ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Επέκταση casus belli; Η Τουρκία μας απαγορεύει… κάθε αλλαγή στο Αιγαίο!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Πίσω από τους Τούρκους κρύβονται όλοι.!!! Ρώσοι-ΗΠΑ-Γερμανία κ.λ.π ....ΟΥΔΕΙΣ θέλει το Αιγαίο Ελληνική λίμνη.!! Για αυτό βάζουν τους υπηρέτες τους εδώ των ξένων πρεσβειών και κάποιους αντιπρόσωπους εταιρειών πωλήσεως οπλικών συστημάτων, που θέλουν ντε και καλά, να μας βάλουν να ματώσουμε με την Τουρκία.
Εάν θέλουμε να καταστρέψουμε οικονομικά η έστω στρατιωτικά την Τουρκία, πρέπει να αφήσουμε άλλους να το κάνουν.!! Ούτε να βοηθηθούμε από κανέναν πρόκειται σε περίπτωση πολεμικού επεισοδίου, ούτε να κερδίσουμε τίποτα.Όλοι αυτοί από τους οποίους υποτίθεται ότι περιμένουμε βοήθεια, είναι στην απέξω και περιμένουν τα κορόϊδα τους Έλληνες να μπούνε στο σφαγείο με τους Μογγόλους, για να επωφεληθούν.Ούτε μια δήλωση μεσαίου υπηρεσιακού στελέχους δεν έχει γίνει από τρίτη χώρα και μεις ελπίζουμε ότι θα' ρθουνε να καθαρίσουνε τη "μπουγάδα" για πάρτη μας.

Με μια χωρίς προηγούμενο ενέργεια η οποία αποτελεί μνημείο διπλωματικού παραλογισμού, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αμέσως μετά τη συνάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επί της ουσίας μας απαγορεύει οποιαδήποτε αύξηση του εύρους των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο, επεκτείνοντας κατά κάποιον τρόπο το casus belli, το οποίο έκανε λόγο για αύξηση στα 12 ναυτικά μίλια.
Οι Τούρκοι, προβαίνουν σε μια απίστευτης θρασύτητα ενέργεια η οποία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη και προφανώς δεν συζητούμε για τις «εθνικώς υπερήφανες» δηλώσεις με τις οποίες μεγαλοφώνως διακηρύσσουμε ότι το δικαίωμα υπάρχει και θα το ασκήσουμε όταν εμείς κρίνουμε σωστό.

Στη φρασεολογία μάλιστα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, γίνεται λόγος για αμοιβαία συγκατάθεση για οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια! Η Ελλάδα θα πρέπει να αποσπά την τουρκική συναίνεση προτού ασκήσει κυριαρχικό της δικαίωμα!
Και πώς να μην το κάνουν οι Τούρκοι, όταν οι αφελείς Έλληνες ενεπλάκησαν σε συζητήσεις σε υπηρεσιακό επίπεδο με τους Τούρκους για το θέμα αυτό επιδιώκοντας συμφωνία, αποδεχόμενοι εμμέσως ότι η Άγκυρα δικαιούται να έχει λόγο!
Φανταζόμαστε κάτι θα έχει να μας πει ο λαλίστατος Νίκος Κοτζιάς στην αμέσως επόμενη ομιλία του, καθώς μπορεί να μην άρχισε αυτός τις συζητήσεις, όμως διαχειρίστηκε το θέμα και δεν πληροφορηθήκαμε να επεχείρησε κάποια αλλαγή. Συνεχίστηκα οι συζητήσεις έτσι δεν είναι; Μπορεί να μην τις ονομάσαμε διαπραγμάτευση, ποιο μήνυμα περάσαμε όμως;
Δηλαδή, με απλά λόγια να ρωτήσουμε το υπουργείο Εξωτερικών, η Τουρκία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θεωρεί δικαίωμά της να μας απαγορεύσει να αυξήσουμε το εύρος των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, ακόμα και από τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, κάτι το οποίο έχει κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών του διεθνούς συστήματος;
Κι αν ναι, το αποδεχόμαστε; Απλά διότι η ελληνική κοινωνία, ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει ποιες είναι οι θέσεις που λαμβάνονται στο όνομά του: «…Δεν θα ανεχθούμε οποιοδήποτε βήμα που δεν είναι βασισμένο στην αμοιβαία συγκατάθεση στο Αιγαίο, όπου οι δύο χώρες έχουν ακτές απέναντι η μία στην άλλη»! Αυτό γράφουν οι Τούρκοι.
Φυσικά, η τουρκική ανακοίνωση καταλήγει με τη συνήθη υπόμνηση: «Η ανακοίνωση της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, από την 8η Ιουνίου 1995 (Casus Belli), συνιστά μια απαραίτητη πολιτική προειδοποίηση και ισχύει και σήμερα. Οι απόψεις μας και οι προειδοποιήσεις μας μεταφέρθηκαν στον πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα».
Φυσικά, η ανακοίνωση δεν αναφέρει τα 12 ναυτικά μίλια και ως γνήσιοι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ βάζουν λόγια στο στόμα της ελληνικής πλευράς, ότι και καλά στόχος είναι η σταδιακή αύξηση (gradual extension) στα 12 μίλια! Γι’ αυτό δικαιούμαστε να συμπεράνουμε ότι επιχειρούν να επεκτείνουν την απειλή πολέμου σε οποιαδήποτε ελληνική ενέργεια και όχι μόνο για επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια. Και στα εφτά και στα 8 και στα 9 και στα 10 και στα 11, κύριοι και κυρίες!
Ετοιμαστείτε να ζητάμε την άδεια της Υψηλής Πύλης για πολλά περισσότερα, καθότι «δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σου ανέβει στο κρεβάτι». Άσε που πιθανότατα όταν ο χωριάτης (σ.σ. τέτοια είναι η συμπεριφορά των Τούρκων σε διεθνές επίπεδο και θα συνεχίσει, όταν κανείς δεν τους «τραβάει το αυτί») ανέβει στο κρεβάτι, δεν θα περιοριστεί σε έναν υπνάκο.
Για την Ιστορία, ιδού η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:
Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης αποτελεί νόμιμο και αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η σχετική απόφαση για επέκταση εναπόκειται αποκλειστικά στην Ελλάδα, η οποία έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όποτε και όπως η ίδια κρίνει. Το δικαίωμα αυτό ισχύει απαρεγκλίτως και δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση ή υπό διαπραγμάτευση με τρίτους. Το αυτό ισχύει ασφαλώς για όλη την επικράτεια.
Αυθαίρετες ερμηνείες του διεθνούς δικαίου και απειλές βίας από την πλευρά της Τουρκίας, όπως και η αμφισβήτηση των νομίμων δικαιωμάτων της χώρας μας, ούτε αλλάζουν το γεγονός αυτό, αλλά ούτε συμβάλλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας.
Ιδού και η δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
Statement of the Spokesperson of the Ministry of Foreign Affairs, Mr. Hami Aksoy, in Response to a Question Regarding the plan by the Government of Greece to gradually extend the “Greek territorial waters” to 12 nautical miles
We have followed the statements of Greece’s former Minister of Foreign Affairs, Mr. Kotzias and its Prime Minister and new Minister of Foreign Affairs, Mr. Tsipras regarding the plans for the gradual extension of Greek territorial waters, as well as the related news.
We cannot tolerate any step that is not based on mutual consent in the Aegean Sea where two countries have opposite coasts.
The declaration of the Turkish Grand National Assembly, dated 8 June 1995, contains a necessary political warning and is still in force today.
Our views and warnings have also been conveyed to the Ambassador of Greece in Ankara.

ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

περνανε απο στρατοδικειο τον Σταν Λωρελ και τον Ολιβερ Χαρντυ που τους επιασαν περσυ οι Τουρκοι χαχαχαχαχαχα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και πολύ το άργησαν....Όταν ένας αξιωματικός του Μηχανικού ο οποίος έχει τον προσανατολισμό ως αφετηρία γνώσεως και ένας ε π α γ γ ε λ μ α τ ί α ς υπαξιωματικός …χάνουν τον προσανατολισμό τους και εισέρχονται σε εχθρικό έδαφος, π α ρ α δ ί δ ο ν τ α ι χωρίς καμία αντίσταση στον εχθρό και π α ρ α δ ί δ ο υ ν τα ό π λ α τους στον εχθρό αφού πρώτα α υ τ ο ε ξ ε υ τ ε λ ί ζ ο ν τ α ι απογεμίζοντάς τα ενώπιον του εχθρού πριν του τα παραδώσουν ώστε να μην τον …ενοχλήσουν, τότε, αυτοί οι δύο είναι ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ για τους οποίους πρέπει ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Τα σύγχρονα νεογραίκυλα που κατακλύζουν τη σημερινή Γραικυλία αγνοούν την αντίδραση των Ελλήνων στην περίπτωση του προδότη, μηδίσαντος, στρατηγού Παυσανία τον οποίο «σφράγισαν» μέσα στο Ναό της Αθηνάς αφήνοντάς τον να πεθάνει βασανιστικά από ασιτία [470 π.χ.χ.] τιμωρώντας τον για την προδοσία του εναντίον των Σπαρτιατών…