ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Έρχεται η Ανάπτυξη .Τώρα που «βγήκαμε στο ξέφωτο» η Τράπεζα Πειραιώς είναι με το ένα πόδι στην Άβυσσο.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Επειδή τα έχω πάρει κρανίο....και θυμάμαι πολλά για την Πειραιώς....για να θυμηθούμε κάποια πραγματάκια. Ποιος είχε και έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Σάλλα ο οποίος ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς  από το  1991 μέχρι το 2016;;; Μα φυσικά ο Λεωτσάκος. Ποιος είχε και έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Μιχαλοβλάκα;;;Ο Λεωτσάκος φυσικά...κοίτα να δεις κάτι "συμπτώσεις".!!Ποιος ήταν αυτός που προπαγάνδιζε την Χρυσή Πορδή στο Bankingnews; Ο Λεωτσάκος φυσικά....κοίτα να δεις πάλι "σύμπτωση".Ποιός ήταν αυτός που προπαγάνδιζε υπέρ του ξεπουλήματος Αγροτικής στην Πειραιώς δηλαδή στον Σάλλας Paulson & Friends ;; Πάλι ο Λεωτσάκος ...βρε παιδιά τόσες "συμπτώσεις" μαζεμένες  είναι τσάκ-ποτ.
Και ας θυμηθούμε ποιος ήταν ο πιο σθεναρός αντίπαλος για το "σπάσιμο" της Αγροτικής σε "καλή-κακή" και το ξεπούλημα της στην Πειραιώς;; Ο κύριος Πανταλάκης.....τώρα αν αναρωτηθούμε ποιοι ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να γνωρίζουν ότι ο Πανταλάκης έβγαλε έξω γύρω στα 8 εκατομμύρια, η απάντηση  είναι...ο περιούσιος Σάλλας -Προβόπουλος και Στουρνάρας.Και ΠΟΙΟΙ το ΣΦΥΡΙΞΑΝ τότε στα ανεγκέφαλα ουγκ της Χρυσής Πορδής , για να εκτραπεί η συζήτηση στα ελάσσονα , αντί για το ΜΕΓΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ,όπως και τελικά το πέτυχαν;;
Όχι για να δείτε ότι οι "εθνικισταράδες" της Χ.Α έχουν άριστες σχέσεις με τους περιούσιους ( Σάλλας ) και δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά από το ΤΣΥΡΙΖΑ και την Νδούλα....είναι όλοι χωμένοι στα σκατά μέχρι τον λαιμό.

Έρχεται η Ανάπτυξη .Τώρα που «βγήκαμε στο ξέφωτο» η Τράπεζα Πειραιώς είναι με το ένα πόδι στην Άβυσσο. 
Αν δεν υπάρξει επέμβαση έξωθεν και «άνωθεν», οι συστημικές τράπεζες θα λάβουν κρατική στήριξη μέσω του αποθέματος των 30 δισεκ. Ευρώ. 

Θα υπάρξει δηλαδή αύξηση κεφαλαίου με θυσία του φορολογούμενου. Οκτώ χρόνια θυσιών σε όλα τα επίπεδα , πήγαν χαμένα! Εδώ ήρθαμε πάμε να φύγουμε. 
Η Alpha Βank χρειάζεται περί τα 900 εκατ. ευρώ, η Πειραιώς 2,5 δισ. ευρώ , η Εθνική 1,5 δισ. και η Eurobank 1,3 δισ. ευρώ.
ΠΗΓΗ 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σφαξιμο στο γονατο η μονη λυση

ΑΘΗΝΑ είπε...

H σχετικα γρηγορη αποκατασταση των δεικτων...δειχνει οτι ,μαλλον επροκειτο για ενα προειδοποιητικο καμπανακι ,για αυτους που προφανως κωφευουν
(λογω πολιτικων συμφεροντων),
σε οτι αφορα την τελικη παραδοση των κοκκινων δανειων ,ορα ΒΑD ΒΑΝΚ ,και κατ'επεκταση των επιχειρησεων( εργοστασιακες εγκαταστασεις κλπ),των ιδιωτικων περιουσιων(σπιτια,εξοχικα) και εν τελει των παραγωγικων εκτασεων και εγκαταστασεων (θερμοκοιπια,ιχθυοτροφικες μοναδες κλπ) που ειναι υποθηκευμενα και ανεξοφλητα στις Τραπεζες... γιαυτο η Πειραιως δεχθηκε τις μεγαλυτερες πιεσεις !
Οχι οτι μεχρι τωρα ειχαμε την αυτοδιαθεση μας στην αγροτικη παραγωγη και "αναπτυξη" ,δεδομενων των επιβαρυντικων ποσοστοσεων της ΕΕ ,αλλα τωρα σκοπευουν να το τερματισουν..

Αθηνα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Οχι οτι μεχρι τωρα ειχαμε την αυτοδιαθεση μας στην αγροτικη παραγωγη και "αναπτυξη" ,δεδομενων των επιβαρυντικων ποσοστοσεων της ΕΕ ,αλλα τωρα σκοπευουν να το τερματισουν.."

Ακριβώς αυτό αγαπητή Αθηνά.....θέλουν να μας υποδουλώσουν πλήρως.!! Διότι αυτός που είναι αυτόνομος στο φαγητό του...μπορεί να αντισταθεί.Η Πειραιώς πήρε "προίκα" μέσα απο την Αγροτική το μεγαλύτερο σύνολο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ.Η αξία αυτής της γης είναι ανυπολόγιστη όχι τόσο ως χρήμα (200-250 δισεκατομμύρια ευρώ) αλλά ως επιβίωση του έθνους στην πείνα που θα έρθει..... Στην αύξηση της Πειραιώς συμμετείχαν τα funds του Τζορτζ Σόρος.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Με τα λεφτάκια του ελληνικού λαού υπάρχει η τράπεζα Πειραιώς. Η ελληνική κυβέρνηση διόρισε τον Σάλλα διευθυντή στην Πειραιώς πρίν γίνει ιδιωτική τράπεζα. Όλα βάσει σχεδίου όσο κοιμάται ο λαός. Ποιος λαός;;;;Είναι γνωστό ότι ο Σάλλας* της Πειραιώς επί ΝΔ πήρε με σχεδόν τσάμπα την Αγροτική και τα δάνεια της ελληνικής γής πέρασαν σε άλλα χέρια, Στην αγροτική είναι υποθηκευμένη σχεδόν όλη η αγροτική περιουσία και η Τράπεζα Πειραιώς είχε πάρει πριν καιρό 3 δισ. περίπου από το πακέτο των 28 δισεκατομμυρίων που έδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή για να στηρίξει τις τράπεζες. Κανείς δεν μίλησε. Γύρω στα 3-3,5 δις ευρώ πήγαν στην Πειραιώς με το δεύτερο μνημόνιο;; Μετά από αυτό έγιναν μέτοχοι της Πειραιώς οι τρείς ΕΒΡΑΙΚΟΙ ΓΥΠΕΣ Πολσον, Λόεμπ και Σόρος. ΟΙ Εβραίοι έβαλαν στο χέρι την ελληνική γη και κανείς δεν μίλησε. Τώρα επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται η εκποίηση. Κανείς δεν μιλάει. Μας αξίζουν τα χειρότερα. ήταν σε εκλόγιμη θέση στο επικρατείας της ΝΔ (!!!)

Υ.Γ Είδε κανείς την Χρυσή πορδή να ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ καί ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ της Ελληνικής γης στους Εβραίους;; Η το ξεπουλήμα Ἐθνικών Ὑποδομών, Λιμένων, Μαρινών, Ὑδάτων κλπ στίς…ΠΑΛΙ ἙΒΡΑΙΚΩΝ και/η Ἰσραηλινών συμφερόντων Ratio Petroleum, Petra , Third Point (βλ. ἀπόκτηση μέ μόνο 100 ἑκατομύρια τοῦ 46% τῆς Energean – βλ. δουλειές κάποιων δίς, βλ. συμμετοχή στό ΒoD τοῦ David Bonanno, πρώην φυντάνι τῶν Ρόθτσιλντ), ΟΠΩΣ ΚΑΙ, τῶν Τουρκικών Dogus καί τήν Τράπεζα του Garanti, ΑΜΑ ΔΕ, και των ἐφοπλιστο – δωσιλόγων ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ τους Λάτση καί Κυριακούλη…;;;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Η ΕΒΡΑΙΑ σύζυγος του Σάλλα Σοφία Σταίκου-Σάλλα είναι Εβραία του Βόλου. Η ίδια έχει δηλώσει οτι στα 18 της χρόνια πήγε στο Ισραήλ εθελοντικά για 2 χρόνια σε κιμπούτς για να αποκτήσει εμπειρίες;;;;; Και ήταν σε εκλόγιμη θέση στο επικρατείας της ΝΔ .!!

Από την Καθολική Εκκλησία της Ισπανίας το όνομα Salas καταγράφεται ως όνομα Σεφαρδιτών Εβραίων. Πολλοί από αυτούς έφυγαν (ή διώχτηκαν) από την Ισπανία το 1492 και έφτασαν σε διάφορα άλλα μέρη της ευρώπης μεταξύ των οποίων ίσως και στην κατεχόμενη από τους Οθωμανούς Ελλάδα.

Έχετε ακούσει από τους "εθνικισταράδες" ακροδεξιούς και χρυσαυγήτες να τα λένε αυτά;; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ τότε τι σκατά εθνικιστές είναι;;; Από τα lidl φυσικά.

ΑΘΗΝΑ είπε...

Συμπληρωματικα ...μη ξεχναμε οτι η Πειραιως μεγαλωσε και εδραιωθηκε στον κλαδο οταν "αγορασε" για ενα ξεροκοματο την Μακεδονιας Θρακης,που ηταν το κυριο χρηματοδοτικο εργαλειο της Β.Ελλαδας με συνεπεια να συρει πισω της ολο το επιχειρηματικο και οχι μονο δυναμικο ..της εποχης.
Τωρα αν το κολλησεις στα παραπανω εχεις μια "ωραια "εικονα της συνομωσιας..


Αθηνα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ακριβώς αγαπητή Αθηνά...χαίρομαι διότι έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης.!!!Σε ευχαριστώ για όσα πολύ ενδιαφέροντα μας συμπληρώνεις.

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Οργώνουν τον τόπο και κάνουν ότι θέλουν γιατί απλά.....βρήκαν βλάκες.

https://fanpage.gr/plus/enimerosi/xeftila-pii-kaliptan-20-chronia-ton-kleanthi-konstantinoudi-tou-ti-serron/

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Ρένο....το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της χώρας των Ελλήνων, είναι ελληνόφωνοι....όχι Έλληνες υπάρχει διαφορά.Οπότε υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ βροτών και Ελλήνων, έστω και αν άπαντες έχουν εμφανή βιολογία πλανήτη και είναι θνητοί, οι Έλληνες παραμένουν μη βρώσιμοι, προφανώς από το «θηρίο».
Επειδή ζω στην Ελλάδα γνωρίζω την ελληνική πραγματικότητα, όπως την έχουν διαμορφώσει οι επιλογές των κατοίκων της, είναι όπως αυτή ακριβώς αυτό που έστειλες και ακόμα χειρότερα.!! Ως πρώην έθνος έχουμε περάσει τον Ρουβίκωνα εδώ και 3ης δεκαετίες… αυτά τα οποία ζούμε και θα ζήσουμε, χωροχρονικά αποτελούν πεπερασμένα δεδομένα μακροχρόνιων αποτυχημένων επιλογών μας. Δεν αναφέρομε στο χρέος… να πάει να γαμηθεί το χρέος. Όταν ένας άνθρωπος, η ένας λαός έχει αδικήσει, έχει εκμεταλλευτή, έχει στεναχωρήσει, έχει προσβάλει κ.λ.π. έχοντας φτιάξει ένα κοινωνικό μοντέλο πάνω σε αυτές τις αρχές, τότε αργά η γρήγορα αυτό κοινωνικό σύστημα θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίων του, εκεί ακριβώς βρισκόμαστε στο τρίπτυχο ύβρεις – νέμεσις – τίσις. Συνήθως όταν κάποιος κατουράει στην θάλασσα, το βρίσκει στο αλάτι, η δύναμη του γράφοντος σε αυτά που έχουν έρθει, εκεί βρίσκεται, στο ότι δεν κατουρούσε στην θάλασσα.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


ΣΥΜΠΛΕΕΙΝ, ΕΥΕΛΠΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΩΣ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗΝ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ (2)

Κ.Π.Καβάφη,

ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ (ποίημα -απόσπασμα)
………………………………………………………………………
Θ’ απευθυνθώ προς τον Ζαβίνα πρώτα,
Κι αν ο μωρός αυτός δεν μ’ εκτιμήσει
θα πάγω στον αντίπαλό του, τον Γρυπό.
Κι αν ο ηλίθιος κι αυτός δεν με προσλάβει,
Πηγαίνω παρ’ ευθύς στον Υρκανό.

Θα με θελήσει πάντως ένας απ’ τους τρεις.

Κι είν’ η συνείδησίς μου ήσυχη
για το αψήφιστο της εκλογής.
Βλάπτουν, κι οι τρεις τους, την Συρία το ίδιο.

Αλλά κατεστραμμένος άνθρωπος, τι φταίω εγώ.
Ζητώ ο ταλαίπωρος να μπαλωθώ.
Ας φρόντιζαν οι κραταιοί θεοί
Να δημιουργήσουν ένα τέταρτο καλό.
Μετά χαράς θα πήγαινα μ’ αυτόν.

Υ.Γ.
Εν τούτοις ημείς οι ολίγοι καθαροί Έλληνες και φιλέλληνες, ουδέποτε επαύσαμεν, εκ καταγωγής και εθνικού χαρακτήρος, αποτελείν την ζύμην του καλού, ουδέποτε επαύσαμεν διατηρείν, έστω και εν υπνώσει και καταστολή, τα ευγενέστερα ηθικοζυμωτικά ψυχικά και πνευματικά στοιχεία και αποθέματα άτινα ανέδειξαν και εδόξασαν τον ελεύθερον και πεπολιτισμένον άνθρωπον και άτινα εισίν ικανά πυροδοτήσαι και πάλιν μιαν νέαν πνευματικήν άνθισιν και ηθικοπολιτικήν αναγέννησιν και ανάπλασιν της ανθρωπότητος. Διότι αυτήν την αποστολήν και χρέος έχομεν γεννηθέντες ως Έλληνες σήμερον, αυτό το ευγενές και θείον καθήκον του κρατήσαι ζώσαν και άσβεστον την φλόγα της ελληνικής μνήμης-ελπίδος εν μέσω της παρούσης και σοβούσης γενικής πολιτισμικής παρακμής, κρίσεως και ηθικής σήψεως, δι’ εν καλύτερον και καρποφόρον αύριον μέσω της ενθουσιώδους μεταλαμπαδεύσεως των αιωνίων και θεανθρωπίνων ελληνικών προτύπων και αξιών, αύριον τόσον ελληνικόν όσον και παγκόσμιον, ισάξιον και υπέρτερον, διατί όχι, του ενδόξου και απαραμίλλου προγονικού ημών παρελθόντος.

Ηθικόν πόρισμα; Δια την ώραν και καθ’ όσον ου δυνάμεθα αντιστρέφειν το ρεύμα, το λογικόν επιτάσσει, αυτονόμως και ευελπίστως, συμπλέειν προς την δυναμικήν των καιρών.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπημένε μου ΑΡΡΙΩΝ κάθε ως άλλος αιπόλος Αιγών κάθε φορά με τον εμψυχωτικό και δυναμικό λόγο σου μας κάνεις να γνωρίζουμε ακόμα περισσότερο εαυτόν και αλλήλους.
Το όνομα μας "ΈΛΛΗΝ" είναι η ...ψυχή μας.!! Και εκεί κρύβεται η δύναμη μας.Επίσης εκτός απο το " συμπλέειν προς την δυναμικήν των καιρών. " που πολύ ορθά έγραψες...συμπλέουμε και συμμαχούμε με τους ομόνοους και ομονέκταρους φίλους.

Καλό βράδυ να έχεις φίλε μου.