ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

“Η Ταϊβάν είναι το μεγαλύτερο ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Κίνα…”

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Εμείς τα λέγαμε ΠΡΙΝ  ακουστούν από κινέζικα χείλια ότι......" “το μεγαλύτερο ζήτημα εθνικής ασφάλειας” για την Κίνα και ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να αποτρέψει την “επανένωση” της Κίνας.".
Τα λέγαμε ΕΔΩ ....και ΕΔΩ . Ας θυμηθούμε τι γράφαμε τότε...." Θα πω κάτι για πρώτη φορά, δεν το έχω ξαναπεί δημόσια ...η Κίνα πριν ξεκινήσει την επίθεση στην Δύση, θα χτυπήσει και θα καταλάβει πρώτα την Ταιβάν.!!" ....Διότι όταν ο Κινέζος Υπουργός Άμυνας λέει ότι η Ταϊβάν είναι το μεγαλύτερο ζήτημα ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της Κίνας...και μιλά για "επανένωση" στην ουσία μιλάει για  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ στην Ταϊβάν.! Σήμερα όμως θα πούμε και κάτι που δεν έχουμε ξαναγράψει μέχρι τώρα....οι Αμερικάνοι αγνοούν και υποτιμούν το συνεχώς αυξανόμενο μέγεθος και τις δυνατότητες του PLA (RF) της Κίνας και τη σχετική στρατηγική τους.! Δεν θα στείλουν οι Κινέζοι όπως νομίζουν  στόλους επιφανείας στον Κεντρικό Ειρηνικό για να επιτεθούν στα συμφέροντα των ΗΠΑ. Η παγκόσμια ναυτική στρατηγική της Κίνας επεκτείνεται και έχει κάνει διεύρυνση της διάρθρωσης των δυνάμεων της . Η Κίνα διαθέτει σήμερα 66 υποβρύχια στον Δυτικό Ειρηνικό και θα έχει 99 (μαζί με 450 επιφανειακά πλοία) μέχρι το 2030.!! Ενώ οι Αμερικάνοι έχουν αναπτύξει 72 παγκοσμίως και δεν θα πλησιάσουν τα 355 συνολικά πλοία και υποβρύχια που ελπίζουν μέχρι το 2030.!
Είναι καιρός να δεχτούν την πραγματικότητα οι Η.Π.Α ότι τα περισσότερα άλλα έθνη του Δυτικού Ειρηνικού δεν θα συμμετάσχουν σε μια καταδικασμένη επίθεση εναντίον της Κίνας μαζί τους.!!! Και ότι ο πόλεμος στο μέλλον στον Ειρηνικό θα είναι ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ....δηλαδή η εφαρμογή μιας ικανότητας A2/AD, Anti-Missile, ASW , που ασφαλίζει την άμυνα και τον αποτελεσματικό έλεγχο πάνω σε μια εύλογα καθορισμένη περιοχή της περιοχής του Ειρηνικού Ωκεανού. Oι Αμερικάνοι πάντα υποθέτουν ότι θα μπορέσουν να ελέγξουν μια σύγκρουση και όλα θα λειτουργήσουν υπέρ τους. Και όπως πάντα, υποτιμούν τις δυνατότητες των εχθρών τους και εκτιμούν τις δικές τους. Άραγε σκέφτηκαν ποτέ πού θα είναι η Κίνα εκείνη την εποχή λίγα χρόνια από τώρα.!! Διότι περιμένουν την σύγκρουση-πόλεμο με την Κίνα γύρω στο...2035.

Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Γουέι Φένγκε δήλωσε σήμερα ότι η απάντηση στο “ερώτημα για την Ταϊβάν” αποτελεί “το μεγαλύτερο ζήτημα εθνικής ασφάλειας” για την Κίνα και ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να αποτρέψει την “επανένωση” της Κίνας.
Οι τάσεις απόσχισης είναι καταδικασμένες να αποτύχουν σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κινέζου ΥΠΑΜ στην διάρκεια της έναρξης ενός φόρουμ στο Πεκίνο (Σιανγκσάν), που αποτελεί αποτελεί την απάντηση του Πεκίνου, στο φόρουμ ασφάλειας που πραγματοποιείται στην Σιγκαπούρη (Shangri-La Dialogue). Οι εντάσεις μεταξύ της Κίνας και της Ταϊβάν έχουν ενταθεί στον ορίζοντα των επικείμενων προεδρικών εκλογών, στην Ταϊβάν τον Ιανουάριο.

Η Ταϊβάν αποτελεί το πιο ευαίσθητο ζήτημα εδαφικής ακεραιότητας, για την Κίνα. “Η Κίνα είναι η μοναδική τόσο σημαντική χώρα στον κόσμο που δεν έχει ακόμη επανενωθεί συνολικά,” είπε χαρακτηριστικά ο Γουέι. “Η απάντηση στην ερώτηση της Ταϊβάν, ώστε να πραγματοποιηθεί η πλήρης επανένωση της Κίνας, είναι η ακαταμάχητη τάση της εποχής μας, το μεγαλύτερο εθνικό συμφέρον της Κίνας και ο σωστός δρόμος να ακολουθήσουμε και η επιθυμία όλου του κινεζικού λαού,” δήλωσε ο Κινέζος ΥΠΑΜ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: