ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ - 28.10.1940


12 σχόλια:

ΑΘΗΝΑ είπε...

......Επειδη ο Θεος δεν κατεχε απο στοχους η τετοια,
κι οπως τοχε συνηθειο του,
στην ιδια παντοτε ωρα ξημερωνε το ΦΩΣ,
....κι' οτι ειμασταν σιμα στα μερη ,
οπου δεν εχει καθημερνες και σχολες ,
μητε αρρωστους και γερους,
μητε φτωχους και πλουσιους....


https://youtu.be/UOIh6b5EPpo


Αθηνα

Αρίσταρχος είπε...

Αυτό νομίζω ότι είναι ενδεικτικό του ψυχογραφήματος μας.

Γραμμένο στο DNA μας .

Αθηνούλα μου καλή για σένα .

Αετέ εσύ ξέρεις,όλο και θα συμπληρώσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=btbxQZHdSFM

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Αρίσταρχε...έτσι όπως τα λες είναι.Οι Έλληνες είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ανυπότακτοι, αδούλωτοι δεν σκύβουμε το γόνυ σε κανέναν,είμαστε πλάσματα παράξενα, περίεργα, εκπροσωπούμε τον Άνθρωπο που δεν υποτάσσεται στον άνθρωπο, θεωρούμε χρέος μας την εξέγερση απέναντι στο άδικο και την τυφλή και βίαιη εξουσία.
Δεν γουστάρουμε ούτε παπάδες, ούτε μουλάδες ούτε ραβίνους....για εμάς η μόνη "θρησκεία" είναι ο Ελληνισμός.
Είμαστε το διαχρονικό σύμβολο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ , και είμαστε πιστοί στους άγραφους νόμους του αίματος και της Φυλής μας.Και όπως έχω ξαναγράψει, στους καιρούς τους άδικους είμαστε με το δίκαιο.....στους καιρούς τους ψεύτικους είμαστε με την αλήθεια....και στους καιρούς τους κάλπικους είμαστε ατσάλι.

Για όλα αυτά τα παραπάνω...είμαστε οι ΜΟΝΟΙ που μπορούμε να πάμε κόντρα στο σύστημα και να το νικήσουμε, δια αυτό και μας εξαφανίζουν με ύπουλους και πλάγιους τρόπους.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Θυμάμαι αγαπητέ Αρίσταρχε μου έλεγε ο δάσκαλος μου...." Είδες τι δύναμη πυρός έχουν δύο μονάδες 11; Φαντάσου με τρείς 111 μονάδες Ελεύθερες.Τρείς Ελεύθεροι θέλουν τουλάχιστον 111 Βαρβάρους έτσι για πρωϊνό, χαχα "

Ένας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ είναι μια τεράστια δύναμη...φαντάσου τώρα όλους τους Έλληνες ενωμένους, τι θαύματα μπορούν να κάνουν.!! ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ.

Αρίσταρχος είπε...

Αξιοσημείωτο γι αυτόν τον ανυπότακτο άνθρωπο είναι το εξής, διαβάζοντας κάποια στιγμή την βιογραφία του ¨"τον καλεί ο Πασάς στην αυλή του να απολογηθεί επειδή πρόσβαλε τον γιο του ,και αυτός ανοίγει τα πόδια του όντας γυμνός και δείχνει στον Πασά τα προσόντα του δηλώνοντας με τον τρόπο του ότι δεν θα απολογηθεί για τίποτα".Αποτέλεσμα ? Η απάντηση του Πασά η οποία ήταν χωρίς λόγια βέβαια ήταν η ελευθερία του .

Αρίσταρχος είπε...

Μέχρι εσχάτων .

https://www.youtube.com/watch?v=xXg_5wjm20g

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Υπέροχο το τραγούδι και με φοβερό στίχο....λέει σε κάποια στιγμή..." τι με νοια αν θα πεθα...θα πεθα που θα πεθα."

Εδώ κρύβεται όλο το νόημα....πεθαίνει το θνητό μας σώμα...το όνομα μας (ΕΛΛΗΝ) είναι η ΨΥΧΗ μας.
Ενσαρκωνόμαστε ξανά και ξανά....διότι
Η Τροία ποτέ δεν έπεσε.... η Ατλαντίδα ποτέ δεν χάθηκε... ο Προμηθέας δεν ελευθερώθηκε... ο Διόνυσος και ο Ηρακλής εκδηλώνονται στην ζωή, ξανά και ξανά, μέσα σε αυτόν τον Άδη.
Ο τελευταίος Ηρακλής Αλκίδης, ελκύει την καταγωγή του από δυο γένη... ήταν δηλαδή Διγενής.

...."Λατοίδας ούτος ταχ' άναξ εκάεργος Απόλλων:
Μούσαι δ' αμφ' αυτόν, χαρίεις χορός, αίσι κατάρχει.
Άτλας δε επί μεν των ώμων κατά τα λεγόμενα ουρανόν τε ανέχει και γην, φέρει δε και τα Εσπερίδων μήλα. Όστις δε εστιν ο ανήρ ο έχων το ξίφος και [ο] επί τον Άτλαντα ερχόμενος, ιδίᾳ μεν επ' αυτώ γεγραμμένον έστιν ουδέν, δηλα δέ ες άπαντας Ηρακλέα είναι. γέγραπται δε και επί τούτοις:
Άτλας ουρανὸν ούτος έχει, τα δε μάλα μεθήσει.
έστι δε και Άρης όπλα ενδεδυκώς, Αφροδίτην άγων: επίγραμμα δε Ενυάλιος έστιν αυτώ. πεποίηται δε και Θέτις παρθένος, λαμβάνεται δε αυτής Πηλεύς, και από της χειρός της Θέτιδος όφις επί τον Πηλέα εστίν ορμών"....

https://tinyurl.com/ybdwe4c5

«Ὁ Ἀκρίτας εἶμαι, Χάροντα
δὲν περνῶ μὲ τὰ χρόνια.
Μ᾿ ἄγγιξες καὶ δὲ μ᾿ ἔνοιωσες
στὰ μαρμαρένια ἁλώνια;
Εγώ εἶμαι ἡ ἀκατάλυτη
ψυχὴ τῶν Σαλαμίνων,
στὴν Ἑφτάλοφην ἔφερα
τὸ σπαθὶ τῶν Ἑλλήνων.
Δὲ χάνομαι στὰ Τάρταρα,
μονάχα ξαποσταίνω,
στὴ ζωὴ ξαναφαίνομαι
καὶ λαοὺς ἀνασταίνω!»

Αρίσταρχος είπε...

Με το προηγούμενο με γύρισες χρόνια πίσω στο σχολείο ,στο ανθολόγιο τότε που στα νέα ελληνικά έπρεπε να αναλύσεις, Ρίτσο, Καβάφη,Ελύτη.
Τότε λοιπόν είχα κάνει εργασία γι αυτό ακριβώς το ποίημα του Διγενή.
Έχουν γραφτεί πολλά το παρακάτω όμως είναι το αγαπημένο μου.
Όσες φορές και να το ακούσω νομίζω ότι η καρδιά μου χτυπάει σαν καμπάνα.
Πως γίνετε σε ορισμένους στίχους να συντονίζεσαι σαν να είσαι ΕΣΥ σα να είσαι ΕΚΕΙ ,σα να περιμένεις την ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.
Λες και είσαι σκοπιά .

https://www.youtube.com/watch?v=zccdf_pY9m4





https://www.youtube.com/watch?v=zccdf_pY9m4

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Γράφεις αγαπητέ Αρίσταρχε...." Πως γίνετε σε ορισμένους στίχους να συντονίζεσαι σαν να είσαι ΕΣΥ σα να είσαι ΕΚΕΙ ,σα να περιμένεις την ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.
Λες και είσαι σκοπιά ."

Μα είμασταν ΕΚΕΙ και όλα είναι ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ....

…"Τα μέλλοντα είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος όμοια με όσα έχουν γίνει"… Αριστοτέλης.

Κατά την περιοδικότητα, επαναληπτικότητα του κλειστού μας ηλιακού συστήματος, όταν έρθει το «πλήρωμα του χρόνου», του κάτοπτρου - καθρέπτη… τότε ανακαλούνται λόγο εντροπίας, αρχέτυπα στον Χώρο. Αυτή η ανάκληση των αρχέτυπων πληρώνετε με ενέργεια, η ενέργεια αυτή είναι το αίμα… η σχέση Λόγου που παράγεται διαποτίζει όλους τους συνδυασμούς του χωροχρόνου, που έχει μυθιστορικές διαστάσεις.

…"Ως επίτριτος πυθμήν πεμπάδι συζυγείς δυο αρμονίας παρέχεται τρις αυξηθείς, την μεν ίσην ισάκις, έκατον τοσαυτάκις, την δε ισομηκή μεν τη, προμηκή δε, εκατόν μεν αριθμών από διαμέτρων ρητών πεμπάδος, δεομένων ενός έκαστων, άρρητων δε δυοίν, εκατόν δε κύβων τριάδος"… Πλάτων – Πολιτεία.

Στην άνωθεν πρόταση του Πλάτωνα, διακρίνουμε με ευκολία την ακριβή μαθηματική νομοτέλεια και λειτουργία κάθε περιοδικής επανάληψης ενός κλειστού μαθηματικού συστήματος. Ότι δηλαδή μέσα στην πεμπάδα – πεντάγραμμο, οι αριθμοί είναι μνήμες, οι μνήμες νότες… οι νότες σκέψεις… η σκέψη φως… η Ιθάκη θα βρεθεί και πάλι… έτσι όταν συμβεί κάτι 2 φορές ως γεγονός, ανά 100 αριθμούς – κύκλους… τότε νομοτελειακά επέρχεται και ένα ακόμα τρίτο όμοιο γεγονός που θα εμπερικλείεται όμως μέσα στους 100 αριθμούς – κύκλους, για να ολοκληρωθεί η ενέργεια των τριών αρχών του έργου (6.6.6. μαθηματικός Λόγος), και το πρώτο γεωμετρικό σχήμα του ορατού υλικού μας κόσμου (βλ. και Πυθαγόρειο θεώρημα).
Οι Τριαδικότητες κάμπυλες η γραμμικές, κυριαρχούν με συμμετρία στην συμμετρία, στον Τόπο και στον Χώρο κατά το Πλήρωμα του Χρόνου.
ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟΤΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΛΛΑΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΟΝ.
…Τόπος ΕΛΛΑΣ, Χώρος Μέση Ανατολή – Χερσόνησος του Αίμου… Τιτανομαχία… Γιγαντομαχία… Ατλαντικοί πόλεμοι… Τρωικοί πόλεμοι… Υκσώς… εκστρατείες Ηρακλή… Διονύσου… Αλέξανδρου Γ΄… Ρωμαίοι… Σταυροφορίες… Μογγόλοι… Οθωμανοί… Α&Β Βαλκανικοί… Α&Β Παγκόσμιοι… deja vu.

Μετά τον Πυρρίχιο ...ένας άλλος ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΕΝΤΟΖΑΛΙ.Διότι οι Έλληνες είμαστε Πολεμιστές εκ Φύσεως.

" Όποιος δεν ξέρει και του πουν το νου του πια 'ναι ζάλη πως στα Σφακιά τον πόλεμο τον κάνουν πεντοζάλι"

https://tinyurl.com/ybfuc2ky

Αρίσταρχος είπε...

Παρ ότι καταγωγή Μακεδονία και από τους τέσσερις παππούδες και γονείς 300 χρόνια πίσω όσο μπόρεσα να ψάξω και να μάθω πάντα αγαπούσα το πεντοζάλη τόσο που στο τέλος το έμαθα γιατί νόμιζα ότι κάτι μου έλειπε.
Γράφεις
"ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟΤΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΛΛΑΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΟΝ.
…Τόπος ΕΛΛΑΣ, Χώρος Μέση Ανατολή – Χερσόνησος του Αίμου… Τιτανομαχία… Γιγαντομαχία… Ατλαντικοί πόλεμοι… Τρωικοί πόλεμοι… Υκσώς… εκστρατείες Ηρακλή… Διονύσου… Αλέξανδρου Γ΄… Ρωμαίοι… Σταυροφορίες… Μογγόλοι… Οθωμανοί… Α&Β Βαλκανικοί… Α&Β Παγκόσμιοι… deja vu."
Από την πρώτη φορά που έγραψες αυτό το σχόλιο νομίζω άνοιξη ήταν, μέχρι και σήμερα το έχω διαβάσει πάρα πολλές φορές ,από τότε λοιπόν νομίζω ότι έχω στα χέρια μου ένα σκοινί που πρέπει κρατώντας το να φτάσω στην άλλη άκρη του .Λύνοντας τους γρίφους -κόμπους ΜΈΧΡΙ ΤΈΛΟΥΣ.
Έτσι όπως είναι γραμμένες αυτές οι σειρές είναι σαν να πέταξες όλοι την ιστορία μας σε ένα δωμάτιο και είπες σε όλους μας αλλά για διαφορετικούς λόγους να βάλουμε τα γεγονότα στην σειρά ,να προσδεθούμαι γιατί η πτήση είναι δύσκολη και μεγάλη.
Αλήθεια τι περίεργο συναίσθημα?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και εγώ Μακεδόνας είμαι Αρίσταρχε....πολλές γενιές πίσω.
Ο Οίκος μου (οι προγονοί μου δηλαδή) έχουν πολεμήσεις σε όλους τους πολέμους.....Β.Ήπειρο....Μ.Ασία.....Κύπρο κ.λ.π
Και εγώ ξέρω να χορεύω πεντοζάλι....και όχι μόνο πεντοζάλι αλλά αρκετούς κρητικούς χορούς.

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΑΚΙΕΡΑΣ… ΑΠΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΤΑΝ. Η ΣΚΑΚΕΙΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ 64 ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ… ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΩΔΙΚΟΝΙΑ....είναι το Holy Grail του Πλανήτη...το "Άγιο Δισκοπότηρο" ΕΔΩ θα παιχθεί το ΜΕΛΛΟΝ όλων...Λατίνων, Φράγκων, Ρώσων, Σλαύων, Κινέζων.....και δεν είναι η πρώτη φορά που θα το ζήσουμε αυτό.

https://tinyurl.com/yacfd8mb

Aρίσταρχος είπε...

Ξημερώνει δύσκολη μέρα ,ελπίζω τα γεγονότα της Αλβανίας να μην εκτροχιάσουν το
τρένο.