ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Οι Τούρκοι λένε ότι έδιωξαν ελληνικό πολεμικό (βίντεο)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αυτά όλα είναι παπαριές των Μογγόλων, και ψεύτικες ειδήσεις με σκοπό την δημιουργία "κατάλληλου"  κλίματος . Αφήνουν την Τουρκία να κάνει ότι θέλει οι προδότες του Ελληνικού έθνους...μιλημένη η όλη κατάσταση, άντε να τελειώνουμε. 'Όλα αυτά εντάσσονται στην τακτική προετοιμασίας της κοινής γνώμης , για την επερχόμενη , νέα σύγκρουση τύπου Ιμίων η λίγο μεγαλύτερης έντασης. Οι Μογγόλοι πήραν το ο.κ να δημιουργήσουν επεισόδιο με την σύμφωνη γνώμη τόσο του Τράμπ όσο και του Πούτιν.Ακόμα δεν γνωρίζω σε τι κλίμακα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα,  αρκετό για να ανακόψει κάθε δραστηριότητα στις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδος για πολλά χρόνια.


Αν και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) διαψεύδει την είδηση, οι Τούρκοι επιμένουν ότι εκδίωξαν ελληνικό πολεμικό πλοίο, που δήθεν παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Πρόκειται για μια νέα τουρκική πρόκληση εντυπωσιασμού, τη στιγμή που οι ΗΠΑ προειδοποίησαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την Τουρκία να απέχει από προκλήσεις.
Το περιστατικό, σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΗΑ, συνέβη στα ανοιχτά της Εφέσου, στην περιοχή Γκιουζέλτσαμλί, μπροστά από το νησί Μπαϊράκ.
Το ελληνικό πλοίο μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και η τουρκική Ακτοφυλακή, προειδοποιώντας το στα αγγλικά, ζήτησε να απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, το ελληνικό πλοίο δεν συμμορφώθηκε στην προειδοποίηση και τότε το σκάφος του τουρκικού λιμενικού το πλησίασε προειδοποιώντας το και πάλι και έτσι στη συνέχεια το υποχρέωσαν να βγει από τα τουρκικά ύδατα.
https://www.dailymotion.com/video/x6xjh0q

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις της καθώς την Τρίτη το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» έκανε βόλτα εντός της κυπριακής ΑΟΖ στο οικόπεδο «4» μαζί με τέσσερα τουρκικά πολεμικά πλοία.
Και όλες αυτές τις ημέρες δεν έχουν σταματήσει οι λεκτικές προκλήσεις Τούρκων αξιωματούχων οι οποίοι απειλούν ακόμη και με θερμό επεισόδιο την Ελλάδα και την Κύπρο.
Στριμωγμένη στα σχοινιά η τουρκική κυβέρνηση, μετά την έναρξη των γεωτρήσεων από την ExxonMobil, θέλει με κάθε τρόπο να αναδεικνύεται ως «χωροφύλακας» της περιοχής.
Διπλωματικοί κύκλοι αποκλείουν την περίπτωση να γίνει κάποιο επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή η οποία επιτηρείται από αμερικανικά σκάφη, αλλά και από την ελληνική φρεγάτα «Ψαρά».
Όμως, δεν θα απέκλειαν μια ένταση στο Αιγαίο από την πλευρά της Τουρκίας προκειμένου να δημιουργήσει εντάσεις και σκηνικό πολέμου ώστε να προκαλέσει ευρύτερη αναταραχή.
Πηγή: philenews / in.gr

Κάνουν λόγο για περιστατικά στα ανοιχτά της Εφέσου Πηγή: www.lifo.gr
Κάνουν λόγο για περιστατικά στα ανοιχτά της Εφέσου Πηγή: www.lifo.gr

4 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


¨Δια την επέκτασιν δη και ισχυροποίησιν του κράτους δει το έθνος ποιήσαι το των όπλων επάγγελμα, επάγγελμα τιμής, μελέτης και ασκήσεως. Και γαρ πάντα τα της ευνομίας, ανεξαρτησίας και ευδαιμονίας του έθνους άνευ πολεμικής αρετής και προετοιμασίας, χωρίς δε διάθεσιν και θέλησιν του μη διστάζειν ανά πάσαν στιγμήν ως προς την ανάληψιν πολεμικών κινδύνων και δράσεων αδύνατον γενέσθαι. Αποθνήσκων ο Ρωμύλος ώσπερ διαθήκην κατέλιπε τοις Ρωμαίοις την σύστασιν-εντολήν του ασκείν την πολεμικήν τέχνην ως προϋπόθεσιν του αποκτήσαι την μείζονα του κόσμου αυτοκρατορίαν. Το δε κράτος της Σπάρτης ως γνωστόν ήτο σοφά δεδομημένον και προωρισμένον δια τον σκοπόν αυτόν. Πέρσαι, Μακεδόνες το αυτό εποίησαν κατά καιρούς. Γαλάται, Γερμανοί, Γότθοι, Σάξονες επί τινα χρόνον. Οι Τούρκοι το αυτό ει και εν παρακμή μεγάλη όντες. Εις την χριστιανικήν Ευρώπην μόνον οι Ισπανοί απετόλμησαν τοιούτον τι. Περιττόν ουν επιμένειν εις τούτο, το μείζον δια τινα επιμελείσθαι εις τι, αναλόγως και τα θετικά αποτελέσματα έχειν. Το δε κράτος, μη έχον την πολεμικήν τέχνην ως πρώτον αυτού μέλημα, ασφαλές και μέγα Έθνος μη αναμένειν ως εκ θαύματος επ’ ουδενί έχειν. Εξ άλλου ούτως, και δίκην προφητείας ασφαλεστάτης, ειπείν, κράτη πρωτεύοντα εις αυτήν την πολεμικήν τέχνην και αρετήν ως οι Ρωμαίοι και Τούρκοι κάνουσι πραγματικά θαύματα. Αλλά και τα κράτη εκείνα άτινα επ’ολίγον είχον την τακτικήν αυτήν της πολεμικής προεετοιμασίας και αρετής απέκτησαν επί εποχής των τοιούτον μεγαλείον όπερ και κατόπιν πολύ, του των όπλων ζήλου παρακμάσαντος, το γόητρον και αίγλη αυτών επί πολύ επέζησεν.¨

(Βάκων, Δοκίμια, 16ος αι.)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Χαίρε δαιμόνιε(παντογνώστη) ΑΡΡΙΩΝ ωρώμεν σε εκ καρδίας και πνεύματος...πολύ ορθά και σοφά όλα αυτά και συμφωνώ απόλυτα. Μόνο που στις μέρες μας οι στρατιωτικοί έχουν γίνει πολύ δημοκράτες, και έχουν αποκτήσει νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου...και όχι μαχητού.!!
Για τους πραγματικούς Έλληνες ο πόλεμος είναι η υπέρτατη διασκέδαση.

Και εκτός αυτού το έθνος που διαχωρίζει τους διανοητές από τους πολεμιστές του θα καταντήσει να νομοθετείται από δειλούς και να φρουρείται από ανόητους. Ο στρατός δεν πρέπει να είναι ούτε ΙΚΑ ούτε STAGE , αν αποτύχεις δεν απολύεσαι αλλά σκοτώνεσαι.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


¨Όντως, φίλτατε των αρίστων, τοις στρατηγοίς τοιαύτη μεταχείρισις και τύχη προσήκει οία των αντιπάλων διεκδικητών του θρόνου παρά τοις Ρωμαίοις και των σφαλέντων μάντεων παρά τοις αρχαίοις βορειοευρωπαικοίς λαοίς αλλά και των αποτυχόντων πασάδων και αρχιτεκτόνων παρά τοις Οθωμανοίς:
Ει απετύγχανον δηλαδή εις τα έργα αυτών, επεκρέματο υπεράνω αυτών η Δαμόκλειος σπάθη, άμεσος αποκεφαλισμός-εκτέλεσις αυτών μετά των οικογενειών αυτών και δήμευσις περιουσιών.
Αυτή η σκληρά απόδοσις δικαιοσύνης ¨dura lex sed lex¨: ήνεγκεν αρχαιόθεν τα δειλά και δουλόφρονα ασιατικά στίφη των Αττιλών προς των τειχών της ανέκαθεν διεσπασμένης Ευρώπης μεγαλουργούντα,
ενώ η δευτέρα μαλακισθείσα και δημοκρατικώς-παραταξιακώς εκφυλισθείσα και αποχαυνωθείσα, ει και φυλετικώς τε και πνευματικώς λίαν πεπροικισμένη και ανωτέρα, νομοτελειακώς υπετάσσετο τοις εκάστοτε εξ ανατολών βαρβάροις.

Εξ ών συνάγεται αβίαστον το συμπέρασμα ότι το κάλλιστον των πολιτευμάτων εστί τούθ' όπερ οι της εποχής Δαρείου αρχαίοι Πέρσαι εξέλεξαν, καθά και ο ιστορικός Ηρόδοτος διηγείται, ήτοι η ¨πολεμική βασιλεία¨ ως η πλέον άμεσος και αποτελεσματική ως προς την εκπλήρωσιν του εθνικού σκοπού και την έγκαιρον και παραδειγματικήν-σωφρονιστικήν απόδοσιν δικαιοσύνης.
Το αρνητικόν βεβαίως του πολιτεύματος αυτού έγκειται εις το ότι αγαθού μεν όντος του Μονάρχου ισχύουσι τα ανωτέρω, κακού δε τα αντίθετα τούτων. Ώστε όσον ταχεία η άνοδος τόσον και η κάθοδος.
Εν αντιθέσει προς την δημοκρατίαν ήτις κατά Πλάτωνα βραδέως και κατά μικρόν ανέρχεται όπως και κατέρχεται, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ισορροπούσα και εις πλαδαράς και διεφθαρμένας κοινωνίας και κράτη ξενοϋποτακτικά προσήκουσα και συγχωρούσα. Άτινα κράτη σώζονται εκ της κακής βασιλείας των εξ Ανατολής βαρβάρων δι' όσον σώζονται, προ δε της αγαθής και πολεμικής τοιαύτης εικός εστί ότι ουδέν έχουσι μέλλον, άνευ συνήθως μάχης, ή τυπικής τοιαύτης, προδιδόμενα και παραδιδόμενα.


Υ.Γ.
Μόνον μη ανεβάζετε, παίδες, τον πήχυν εκτιμήσεως προς εμέ εις τηλικούτον ύψος. (παντογνώστης εγώ;)
Κινδυνεύω γαρ εκτός του της οιήσεως δούλος γενέσθαι και αδυνατείν τούτον τον πήχυν διαχειρισθήναι, προς τούτοις και του ζαλισθήναι και κατακρημνισθήναι από τηλικούτου υψομέτρου!
Ουκ έστι κρίμα;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπημένε μου ΑΡΡΙΩΝ μη φοβού και εσύ δεν πέφτεις....έχεις καλή ισορροπία. Τώρα στο θέμα μας....είμαι οπαδός του γνωμικού , " Si vis pacem, para bellum " δηλαδή αν θέλεις ειρήνη να είσαι προετοιμασμένος για πόλεμο.
Αλλά χρειαζόμαστε Res, non verba...δηλαδή έργα και όχι λόγια από τους σημερινούς στρατιωτικούς, που το βιογραφικό τους ΔΕΝ είναι καθόλου καλό.!!
Όπως έχω ξαναπεί, μας λείπει ΗΓΕΣΙΑ τίποτε άλλο.