ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 8 Απριλίου 2026

Ο Τραμπ κέρδισε μόνο 2 εβδομάδες!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο Τραμπ κέρδισε μόνο 2 εβδομάδες για να αδειάσει ο Κόλπος από το 10% του παγκόσμιου στόλου που εγκλωβίστηκε εκεί, πριν επανέλθει για να καταλάβει 2-3 στρατηγικά νησιά στην είσοδο των Στενών του Ορμουζ και για να ολοκληρώσει την καταστροφή των βασικών υποδομών των αγωγών αερίου (αντλιοστάσια κλπ) στον Βορρά, που συνεχίζουν να τροφοδοτούν την Κίνα.
 
Μέχρι τότε, είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να στρέψει τελικά την πολεμική του μηχανή, που συγκέντρωσε στην περιοχή, για την κατάληψη της Υεμένης, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση 2.000.000 Γαζέων  (το σωστό και όχι Παλαιστίνιοι) . Επήλυδες δηλαδή. αλλοδαποι-ξενοφερτοι είναι στην περιοχή, για την υλοποίηση του εκεί real estate project του.
 
Η Υεμένη είναι εκτός της χθεσινής συμφωνίας "κατάπαυσης του πυρός" με το Ιράν, (ισχύει ακόμα η εκεχειρία που συμφώνησε με τις ΗΠΑ το 24 να μην επιτίθενται σε αμερικανικούς στόχους) ενώ το Ισραήλ μπορεί να συνεχίζει να επιχειρεί στον Νότιο Λίβανο, για να τον εκκαθαρίσει από την Χεζμπολάχ, λόγω της σε ισχύ συμφωνίας του με την Λιβανική κυβέρνηση από τον Νοέμβριο του 24!
 
Μέχρι τότε δεν έχει τίποτα ουσιαστικό στα χέρια του για να διαπραγματευτεί με τον Ξι στην συνάντησή τους στο Πεκίνο τον επόμενο μήνα.  
 
Στις παράπλευρες απώλειες των πολιτικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας και των σχεδίων που συμφώνησαν πέρσι στην Αλάσκα, συγκαταλέγεται ο Ορμπαν, που οδεύει σε εκλογική συντριβή στην Ουγγαρία την επόμενη Κυριακή, και το άγριο στρίμωγμα όλων των άλλων πιονιών τους στην ΕΕ, του Μητσοτάκη συμπεριλαμβανόμενου, που όλοι βρίσκονται σε στρατηγικό vertigo.
 
Σχετικό ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: