ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Έρχεται πείνα.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Εκτός από τις τιμές στις θερμικές και ηλεκτρικές kWh που υπερτετραπλασιάστηκαν λόγω των γεωπολιτικών ακόμα και πριν την Ουκρανική κρίση, έχουμε αντίστοιχες αυξήσεις και στα λιπάσματα, που θα τα δούμε πάλι σε επόμενο κύμα αυξήσεων στα ράφια των αγροτοδιατροφικων προϊόντων.
 
Η ουρία και αμμωνία, που το 60% τους το προμηθεύεται όλος ο πλανήτης από την Ουκρανία ή την Ρωσία, μαζί με το φυσικό αέριο παράγουν σχεδόν όλα τα λιπάσματα. Πριν την κρίση, η συμμετοχή τους στο κόστος των αγροτοδιατροφικων ήταν, για την Ελλάδα, στην περιοχή του 25% και στο 32% η ενέργεια. 
 
Η επισιτιστική κρίση, εκτός από την ενεργειακή, δεν είναι πλέον μια θεωρητική πρόβλεψη.
Αν δεν ενισχυθεί με όποιον τρόπο η κατανάλωση (μείωση φόρων η/και αυξήσεις μισθών), προετοιμαστείτε για "Αραβικές Ανοίξεις" παντού!
 
Μέχρι το 19, η διαμόρφωση του κόστους των αγροτοδιατροφικων γεωργικών προϊόντων διαμορφώνονταν όπως αυτή η πίτα.
 

 
Τα έξοδα για υλικά διανομης ειχαν την πιο κάτω κατανομή..
 

 

4 σχόλια:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Με το να τηρείς ίσες αποστάσεις από όλους δεν είσαι καλός με κανέναν και γίνεσαι κακός με όλους.
Λυκαστρε μολις το διαβασα η εχεις μυαλο και το καις με μια,η δεν εχεις και κουνας το κεφαλι σου με πολυ νοημα.
Εσυ καθεσαι λοιπον και μιλας βαση της λογικης και των στοιχειων που σου δινει αυτη η πραγματικητα ετσι καπως για να μας δωσεις μια καποια ιδεα του τι συμβαινει,αλλα δεν πιανεις μια μπροστα σ αυτους τους φωστηρες της νεας ταξης.
Δεν τους νοιαζει αν πεινασουμε ,πιστευουν οτι τιποτα δεν τους πιανει γι αυτο και μιλανε σαν Νερωνες της νεας εποχης.
Θα καταρευσουν ολα,πλεον και οι πιο μαλακες το εχουν καταλαβει,αλλα αυτοι εδω οι καραμαλακες λιβανιζουν τα ανυπαρκτα αρχιδια του μητσοτακη.
Κανενα ελεος γι αυτα τα καθικια τωρα που θα βγαινουν και τα καλα των εμβολιων θα πεσει πολυ κλαμα.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Και ενα δευτερο σχολιο αν επιτρεπεις.
Εδω και μερικες μερες βλεπω παντου το ιδιο σχολιο-προταση,δηλαδη καλα καναμε και στειλαμε οπλα γιατι ετσι θα αναγκασουμε την Τουρκια να βγει απο την θεση του ουδετερου και ετσι να την πατησει,επισης τι συμμαχοι ειμαστε εμεις που δεν παιρνουμε θεση και ισως και στρατευμα εν τελει να πρεπει να στειλουμε.
Η εγω εχω παθει μαλακυνση εγκεφαλου η αυτα τα γατονια με εχουν ταπωσει με αυτα τα ατρανταχτα επιχειρηματα,και οπως καταλαβαινω αντι να παρουμε το σκαλπ των μογγολων με τα χερια μας ,καποιος αλλος θα το κανει για μας ,γιατι εμεις κανουμε και γαμω τις πιπες,οποτε δεν χρειαζεται να πολεμησουμε.
Το μεγαλειο της πουστιας,κατι ξεραν οι αρχαιοι και δεν τους βαζανε πουθενα.
Ρε ουσσσστ κοπροσκυλα.

Μμ. είπε...



Αφ' ότου η πουστιά έγινε εθνική σημαία
η εθνική λογική γέγονε κωλοτρυπίδα.

(Αλητάρχης.)

Μπάμπης είπε...

Όταν ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης βγαίνει να μιλήσει σε έκθεση αγροτικών προϊόντων και είναι ντίρλα στο μεθύσι,τι να περιμένεις; προκοπή;
Τα λιπάσματα τα πληρώσαμε ήδη μαύρο χαβιάρι.
Τι ψηφίζουμε ρε γαμώτο.Τι άλλο πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε; Στο πηγάδι κατουρήσαμε;