύμα, έχει και τέτοιες επιπτώσεις, εκτός από την αύξηση της κατανάλωσης καταθλιπτικών. Νόμός!
4. Η επιδημιολογική κρίση, που ακόμα κανείς δεν γνωρίζει σε πόσα ακόμα lockdown θα μας κλείσει και από ποιον ιο. Η αποδυνάμωση των ΕΣΥ σε όλη την ΕΕ λόγω των γνωστών πολιτικών λιτότητας αφήνει πολλά περιθώριο για comebacks. Και του Τσιοδρα και της Λινού για να τις εξορκίζουν με ρήσεις του τύπου " οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες ".
Έτσι το ενεργειακό «αγκάθι» μετεξελίχθηκε σε πυροκροτητή μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όπως σημειώνουν με έμφαση όλο και περισσότεροι αναλυτές, που παρακολουθούν αμήχανοι. Όπως και οι υπόλοιποι ειδικοί στο να εκτοξεύονται οι τιμές του φυσικού αερίου στο 600% σε σχέση με το 19 και να εξυφαίνονται εφιαλτικά σενάρια για αυτές του πετρελαίου. Το φυσικό αέριο στην Ευρώπη και την Ασία έφτασε να πουλιέται σε τιμές που είναι ισοδύναμες με τα 200$ το βαρέλι του πετρελαίου! (Εκτός από τις εσωτερικές αγορές των ΗΠΑ και τις Ρωσίας όπου οι αυξήσεις βρίσκονται στο 12-15% σε σχέση με τις εκείνες του 19).
Όπως επεξηγεί η Bank Of America, αντίστοιχα παραδείγματα κλιμάκωσης –μετατροπής της ενεργειακής κρίσης σε μακροοικονομική, είχαμε την δεκαετία του 1970, καθώς επίσης και το 2008. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση από τους συντάκτες-αναλυτές
«οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να αυξηθούν απότομα και να οδηγήσουν σε έναν δεύτερο γύρο πληθωριστικών πιέσεων σε όλο τον κόσμο. Για να το θέσουμε διαφορετικά, ίσως απέχουμε μία καταιγίδα μακριά από τον επόμενο μακρό τυφώνα». Λέει.
Και περιορίζονται φυσικά μόνο στον κίνδυνο του πληθωρισμού, τον κύριο μακροοικονομικό στόχο των απανταχού νεοφιλελε, εξορίζοντας σε κάποιο σκότος ανάμεσα σε λέξεις, τον ΟΡΑΤΟ κίνδυνο κατάρρευσης ΟΛΟΥ του χρηματοπιστωτικού συστήματος από το σκάσιμο των φουσκών που έχει δημιουργήσει από όλες αυτές τις "τέλειες καταιγίδες"! Η ενεργειακή κρίση του 70 οδήγησε σε αλλαγή του τρόπου παραγωγής χρήματος, αγνοώντας τον χρυσό, η ενεργειακή κρίση του ,2008 στην Leman Brothrs. Τώρα σε τί;; Ξανά οεο.
Όλα αυτά καταρρίπτουν και τα αφελή μυθεύματα του Άδωνι ή τις δογματικές εμμονές του Χατζηδακηπου προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις εδώ αυξήσεις των τιμών στα πάντα ως αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης προϊόντων! Αφού θεωρεί ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη μας έχει γεμίσει τις τσέπες με ευρώ. Ατομική μας πάλι η ευθύνη η ακρίβεια είπε και ο Στουρνάρας πριν λίγες ημέρες Καταντάει πλέον, εκτός από γελοίο, και βαρετά μονότονο.
Από την άλλη, ο συντονισμός και η σύγκληση τόσων πολλών κρίσεων ταυτόχρονα, συγκαλύπτεται με τον βολικό όρο "καταιγίδα" ή "γρίπη", λες και είναι αναπόφευκτα φυσικά φαινόμενα! Έτσι αποκρύπτονται και οι υπαίτιοι των κρίσεων αλλά και ποιός κερδίζει από αυτές!
Επειδή τέτοιες μακροπρόθεσμες προβλέψεις ως "μετεωρολογικά φαινόμενα" είναι αδύνατες, θα παρακαλούσα όσους "φίλους" οικονομολόγους εκεί έξω χλεύαζαν τα καμπανάκια, που χτύπησαν επί όλων αυτών να το ξανασκεφτούν. Ή να κάνουν καμία άλλη δουλειά, ας πούμε καφετζούς, αντί να προσπαθούν συνεχώς να δικαιολογούν εκ των υστέρων γιατί απέτυχαν όλες τους οι προβλέψεις. Και αν ευκαιρέσουν από το φλυτζάνι, ας σκεφτούν και πως μπορούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα με καμία νέα ιδέα που να δουλεύει και μακροπρόθεσμα σαν κιβωτός του Νώε. Οι παλιές συνταγές έχουν ακριβώς την ίδια αξία με τις Χατζηδάκιες κοτσάνες όπως η πιο κάτω.
9 σχόλια:
Πατριώτες να συλλέξουμε τα χρέη, πρώτα από τους ξένους και μετά από τις off shore.
https://www.dw.com/el/%CF%84%CE%B9-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE/a-65446824
Αφού το καταφέρουμε, μετά βουρ για τις υπερχλιδάτες βίλες (οι λίγο χλιδάτες εξαιρούνται;;) Ελλήνων πολιτικών και παραγόντων, δημοσιογράφων δήθεν, συμβούλων στο Μόντε Κάρλο .
https://www.protothema.gr/politics/article/1291166/paulopoulos-oi-apaitiseis-tis-elladas-gia-to-katohiko-daneio-kai-tis-apozimioseis-einai-padote-nomikos-energes/
Πολύ χόρτο φάγαμε ή καπνίσαμε!
www.newsbreak.gr/parapolitika/530249/apo-to-edo-polytechneio-sto-edo-monte-karlo-i-maria-damanaki/
Με τις υγείες μας
Θα ξεκινήσω με ένα σχόλιο που έκανα σ'ένα φίλο μου για το ίδιο θέμα "αυτό το κατακάθι είναι ο πιό πανούργος και ψυχρός οικονομικός εκτελεστής της κυβερνησης,Ακομα και ο Αρχηγός Των Αχρήστων έχει το ελαφρυντικό της καταγωγής (το αίμα νερό δεν γίνεται, και η μίζα δεν ξεχνιέται)".
Θα ξανακάνω τον εκπρόσωπο τύπου του κ.Αδαλή, προκειμένου να του αναγνωρίσω ότι τον 1ο μήνα, του 1ου λοκντάουν είχε πεί ότι η κρίση είναι σε ετήσια στάδια :στην οικονομία, στις μεταφορές, στην ενέργεια, στα τρόφιμα,και βγήκε αληθινός.
Και όλ'αυτά συντείνουν στον ερχομό του γκρέητ ρεσέτ (είτε οικονομικά είτε με μπόμπες) που "προφήτεψε" ο Μαρούδας των ελίτ,πρύτανης της μεγάλης των προδοτών-πωλητικών της κάθε χώρας της Δύσης.
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ
https://www.naftemporiki.gr/politics/1643741/__trashed-6/
.....«Ο Τραμπ ανέφερε κάποιες αλήθειες, όπως ότι ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ότι οι ΗΠΑ έχουν δώσει πάνω από 200 δισεκατομμύρια στην Ουκρανία. Επίσης, ναι, πιστεύω ότι θα μπορούσε να σταματήσει τον πόλεμο».......
https://www.euro2day.gr/news/world/article/2232645/pano-apo-200-dis-ehei-kostisei-sthn-germania-o-pol.html ..... Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει κοστίσει έως τώρα στη Γερμανία περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW).
https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1728603/poso-kostizei-gia-tin-oykrania-o-polemos-kata-tis-rosias/
Ένα από τα λίγα "περιουσιακά" στοιχεία της Ελλάδας που δεν πωλείται, αλλά πρέπει να το μάθει η υφήλιος, όπως και το Ναζιστικό Χρέος
https://www.geografikoi.gr/taormina/
Η ελληνική και η κινεζική γλώσσα, σύμφωνα με έρευνες, είναι οι αρχαιότερες στον κόσμο ενώ επιστημονική μελέτη εκτιμά ότι πάνω από 30 με 35 γλώσσες έχουν καταγωγή από τα ελληνικά.
https://hellenic-diaspora.cdu.edu.au/ ο κ. Νίκος Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι 41.615 λέξεις επί συνόλου 490.000 λέξεων της αγγλικής γλώσσας προέρχονται από την ελληνική ενώ το 90% της ιατρικής ορολογίας προέρχεται από τα ελληνικά.
https://www.uom.gr/15536-to-4o-diethnes-synedrio-gia-thn-ellhnikh-diaspora-arxizei-me-th-synergasia-enos-aystralianoy-kai-dyo-ellhnikon-panepisthmion
@ 6 Σεπτεμβρίου 2024 στις 12:02 μ.μ.
Πατριώτη....μπορείς να μην μας στέλνεις λινκ από άλλα ιστολόγια;;Τι νομίζεις ότι δεν τα ξέρουμε η μήπως είμαστε χαζοί;; Αν έχεις κάτι να πεις δικό σου πολύ ευχαρίστως. Αλλά λινκ από άλλους μην μας στέλνεις.
Κε Λύκαστρε,
Έχετε δίκαιο. Όλα τα ξέρουμε και όλα τα διαβάζουμε.
Η μεμψιμοιρία, η γκρίνια, τα παράπονα, η κριτική και οι κατηγόριες βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη.
Ο ελληνικός λαός υποφέρει, αλλά δεν μπορεί να βρει λύση.
Και τώρα τί;;;
Ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε!
Ποιος θέλει να υιοθετήσει τη θέση του;;; Υπάρχει κάποιος ή κάποιοι; ;;
Απληστία και υπερπλούτος!
Ποια ομάδα υπαλλήλων-εργατών αναλαμβάνει εργοστάσιο για να το δουλέψει;
Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί πτωχεύουν και συνεχίζουν να δίνουν ψίχουλα στον αγρότη!
Για να γίνουμε "χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη" χρειάζεται μακρύς δρόμος!
Οι κριτικές και οι κατηγόριες δεν αρκούν. Μόνο οργή δημιουργούν.
Έντιμες Λύσεις επί του πρακτέου, δημοκρατικές, πολιτισμένες με παιδεία και αξίες.
Αρχίζουμε να εκβαρβαριζόμαστε από την ολοήμερη δουλειά και τα χρέη.
Πατριώτης
Περιδιαβαινω το ιντερνετ ωρα και λεω ας ριξω μια ματια και στο φιλο ηρθε η ωρα για κατι σοβαρο.
Παντου διαβαζω η ακουω ---Θελουμε εναν με αρχιδια.!!!----Μας χρωστανε οι Γερμανοι ...----Οι Ρωσσοι ειναι καλοι ---Οι Αμερικανοι θα μας σωσουν...---Κλπ κλπ κλπ.
Εναν δεν βλεπω να λεει ποσο μαλακες ειμαστε και πως αφηνουμε να μας κυβερνουν τετοια καθικια.
Αυτογνωσια λοιπον ΜΗΔΕΝ.
Και πως θα ερθει αυτη η γαμημενη η αυτογνωσια?
Θα φυτρωσει ως ανθος σε πρασινο λιβαδι, η θα ερθει σαν κευρανος στον αμαθο κωλο μας?
Μαλλον το δευτερο,και με οσα περιεγραψες και ηδη συμβαινουν ερχεται.οπως επισης-- απαντωντας στον φιλο Πατριωτη ---και με πολυ δουλεια τοση πολυ που να αναρωτιεσαι ποιος γαμιολης κινει τα νηματα κρυμενος στο σκοταδι και μας γαμαει την ΖΩΗ?
Αν δεν αγανακτησεις πως θα αναρωτηθεις?
Πινοντας φρεντο εσπρεσο με καστανη και γαλα καφε κατσικας?
Εν κατακλειδει που λενε και οι μορφωμενοι αυτη η κυβερνηση ειναι αυτη που μας χρειαζεται γιατι ειναι η μονη ικανη να μας εξαγριωσει...
Σαν το φαρμακι που ειναι πικρο και κανει καλο!
Υ.Γ.Αυτες τις μαλακιες με τα φαρμακια και τα σχετικα πολυ τις γουσταρω σαν να ριχνεις στρακα στρουκα και βγαινεις απο την αιθουσα,πως με κοβς?
" πως με κοβς?"
Τα λες χωρίς Αβαβά και τσιριτσάντσουλες για όλους τους Βέγγους της καριόλας ζωής μας. Βέβαια υπάρχουν και τα βούρλα που ακόμα δεν νογάνε ιτς ...αλλά αυτά τα βούρλα ούτε με χίλια βυζοσκάμπιλα της Ζωής δεν ξυπνάνε.
Καλημέρα φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ
Καλημερα τα αγουριμ.
Καλον (σσ)χειμωνγκον σ΄ ολια τα παιδια.
Ολοι θα ξυπνησουν πολυ χοντρυνε το πραμα
Καλησπέρα πατριώτες 😉
'' Θα ‘μουνα δέκα χρονών. Το καλοκαίρι, όταν τέλειωνα το σχολείο κατέβαινα στο ισόγειο δικηγορικό γραφείο του πατέρα μου, όπου και με έβαζαν να αντιγράφω δικόγραφα. Για τις τέσσερις σελίδες χωρίς περιθώριο, πληρωνόμουν μια δραχμή. Καθισμένος σ’ ένα από τα γραφεία των βοηθών χάζευα πού και πού τους πελάτες, κάθε λογής, πού μπαινόβγαιναν. Ένα πρωινό ήρθε ένας λεβεντόγερος με κάτασπρη φουστανέλλα. Οι φουστανελλάδες ακόμη τότε δεν ήταν σπάνιο φαινόμενο. Είδα τους βοηθούς δικηγόρους να σηκώνονται και να του κάνουν μιαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή. Ο πρώτος βοηθός που φαίνεται να τον γνώριζε καλά, έπιασε κουβέντα μαζί του. Και μια στιγμή τον ρωτάει: «Και τώρα, μπάρμπα Μήτρο, πόσων χρόνων είσαι;» Και ο μπάρμπα Μήτρος, με τ’ όνομα Δημήτριος Μαλαμούλης που είχε εν τω μεταξύ στρογγυλοκαθίσει, του απαντάει μονολεκτικά… «Δύο». Δηλαδή εκατόν δύο. Από τα εκατό είχε αρχίσει νέα αρίθμηση.
Βγήκε εν τω μεταξύ ο πατέρας μου. Τον οδήγησε στο μέσα γραφείο τα είπανε με αυτόν και το γιο του, ένα λεβέντη εβδομηνταπεντάρη, και όταν βγήκαν στο δωμάτιο που βρισκόμουν και εγώ, πρώτα με σύστησε και ύστερα μου ανήγγειλε ότι θα πάμε την Κυριακή να επισκεφθούμε τον Μαλαμούλη στο χειμαδιό του, κάπου στον Ωρωπό. Από κουβέντα δεν έπαιρνε ο μπάρμπα Μήτρος. Λίγα λόγια, μετρημένα, βαριά. Τους βοηθούς τού πατέρα μου κι εμένα είχα το αίσθημα ότι μας έβλεπε σαν μικρό κοπάδι αρνάκια. Μικρό, διότι ό Μαλαμούλης είχε απάνω από 3000 αρνιά και κατσίκια, στα Άγραφα το καλοκαίρι και τον χειμώνα στα ορεινά της Αττικής. Την Κυριακή, όταν φθάναμε στον τόπο όπου είχε στήσει τα τσαντήρια του, των παιδιών, των εγγονών και των δισεγγόνων του, ρίχτηκαν οι καθιερωμένες μπαταριές και μετά μαζευτήκαμε στο μεγάλο τσαντήρι του Γέρου. Είχα μαζί μου, νέο εικοσάχρονο, τον δάσκαλό μου Basset, αυτόν που έκανα πρόσωπο στους «Διαλόγους σε μοναστήρι». Αυτός που δεν χόρταινε να θαυμάζει. Σε λίγο σταύρωσε ο Γέρος το πρώτο ψωμί. Και οι γυναίκες, αμίλητες και φασαρεμένες μοίραζαν τα κοψίδια, αρνάκι, κατσικάκι, όλα τα αγαθά. Θυμάμαι ακόμη τις βεδούρες τα γιαούρτια. Ο γέρο Μαλαμούλης, στη μέση καθισμένος σταυροπόδι, μέσ’ στις άσπρες βελέντζες, τα επόπτευε όλα και έδινε στις γυναίκες και στους παραγιούς προσταγές. Όταν λίγο μεγαλύτερος διάβασα «Οδύσσεια» τον γέρο Μαλαμούλη τον ταύτιζα μέσ’ στη φαντασία μου με τον Νέστορα, όταν δέχονταν τον Τηλέμαχο. Καθώς ήμουν καθισμένος πλάι στον πατέρα μου τον ρώτησα ψιθυριστά: «Qui est-il ce vieux;». «C’est un grand seigneur» μου απαντάει o πατέρας μου και αυτός ψιθυριστά. Και γυρίζοντας αργότερα το λόγο στα ελληνικά: «Να καταλάβεις τι είναι αρχοντιά».
Ήταν το πρώτο μάθημά μου για το μέγα τούτο ηθικό αγαθό: την αρχοντιά. Αργότερα, μεγάλος σ’ ένα πελοποννησιακό χωριό, γνώρισα έναν άλλο πιο νέο, σχεδόν μεσόκοπο, χωρικό. Στο πρόσωπό του ξανασυνάντησα αυτό που είχα γνωρίσει παιδί στο πρόσωπο του Μαλαμούλη: την αρχοντιά. Το σταύρωμα του καρβελιού από αυτόν ήταν μια ιεροπραξία. Η αρχοντιά δεν είναι συνώνυμο με την αριστοκρατικότητα, δεν σημαίνει καμιά ταξική διαφορά ή μια διαφορά πλούτου. Αλλά δεν είναι και ένα ηθικό απλώς γνώρισμα. Είναι μια σύνθεση υπερηφάνιας, ευπρέπειας, αυτοπεποίθησης, μεγαλοψυχίας. Άρχοντες βρίσκεις εγκατεσπαρμένους σε όλα τα είδη ανθρώπων. Ο άρχοντας δεν γίνεται ποτέ μάζα, σε όποια τάξη και αν ανήκει, μένει πάντα πρόσωπο. Δεν μπορώ — ίσως αδυναμία μου — με μια φράση να την ορίσω την αρχοντιά. Αλλά όταν συναντώ κάποιον που έχει αυτό το σύμπλεγμα των αρετών που την απαρτίζουν, τότε την αναγνωρίζω. Λέω μέσα μου: Αυτός είναι άρχοντας. Ανήκει σε αυτή την εκλεκτή κατηγορία ανθρώπων. Έχομε άρχοντες κατά την νομικήν έννοια, που δεν έχουν αρχοντιά. Έχομε όμως χειρώνακτες που έχουν αρχοντιά.
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΣΑΤΣΟ... Να πως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακάλυψε όταν ήταν μικρό παιδί τι σημαίνει αληθινή αρχοντιά, και κατάλαβε ότι αυτή δεν έχει σχέση με τον πλούτο, ή την καταγωγή. Ένα πολύτιμο κείμενο - μάθημα για όλους μας, που αξίζει να μας βάλει σε σκέψεις και στις μέρες μας.
Με τις υγείες μας
Δημοσίευση σχολίου