ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΛΗΨΗ

Σήμερα μιλούσα με έναν φίλο, και κάποια στιγμή μου λέει..." δεν μπορεί κάποιοι τους κάνουν διαγραφή την Cache, στον εγκέφαλο τους " εννοώντας φυσικά τον κάτοικο της χώρας.
Η λέξη «αντίληψη» χρειάζεται άλλες τρεις λέξεις για να ενεργοποιηθεί και αυτό μέχρι ενός σημείου ανάλογα με το είδος του πομποδέκτη – εγκεφάλου… τις λέξης πομπός – δέκτης και λήψη. Προφανώς αυτές οι λέξεις χρησιμοποιούνται στην ραδιοεπικοινωνία… και κάπου εκεί πρέπει να καταλάβουμε την πολλαπλή χρηστικότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου… το πως δηλαδή μέσα από την βιολογία, και την νευρολογία, μεταφερόμαστε στην ραδιοεπικοινωνία, ακόμα και στην αστρονομία με τις συχνότητες, τους πομποδέκτες, την λήψη, την αντίληψη, την ηλεκτρομαγνητική, την ασθενής και ισχυρά πυρηνική, την βαρυτική, την τριφασική εκφορά λόγου κ.λ.π.
Συνήθως  ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλαμβάνεται οπτικά και ακουστικά γραμμικά σχήματα, όπου αυτομάτως τα μετατρέπει σε εικόνες ώστε να κατανοήσει καλύτερα το σχήμα… αυτό το λέμε και φαντασία, που έχει 2 βασικά στάδια, την υπαρκτή και την ανύπαρκτη. Όταν κάποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί κάτι το οποίο βλέπει η ακούει… αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος – πομποδέκτης του, λαμβάνει το οπτικό, η ακουστικό σχήμα, αλλά δεν είναι σε θέση βάθους και εύρους, δεν είναι έτοιμος να το αναλύσει στην ακριβή εικόνα βάθους και εύρους που του πρέπει.

 Όταν συμβαίνει αυτό ο ανθρώπινος εγκέφαλος αυτόματα το προσπερνάει … σε μια προσπάθεια να αναλύσει τα επερχόμενα γραμμικά σχήματα. Κάπου εκεί αρχίζει η περιοχή της συνείδησης… συνήθως οι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων έχουν ελλιπή συνείδηση, και αυτό προσδιορίζεται στην φράση «τσάμπα κλάνει η λάμπα», είτε τους μιλάς είτε κλάνεις είναι το ίδιο. Οπωσδήποτε ο εγκέφαλος κάθε ανθρώπου είναι μοναδικός… έστω και αν οι πολλοί θέλουν να πιστεύουν το αντίθετο! Έτσι αυτό που για κάποιον φαίνεται απλό, για κάποιον άλλο είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο, αν το δει!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

https://www.facebook.com/notes/%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%87%CE%BF%CF%82/%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%BF%CE%B9/1993751300863279/