ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Οι παντοφλάδες της Υεμένης κατέρριψαν το 10 MQ-9 Reaper, αυτά τα τρία που ο Φλώρος 519C ήθελε να μας φορτώσει με κόστος 390mil.

 ⚡️BREAKING

Yemen has shot down another American MQ-9 Reaper drone allegedly being used for surveillance for Israel

A total of 10 MQ-9 Reapers have been shot down by Yemen so far pic.twitter.com/06Su3js0ec

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Οι παντοφλάδες της Υεμένης κατέρριψαν το 10 MQ-9 Reaper, αυτά τα τρία που ο Φλώρος 519C ήθελε να μας φορτώσει με κόστος 390mil, ενώ δεν έχουμε πυραύλους ακριβείας για τα F16 και τα AWACS μας περιμένουν την αναβάθμιση.

Αυτοί οι ξυπόλυτοι σαγιοναράκηδες είναι  που ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών εντός και κατά του Ισραήλ . Με τίνος κάκκαλα και προμήθειες άραγε;; Οι Χούτι πιθανότατα χρησιμοποίησαν την παραλλαγή «Qadr F» του 20χρονου ιρανικού υπερηχητικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς Qadr-110 ή Ghadr-110,

Ο πύραυλος απέφυγε επιτυχώς προσπάθειες αναχαίτισης από διάφορες αμυντικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των USS Michael Murphy (DDG-112), USS Frank E. Petersen Jr. (DDG-121) και FS Chevalier Paul (D-621), που μπορεί να ήταν το RIM -Είχε χρησιμοποιηθεί 161 Standard Missile 3 (SM-3). Επιπλέον, παρέκαμψε τα αντιπυραυλικά συστήματα Iron Dome, Arrow-2 και Arrow-3 του Ισραήλ.

Τώρα θα μου πείτε ΓΙΑΤΙ  δεν αναχαιτίστηκε ένας 20χρονος ιρανικός πύραυλος Ghadr-110 (παραλλαγή F)  ;; Η παραλλαγή Ghadr-110 F μπορεί να είναι τεχνολογία πυραύλων 20 ετών, αλλά χρησιμοποιεί μια έξυπνη στρατηγική για να ξεπεράσει τα σύγχρονα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Αμέσως μετά τη φάση εκτόξευσης, απελευθερώνει υποπυρομαχικά στο διάστημα, καθιστώντας απίστευτα δύσκολο για τα αμυντικά συστήματα να το στοχεύσουν.

Περιορισμοί του SM-3: Ο πύραυλος εδάφους-αέρος που εκτοξεύεται από πλοίο RIM-161 Standard Missile 3 (SM-3) είναι ένα από τα λίγα συστήματα ικανά να αναχαιτίζουν πυραύλους σε τόσο μεγάλα υψόμετρα, αλλά οι πρώτες εκτοξεύσεις υποπυρομαχικών του Ghadr ήταν έτσι σχεδιασμένος για να τους ξεγελάσει. Το SM-3 είναι βελτιστοποιημένο για να χτυπά μεμονωμένες, άθικτες κεφαλές, ΟΧΙ όμως ένα σύννεφο μικρότερων υποπυρομαχικών διασκορπισμένων σε μια ευρεία περιοχή. 

Αντίδραση από το Βέλος 2 και 3: Το Arrow-3 πιθανότατα πυροβόλησε στον άδειο ενισχυτή επειδή πιστεύεται ότι ήταν η κύρια απειλή. Το Arrow-2 μπορεί να είχε στόχο τα υποπυρομαχικά, αλλά η αντιμετώπιση τόσων διάσπαρτων κεφαλών είναι μια πρόκληση ακόμη και για τα σύγχρονα συστήματα. 

Ο Ρόλος του Iron Dome: Το Iron Dome πιθανότατα προσπάθησε να αναχαιτίσει τα υποπυρομαχικά, αλλά η εστίασή του είναι στην αποτροπή μεμονωμένων, άμεσων απειλών. Τα υποπυρομαχικά διασκορπισμένα σε μια ευρεία περιοχή κατέστησαν σχεδόν αδύνατο τον χειρισμό του Iron Dome. 

Αυτή είναι εκπληκτικά έξυπνη τεχνολογία πυραύλων. Είναι σαφές ότι οι Ιρανοί, οι Ρώσοι και ίσως οι Βορειοκορεάτες μελετούν τον πόλεμο των Δυτικών σε όλο τον κόσμο εντατικά εδώ και πολλά χρόνια. Φαίνεται ότι έχουν αναπτύξει μια απλή λύση για να παρακάμψουν ή να μπερδέψουν τα λεγόμενα «έξυπνα όπλα» της Δύσης . Είναι πλέον ξεκάθαρο τώρα: Η ΔΥΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ της ενωμένης πλέον Ευρασίας . Ακόμη χειρότερα, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που έχει το Ιράν -και οι Ρώσοι- ΣΗΜΕΡΑ είναι ακόμη πιο περίπλοκο όταν αυτές οι τεχνολογίες έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε πυραύλους 20 ετών. 

Υ.Γ Όσο για εμάς θα έχουμε πολύ άσχημα ξεμπερδέματα...με μια Τουρκία με επεκτατικές πολιτικές, ακραίες, αυταρχικές κυβερνήσεις, που θα κατέχει πυρηνικά όπλα και δεν θα διστάσει να τα χρησιμοποιήσει...μιλάμε για παγκόσμια απειλή. Μην το πάρουμε αψήφιστα, κινδυνεύουμε σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: