ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΙΑ ΓΑΤΑ, ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ H ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΜΙΑ ΓΑΤΑ, ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ H ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΧΩΡΩΝ

Πριν λίγες ημέρες, και εν όψει της Συνόδου των BRICS στο Καζάν της Ρωσίας στις 24/10, ο Andrey Mikhailishin, επικεφαλής της ειδικής ομάδας για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του Επιχειρηματικού Συμβουλίου BRICS, παρουσίασε λεπτομερώς τη λίστα των ζητημάτων που θα εξεταστούν.
 
Αυτά είναι:
 
🔺️Μια κοινή λογιστική μονάδα, της οποίας τα περιγράμματα αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά από τον επικεφαλής οικονομολόγο των BRICS+ Sergei Glazyev το 16 στο βιβλίο του όπου περιέγραφε και με μεγάλη ακρίβεια την έναρξη και την κατάληξη της εισβολής στην Ουκρανία. Θα φτιάχνεται από ένα καλάθι εθνικών νομισμάτων και εμπορευμάτων. Όπως το πετρέλαιο, το αέριο, το σιτάρι, η σόγια και μερικά πολύτιμα μέταλλα, ανάμεσα τους και ο χρυσός, το κάδμιο, το λίθιο κλπ.
 
🔺️Μια πλατφόρμα για πολυμερείς διακανονισμούς και πληρωμές σε ψηφιακά νομίσματα BRICS, που συνδέει τις χρηματοπιστωτικές αγορές των μελών BRICS.
 
Αυτό είναι το BRICS Bridge, το οποίο έχει ομοιότητες με το MBridge που συνδέεται με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών της ΝέαςΥόρκης, που ήδη ισχύει. Θα συμπληρώσει επίσης τα ενδοτραπεζικά συστήματα που είναι ήδη σε δράση, όπως το SPFS της Ρωσίας και στο CPAM του Ιράν που διακανονίζουν χρηματοοικονομικές συναλλαγές – και το 60% των συναλλαγών τους – σε δικά τους νομίσματα.
 
🔺️ Ένα σύστημα πληρωμών που βασίζεται σε blockchain που παρακάμπτει πλήρως το δολάριο ΗΠΑ, το BRICS Pay.
Αναμφισβήτητα οι περισσότερες από τις 134 συμμετέχουσες χώρες στην Σύνοδο μπορεί να είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν αμέσως αυτόν τον μηχανισμό που αποφεύγει τις κυρώσεις, παρόμοιο με το SWIFT. 
 
🔺️Ένα αποθετήριο διακανονισμού (Clearence).
 
🔺️Μια νέα Παγκόσμια Τράπεζα και ένα αντίστοιχο του ΔΝΤ με έδρα το Πεκίνο για να εποπτεύουν και παρεμβαίνουν. Λειτουργούν ήδη από το 19.
 
🔺️Ένα ασφαλιστικό σύστημα για να ασφαλίζει τις διεθνείς συναλλαγές και τα δάνεια που θα δίνονται με νόμισμα την νέα λογιστική μονάδα U (εκ του Unit). 
 
🔺️Ένας οίκος αξιολόγησης των χωρών που θα καλύψουν τα πιο πάνω εργαλεία των BRICS, ανεξάρτητος από τους δυτικούς κολοσσούς τύπου Moodys, Standard Poor κλπ.
 
Ας δούμε λίγο καλύτερα τι και πως θα αξιολογεί ο τελευταίος μηχανισμός. 
 
Έστω ότι μια χώρα συνδεδεμένη στο πιο πάνω σύστημα θέλει να δανειστεί U για να καλύψει είτε μισθούς και συντάξεις, το εμπορικό της έλλειμμα κλπ είτε αγορές drones ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. 
 
Στα κριτήρια αξιολόγησης του κινδύνου να χρεοκοπήσει θα λαμβάνονται υπόψη όψιν ΜΟΝΟ το χρέος της χώρας σε U ή σε κάποιο νόμισμα χώρας των BRICS+. Παλιότερα χρέη σε ευρώ, δολάρια, φράγκα κλπ δεν θα λαμβάνοντας υπ όψιν, λέει!
 
Και έτσι πυροδοτείται από 100δες φτωχές υπερχρεωμένες χώρες, οι περισσότερες κάτω από μνημόνια του ΔΝΤ με υποθηκεύσεις πλουτοπαραγωγικών πηγών κλπ ασημικών, η "πυρηνική τους βόμβα":
 
✔️ΑΘΕΤΗΣΗ πληρωμών για τα μέχρι τώρα χρέη τους και έναρξη του κοτέρ από το 0!
 
Αυτό το Ιωβηλαίο/Σεισάχθεια βεβαίως και τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία για ανάπτυξη, αν επενδύσουν σοφά. Όμως:
 
✔️καταρρέει μέσα σε μια νύχτα ΟΛΟ το παγκόσμιο Τραπεζικό (και σκιώδες παρατραπεζικό) σύστημα, αφού βασίζεται σε αυτά τα χρέη. Μαζί με αυτό, εξαπλώνεται και η αξία κάθε fiat νομίσματος, δηλαδή όλα όσα έχουν παραχθεί από το 71 και μετά.
 
✔️Αν υποθέσουμε ότι δεν καταρρέει και όλος ο πλανήτης από αυτήν την βιβλικού τύπου κατάρρευση, (πράγμα που κάνει κυρίως την Κίνα πολύ επιφυλακτική στο σχέδιο του Πούτιν, αφού θα χάσει έτσι τους μεγάλους της πελάτες), σε 8-10 χρόνια θα έχουμε φτάσει πάλι στα ίδια!
 
❗️Τα νέα μνημόνια και υποθηκεύσεις τους θα γίνονται όμως με όρους ΔΝΤ Πεκίνου!
 
Έτσι, το γατόνι που λέγεται Πούτιν ελπίζει να επιβιώσει η οικονομία του, αφού το νέο ρωσικό ψηφιακό ρούβλι θα είναι αντικρισμένο μόνο με χρυσό (όπως επιμένουν τα Πουτινικα παπαγαλάκια). Βλέπεις τώρα γιατί ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στον κόσμο, η Ρωσία, αγόραζε μανιωδώς και το μεγαλύτερο μέρος των 190.000 τόνων χρυσού που υπάρχουν σήμερα στον πλανήτη;; Από τις επίσημες αγορές του και από τα τρίγωνα τύπου Ριχάρδος- Άγκυρα-Κατάρ, που μάζεψαν και όποιο χρυσό δόντι υπήρχε στις χώρες που πέρασαν μνημόνιο. 
 
Αναμφίβολα ο πρώην γκαγκεπίτης βαθμολογείται και αξιολογείται ως άριστος μαθητής των νεοφιλελέ, αφού τώρα τις διδαχές τους τις μοστράρει ως απελευθερωτικές για τον Οικονομικό Νότο. Και κάποια ντιπ ζαβά του λένε και μπράβο και ουρά, αναμένοντας και τον άλλο δεξιό, τον Τράμπ, να βάλει πλάτη στο όλον κόλπο-grosso. 
 
Όχι καλά μου κλεφτόπουλα, δεν σώζεται ούτε έτσι ο πλανήτης και η ειρήνη αφού η συνταγή είναι η ίδια με αυτήν που μας έφερε ως εδώ

ΤΙ να κάνουμε;; Κάτι σαν αυτό ΕΔΩ.

Όλο το σχέδιο από τον αρχιτέκτονα του Sergei Glazyev ΕΔΩ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ο Πούτιν είναι αυτός που σβήνει το χρέος της Αφρικής. Οι δυτικές ύαινες τους επιβάλλουν να αγοράζουν τα πλεονάσματά τους σε σιτηρά και η γεωργία τους ας πάει στον αγύριστο. Ό,τι δηλαδή γίνεται στην Ελλάδα με την κοινή αγροτική παρτούζα: μέχρι ντοματούλες και φέτα για χωριάτικη. Ξυλεία, σιτηρά, αποικιακά (καφές) φερμπότεν. Διάβαζα για τα κυπαρίσσια, την ελληνική ξυλεία που θάφτηκε από τους εισαγωγείς: ΔΕΝ φυτεύονται πλέον στην Ελλάδα. Κι αν δεν υπήρχαν και τα νεκροταφεία, θα ήταν υπό εξαφάνιση. Και καπάκι σκάει μύτη το μπάνερ της Αττικής οδού ότι λέει κάνει αναδασώσεις και σε μια φώτο δείχνει πιτσιρίκια να φυτεύουν πικροδάφνες.