ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Τον Δεκέμβριο στην Κρήτη η αντιτρομοκρατική άσκηση “Jackal Stone” σε συνεργασία με την SOCEUR

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το "κλάμα" που πέφτει και ο "οδυρμός" απο τους αναλυτές της τρύπιας δεκάρας η μάλλον από τους αναλυτές της κλωτσιάς πέφτει σύννεφο για την συγκεκριμένη άσκηση.Μιλάνε για "διάλυση που έρχεται" και ότι όλοι οι άλλοι ΔΕΝ έχουν καταλάβει τι παίζεται....και μόνο η "τιτανοτεράστια" αφεντιά τους έχουν καταλάβει.!!
Μόνο που οι συγκεκριμένοι .....ήρθαν τελευταίοι και καταϊδρωμένοι...όπως λέμε πήδησαν ακόντιο και έτρεξαν σφαίρα. Όταν εμείς γράφαμε στο δικό τους ιστολόγιο ως σχολιαστές στις 19 Ιουνίου του 2017 (πάνω από 1 χρόνο πριν) ότι.... 
.." Αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ήδη έχει λάβει τέλος η μεγάλη στρατιωτική άσκηση των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ (400 άντρες, πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα), που έλαβε για πρώτη φορά μέρος στην νήσο Κύπρο, στην περιοχή του Τρόοδος! Η δικαιολογία για αυτή την στρατιωτική άσκηση ήταν η συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ στα ενεργειακά θέματα. Παράλληλα με αυτή ακριβώς την δικαιολογία έγινε σχεδόν ταυτόχρονα, επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου στην Ελλάδα και όχι τυχαία στην Θεσσαλονίκη! (ΕΊΝΑΙ ΠΟΥ Η Β.ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ "ΕΙΔΙΚΟ" )Ανάμεσα στα άλλα ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, επεσήμανε στον δημοσιογράφο Αλ. Παπαχελά και στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής (φύλλο 19/6/2017) εδώ .
για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed προς την Ευρώπη, και τα μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου μεταξύ των κρατών Ισραήλ, Κύπρου και… Κρήτης (δεν μίλησε για νότια Ελλάδα, αλλά για Κρήτη και αυτό είναι πολύ σημαντικό). Για ποιο πραγματικό λόγο όμως έγινε τόσο η στρατιωτική άσκηση των Ισραηλινών στην Κύπρο (ΠΙΣΤΕΥΩ  ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ) ενώ ταυτόχρονα στην επίσημη επίσκεψη του στην Θεσσαλονίκη ο Μπ. Νετανιάχου, μίλησε για Κρήτη και όχι για νότιο Ελλάδα που είναι ένας ποιο γενικός προσδιορισμός; Γιατί είναι να γίνει γενική πολεμική ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή, και ο Ισραηλινός άμαχος πληθυσμός θα μεταφερθεί σε Κύπρο, Κρήτη και Θεσσαλονίκη! 
 Να υπενθυμίσω ότι πρόσφατα η Ελληνική πολιτεία έχει δώσει το αεροδρόμιο Μακεδονία, στον Ισραηλινό στρατό για κάθε χρήση, και ο νοών νοήτω! Αυτά που διαβάζεται σε αυτές τις γραμμές, δεν αναφέρονται στο διαδίκτυο… ούτε στους τηλεοπτικούς δέκτες… ακόμα! " 

Αυτά λέγαμε τότε...και έρχονται τώρα να μιλήσουν αυτοί, που δεν είχαν "μυριστεί" ούτε το BREXIT.!! Mε τις υγείες σας...αλλά στο κακό που έρχεται έχετε βάλει και εσείς το χέρι σας....ΚΑΙ ΔΕΝ δικαιούστε τώρα να μιλάτε. Άλλωστε και αυτά που γράφετε και λέτε είναι μπούρδες και  αδόλοσχες φλυαρίες. Πηγαίνετε να σώσετε καμμιά Καρέτα Καρέτα για την ώρα, γιατί για τέτοιες δουλειές μόνο κάνετε και αφήστε τη σωτηρία της πατρίδος για κάναν άλλο, αυτές είναι δουλειές για άντρες.

Μεγάλη αντιτρομοκρατική άσκηση, η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ σε ελληνικό χώρο, ειναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Η Καθημερινή”, διοργανώνεται απο την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), σε συνεργασία με τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (U.S. Special Operations Command Europe – SOCEUR). Φέρει την κωδική ονομασία “Jackal Stone” και, όπως επισημαίνουν άριστα πληροφορημένες πηγές, θα “φιλοξενηθεί” στο τέλος του έτους στην Κρήτη. Επί της ουσίας, πρόκειται για άσκηση που πραγματοποιεί συστηματικά η SOCEUR στην Ευρώπη και φέτος έχει συμφωνηθεί να γίνει στην Κρήτη, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ σε θέματα ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας.

Η πραγματοποίηση της φετινής “Jackal Stone” στην Ελλάδα συμφωνήθηκε πριν από αρκετούς μήνες και οι λεπτομέρειες της καθορίστηκαν σε “κλειστές” συναντήσεις αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Σε ορισμένες από αυτές το “παρών” φέρεται να έδωσε ο διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. Ταξίαρχος Πέτρος Τζεφέρης, στον οποίο – κατά πληροφορίες- ανετέθη το τεχνικό σκέλος της άσκησης. Καλά ενημερωμένη πηγή που μίλησε στην “Κ” υπό τον όρο της ανωνυμίας αποκάλυψε ότι βασικό σενάριο της άσκησης ειναι η πειρατεία από τρομοκράτες του Ντά’ες (η αυτοαποκαλούμενη τρομοκρατική οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος”) σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες.
Όπως και οι προηγούμενες, έτσι και η φετινή “Jackal Stone” θα ειναι διακλαδική. Θα συμμετάσχουν σε αυτή, εκτός των Αμερικανών κομάντος που συγκροτούν τη SOCEUR, στελέχη των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού καθώς και άνδρες των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων. Τα προηγούμενα χρόνια, την άσκηση φιλοξένησαν, μεταξύ άλλων, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Γερμανία. Ενδεικτικό του μεγέθους της άσκησης ειναι ότι στην Γερμανία είχαν συμμετάσχει πάνω από 900 στελέχη των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ε.Ε., καθώς και κομάντος από οχτώ ευρωπαϊκά κράτη. Προ ενός έτους ο διοικητής της SOCEUR είχε προγραμματίσει επίσης επίσκεψη στην Ελλάδα και είχε συναντήσει και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναυάρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.
Ο “Τυφώνας”
Σαφώς μικρότερης κλίμακας ήταν οι δύο προηγούμενες αντιτρομοκρατικές ασκήσεις που διοργάνωσε η ΕΛ.ΑΣ., το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2017, με κωδική ονομασία “Τυφώνας”. Η πρώτη απο αυτές ήταν άσκηση επί χάρτου και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ). Τα σενάρια προέβλεπαν επιθέσεις τζιχαντιστών με αυτοκίνητα εναντίον πλήθους, ομηρίες σε κλειστούς χώρους, εκρήξεις βομβών σε εμπορικά κέντρα κ.ο.κ. Παρόμοια σενάρια, με επιθέσεις ισλαμιστών τρομοκρατών σε πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας, προέβλεπε και το δεύτερο σκέλος της άσκησης.
Γιάννης Σουλιώτης
Πηγή: Έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Η Καθημερινή”, 7 Οκτωβρίου 2018.

ΠΗΓΗ 

10 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Οι δούρειοι ίπποι των εθνών εισίν έμφορτοι ευθηνών εργατικών χειρών και μολυσματικών θρησκειών.

Ο χριστιανικός δούρειος της Ελλάδος ακόμα και σήμερον κατεβάζει μυστικώς Ρωμαίους και Εβραίους και τελειωμό δεν έχει.

Αυτό το ¨αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την γην ¨ αμφίσημος ώσπερ ακούγεται δελφικός χρησμός: προς ανατολάς μεν αιμοχαρής οδηγία, προς δυσμάς δε δυσοίωνος προφητεία.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ ΑΡΡΙΩΝ πολύ ορθά όσα μας λέγεις...μόνο να συμπληρώσω ότι ο Δούρειος Ίππος είναι εντός των τειχών και ο κάθε Έλληνας θα πρέπει να έχει στο νου του και τους "ελληνοποιημένους" αλλοδαπούς όταν παίρνει αποφάσεις.
Επειδή το διαβατήριο είναι ένα «χαρτί» το οποίο δεν συνοδεύεται απαραίτητα κι από εθνική συνείδηση, είναι εύκολο να αντιληφθεί ο καθένας το πόσο «δημοκρατικά» θα εκλέγονται οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα μια και ο νόμος για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας έγινε. Καθήκον όλων των δυνάμεων που επικαλούνται την διατήρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας είναι να αναδείξουν το θέμα της ιθαγενείας σε μείζον εθνικό ζήτημα.

Οι μαζικές αποδόσεις ιθαγένειας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, είναι ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.

kakos04 είπε...

Αν και καθυστερημένα , να ρωτήσω και αν στην Κρήτη & Πελοπόννησο όπως στην Κύπρο η συνεχιζόμενη κατασκευή τεράστιων ξενοδοχειακών μονάδων , τα οποία μετά από λίγα χρόνια πωλούνται ή πτωχέυουν οι ιδιοκτήτες τους και μεταπωλούνται από τις τράπεζες , είναι υποδομή με 'δικά μας έξοδα' της διαφυγής και της μετοίκησης των ισραηλινών όταν θα αρχίσουν οι εχθροπραξίες του Γ Παγκοσμίου . Εγκρίνονται συνέχεια στην κρήτη νέα φαραωνικά συγκροτήματα ξενοδοχείων , με τελευταία που δρομολογούνται στην Τριόπετρα νότιο Ρεθυμνο και στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας (με τις παρόμοιες "επενδύσεις" στο Λασίθι π.χ. μονή Τοπλού που προηγήθηκαν). Και κάτι ακόμα να ρωτήσω επειδή ήμουν 2 μέρες νότια στους καλούς Λιμένες και χάζευα τα πλοία ,αν ελέγχει κανείς δικός μας όλα τα φορτηγά πλοία που απανεμίζουν εκεί κάποια στιγμή μην ξεφορτώσουν εχθρικές δυνάμεις (π.χ. Τούρκους) όπως αναφέρουν διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν . Ευχαριστώ να είστε καλά και νιώθω αγαλίαση κάθε φορά που διαβάζω τις αναλύσεις και τους σχολιαστές με την δεδομένη ροή των σκέψεων σας και των λεπτομερειών . nikolas04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ nikolas04 η Κρήτη από ανέκαθεν από ιδρύσεως του κράτους του Ισραήλ, αποτελεί για αυτούς ΖΩΤΙΚΟΣ χώρος και τους δίνει το στρατηγικό βάθος που χρειάζονται. Η Κρήτη όλη προορίζεται να δοθεί στην κυριαρχία των Εβραίων.Για αυτό και ακούμε και βλέπουμε πολλά περί "Ανεξαρτησίας της Κρήτης" μέχρι και σημαία βγάλανε.!! Αυτή η "συμμαχία" Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος...τι είδους συμμαχία είναι, με μια Κύπρο άοπλη και με μια Ελλάδα οικονομικά-κοινωνικά-πολιτικά στα χειρότερα της.!Δεν είναι συμμαχία αλλά υποταγή στον κυρίαρχο αυτής της "συμμαχίας"...δηλαδή τους Εβραίους. Οι Εβραίοι έχουν ήδη αγοράσει σχεδόν την μισή Κρήτη...ελέγχουν ακόμα και το υποκατάστημα της ΚΥΠ στην Κρήτη.!!

Μόνο που ο ζωτικός χώρος για την δική τους επιβίωση...είναι ο δικός μας γενέθλιος χώρος των Ελλήνων...δύο δυνάμεις σε μια περιοχή δεν γίνεται να υπάρξουν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Είδα σε βίντεο τους Καλούς Λιμένες....έχουν μια άγρια ομορφιά,χωρίς ρετουσάρισμα...η παραλία έχει ψιλά πετραδάκια...δες που πάω εγώ για μπάνιο...εδώ έχουμε παχιά ψιλή άμμο...σχεδόν βελούδινη υφή έχει....και η θάλασσα είναι ζεστή όση ώρα και να μείνει κανείς μέσα δεν κρυώνει....η περιοχή τριγύρω έχει και πολλές πυραμίδες...άλλες μικρές και άλλες μεγαλύτερες....σε κοντινή απόσταση είναι και η Αμφίπολη. Έχει και εκεί μια τεράστια πυραμίδα δίπλα στον λόφο Καστά. Στο 5 : 15 και μετά βλέπεις την πυραμίδα που βλέπω και εγώ όταν κολυμπώ στα βαθιά.

https://www.youtube.com/watch?v=AO7MirYOqfg

kakos04 είπε...

Ωραίες παραλίες και αυτές , μακάρι κάποια στιγμη να τις επισκεφθώ και αυτές .Εδώ οι νότιες παραλίες είναι πιο άγριες , συνεχίζοντας από καλούς λιμένες προς χρυσόστομο , μάχα κτλ είναι και ερημικές .Αποφέυγω τον πολύ κόσμο και προτιμώ ήσυχες παραλίες που κολυμπώ με την μάσκα αρκετή ώρα. Φορτίζεσαι εδώ στην θάλασσα και αδειάζει από την βαβούρα της πόλης το μυαλό σου . Άμα είναι και κρύες οι θάλασσες δεν μπαίνουν οι περισσότεροι :) , αρχές Μάη φέτος ήταν πιο παγωμένα από άλλες χρονιές ,Δες και τα γλυκά νερά δίπλα στο Λουτρό . Για τις πυραμίδες που λες πότε θα μάθουμε λεπτομέρεις ή θα αναδειχτούν ? Εδώ λένε και για τον στρούμπουλα ότι είναι από κάτω πυραμίδα .Τώρα εργοστάσια ενέργειας ήταν ή κάτι άλλο δεν ξέρω .Κάθε πληροφορία δεκτή .Το θέμα είναι πως θα απελευθερωθεί η πατρίδα γιατί κάθε χρόνο είμαστε σε χειρότερη θέση και με μικρότερη δυνατότητα ελιγμών .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΝΙΚΟΛΑΣ :Αποφέυγω τον πολύ κόσμο και προτιμώ ήσυχες παραλίες που κολυμπώ με την μάσκα αρκετή ώρα. Φορτίζεσαι εδώ στην θάλασσα και αδειάζει από την βαβούρα της πόλης το μυαλό σου

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αγαπητέ Νικόλα...το ίδιο και προτιμώ και εγώ, δεν μπορώ τον πολύ κόσμο. Η Θάλασσα με εξαγνίζει και μου δίνει ενέργεια, παλαιότερα στην αρχαία Ελλάδα οι πρόγονοι μας , εξάγνιζαν με θαλασσινό νερό και με το Πυρ, με θειάφι.Είναι πηγή τεράστιας ενέργειας η θάλασσα, εκτός του ότι βοηθάει να μην αρρωσταίνουμε. Μου αρέσει η Κρήτη...την αγαπώ την Κρήτη....είμαι σίγουρος ότι σε προηγούμενη ζωή μου, είχα ζήσει εκεί.
Είχα πάει τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου στην παραλία στην Ελαφόννησο στον Νομό Χανίων και η θάλασσα ήταν παγωμένη.!! Και είναι και στο Λιβυκό Πέλαγος.!!!

Στην Κρήτη έχετε αρκετές πυραμίδες, είδα μια επάνω στο βουνό σε ένα φαράγγι που περνούσαμε για να κατέβουμε μετά στην παραλία....μια μικρή και είχε μυτερή μύτη....όχι πολύ μεγάλη. Η Κρήτη συνδέεται υπόγεια με την Αμφίπολη...πολύ πολύ παλαιά στην εποχή του Πρωτέα....έκανε την διαδρομή υπόγεια από την Αμφίπολη μέχρι την Αίγυπτο , με ενδιάμεσο σταθμό και στάση στην Τρίτα (το παλαιότερο όνομα της Κνωσού), μέσα σε μια μέρα.!!!

kakos04 είπε...

Ήθελα αν μπορείς μερικές λεπτομέρειες για την Τρίτα και την εποχή του Πρωτέα , δεν το είχα ξανακούσει σαν ονομασία . Τα περάσματα επίσης που αναφέρουν πολλοί υφίστανται ακόμη σε καλή κατάσταση ή είναι στενά σπηλαίων ? ή σήραγγες τεχνολογίας τύπου αυτών που θέλει να κατασκευάσει ο Elon Musk ? Ευχαριστώ για τις πληροφορίες , θα ξαναδιαβάσω το βράδυ τα σημερινά άρθρα σου με την ασπίδα του Αχιλλέα γιατί στο μαγαζί με διακόπτουν συνέχεια να μπορώ να συγκεντρωθώ .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Νικόλα...ο Έλλην Πρωτέας ήταν ο πρώτος Αυτοκράτωρ στην Γη (το διαβάζουμε στον Ευριπίδη.
Αυτόν επικαλούνται στον όρκο τους οι Αργοναύτες πριν εισέλθουν στο "κοίλον κύτος" Αργώη.[Αργοναυτικά Ορφέως]
Προϋπήρξε ως εξουσιαστής του Διονύσου [Απολλόδωρος Γ' 5:1]
Εκείνη την εποχή εκείνη η Αίγυπτος μαζί με την Ελλάδα ήταν μία χώρα, η γνωστή μας ΩΓΥΓΙΑ, και βασιλιάς αυτής ο ΠΡΩΤΕΥΣ.Η γλώσσα αυτού του τεραστίου κράτους η Ελληνική.Υπήρχαν τρείς γραφές, η γνωστή σε εμάς με Ελληνικούς χαρακτήρες γραφή, η Ιερογλυφική και η Δημοτική που εξελίχθηκε στην γνωστή μας Αραβική.

Ο Λυκόφρων μας λέει ότι ο Πρωτεύς μπορούσε και κυκλοφορούσε μεταξύ Θράκης και Μέμφιδος μέσα από υπόγεια και υποθαλάσσια περάσματα όπως ο σιφνεύς δηλαδή ο τυφλοπόντικας. Με κάποια στάση σίγουρα στην Κρήτη. Η Ελλάδα είναι γεμάτη από Πυραμίδες,και μάλιστα κατά πολύ αρχαιότερες σε ηλικία από τις Αιγυπτιακές,άρα συμπέρασμα...η γνώση για την κατασκευή τους από εδώ έφυγε για κάτω.Έχω ξαναγράψει ότι ο Ελληνικός Πολιτισμός προηγείται κατά 1000 έτη τουλάχιστον...μας το λέει ο Πλάτωνας αυτό.Η Μακεδονία είναι γεμάτη από Πυραμίδες...άλλες μικρές και άλλες τεράστιες.Δίπλα ακριβώς στον λόφο Καστά (στον ναό που βρέθηκε και δεν είναι τάφος) υπάρχει μια τεράστια πυραμίδα ,που το μέγεθος της σε σύγκριση με τον λόφο Κάστα μπορεί να κάνει κάποιον να αναρωτιέται.

http://3.bp.blogspot.com/-XlVsdgSEwzk/VD_KOygNifI/AAAAAAAAAP0/Zp0e4_OHIMI/s1600/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B16.JPG

http://2.bp.blogspot.com/-5_nsR3Zfu9s/VBp8K1xyrNI/AAAAAAAAIYI/GDjeQKSPOyg/s1600/TUMFOS-1.jpg

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ο Ελληνικός Πολιτισμός προηγείται κατά 1000 έτη τουλάχιστον...από τον Αιγυπτιακό ήθελα να πω.