ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ



ΑΡΡΙΩΝ ο Συγγράφων :

Ανώνυμος είπε...

θα μπορούσαμε να μάθουμε το λόγο που ενδιαφέρεσαι τι γίνεται σε άλλα ιστολόγια εφόσον έχεις το δικό σου μμε, αυτό εδώ το μπλογκ, καθώς και ποία είναι η πολιτική, ή θρησκευτική, ή οργανικοπολιτική, βιοθεωρητική και αμφοτερα πολιτιστική κοσμοθεώρηση πέραν κάποιων ειδησιογραφικών γεωπολιτικών άρθρων που αναδημοσιεύεις.
Εαν νομίζεις πως κάποιος σου ζητάει καταστατικό, μπορείς να το εκλάβεις έτσι ακριβώς, τι δηλαδή ακριβώς πρεσβεύεις έστω και ανώνυμα.


Ανώνυμε  - και συγχωρηθήτω μοι η παρέμβασις – αλλά η επί του προκειμένου ρητορική σου απορία είναι παιδαριωδώς εριστική ίνα μη είπω παντελώς σοφιστική και άστοχος. Είναι ως αν  διερωτάτο τις δια τον μαχητήν των συνόρων διατί πολεμά εκεί εις σημείον τόσο απομεμακρυσμένον της οικογενειακής του εστίας. Διότι τι άλλο άραγε σημαίνει το ¨ πολιτική, ή θρησκευτική, ή οργανικοπολιτική, βιοθεωρητική και αμφοτερα πολιτιστική κοσμοθεώρηση πολιτική, ή θρησκευτική, ή οργανικοπολιτική, βιοθεωρητική και αμφοτερα πολιτιστική κοσμοθεώρηση… ¨και άλλα ηχηρά παρόμοια,¨ ως θα έλεγεν και ο Αλεξανδρινός ποιητής; Τι άλλο υπονοείται ή τσιτάτα, ινστρούκτορες, προγραμματισμός, στοαί και κατακόμβαι, στρατευμένη μισθοφορική δημοσιογραφία και τα συναφή; Προφανώς τελείς, ασυνειδήτως μάλλον, υπό τοκράτος καχυποψίας, συγχύσεως και ασχετοσύνης.

Των γαρ εθνικών ημών οικιών εμπιμπραμένων-πυρπολουμέων (τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ο πας δε διανοητικός ναρκισσισμός και επιδειξομανία απλώς δείγμα πνευματικής και ηθικής πενίας), το παρόν ιστολόγιον είναι ταπεινόν μεν ως αγνόν και αφιλοκερδές, υψηλόφρον δε ως πατριωτικόν και εθνικόφρον-ελληνόφρον. Μία σπονδή είναι εις το αδούλωτον και απελευθερωτικόν ελληνικόν πνεύμα ως και κατάθεσις εθνικής ψυχής και ελληνικής φυλετικής ταυτότητος. Πέραν τούτου ουδέν άλλο φιλοδοξεί ή πονηρόν σκοπόν έχει.


Τι σημαίνει τούτο; Ότι προτάσσει το συλλογικόν εθνολαϊκόν καλόν σημαίνει έναντι παντός, ατομικού και παραταξιακού, ιδιοτελούς συμφέροντος, του σκοπόν  έχοντος την, προσχήματι και επιδείξει  φθηνού, λαϊκιστικού και  κομπαστικού, εθνοπατριωτισμού αποκόμισιν πολιτικοοικονομικών κερδών ή και την υφαρπαγήν και συν-δια-νομήν της κρατικής εξουσίας προς διαιώνισιν του παρ’ ημίν κρατούντος, φαύλου και νοσηρού πολιτικού, και θρησκευτικού γιατί όχι, συστήματος εξουσίας, εθνοπροδοτικώς και εθνοκτονικώς συντασσομένου προς τον εθνοκλαστικόν και πολιτσμοκλαστικόν διεθνισμόν και οικουμενισμόν εις όν δυστυχώς βεβυθίσμεθα από ικανών δεκαετιών ως έθνος.

Προς τούτο με γνώμονα την αλήθειαν και το δίκαιον και εμπνεόμενοι από το λάβαρον του πολιτισμού, το ιερόν τρίπτυχον ¨πατρίς, εθνική παράδοσις (ιστορία, πολιτικός και νομικός πολιτισμός, ήθη και έθιμα,εθνοφυλετική θρησκεία),  οικογένεια¨ κρατούμεν, το κατά δύναμιν, και ως απλοί στρατιώται του καλού υψηλά τας σημαίας, το ελεύθερον ήθος και το εθνικόν φρόνημα.

Επίτρεψε εις ημάς, εάν θέλεις, το θεωρείν, ουκ αδίκως και παραλόγως, την πατρίδα και το έθνος την επιτομήν πασών των αρετών ως και την πεμπτουσία πασών των ηθικών και ζωτικών ανθρωπίνων αξιών και αρχών. Και εις τα οποία αξίζει η ακριβοτέρα θρησκευτική τιμή και λατρεία. Διότι το πολιτικόν και θρησκευτκόν σύστημα πολλάκις κατεπρόδωσαν το έθνος και την πατρίδα εις τον εχθρόν, τον διεθνισμόν και τον οικουμενισμόν, υποκύψαντα εις τον πειρασμόν του χρήματος και της εξουσίας, η πατρίς όμως ως γλυκεία μήτηρ ουδέποτε επρόδωσεν και εξεδίωξεν ως μητριά τους πιστούς κατοίκους της. Ώστε και δια τούτο η άνευ πατρίδος και έθνους ζωή του ανθρώπου αποβαίνει ζωώδης και αγελαία, μη έχουσα, ελλείψει ηθικοπνευματικού υποβάθρου, ουσίαν, νόημα και σκοπόν ουδένα.( Ώστε και αυτός ο μεταφυσικός παράδεισος ουδέν άλλο πιθανώς αποτελεί, ει μη την προβολήν της ιδέας της πατρίδος εις το αιώνιον επέκεινα…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: