ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Η λύση δεν βρίσκεται ούτε σε καταδρομικά, ούτε σε αντιτορπιλικά. Βρίσκεται στη στοχοποίηση των κέντρων ελέγχου των μη επανδρωμένων, στα όπλα αέρος εδάφους των μαχητικών του εχθρού.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Διαβάσαμε ΕΔΩ. Πάμε να πούμε πάλι κάποια πραγματάκια. Καταρχάς το θέμα με τα UAV που κάνουν υποκλοπές, φωτογραφίζουν, ασκούν ηλεκτρονικό πόλεμο, εκτοξεύουν κατευθυνόμενες βόμβες και πυραύλους νομίζω το έλυσε το ΓΕΕΘΑ, όπως γράφεται τις τελευταίες μέρες και τώρα όλα τα UAV κάνουν κύκλους. 

Τα αχρηστέψαμε μας λένε ή μήπως όχι;; Αααα τώρα θα πετάνε τα akinci, τα anka και τα tb2 ε;; Επανήλθε η λογική. Όχι τίποτε άλλο, αλλά άμα βγάλουν λίγο καλύτερα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου οι Τούρκοι θα μας τζαμάρουν και τα 3 "υπερπολύτιμα" MQ9 που δεν προέκυψαν από διαγωνισμό και είναι και άοπλα, όπως τα 10 MH-60 R που δεν φέρουν NSM, αλλά μόνο hellfire και ρουκέτες. 

Πάμε στο επόμενο θέμα. Δεν μπορεί να συγκριθεί ο aster 30 ούτε με sm2, ούτε με essm. Νεότερος πύραυλος, data link, μεγαλύτερες κινηματικές επιδόσεις, μεγαλύτερη ικανότητα ελιγμών, μεγαλύτερο επιχειρησιακό υψόμετρο. Συνεπώς οι aster 30 μας προστατεύουν από βαλλιστικές απειλές, έχουν μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας εναντίων υπερηχητικών χαμηλά ιπτάμενων αντιπλοϊκών πυραύλων και έχει αποδειχθεί η επιτυχία του σε ασκήσεις, στις οποίες χρειάστηκε να βληθεί μόνο ένας aster 30 και όχι 2 Essm. 

Οι aster 30 θα προστατεύουν τους αεροπόρους μας και μαζί με τα ιπτάμενα μέσα που θα προσφέρουν εικόνα και δυνατότητα στοχοποίησης στις fdi θα μπορούν να καταρρίπτουν νωρίτερα τις απειλές, παρά την καμπυλότητα της γης. Τι έγινε τώρα; Τα mq9 θα δίνουν ή δεν θα δίνουν εικόνα στις fdi; Τα erieye θα δίνουν εικόνα; Εάν δεν σπαταλάμε λεφτά σε βιαστικές αγορές, όπως τα mq9 και τα AAV-7 που τελικά θα έχουν πάνω απ' το κεφάλι τους akinci, anka, tb2, τότε θα προχωρήσει και η fos των 4 erieye.

 Τώρα εάν κάποιοι νομίζουν ότι τα πλοία στο περιβάλλον του Αιγαίου με εκατοντάδες uav, αεροπλάνα κλπ θα πρέπει να είναι φορτωμένα με 64 essm οι οποίοι αντιστοιχούν σε 32 aster 30, λόγω ανωτερότητας των τελευταίων, τότε έχει πρόβλημα. Η λύση δεν βρίσκεται ούτε σε καταδρομικά, ούτε σε αντιτορπιλικά. Βρίσκεται στη στοχοποίηση των κέντρων ελέγχου των μη επανδρωμένων, στα όπλα αέρος εδάφους των μαχητικών (rampage, spice λείπουν ακόμα γιατί το ΓΕΕΘΑ ασχολείται με AAV7 και πανάκριβα mq9, χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνισμός, με Ισραήλ, ιταλια) και στην ανάπτυξη και αγορά βαλλιστικών πυραύλων.

Όταν λοιπόν δεν έχεις και εσύ βαλλιστικούς πυραύλους μην αναρωτηθείς εάν δεκάδες viper, rafale, mirage και f35 μείνουν καθηλωμένα στο αεροδρόμιο, επειδή ο γείτονάς σου γάμησε τον αεροδιάδρομο και τις υποδομές, όσο εσύ αγόραζες AAV7 νομίζοντας πως θα κάνεις απόβαση, την στιγμή που δεν θα χρειαζόταν να ανακαταλάβεις νησί, εάν πολύ απλά δεν στέλναμε "lor" στου διαόλου τη μάνα για τους spike nlos, αλλά στην eurospike. Μπάζει από παντού το αφήγημα λοιπόν και οι fdi είναι για συγκεκριμένους ρόλους και δεν είναι η λύση για πάσαν νοσον και πάσαν μαλακίαν.

Το ΠΝ ζήτησε πλοία αεράμυνας περιοχής. Ζητούσε απ' το 2000 τέτοια. Τα πήρε. Τώρα ζητάει κορβέτες και θα τις πάρει. Συνεπώς εάν σας χαλάνε οι aster 30, τότε η ιταλική πρόταση κρίνεται αυτομάτως εκτός, εκτός και εάν βάλουν mica ή camm er. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν απ' την στιγμή που όπως λέτε δεν χρειάζονται πύραυλοι με μεγαλύτερη εμβέλεια των camm er, δηλαδή μέχρι max 50 km, είμαστε καλυμμένοι με mica, camm er, essm. Το ΠΝ έχει απορρίψει την αγγλική πρόταση για λόγους που αυτό ξέρει, άρα μένουμε με gowind και doha με mica. 

Επειδή η doha δεν προσφέρει κάτι καλύτερο απ' την gowind, απ' την στιγμή που και αυτή θα φέρει mica και θα αυξηθεί το κόστος για τοποθέτηση σόναρ κύτους, τότε πάμε στην οικονομικότερη λύση που είναι η γαλλική και εξυπηρετεί και η κυβέρνηση των γεωπολιτικό παράγοντα. Να φανταστώ τα λέω καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: