ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΤΑ « ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ» ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ

Γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

 Πολλά τα έχω γράψει και τα έχω πει εδώ και χρόνια...από σήμερα όμως θα σας τα λέω με το πραγματικό τους όνομα και με λεπτομέρειες. Τα "τσογλάνια" δεν υπήρχαν μόνο επί τουρκοκρατίας, αλλά υπάρχουν και ζουν ανάμεσα μας και στις μέρες μας. Τσογλάνι (το) (ουσιαστικό), από την τουρκική λέξη ic oglani  < ic- («εσωτερικός», του εσωτερικού παλατιού-σχολείου) + oglan («παιδί»). Το παιδί για όλες τις δουλειές, ο υποτακτικός, αυτός που σκύβει μπροστά στον αφέντη του, που "γλύφει" με κολακείες για να γίνει αρεστός διότι είναι το μόνο που έμαθε να κάνει στην βαρετή μικροαστική του ζωούλα. Ένα τέτοιο "τσογλάνι" βγήκε σήμερα σε σχόλιο του, να μας πει..." Βλέπεις πουθενά ΕΛΛΗΝΕΣ;;".!!!!

Μιλάνε αυτοί που δεν πρέπει να μιλάνε...οι Έλληνες και όχι εσύ Γιαννάκη... έστω και θνητοί, δεν είναι κοινοί άνθρωποι… διότι φεύγουν των συνήθη βαρυτικών, και ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, της ισχυράς και ασθενής πυρηνικής που εμπερικλείει την παγίδα ψυχών. Οι Έλληνες είναι ιδέα, και ως ιδέα υπάρχουν στον αιθέρα, έρχονται από τον αιθέρα, που συνδέει του υλαίους κόσμους. Όταν στα αιθερικά πεδία, εκ της Ανάγκης, προσδιοριστεί μια φυσικομαθηματική τοπολογική συνάρτηση Λόγου, τότε λόγο πυκνώσεως γενάτε μια ιδέα, αυτή εκδηλώνεται ως Έλληνας.

Βέβαια όπως πάντα μιλάνε οι αγράμματοι και ανιστόρητοι σαν τον Γιαννάκη το "τσογλάνι" του Επειού Τελχίνα, ο οποίος έχει μπερδέψει τον ελληνόφωνο κάτοικο, με τους ελληνογενείς , και όλους αυτούς με τους Έλληνες.!! Αυτό το μπέρδεμα είναι ευκολότερο όταν οι μάζες, είναι αγράμματες… μιας και το κοινό στοιχείο κάθε αγράμματου είναι το κατώτατο επιθυμητικό μέρος. Οι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων Γιαννάκη , μπορεί να αυτό ονομάζονται Έλληνες, αλλά δεν είναι, ουδέποτε ήταν! Οπότε θα ήταν καλό να μην πιάνεις τους Έλληνες στο στόμα σου δεν σου φταίνε σε κάτι. Οι νεότεροι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων μπορεί να έχουν το γενετικό υλικό των προγόνων τους… αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι είναι και Έλληνες… ομοίως και δε και οι πρόγονοι τους! Μιας και οι πρόγονοι σας δεν ήσαν όλοι Έλληνες… Ο Έλληνας είναι κατάσταση εκ φύσεως, και ως ιδέα η εκ φύσεως κατάσταση της προδίδεται από την ιδιότητα του ονόματος του Γενάρχη και όχι απλά της χώρας! Αλλά στην χώρα των  Ελλήνων, υπάρχει τέτοιο πνευματικό σκότος…. που είναι να απορεί κανείς με το που θα φτάσει αυτή η αλλοπρόσαλλη κατάσταση. Πλησιάζει όμως ο καιρός Γιαννάκη που εσύ και τα υπόλοιπα τσογλάνια σαν και εσένα, θα παλέψετε στον βρώμικο βούρκο-λάκκο που δημιουργήσατε με τα φίδια των επιλογών σας.  Όλοι ψάχνουν να βρουν κάτι… λίγοι βρίσκουν τον λαγό, οι περισσότεροι βρίσκουν ένα κουνάβι, ταυτίζονται μαζί του… και κάπου εκεί τελειώνει η πορεία αναζήτησης τους!


 Μέσα στο ψυχιατρείο δεν ψάχνεις να βρεις άκρη… απλά καταγράφεις τους τομείς αναμόρφωσις των υποκείμενων (τύπου Γιαννάκη και Παλιοσαβούρα) που κρίνονται και αξιολογούνται από τους ειδικούς αναμορφωτές της πραγματικότητας… και τίποτα άλλο. Είναι γεγονός ότι μέσα στο ψυχιατρείο υπάρχουν πεδία και διάφοροι τομείς με διάφορα υποκείμενα αναμόρφωσις....για κλύσμα και ηλεκτροσόκ είστε όλοι σας Γιαννάκη.!! Αλλά για να γίνει κανείς Έλληνας Γιαννάκη θα πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και να έχει ιδέες, η να γίνει ιδέα, δηλαδή Έλληνας, δεν έχει παρά να ακολουθήσει τα νάματα και οράματα των Ελλήνων.. αλλά αυτό είναι κάτι όπου στα πρώτα στάδια του… θέλει και την βαρυτική του, είναι πρώτιστα θέμα εσωτερικής φύσεως! Τα υπόλοιπα είναι για τους μαλάκες σαν και σένα Γιαννάκη… και από μαλάκες σαν εσένα χει στοκ η χώρα των Ελλήνων.

Υ.Γ  Για αυτό κάνε μας την χάρη και μην ξαναποιάσεις τους Έλληνες στο στόμα σου...δεν έχεις καμία απολύτως σχέση με αυτούς, και δεν γνωρίζεις τίποτε για το τι σημαίνει η λέξη ΕΛΛΗΝ.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία και διαφωτιστική τοποθέτηση. Φωτεινό, περιεκτικό, χιουμοριστικό, ροϊκό κείμενο, με μεγάλο βάθος και ανάλαφρη διάθεση. Διαμάντι.

Φρανσουάζ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ Φρανσουάζ

Nα σε καλωσορίσω και εγώ με την σειρά μου στο ιστολόγιο μας και να σου ευχηθώ καλές αναγνώσεις και καλές και εποικοδομητικές συζητήσεις . Χαίρομαι που σου άρεσε...πολλά κείμενα που διαβάζω δεν συσχετίσουν την ελληνική πραγματικότητα με παραδείγματα από το παρελθών, η κατάσταση δεν έχει πολύ αλλάξει από τότε...απλά τώρα έχουμε περισσότερες ανέσεις , ρούχα και iPhone.

Οι Πήλιοι Γούσηδες, τα τσογλάνια και οι νέοι Θερσίτες είναι εδώ...ζουν περιφέρονται και ασχημονούν ακριβώς όπως και τότε .!!

Ανώνυμος είπε...

καλα του τα ειπες και λιγα του ειπες του αληταρα,ημουν ετοιμος να τον χεσω πατοκορφα αλλα κρατιεμαι γιατι ειμαι οξυθυμος και γινομαι υπερβολικα τρελος με δαυτους και πολλες φορες αναστελλω την επιθεση μου ,δεν ειναι καλο αυτο το ξερω θα προσπαθησω να το βελτιωσω.

Ανώνυμος είπε...

μια ερωτηση θα σου κανω αγαπητε Λυκαστρε και αν θες μου απαντας.
Για τον Μαρκο ντε Σαντ τι γνωμη εχεις?

Ανώνυμος είπε...


Αντιπροσωπευτικό δείγμα ενός "λογικού ,σκεπτόμενου ανθρώπου ",ιδανικός για ακόλουθος .

Μιλάει για ΕΛΛΗΝΕΣ το δείγμα εγκεφάλου .
Να προσέξουμε γιατί μετά από αυτό θα νομίζει πως έχει και περγαμηνές!!!


Άρης

Ανώνυμος είπε...



Για τριλογία βλέπω το πας , με αγωνία περιμένω να δω τον επόμενο ...


"Πολύ μου τα τυραννάς τα σκασμένα, ρε Λύκαστρε … πολύ μου τα τυραννάς … ρε μπας και είσαι βαλτός να τους δημιουργήσεις ψεχολογικά συνδρόματα ;; … έεεε … για μαρτύρα … για μαρτύρα !"

Αγαπητέ Λύκαστρε πάρα πολλές φορές στο ιστολόγιο σου και σχεδόν από την σύστασή του , έχεις αναφερθεί στην ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ .
Βάζοντας την ιδέα αυτή στην πραγματική της διάσταση .
Πολύ υψηλά νοήματα όμως για άτομα με χαμηλό δείκτη αντίληψης. Ταυτόχρονα δε πολύ καλό για σκεπτόμενος ανθρώπους που μπαίνουν στην διαδικασία της έρευνας ,σύγκρισης .

Πως λοιπόν να ξυπνήσουν τους ΕΛΛΗΝΕΣ ,όταν οι αυτόκλητοι οδηγοί κοιμούνται ?

Όταν για αυτούς η ΦΙΛΙΑ έχει να κάνει με την άκριτη αποδοχή των όσων λένε , χωρίς να μπορούν να μπουν στην μυλόπετρα της αξιολόγησης.

Μπορούν να αποκαλούνται Έλληνες ,οι πράξεις τους δείχνουν όμως πως δεν είναι , ο λαός μας λέει "από τον καρπό αναγνωρίζεις το δένδρο "
αναγνωρίσαμε και εδώ τα ανάλογα ,και παράλογα .

υ.γ σε παρακαλώ πολύ να μου τα προσέχεις ,τα ..... μεγάλη δόση αλήθειας μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικά


Φαίδρα

Ανώνυμος είπε...


Για τον Γιαννάκη .

" Βλέπεις πουθενά ΕΛΛΗΝΕΣ;;".!!!!

Για να τους δεις και να τους αναγνωρίσεις ως τέτοιους
πρέπει να έχεις μέσα σου -DNA- ανάλογο εσύ νομίζεις πως έχεις ;

Βγάλε τις παρωπίδες και δες .Αυτές τις φοράνε στα ζώα για να μην σκιάζονται ,στους ανθρώπους τις φορούν για να μην βλέπουν την πραγματικότητα .


Φαίδρα

Ανώνυμος είπε...

.. γιατί κάποιος φουντάρει το μαγαζί του, με το εμπόρευμα και τον αέρα καταφανώς εσκεμμένα; κάποιοι νεοαφιχθέντες θα πιαστούν στην ξόβεργα και θα χάσουν χρόνο που δεν έχουν.Στον εργοδότη είδαμε σε μικρή κλίμακα πως καθαρίζεις έναν χώρο και τον ετοιμάζεις για νέα χρήση.. σας θυμίζει κάτι; Ελπίζω και εύχομαι να λογαριάζει κανείς χωρίς τον ξενοδόχο.. ήτοι τον εργάκια.. καθότι τα έργα και οι ημέρες κάποιου δύσκολα ξεχνιούνται. Κάποιος που εκτιμά όλους όσους ενεπλάκησαν στα δυσάρεστα περιστατικά και με χαρά συνεχίζει να σας διαβάζει:)

Ανώνυμος είπε...


"Όμως, τί να κάνουμε; Με την ίδια λογική (της ανθηροστομίας – που είναι απαράδεκτη, κτλ), εάν ζούσα στην ίδια εποχή με τον Καραϊσκάκη, θά ‘πρεπε του Γιώργαρου να του κόψω την καλημέρα!

Κατά τα λοιπά, η επιλογή των φίλων μας είναι επίπονη, κι όχι εύκολη διαδικασία. Όθεν, ο Παλαιός ήρθε εδώ γιά να μείνει.

Επομένως, πάρτε όσα καλά βρίσκετε εδώ (τζάμπα είναι!), καί προσπεράστε τα υπόλοιπα."

@ Ο/Η Ανώνυμος 11 Οκτωβρίου 2019 - 12:43 μ.μ.
Το παραπάνω απόσπασμα είναι από την λειτουργία του ιστολογίου και αναρτημένο για να το διαβάσουμε .

Είναι αρκετό για να οδηγηθεί οποιοσδήποτε σε ασφαλή συμπεράσματα όποια αμφιβολία και αν είχε πριν από τα συμβάντα .

Επειδή αυτή η πράξη κήρυξης πολέμου στους σχολιαστές δεν ξεκίνησε τώρα ,τώρα οι αμφιβολίες έγιναν βεβαιότητες .

Τι μας λέει ο ιδιοκτήτης πως "ο Παλαιός ήρθε εδώ γιά να μείνει." άρα και ο ξενοδόχος ξέρει και μάλιστα έχει κάνει και τους υπολογισμούς του σχετικά με τον συνιδιοκτήτη του μπλογκ.

Επιπροσθέτως επειδή γνωρίζει πολύ καλά τους λόγους της αναστάτωσης, και μεγιστοποίησης του προβλήματος λόγω της αθυροστομίας του Παλιοχαρακτήρα ,φρόντισε να του παρέχει και επιπλέον κάλυψη τονίζοντας μας πως και ο Καραισκάκης έβριζε αναλόγως .

Αναρωτιέμαι έχουν το ίδιο εκτόπισμα τα άτομα της σύγκρισης ?

"πάρτε όσα καλά βρίσκετε εδώ"

Δεν θα πω αν έχει καλά προς ανάγνωση ή έπαψε να έχει ,θα πω όμως ακόμη και αν έχει κάτι καλό αξίζει κάποιος να διαβάζει τέτοια κείμενα να καίει τον εγκέφαλό του για να φτάσει στο καλό?

Αξίζει κάποιος να ανέχεται αυτή την συμπεριφορά από έναν "συνέλληνα" του για να δει αυτό που ορίζει στο κείμενο και μάλιστα με συγκεκριμένο τρόπο ?

Το μαστίγωμα δεν φέρνει αποτελέσματα για αυτόν που το δέχεται αλλά μόνο για αυτόν που το δίνει .!!!!

Είναι σίγουρο πως υπάρχουν αλλαγές εκεί ,και έπρεπε να διωχθούν οι διαφωνούντες με άποψη , οι αδιάφοροι ανένταχτοι να τοποθετηθούν
αλλιώς να αναχωρήσουν άμεσα ,όπερ και εγένετο !!!!!!!!!!!

καλή συνέχεια τους ευχόμαστε .


Φαίδρα






Ανώνυμος είπε...

Πες τίποτα για τις αύρες που βλέπεις. Ο Γιαννάκης υπάρχει περίπτωση να μην έχει αύρα. Επίσης πως μπορούμε κι εμείς να μάθουμε να βλέπουμε αύρες. Κι αν γίνεται να βλέπεις και τη δική σου αύρα και τι χαρακτηριστικά έχει. Καμία σχέση με indigo παιδιά (αύρα με χρώμα μωβ);

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ Aνώνυμος στις 11 Οκτωβρίου 2019 - 8:14 π.μ.
" μια ερωτηση θα σου κανω αγαπητε Λυκαστρε και αν θες μου απαντας.
Για τον Μαρκο ντε Σαντ τι γνωμη εχεις?"

Για να μπορέσει κανείς να έχει σωστή άποψη και γνώμη για κάποιον θα πρέπει να γνωρίζει το παρελθόν και το παρών του.!! Δεν τον γνωρίζω ούτε με γνωρίζει...ούτε έχουμε επαφές. Ουδέποτε σχολίασα μέσα στο ιστολόγιο του...αν και γνωρίζω τι γράφει και αναρτά.
Αυτό όμως που γνωρίζω μετά βεβαιότητας είναι ότι πρέπει να προσέχει με ποιους συναναστρέφεται...διότι κάνει παρέα, είναι φιλαράκια με το άλλο άτομο που μου έστειλε το άλλο μέιλ για να με πληροφορήσει ότι ο Παλιοσαβούρας είναι ΠΟΝΗΡΟ στοιχείο και κρατάει ΥΠΟ ΟΜΗΡΙΑ το μπλόγκ.!!

Το οποίο άτομο με θράσος από πίσω του του έλεγε ένα σωρό..και από μπροστά στο μπλόγκ του Εργοδότη τους γλύφει. Να προσέχει λοιπόν ο Μάρκος διότι αυτά τα άτομα, στην δύσκολη στιγμή...κοιτάνε πάντα την πάρτη τους.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 11 Οκτωβρίου 2019 - 12:43 μ.μ.

" .. γιατί κάποιος φουντάρει το μαγαζί του, με το εμπόρευμα και τον αέρα καταφανώς εσκεμμένα; "

Για τον ίδιο λόγο που τώρα τελευταία αρκετά εθνικιστικά και πατριωτικά μπλόγκ κλείνουν ξαφνικά και απροειδοποίητα το ένα πίσω από το άλλο τον τελευταίο καιρό. Πολλές φορές αποθαρρύνοντας και αδειάζοντας τους σχολιαστές τους.Πίσω από πολλά ιστολόγια η μπλόγκ κρύβονται σκοτεινές και αλλότριες μυστικές υπηρεσίες....οι οποίς είτε έχουν δημιουργήσει οι ίδιες αυτά τα μπλόγκ-ιστολόγια...είτε τα ελέγχουν μέσω των "χειριστών" τους. Η συλλογή πληροφοριών από ανοικτές πηγές για αυτές τις καλές υπηρεσίες είναι απο το ίντερνετ και τα διάφορα μπλόγκ.Εκτιμάται μάλιστα ότι το 90% περίπου των πληροφοριών που αναλύουν οι υπηρεσίες πληροφοριών προέρχεται από ανοικτές πηγές και μόνο το 10% από μυστικές πηγές.!

Κάντε τώρα τους συνειρμούς σας....ο Παλαιός ΕΛΕΓΧΕΙ τον Εργάκια (όχι ότι δεν έχει και αυτός τις ευθύνες του)...ο Παλαιός είναι κώλος και βρακί και συνεργάζεται με τον ημιπαράφρωνα εργαλείο των μυστικών υπηρεσιών...και είναι ο μόνος τον οποίο ο Σπυροπουλος δεν βρίζει...άρα ένα και ένα κάνουν δύο.!! Σήμερα πάλι μας έστειλε στον ΖΕΥ υβριστικό σχόλιο...το οποίο πετάχτηκε στον κάλαθο των σκουπιδιών. Μας κάνει ΤΖΑΜΠΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...αν δεν το έχει καταλάβει.

Συνεχίστε με χαρά να μας διαβάζετε και ελπίζω και στο μέλλον να σας δώσουμε και άλλες πληροφορίες. Θα χαρούμε να σχολιάσετε ξανά...διότι ο τρόπος σκέψης σας ταιριάζει με τον δικό μας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΦΑΙΔΡΑ : "Πολύ μου τα τυραννάς τα σκασμένα, ρε Λύκαστρε … πολύ μου τα τυραννάς … ρε μπας και είσαι βαλτός να τους δημιουργήσεις ψεχολογικά συνδρόματα ;; … έεεε … για μαρτύρα … για μαρτύρα !"

Aγαπητή Φαίδρα...δεν είναι ότι θέλω να τυραννάω κάποιον/ους...απλά μου αρέσει να αποδομώ τους αεριτζήδες. Για τριλογία δεν ξέρω θα δω...άλλωστε δεν έχω και πολύ ελεύθερό χρόνο τελευταία....αλλά κάτι θα κάνουμε.!!

Ανώνυμος είπε...

θα μπορούσαμε να μάθουμε το λόγο που ενδιαφέρεσαι τι γίνεται σε άλλα ιστολόγια εφόσον έχεις το δικό σου μμε, αυτό εδώ το μπλογκ, καθώς και ποία είναι η πολιτική, ή θρησκευτική, ή οργανικοπολιτική, βιοθεωρητική και αμφοτερα πολιτιστική κοσμοθεώρηση πέραν κάποιων ειδησιογραφικών γεωπολιτικών άρθρων που αναδημοσιεύεις.
Εαν νομίζεις πως κάποιος σου ζητάει καταστατικό, μπορείς να το εκλάβεις έτσι ακριβώς, τι δηλαδή ακριβώς πρεσβεύεις έστω και ανώνυμα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ Ανώνυμο στις 11 Οκτωβρίου 2019 - 10:26 μ.μ.

" θα μπορούσαμε να μάθουμε το λόγο που ενδιαφέρεσαι τι γίνεται σε άλλα ιστολόγια εφόσον έχεις το δικό σου μμε, αυτό εδώ το μπλογκ, καθώς και ποία είναι η πολιτική, ή θρησκευτική, ή οργανικοπολιτική, βιοθεωρητική και αμφοτερα πολιτιστική κοσμοθεώρηση πέραν κάποιων ειδησιογραφικών γεωπολιτικών άρθρων που αναδημοσιεύεις."

Γιατί ενδιαφέρομαι για άλλα ιστολόγια και όχι μόνο ιστολόγια αλλά και ανθρώπους....διότι μου αρέσει να μην καταπίνω την "τσίχλα" αμάσητη.! Διότι μου αρέσει να αποδομώ τους αεριτζήδες.
O γράφων δεν είναι ούτε ελλαδέμπορος,ούτε πωλητής βιβλίων,οπότε ότι λέω η γράφω δεν τα λέω γιατί θα αποκομίσω κάποιο κέρδος.Δεν είμαι όμως ούτε μασόνος,ούτε ιλλουμινάτος,ούτε φωσφωριζέ,ούτε λαμέ....Δεν ανήκω σε κόμματα,ομάδες,σέχτες,παρατάξεις ομαδούλες,σε «κλειστές λέσχες» οποιουδήποτε αιρετικού δόγματος και τα ρέστα...μόνος μου είμαι και ΔΕΝ ανήκω σε κανέναν...ΔΕΝ με ελέγχει κανένας...και ΔΕΝ μπαίνω και δεν χωρώ σε κανένα κουτάκι κατάταξης...ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΜΑΙ....που πάει να πει πως ότι λέω δεν τα λέω γιατί θέλω να δείχνω ανώτερος σας..αλλά ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ...Δεν ανήκω στην μάζα....δεν γουστάρω ούτε αφεντικά, ούτε δούλους.

Αυτή η στάση έχει αρκετά καλά και αρκετά άσχημα... τα άσχημα είναι ότι προκαλείς τους άσχετους... τα συνήθη πρόβατα και ίσως σπάνιες φορές και τους λυκόσχημους πολιτικούς η και θρησκευτικούς ποιμένες τους. Τα καλά όμως είναι ότι μπορείς να κοιμάσαι τα βράδια χωρίς τύψεις συνειδήσεως, ότι ήξερες και δεν μίλησες... ότι μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια το μέλλον μέσα από τις επόμενες γενεές, μιας και οι επιλογές σου δεν αφορούσαν το καλό το δικό σου αλλά και των υπολοίπων... Έχω δηλαδή την συνείδηση μου ΚΑΘΑΡΗ και ΗΣΥΧΗ .