ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΠΕΡΙ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Διαβάζω σε διάφορα σάιτ για το χτύπημα των Ισραηλινών σε Ιρανικούς στόχους στην Συρία.
Θα ξαναπώ κάποια πράγματα που τα έλεγα απο το 2014 αλλα και το 2016...
Δεν πρόκειται οι Η.Π.Α. και το Ισραήλ να χτυπήσουν το Ιράν απευθείας… ούτε βεβαίως πρόκειται να εισβάλουν ρωσικά στρατεύματα σε ιρανικό έδαφος, με οποιαδήποτε δικαιολογία. Για περίπτωση τυχών στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν, στήθηκε από τις Η.Π.Α. και Ισραήλ το «Αραβικό Ν.Α.Τ.Ο.». Όταν θα δημιουργηθεί αντάρτικο από τους λαθραίους στην Ελλάδα, τότε θα προσπαθήσουν οι Σ. Αραβία, το Κατάρ κ.λ.π. να δημιουργήσουν κάποιο σοβαρό μέτωπο εναντίων του Ιράν….. αλλά θα ηττηθούν στις πεδιάδες του Ιράκ.
Εάν και εφόσον τα Σαουδαραβικά τεθωρακισμένα ανάψουν τις μηχανές τους (που θα τις ανάψουν όταν έρθει η ώρα) για τις πεδιάδες του Ιράκ....τότε θα βοηθήσουν και οι Ισραηλινοί απο αέρος.

Η αμερικάνικη πολεμική ιστορία των τελευταίων 70 ετών, μας υποδεικνύει ότι για να εφαρμόσουν οι Η.Π.Α μια γενικευμένη επίθεση με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, χρειάζεται – απαιτείται εκ μέρους τους, μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων… καθότι οι Η.Π.Α. είναι ναυτική (Οδύσσεια) δύναμη. Εάν και εφόσον δεν υπάρξει πολύ σοβαρή δικαιολογία και μια ανάλογη ναυτική δύναμη ειδικά αεροπλανοφόρων στον Περσικό κόλπο… τότε άδικα θα περιμένετε για κάτι σοβαρό εκ μέρους των Η.Π.Α. ως προς το Ιράν. Εάν μέχρι τώρα οι Η.Π.Α. έχουν αποτύχει σε μεγάλο ποσοστό στην Συρία, είναι γιατί τους έχουν σχεδόν αποκλείσει οι Ρώσοι και οι Κινέζοι από την θάλασσα. Το 2006 επί Προεδρίας Τζ. Μπους Β΄, είχε ζητηθεί εκ μέρους του Μπους προς τον τότε Αρχηγό του Αμερικάνικου Στρατού να χρησιμοποιηθεί το ναυτικό και η αεροπορία για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν… βεβαίως η προεδρική αίτηση απορρίφθηκε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που πιστεύεις ότι οφείλεται η δύναμη του Ιράν να αυτό προστατευεται, να αυτό διατίθεται και γενικότερα να μοιάζει απροσπέλαστο από κάθε εξωγενη επιβουλη. Δεν είναι αμετοχο ούτε αδιάφορο στα γειτονικά τεκταινόμενα, παρ όλα αυτά μοιάζει αλώβητο... Είναι ένα έθνος που πάντα μου προκαλούσε..λυπη για το λαό του και αντιπάθεια για τους ηγητορες....

Ανεμος

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Η γεωπολιτική σημασία αυτής της χώρας ανάγκαζε κάθε Δυτική κυβέρνηση να επιδιώκει είτε να έχει καλές σχέσεις μαζί της, είτε να την ελέγχουν.Το Ιράν είναι τοποθετημένο ΚΕΝΤΡΙΚΑ ανάμεσα σε όλους τους μεγάλους πολιτισμούς του κόσμου, απο την ινδική υποήπειρο μέχρι την Αραβία, συνορεύει με την πρώην σοβιετική Κεντρική Ασία στα βορειά του, και χωρίζεται απο την Αφρική μόνο απο μια στενή λωρίδα ωκεανού.

" Όσα συμβαίνουν στο Ιράν,μας απασχολούν σε ύψιστο βαθμο.'Ολα ακόμα και κάποιος που ανάβει ένα σπίρτο"....

Αυτό δήλωε το 1946 ο Στάλιν για το Ιράν.
Τώρα για μένα που οφείλεται η δυναμή του...είναι ότι έχουν την δική τους συνείδηση, που ξεπερνά την εθνική προέλευση , στο Ιράν όποιος και αν κυβερνούσε, Σάχης δυναστεία η κυβέρνηση η πηγή της δυναμής τους είναι αυτή η απομόνωση της συνειδησής τους.