ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Γράφει ο Μαύρος Αετός :

 Θεώρησα καλό να γράψω για τον Υβριδικό πόλεμο διότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια ,από το 1997 και με τα Ίμια  εναντίον της Ελλάδος κανονικό και συστηματικό Υβριδικό Πόλεμο . Η εικόνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών πρόσφατα να καλύπτουν τα πρόσωπά τους σαν κοινοί εγκληματίες, κατόρθωσε να ενισχύσει το φοβικό σύνδρομο της Ελλάδας....και ήταν σαφέστατα ένα είδος Υβριδικού Πολέμου.
Ο Υβριδικός πόλεμος περιλαμβάνει την χρήση κάθε διαθέσιμου διπλωματικού, στρατιωτικού, πληροφοριακού, και οικονομικού μέσου, από κρατικές η παρακρατικές οντότητες, για την αποσταθεροποίηση ενός αντιπάλου. Σύγχρονη  υποδειγματική χρήση υβριδικών επιχειρήσεων πραγματοποίησε η Ρωσία κατά την διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.
Στις εκεί επιχειρήσεις , ανέπτυξε Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, πράκτορες Μυστικών Υπηρεσιών, πολιτικούς προβοκάτορες, κατευθυνόμενα ΜΜΕ , ακόμα και άτομα του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι Αντικειμενικοί Σκοποί (ΑΝΣΚ) των επιχειρήσεων περιελάμβαναν την πρόκληση αναταραχών και την διατάραξη της τάξεως, προκαλώντας υπέρμετρες αντιδράσεις από τα ουκρανικά κρατικά όργανα, απονομιμοποιώντας την εκλεγμένη κυβέρνηση. Επιπρόσθετα οργάνωσαν τους φιλο-ρώσους αυτονομιστές, συμπληρώνοντας τις τάξεις τους με την αποστολή συμβούλων και "εθελοντών" μαχητών . Η υποστήριξη στους αυτονομιστές περιελάμβανε την χρηματοδότηση, τον εξοπλισμό, την τακτική οργάνωση, και την υποστήριξη με πυρά στις επιχειρήσεις τους.
Οπότε αυτήν την νέα Ρωσική Τακτική Υβριδικού Πολέμου μπορούμε να την αναλύσουμε σε 8 διακριτές φάσεις :

Φάση Πρώτη : Μη στρατιωτικός ασύμμετρος πόλεμος ( περιλαμβάνει πληροφοριακές επιχειρήσεις και ενέργειες που πλήττουν το , ηθικό, ψυχολογικό, ιδεολογικό, διπλωματικό, και οικονομικό υπόβαθρο του αντιπάλου, με σκοπό την δημιουργία ενός ευνοϊκού πολιτικού, οικονομικού, και στρατιωτικού πλαισίου ).
Φάση Δεύτερη : Διεξαγωγή ειδικών επιχειρήσεων , με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών , με συντονισμένες ενέργειες οι οποίες υλοποιούνται μέσω των διπλωματικών καναλιών, των ΜΜΕ , κυβερνητικών και στρατιωτικών Υπηρεσιών με σκοπό την διαρροή ψευδών στοιχείων, διαταγών και οδηγιών.
Φάση Τρίτη : Εκφοβισμός, παραπλάνηση και δωροδοκία κρατικών και στρατιωτικών αξιωματούχων, με σκοπό να " πειστούν" να εγκαταλείψουν η να "αμελήσουν"  τα καθήκοντα τους.
Φάση Τέταρτη : Προπαγάνδα με σκοπό την αποσταθεροποίηση του καθεστώτος-χώρας, την αύξηση της δυσαρέσκειας του πληθυσμού, ενέργειες οι οποίες συνοδεύονται από την άφιξη των Ρώσων οπλιτών , κλιμακώνοντας την ανατροπή του καθεστώτος. 
 Φάση Πέμπτη : Επιβολή ζωνών απαγόρευσης πτήσεων πάνω απο την υποτιθέμενη επίθεση χώρα, επιβολή ναυτικών και εμπορικών αποκλεισμών και χρήση ιδιωτικών εταιριών ασφάλειας σε συνδυασμό με τις δυνάμεις αυτονομιστών ( Blackwater, Πολυεθνικός Στρατός Καταστολής).
Φάση Έκτη : Έναρξη στρατιωτικής δράσης σε συνδυασμό με επιχειρήσεις αναγνώρισης και ανατροπής. Εμπλοκή όλων των μορφών, μεθόδων και δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων ,διαστήματος, ηλεκτρονικής-διπλωματικής-βιομηχανικής κατασκοπίας και κατασκοπίας ασυρμάτων μέσων.
Φάση Έβδομη : Διακλαδικές επιχειρήσεις στοχευμένης πληροφόρησης , ηλεκτρονικού πολέμου, αεροδιαστημικού χώρου, διαρκούς αεροπορικής παρενόχλησης σε συνδυασμό με χρήση όπλων υψηλής ακρίβειας ,εκτοξευμένων από διάφορες πλατφόρμες ( πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς, και όπλα που βασίζονται σε νέες φυσικές αρχές, περιλαμβανομένων μικροκυμάτων, ραδιενέργειας και βιολογικών όπλων). 
Φάση Όγδοη : Εξάλειψη των εναπομεινάντων εστιών αντίστασης και καταστροφή επιβιωσάντων εχθρικών μονάδων με Ειδικές Επιχειρήσεις Μονάδων Αναγνωρίσεως, αποκλεισμό εχθρικών μονάδων με μαζικές ρίψεις Μονάδων Αλεξιπτωτιστών και εκκαθάριση περιοχών από τακτικά στρατεύματα.

Υ.Γ Διαβάζοντας και βλέποντας όλα τα παραπάνω  σε ποια Φάση πιστεύεται ότι βρίσκεται ο Υβριδικός Πόλεμος της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος;; Ο γράφων πιστεύει ότι έχει ξεπεράσει την Φάση Τρίτη και πάει προς....Φάση Τέσσερα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: