ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

ΗΠΑ-Εκλογές: Οι Δημοκρατικοί ανακτούν τη Βουλή, διατηρούν τη Γερουσία οι Ρεπουμπλικανοί

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Γερουσία, οι Δημοκρατικοί τη βουλή και το εβραϊκό λόμπι όλους. Συμπέρασμα οι Η.Π.Α είναι χωρισμένες στα  δύο. Και τα αμερικανάκια έχουν διχασμό προσωπικότητας.
Ναι μεν την Βουλή ( House of Representatives ) την κέρδισαν οι Δημοκρατικοί γάιδαροι μετά από 8 χρόνια, έχει την δύναμη να καλέσει τον πρόεδρο της χώρας να απολογηθεί για το θέμα με την Ρωσία, για τα εισοδήματα του πρόεδρου (που ακόμα αρνείται να δηλώσει) και αλλά...Όμως ακόμα και εάν τον φέρουν ενώπιον της γερουσίας (senate) το πιθανότερο είναι να μην καταδικαστεί αφού σε αυτές τις εκλογές στη γερουσία ενισχύθηκε ...! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΠΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ.Αυτή την στιγμή γίνεται ένας πόλεμος ανάμεσα στις δύο φράξιες της Σιών...χτυπιούνται η δεξιά χείρα με την αριστερή χείρα του "θεού". Δηλαδή Τριμερής και Λέσχη Μπίλντεμπεργκ...οι περισσότεροι υπουργοί εξωτερικών ανήκουν στην Τριμερή Επιτροπή και οι περισσότεροι Πρόεδροι (όπως ο Τράμπ) στην Μπίλντεμπεργκ. Για αυτό και βλέπουμε πάντα μια πλάγια κόντρα ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και το Υπουργείο Εξωτερικών.Είναι σπάνιο φαινόμενο υπουργός εξωτερικών και Πρόεδρος να ανήκουν στην ίδια ομάδα.!! Πάνω όμως απο όλους αυτούς βρίσκεται ένας και μοναχικός άνθρωπος....που έχει εκλεγεί ΟΜΟΦΩΝΑ και απο τα ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. Ο οποίος σε περίπτωση διαφωνίας ως προς τα πρόσωπα, η την γραμμή για τα διεθνή θέματα, καλείται να αποφασίσει αυτός...σαν " Θεός των Θεών" επί της γης.


Οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων εξασφαλίζοντας τις 218 έδρες που απαιτούνται, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ που θεωρήθηκαν δημοψήφισμα για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.
Τα εκλογικά κέντρα έκλεισαν σε όλες τις ΗΠΑ, ωστόσο η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί σε πολλές Πολιτείες-κλειδιά, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας, αυτής με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στη χώρα.

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι εξέλεξαν ένα διαιρεμένο Κονγκρέσο, που δίνει υπόσχεση για μία ταραχώδη δεύτερη διετία της προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν πλέον την δυνατότητα να θέσουν εμπόδια σε μεγάλο μέρος του προγράμματός του στην Βουλή.
Το υψηλό ποσοστό συμμετοχής που πυροδοτήθηκε όπως αναφέρουν οι New York Times από την έντονη αντίδραση κατά του Τραμπ «έδωσε» στους Δημοκρατικούς τουλάχιστον 25 έδρες στη Βουλή. Από τα προάστια του Ρίτσμοντ μέχρι περιοχές του Σικάγο αλλά και την Οκλαχόμα μια σειρά υποψηφίων, μεταξύ των οποίων και πολλές γυναίκες κατέκτησαν τη νίκη και έβαλαν τέλος στην οκταετή πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Οι Δημοκρατικοί εξασφαλίζουν μέχρι αυτή τη στιγμή 218 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και οι Ρεπουμπλικανοί 193. Αντίστοιχα, στη Γερουσία οι Ρεπουμπλικανοί έχουν προς το παρόν 51 έδρες και οι Δημοκρατικοί 45.
Η Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων θα κάνουν χρήση της πλειοψηφίας τους για να προωθήσουν μία δικομματική ατζέντα σε μία χώρα όπου έχει περισσέψει ο διχασμός. Οι Δημοκρατικοί θα επιδιώξουν την αποκατάσταση του συνταγματικού ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας (δηλαδή του ελέγχου επί της διακυβέρνησης Τραμπ), δήλωσε η Νάνσι Πελόζι, η οποία αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της Βουλής, θέση που κατείχε από το 2007 επί τέσσερα χρόνια. Ηταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής στην ιστορία των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές ο Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στην Νάνσι Πελόζι για την συγχαρεί για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας των εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς.
Η πρώτη ιθαγενής και οι πρώτες δύο μουσουλμάνες που εκλέγονται στη Βουλή των Αντιπροσώπων
Η Δημοκρατική υποψήφια βουλεύτρια Σαρίς Ντέιβιντς έγινε η πρώτη ιθαγενής στην ιστορία των ΗΠΑ που εξελέγη στο αμερικανικό Κογκρέσο, κατά εκτιμήσεις αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Δικηγόρος, λάτρης των πολεμικών τεχνών και θεωρούμενη ως ομοφυλόφιλη, η Ντέιβιντς κατάφερε να κερδίσει σε ένα προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων, στο Κάνσας, τον Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Γιόντερ, κατά τις προβλέψεις των τηλεοπτικών δικτύων ABC News και NBC.
Εξάλλου, η Ιλχάν Όμαρ και η Ρασίντα Τλάιμπ έγιναν την Τρίτη οι πρώτες μουσουλμάνες που εξελέγησαν στο αμερικανικό Κογκρέσο.
Οι δύο Δημοκρατικές πολιτικοί ήταν υποψήφιες στη Μινεσότα και στο Μίσιγκαν, αντίστοιχα. «Τα καταφέραμε μαζί. Ευχαριστώ!», ανέφερε μέσω Twitter η Όμαρ, πρόσφυγας από τη Σομαλία. Ενώ η Τλάιμπ, γεννημένη στο Ντιτρόιτ από παλαιστίνιους γονείς, της απάντησε μέσω του ίδιου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης: «Ανυπομονώ να καθίσω δίπλα σου (στα έδρανα της Βουλής). Ινσαλάχ».
Το Κολοράντο εκλέγει τον πρώτο δηλωμένο ομοφυλόφιλο κυβερνήτη στην ιστορία των ΗΠΑ
Η πολιτεία του Κολοράντο εξέλεξε σήμερα έναν δηλωμένο ομοφυλόφιλο κυβερνήτη στις ενδιάμεσες εκλογές, τον δημοκρατικό Τζάρεντ Πόλις, για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, μεταδίδουν τα αμερικανικά δίκτυα ABC και NBC.
Ο Τζάρεντ Πόλις, ο οποίος εξελέγη το 2008 στην Βουλή των Αντιπροσώπων, επικράτησε του ρεπουμπλικανού Ουόλκερ Στέιπλτον.
Το 2015, η Κέιτ Μπράουν ήταν η πρώτη αμφιφυλόφιλη κυβερνήτης στην ιστορία των ΗΠΑ και εξελέγη στην πολιτεία του Ορεγκον.
Ενας άλλος κυβερνήτης, ο Τζιμ ΜακΓκρίβι, του Νιού Τζέρσεϊ, είχε αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος πριν παραιτηθεί το 2004.

Επανεκλογή του Τεντ Κρουζ στο Τέξας
Ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ επανεξελέγη προσφέροντας μία σημαντική νίκη στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έπειτα από μία αμφίρροπη αναμέτρηση με τον δημοκρατικό Μπέτο Ο'Ρουρκ, μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των δικτύων ABC και NBC, ο Τεντ Κρουζ επικρατεί ξεκάθαρα του 40χρονου ανερχόμενου αστέρα του Δημοκρατικού Κόμματος. Η νίκη του επιτρέπει στους Ρεπουμπλικανούς να διατηρήσουν μία κρίσιμης σημασίας έδρα και τον έλεγχό τους επί της Γερουσίας.
Η μονομαχία Κρουζ-Ο' Ρουρκ ήταν μία από τις βασικές αυτών των ενδιάμεσων εκλογών, κατ' αρχάς εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής σημασίας της πολιτείας του Τέξας και κατά δεύτερον εξαιτίας του χάσματος ανάμεσα στους δύο υποψήφιους.
Ο Τεντ Κρουζ είναι ένας δεινός ρήτορας, αλλά ο «Μπέτο» αποδείχθηκε ένας χαρισματικός υποψήφιος που όργωσε την πολιτεία με σηκωμένα τα μανίκια και προβάλλοντας το γεγονός ότι αρνήθηκε χρηματοδότηση από λόμπι.
Αυτός ο πανκ-ρόκερ έκανε αίσθηση τον Αύγουστο όταν ανέλαβε με πάθος την υπεράσπιση των παικτών του αμερικανικού φουτμπόλ που γονάτιζαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία.

 ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...
















ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΟΝ


Εκλογαί εις τα Κολοσσαίον. Τα ψηφοδέλτια πυκνή κόκκινη βροχή. Στοιχηματίζειν οι θεοί, στοιχηματίζουσι και οι θνητοί ως αν ουκ ήξευρον τις αν εκέρδισεν το στοίχημα.

Η μοίρα της προσευχής κρανίου τόπος. Ομίχλη ολοκαυτωμάτων. Ως τήκεται κηρός από προσώπου πυρός. Ανακαινισθήσεται ως αετού η νεότης σου. Η σιωπή των Σαββάτων.

Τελικώς το χρήμα, το πολύ χρήμα, κάνει τα πράγματα πολύ προβλέψιμα και ανιαρά. Εκλογαί περιπάτου, πρωθυπουργοί γύψου, θεοί πηλού, ηθοποιοί νάυλον. Ποδοσφαιρικαί ομάδες καθάπερ συνεταιρισμός τις συνταξιούχων αγίων. Τράπεζα του ουρανίου βυθού.

Χρήμα, δαίμων ανεξιχνίαστος, απομακρύνει και συσπειρώνει, αδιάφορος σπάταλος προξενητής.
Αλλά διατί όσον ο πλούτος βαθαίνει τόσω η καρδία ρηχαίνει; Αι βασιλείαι τα πάντα εξουσιάζουσι και τα πάντα εξαγιάζουσι. Διός αι βασιλείαι. Ο κορεσμός όμως ακατανίκητος εστί. Αι άτρωτοι ρυτίδες της αιωνιότητος.

Τοις πολλοίς διασημότης, δημοσιότης, χρήμα και θεός έχουσι την αυτήν θνησιγενή γεύσι. Το φθινόπωρον των φθηνών αρωμάτων.

Αυτός πάντως ο άθεος θεός της επιστήμης πολύ ιππότης. Προσφέρει τοις πάσιν τα θαύματά του αμερολήπτως άνευ θρησκευτικών διακρίσεων και προκαταλήψεων. Ούτε ναούς ούτε και λατρείας και δώρα εκβιαστικώς απαιτεί. Τίποτα. Οι σεβάσμιοι των θρησκειών θεοί πολλά όντως έχουσι διδαχθήναι μαθήματα παρ’ αυτού.
Ω αυτό το θρησκευτικόν τυπικόν και τελετουργικόν μαζικής λατρείας, το πρωτόκολλον εκάστου ιδιορρύθμου πτωχού!

Υπεκφεύγει των η αιθερία προοπτική των βασικών πραγμάτων.

Καλά τα ταξίδια, κάνουσι γλυκυτέραν την Ιθάκην.

Πόλεις ανθρώπων και πόλεις μαζανθρώπων. Πόλεις ας απεψίλωσαν οι βάρβαροι και ποδοπάτησαν οι αιώνες.

Ανοικτόν βιβλίον, ανοικτόν παράθυρον. Δημιουργεί ρεύματα.

Αι μάζαι χρήζουσι συμβόλων και συνθημάτων όπως το ποίμνιον κωδώνων και δερματοστιξίας.

Ιδού και πάλιν το δημοκρατικόν τσίρκον εν πλήρει εκλογική στύσει. Η χαρά των Ιουδαίων.
Βουλευταί, γερουσιασταί κλείνουσι όλοι στριμωχτί αθηναϊκάς θέσεις.
εισιτήρια παρακαλώ - για τον εβραϊκόν παράδεισον ασφυκτικά γεμάτον αθάνατα δολάρια.

Χάρτινος άγραφος ήλιος. Πάρε και γράφε...