ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Τραμπ: Έτοιμες να επιβάλουν βαριές κυρώσεις στην Τουρκία οι ΗΠΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Είχαμε γράψει τι θα γίνει αλλά ας το ξαναθυμίσουμε, Λέγαμε λοιπόν ΕΔΩ ....ότι..." αγκαλιά με τη Ρωσσία είναι ο θείος Σαμ. Μαζί θα τους σκυλεύσουν." ...τους Τούρκους. Όσο το γιατί οι Αμερικανοί απέσυραν τα στρατεύματα τους από το μέτωπο της Μ.Ανατολής , τα λέγαμε ΕΔΩ και ΕΔΩ  : ....." Η σταδιακή αποχώρηση της αμερικανικής υπερδύναμης από το ευρωπαϊκό γήπεδο και η σταδιακή αποχώρησή της από τις υποθέσεις της Μ. Ανατολής, αποτελεί κεντρική γεωπολιτική επιλογή, η οποία επιβάλλεται από την πανίσχυρη υψηλόβαθμη κρατική γραφειοκρατία, που διατηρεί τον ρόλο του θεματοφύλακα των αμερικανικών κρατικών συμφερόντων.Ο λόγος είναι ότι ετοιμάζονται για τον επερχόμενο πόλεμο με την Κίνα. Η υποκατάσταση δε της Αμερικής από την Ρωσία, στο ρόλο του επιστάτη και του τελικού επιδιαιτητή στις υποθέσεις των περιοχών αυτών, εξελίσσεται σε διάρκεια αρκετών ετών, με μεγάλη επιτυχία μέχρι στιγμής. Με αποτέλεσμα η Ρωσσία να έχει αναλάβει ήδη τα κουμάντα, σε περιοχές που μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν, προνομιακό και μονοπωλούμενο γήπεδο για τους Αμερικανούς".

Βαριές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας εξετάζουν τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες, αφού απέσυραν τα αμερικανικά στρατεύματα αφήνοντας τον δρόμο ανοιχτό για την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία. Κατά τα λεγόμενα του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ, στο Twitter,  η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται με μέλη του Κογκρέσου - μεταξύ των οποίων και Δημοκρατικοί – πάνω στο ενδεχόμενο των κυρώσεων, ενώ το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών είναι προετοιμασμένο προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Συνεργάζομαι με τον (Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή) Λίντσεϊ Γγκράχαμ και πολλά μέλη του Κογκρέσου, ανάμεσά τους και Δημοκρατικοί, για την επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία. Το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο, ίσως χρειαστεί επιπλέον νομοθεσία. Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το θέμα. Η Τουρκία ζήτησε να μη γίνει. Μείνετε συντονισμένοι», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός ΗΠΑ, μετά την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία.   
Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ, από τους στενότερους συμμάχους του Ντόναλτ Τραμπ, δήλωσε προ ημερών ότι συμφώνησε με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Κρις Βαν Χόλεν να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, εάν επιτεθεί κατά της Συρίας και των κουρδικών δυνάμεων – ακόμη και την αναστολή της συμμετοχής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.


Ο ίδιος Αμερικανός πρόεδρος, σε μία προσπάθεια να μετριάσει τις αντιδράσεις, είχε δηλώσει τη Δευτέα ότι εάν η Άγκυρα κάνει κάτι που η Ουάσιγκτον θεωρήσει ότι κινείται «εκτός ορίων», τότε οι ΗΠΑ θα «καταστρέψουν ολοσχερώς και θα εξαφανίσουν την οικονομία της Τουρκίας».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: