ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΕΣ κυρώσεις στην Τουρκία: Το Κογκρέσο… σώζει την τιμή των ΗΠΑ στον κόσμο

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Προηγούμενες αναφορές σχετικά με τις κυρώσεις λέγαμε στο ιστολόγιο, ΕΔΩ , ΕΔΩ , και ΕΔΩ. Εκτός όμως από τις κυρώσεις , οι οποίες έρχονται και το είχαμε γράψει πριν απο όλους, θα ενημερώσουμε ότι το θέμα Ερντογάν θα λυθεί με "διαφορετικό τρόπο". Γράφει μέσα στο άρθρο.....: " Ενώ η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ αρνείται να ενεργήσει εναντίον της Τουρκίας περιμένω ισχυρή στήριξη από δύο τις πλευρές (Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους)  "....τι λέγαμε εμείς ΕΔΩ ;;; Όσο και να θέλει να βοηθήσει το φιλαράκι του τον Έρντι ο Τράμπας, δεν θα μπορέσει να το καταφέρει , εκτός και αν το έχει πάρει απόφαση, να συγκρουστεί με το σύνολο των Αντιπροσώπων και των Γερουσιαστών και των 2 κομμάτων...που δεν το πιστεύω διότι θέλει να βγει και για δεύτερη τετραετία πρόεδρος των Η.Π.Α.
Επίσης είχαμε γράψει ΠΡΙΝ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ  ΕΔΩ...".στην πραγματικότητα αυτός που αποφασίζει είναι το Κογκρέσο."....και όχι η εκάστοτε μαριονέτα που βάζουν να παίζει τον ρόλο του Προέδρου.!!

“Χαίρομαι που έφτασα σε μια διμερή συμφωνία με τον γερουσιαστή Βαν Χόλλεν σχετικά με την επιβολή αυστηρών κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την εισβολή της στη Συρία”, ανακοίνωσε απόψε ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ.
Σημείωσε και τα εξής: Ενώ η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ αρνείται να ενεργήσει εναντίον της Τουρκίας, περιμένω ισχυρή στήριξη από δύο τις πλευρές (Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους). Τα περισσότερα μέλη του Κογκρέσου πιστεύουν ότι θα ήταν λάθος να εγκαταλείψουμε τους Κούρδους που ήταν οι ισχυροί σύμμαχοι μας εναντίον του ISIS.
Σύμφωνα με το κείμενο οι κυρώσεις θα επιβληθούν στο πλαίσιο του νόμου CAATSA. Φαίνεται ότι θα επηρεαστεί και ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης θα απαγορευθεί και η είσοδος Τούρκων αξιωματούχων στην Αμερική. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ
Οι κυρώσεις, μεταξύ άλλων,  θα πλήξουν τον ενεργειακό τομέα της Τουρκίας, κάθε στρατιωτική βοήθεια και συναλλαγή με εξαίρεση την ανταλλαγή πληροφοριών, θα ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις για τους S-400, ενώ θα ζητηθεί αναλυτική έκθεση για την περιουσία του ίδιου του Ερντογάν.

ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ:
Δύο Αμερικανοί γερουσιαστές παρουσίασαν το περίγραμμα σχεδίου νόμου το οποίο προβλέπει την επιβολή κυρώσεων στην πολιτική ηγεσία της Τουρκίας — συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν — καθώς και στις ένοπλες δυνάμεις και τον τομέα της ενέργειας της χώρας αυτής, σε αντίδραση στην τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.
Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Κρις Βαν Χόλλεν και ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ εισηγούνται να στοχοθετηθούν όποιοι πόροι τυχόν διαθέτουν οι Τούρκοι πολιτικοί στην επικράτεια των ΗΠΑ και να τους επιβληθούν επίσης ταξιδιωτικές απαγορεύσεις. Ακόμη, προτείνουν να απαγορευθεί σε παγκόσμιο επίπεδο οποιαδήποτε πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Άγκυρα, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών που κατασκευάζονται στην αμερικανική επικράτεια.
Επιπλέον, θέλουν να ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις οι οποίες έχουν αναγγελθεί σε βάρος της Άγκυρας εξαιτίας της αγοράς του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400. Ακόμη, οι Βαν Χόλλεν και Γκράχαμ προτείνουν να εκπονηθεί έκθεση σχετικά με τους πόρους και την περιουσία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.
Πέραν του προέδρου της Τουρκίας, οι δύο γερουσιαστές εισηγούνται να υποστούν αμερικανικές οικονομικές και ταξιδιωτικές κυρώσεις άλλοι έξι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Εξωτερικών, Οικονομικών και Άμυνας.
Επιπλέον των κυρώσεων στον τουρκικό στρατό, οι δύο συνεισηγητές του σχεδίου νόμου θέλουν να επιβληθούν κυρώσεις στην τουρκική ενεργειακή βιομηχανία, ιδίως δραστηριότητές της που είναι καίριες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Οι Βαν Χόλλεν και Γκράχαμ συνδέουν την άρση των κυρώσεων αυτών με την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τη Συρία, όπου άρχισαν χθες Τετάρτη επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων. Οι δύο γερουσιαστές παρουσίασαν τις προτάσεις τους με αναρτήσεις τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: