ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας: Για κίνδυνο πολεμικής σύρραξης μεγάλης κλίμακας μιλά ο Ποροσένκο

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το αληθινό όνομα του εβραίου Ποροσένκο είναι Βάλτσμαν, γιατί αυτό είναι το κανονικό του όνομα, που το άλλαξε ο κλέφτης πατέρας του για να μην πάει φυλακή. Οι Αμερικάνοι συνεχίζουν να δίνουν έδαφος και πόρους στη Ρωσσία του Πούτιν.Η Ρωσσία πρέπει να ταϊστεί καλά, για να δυναμώσει και να είναι σε φόρμα, όταν φτάσει η ώρα να αναμετρηθεί με την Κίνα.Με την οποία θέλοντας και μη θα αναγκαστεί να αναμετρηθεί, όταν όλες οι προσβάσεις προς τα δυτικά θα έχουν σφραγιστεί και η μόνη διέξοδος που θα απομένει θα είναι η προς Νότον.
 

«Δεν θέλω κανείς να νομίζει ότι κάνουμε πλάκα εδώ. Η Ουκρανία βρίσκεται σε κίνδυνο εκτεταμένου πολέμου με τη Ρωσία» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος ενώ είναι σε εξέλιξη ένας «πόλεμος προπαγάνδας» των δύο κρατών

Για τον κίνδυνο να υπάρξει πολεμική σύρραξη μεγάλης κλίμακας με τη Ρωσία έκανε λόγο την Τρίτη ο προεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο μετά τη νέα κρίση στις σχέσεις των δύο κρατών από τη σύλληψη Ουκρανών ναυτών στα στενά του Κερχ.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Ουκρανίας ο Ποροσένκο είπε «δεν θέλω κανείς να νομίζει ότι κάνουμε πλάκα εδώ. Η Ουκρανία βρίσκεται σε κίνδυνο εκτεταμένου πολέμου με τη Ρωσία».

Σύμφωνα με τον ίδιο που επικαλέστηκε πληροφορίες από μυστικές υπηρεσιές ο αριθμός των ρωσικών στρατιωτικών μονάδων που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας «έχει αυξηθεί δραματικά» και ο αριθμός των ρωσικών τεθωρακισμένων έχει τριπλασιαστεί.

Οι δηλώσεις Ποροσένκο ακολουθούν ένα «πόλεμο προπαγάνδας» που έχουν εξαπολύσει και οι δύο πλευρές μετά το σοβαρό επεισόδιο της Κυριακής.

Η Ρωσία, σε μια κίνηση που προκάλεσε εντύπωση, μετέδωσε μέσω της κρατικής τηλεόρασης ανακρίσεις με τρεις από τους ναυτικούς, οι οποίοι φαίνεται ότι ομολογούν υπό πίεση. «Αναγνωρίζω ότι οι ενέργειες των πλοίων με στρατιωτικό εξοπλισμό του Ουκρανικού πολεμικού ναυτικού είχαν προκλητικό χαρακτήρα», λέει ένας ναύτης, που υποστήριξε ότι λέγεται Βλαντιμίρ Λίζοφ.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: