ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Έφτασε στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ το γεωτρύπανο της ΕxxonMobil

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Θα τα πούμε με απλά λόγια για να καταλάβουν όλοι....Υπάρχει ένα πανίσχυρο διεθνές κέντρο ισχύος, που θέλει να βγουν τα πετρέλαια.Και ένα άλλο επίσης ισχυρό, που δεν θέλει. Ο Τράμπ θέλει και τα πετρέλαια της Μεσογείου όπως και της Μ. Ανατολής, να μείνουν εκεί που είναι (λόγο Τεξανών)...για αυτό και είναι στην ίδια πλευρά του λόφου με Ερντογάν και Πούτιν.Η δήθεν κόντρα με τους Ρώσσους είναι στημένη για τα μάτια του κόσμου.Στην πραγματικότητα μια χαρά συνεργάζονται μεταξύ τους.Όπως και να έχει...Το 2040 η Τουρκία  θα υπάρχει σαν ένα ανίσχυρο κρατίδιο, καθημαγμένο και προτεκταριοποιημένο από τον μακροχρόνιο και αιματηρό εμφύλιο, στον οποίο θα διολισθήσει σύντομα.Αν επικρατήσουν οι Νεοεποχίτες, σε λίγα χρόνια ούτε οι Έλληνες ούτε οι Τούρκοι, θα είναι σε θέση να διεξαγάγουν πόλεμο, είτε επιθετικό είτε αμυντικό...ήδη μας έχουν αποδυναμώσει τόσο εμάς όσο και τους Τούρκους .." Ο Ερντογάν «αποκεφαλίζει» τα σώματα ασφαλείας" Συνέλαβε ακόμα 300 στρατιωτικούς ως Γκιουλενιστές" Ο Ερντογάν απολύει 3.000 στρατιωτικούς ως “γκιουλενιστές” .Και οι μεν και οι δε θα εξαναγκαστούμε σε ουσιαστικό αφοπλισμό.Όπως και σε πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της κοινωνίας και στροφή στον πασιφισμό ( pacificus ).Η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη και η Ελλάδα προηγείται χρονικά.Εάν επικρατήσει το άλλο κέντρο ισχύος θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο.Πλήρης στρατιωτικοποίηση των χωρών, αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών και έξαρση του μιλιταρισμού. Χτυπιούνται τα δύο κέντρα ισχύος της ΣΙΩΝ.

Στο τεμάχιο 10 και πάνω από τον στόχο «Δελφίνος», βρίσκεται, από χθες βράδυ, το γεωτρύπανο της ΕxxonMobil "Stena Ιcemax", σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ. Το γεωτρύπανο, ένα από τα πλέον σύγχρονα στο είδος του, πήγε κατ' ευθείαν στο τεμάχιο 10, χωρίς ενδιάμεσο σταθμό στο λιμάνι ή το αγκυροβόλιο της Λεμεσού. Τα επόμενα 24ωρα θα πραγματοποιηθούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες σταθεροποίησής του και μεταξύ 15 με 17 Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η γεώτρηση.

Την εξυπηρέτηση του "Stena Icemax" έχουν αναλάβει τέσσερα υποστηρικτικά σκάφη που ναυλοχούν στη Λεμεσό από τα τέλη Οκτωβρίου. Ήδη, έχει προσεγγισθεί από ένα υποστηρικτικό σκάφος, το οποίο απέπλευσε από τη Λεμεσό. Το τεμάχιο 10 και ο στόχος ΔΕΛΦΙΝΟΣ της γεώτρησης απέχουν 90 ναυτικά μίλια από τη Λεμεσό. Έως τις 25 Νοεμβρίου θα βρίσκεται σε ισχύ NAVTEX της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την οποία απαγορεύεται η ναυσιπλοΐα σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από το γεωτρύπανο. Ταυτόχρονα έχει δεσμευθεί θαλάσσιος διάδρομος, στα όρια του οποίου θα διεξάγονται πολυεθνικές ασκήσεις, μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.
Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι όσο λιγότερα λέγονται σε ένα θέμα στο οποίο η Τουρκία θέλει να προκαλέσει γκρίζες ζώνες τόσο το καλύτερο. Οπως είπε, η Τουρκία διαρκώς θέλει να δημιουργήσει, με προπαγάνδα, παρεμβάσεις και απειλές, την εντύπωση ότι η θάλασσα στα νότια της Κύπρου είναι τουρκική ή αιγυπτιακή θάλασσα και ότι η Κύπρος δεν έχει ΑΟΖ, ούτε δικαιώματα.
Αυτό, είπε ο κ. Προδρόμου, η κυβέρνηση το διαχειρίζεται με υπευθυνότητα, κτίζοντας διεθνείς συμμαχίες και έχοντας μεγάλες εταιρείες και συμφέροντα κρατών, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία, στην περιοχή μας, για να συμπληρώσει ότι υπάρχει άρτια συνεργασία με τις γειτονικές χώρες σε θέματα ενέργειας.

ΠΗΓΗ 

2 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



Δηλαδή, φίλτατε Μ.Αετέ, και εάν ευοδοθώσι αι γεωτρήσεις της ΕΞΟΝ ΜΟΜΠΙΛ,
ποιοι ¨κερδάνε,¨
οι ειρηνοσιωνόσαυροι ή οι πολεμοσιωνόσαυροι;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ ΑΡΡΙΩΝ...είναι σαν τον Οδυσσέα να έχουμε να διαλέξουμε...ανάμεσα στην Σκύλλα και στην Χάρυβδη.!!
Και το ένα κακό και το άλλο...ναι μεν η Τουρκία θα είναι ένα ανίσχυρο κρατίδιο, καθημαγμένο και προτεκταριοποιημένο από τον μακροχρόνιο και αιματηρό εμφύλιο, στον οποίο θα διολισθήσει σύντομα, αλλά και εμείς δεν θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αλλά τουλάχιστον θα καλυτερεύσει αρκετά η οικονομία μας, και θα αποφύγουμε τον εμφύλιο.

Και αν είμαστε τυχεροί και την εδαφική συρρίκνωση. Η ετερογονία των σκοπών που λέγαμε θυμάσαι;;Για το τελευταίο παίζει εάν τα σύνορα μας θα είναι στην Κατερίνη ή στην Λαμία...για αυτό φωνάζω και προσπαθώ.Θα εξαρτηθεί από τον τελικό συμβιβασμό, μεταξύ των αντιπάλων παγκοσμίων κέντρων ισχύος....και από τον θεό της Ελλάδος.!!