ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

David Gilmour - Coming Back To Life


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/Pa8iyHzHUSQ

Ανώνυμος είπε...

A small piece of ..sugar to sweeten the bitter taste...

https://youtu.be/gQ5Jl4wGNG4

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ω σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να στείλεις μουσική, και φυσικά διαβάζεις το ιστολόγιο ΖΕΥΣ ΕΛΑΥΝΩΝ...χαίρομαι σου γράφω στα ελληνικά, μιας και μπορείς, αφού μας διαβάζεις...άλλωστε μην ξεχνάς ότι οι Εβραίοι δεν είχαν ποτέ δική τους γλώσσα αλλά μιλούσαν την Αραμαϊκή που είναι Καθαρότατα Αραβικά/Αιγυπτιακά και αν τα ψάξεις λιγάκι θα βρείς ότι όλες οι λέξεις πηγάζουν απ' την αρχαία Ελληνική γλώσσα του Ομήρου.
Αν ...δεν με πιστεύεις ρώτησε και τον μπάρμπα σου τον Ιερεμία να δεις τι θα σου πεί για το γλωσσικό πρόβλημα των Ιουδαίων της εποχής του.Το ίδιο έλεγε και ο δικός σας ο Γιοσέφ Εζικιήλ Γιαχουντά ήταν δικηγόρος και καθηγητής τής Εβραϊκής.Το 1982 ο Γιαχουντά έγραψε ένα αμφιλεγόμενο βιβλίο με τίτλο Hebrew is Greek (Τα Εβραϊκά είναι Ελληνικά), στο οποίο ισχυρίζεται ότι οι εβραϊκές και αραβικές γλώσσες προέρχονται από την Ελληνική και ότι τα σύμβολα που αναγνωρίστηκαν διεθνώς ως Εβραϊκά -όπως το αστέρι του Δαβίδ- ήταν στην πραγματικότητα Ελληνικά.
Όλες οι γλώσσες πάνω στον πλανήτη...στηρίζονται στην Ελληνική Γλώσσα...είναι η ΜΗΤΕΡΑ ΓΛΩΣΣΑ του πλανήτη.

Παράδειγμα :
Israel < Is-ra-el < εις ('ισχυρός') + ρα ('βασιλιάς') + ηλ ('ήλιος')

Cain < Ka-en < Κα ην < Γα ην < Γήινος ('από τη γη')

Υ.Γ Καλό σου βράδυ..ελπίζω να μην χρειαστείς απόψε ζάχαρη...ξέρω ότι μπορεί να σε "πικραίνω" αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον , ας τα παρουμε τα πραγματα απο την αρχη..

Πρωτον ..ο Ιερεμιας δεν ειναι δικος μου μπαρμπας!Ειναι των Εβραιων.
Δευτερον.. ο Γιαχουντα δεν ειναι "δικος μας"! Ειναι παλι των Εβραιων.
Τριτον ..σε πιστευω γιατι εχω μελετησει την Ετυμολογια της Ελληνικης Γλωσσας και γνωριζω πολυ καλα οτι βρισκεται σαν βαση και εμπνευση μεσα στις περισσοτερες γλωσσες του πλανητη!!
Τεταρτον..ολα τα προηγουμενα δεν σημαινουν οτι δεν πρεπει να γνωριζουμε και καποιες φορες να χρησιμοποιουμε και τις υπολοιπες γλωσσες....
Πεμπτον και τελευταιο....
Ειναι δυνατον μια μικρη φραση στα Αγγλικα να προκαλεσε τετοια αντιδραση;
Βαλε το σπαθι στο θηκαρι ...θα σου χρειαστει για τους πραγματικους εχθρους..

ΥΓ.Οχι δεν με πικρανες και κατανοω το πνευμα , αλλα δεν χρειαζεται να διαρρηγνυεις ανοικτες θυρες!
Καλο βραδυ και σε σενα....οσο για τη ζαχαρη το βραδυ απαγορευεται!



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Χαίρομαι που δεν είναι δικός σου μπάρμπας.
Το ίδιο ίδιο χαίρομαι που δεν είναι και "δικός" σου ο Γιαχούντα ....προτιμώ να ομιλώ την ελληνική έτσι λειτουργεί καλύτερα ο εγκέφαλος μου , διότι αν καλέ μου σχολιαστή μιλάμε στα αγγλικά, τότε σκέφτεσαι και στα αγγλικά και έτσι μπερδεύεις το κύκλωμα ανταλλαγής πληροφοριών στον εγκέφαλο σου.!!

Είναι σαν να ήταν καθαρό το "νερό" και να το μολύναμε με στάχτη.Προτιμώ να σκέφτομαι στα ελληνικά, και να γράφω στα ελληνικά, έτσι πλέον μπορώ να σκέφτομαι γρηγορότερα και βαθύτερα και πιο ΣΥΝΘΕΤΑ. Με την αγγλική σκέφτομαι πιο αργά, πιο επιφανειακά και λιγότερο σύνθετα.
Καταλαβαίνεις το μειονέκτημα;;

Δεν έβγαλα κανένα σπαθί από το θηκάρι...απλά όμως έτσι αντέδρασες χα χα χα μην ανησυχείς αλλά ένα "γλυκάκι" να μην σε κεράσω....και ας είναι βράδυ.

Ορίστε μια καλύτερη μουσική από εκείνη που έστειλες....διότι το τραγούδι που έστειλες είχε σχέση με τους Εβραίους δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει...και ο κόκκινος Μόσχος είναι σύμβολο δικό τους...αυτό το τραγούδι που έστειλες το τραγουδούν οι Εβραίοι σε μια πιο Yiddish εκτέλεση.!!

Αυτό ελπίζω να σου αρέσει...έχει ωραίο σαξόφωνο.
https://tinyurl.com/ychbd9tx

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αυτό...για μια γλυκόπικρη βραδινή καληνύχτα....και ας μην τρως ζάχαρη το βράδυ.

https://tinyurl.com/lch4mck

Ανώνυμος είπε...

Oμολογω οτι την σημειολογια στο εξωφυλλο..με το κοκκινο μοσχαρι δεν την σταθμησα..γνωριζω ομως οτι ειναι ενα παλιο δημοτικο/λαικο τραγουδι των Yiddish....αλλα οι στιχοι

Calves are easily bound and slaughtered
Never knowing the reason why
But whoever treasures freedom
Like the swallow has learned to fly !

και η γλυκια φωνη της Joan Baez μου κλεψαν την καρδια..

Ας ειναι ομως...δεκτο το γλυκακι ,ηταν υπεροχο!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε....Πολλοί πιστεύουν (οι Εβραίοι) ότι οι κόκκινοι μόσχοι θα εμφανιστούν ξανά όταν ο Ναός της Ιερουσαλήμ – ο Οίκος του Θεού (Ναός του Σολομώντα)- πρόκειται να ξαναχτιστεί.

Στο Βιβλίο των Αριθμών (19: 2-13) ορίζεται ότι ο μόνος τρόπος αποκάθαρσης μετά την επαφή με νεκρούς είναι το ράντισμα με νερό το οποίο θα περιέχει ένα υγρό μείγμα από ύσσωπο, κέδρο κόκκινο και από τις στάχτες ενός κόκκινου δαμαλιού (στα εβραϊκά, »parah Adumah ») . Για θεωρείται κόκκινος ο μόσχος, δεν επιτρέπονται ούτε μια ή δύο μαύρες ή λευκές τρίχες.
Στη Ραββινική παράδοση, οι στάχτες από την κόκκινη αγελάδα θεωρούνται ως εξιλέωση για την αμαρτία της λατρείας του χρυσού μόσχου.

Οι Εβραίοι πιστεύουν ότι όταν θα γεννηθεί ένας κόκκινος μόσχος χωρίς να έχει επάνω του καμία τρίχα άλλου χρώματος....τότε θα εμφανιστεί ο επονομαζόμενος " Μεσσίας" τους.

Υ.Γ Για να είμαι ειλικρινής τους στίχους δεν τους πρόσεξα..χαχα είδα μόνο τον κόκκινο μόσχο .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Επίσης ο μόσχος αντιπροσωπεύει τους Εβραίους, των οποίων η ελευθερία τους στερήθηκε διότι δεν είχαν πατρίδα, ...αυτό είναι το νόημα του τραγουδιού.Αυτό το τραγούδι των Γίντιδων χρονολογείται από την εποχή των πογκρόμ των Εβραίων στην Αν.Ευρώπη....άσχετα αν το τραγουδάει τώρα η Joan Baez.
Οπότε κατάλαβες τώρα το πως σκέφτηκα.