ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Ρωσικές δυνάμεις σπεύδουν με τον συριακό στρατό στις κουρδικές περιοχές

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Διαβάζοντας την συγκεκριμένη είδηση μέσα από το διαδίκτυο, βλέπω ότι όλοι λένε "το λέγανε από πριν".....μπούρδες όλοι αυτοί που άρχισαν να ξυπνούνε τώρα πριν λίγες μέρες, απλά τρώνε την "σκόνη" μας...διότι το ιστολόγιο ΖΕΥΣ ΕΛΑΥΝΩΝ τα έλεγε από το καλοκαίρι.!!! ΜΗΝΕΣ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.
Στις 12/7/2018 γράφαμε ΕΔΩ :
"  Η σταδιακή αποχώρηση της αμερικανικής υπερδύναμης από το ευρωπαϊκό γήπεδο και η σταδιακή αποχώρησή της από τις υποθέσεις της Μ. Ανατολής, αποτελεί κεντρική γεωπολιτική επιλογή, η οποία επιβάλλεται από την πανίσχυρη υψηλόβαθμη κρατική γραφειοκρατία, που διατηρεί τον ρόλο του θεματοφύλακα των αμερικανικών κρατικών συμφερόντων.Ο λόγος είναι ότι ετοιμάζονται για τον επερχόμενο πόλεμο με την Κίνα. Η υποκατάσταση δε της Αμερικής από την Ρωσία, στο ρόλο του επιστάτη και του τελικού επιδιαιτητή στις υποθέσεις των περιοχών αυτών, εξελίσσεται σε διάρκεια αρκετών ετών, με μεγάλη επιτυχία μέχρι στιγμής. Με αποτέλεσμα η Ρωσσία να έχει αναλάβει ήδη τα κουμάντα, σε περιοχές που μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν, προνομιακό και μονοπωλούμενο γήπεδο για τους Αμερικανούς.Για αυτόν τον λόγο η Τουρκία του Ερντογάν έχει τεχνηέντως σπρωχτεί στις αγκάλες της  Ρωσσίας..ενώ ο ντε φάκτο ρόλος των Ρώσσων, ως παράγοντα δρομολόγησης των εξελίξεων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, δεν αμφισβητείται πλέον από κανέναν."

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ"...ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ  ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΑ, ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΙΔΕΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
 Πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστό ότι ρωσικές δυνάμεις έσπευσαν για την ενίσχυση του
συριακού στρατού ο οποίος με αιφνιδιαστική ενέργεια κατέλαβε θέσεις κλειδιά στην κουρδική περιοχή του Manbij. Αυτό έγινε την στιγμή που οι τούρκοι ετοίμαζαν εισβολή στην περιοχή μετά την ανακοίνωση απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων. Την ίδια στιγμή, ισλαμιστικές ομάδες υποστηριζόμενες από την Τουρκία είχαν ήδη αρχίσει να κάνουν κίνηση.
Νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν έχει ανακοινώσει πως θα επισκεπτόταν τον πρόεδρο Πούτιν στο Κρεμλίνο για να τον ενημέρωνε για τις κινήσεις μετά την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων. Ο πρόεδρος Πούτιν όμως αρνήθηκε την συνάντηση! Οι συντονισμένες κινήσεις Συριακών και ρωσικών δυνάμεων επιβεβαιώνουν ότι θα υπάρξει αντίδραση στα τούρκικα σχέδια για σφαγή του κουρδικού πληθυσμού.

ΠΗΓΗ 

3 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Ενταξει φιλε Αετε..
εγω το διασαφηνισα ("σε βαθος 4ημερου").
Το οτι ανεκαθεν σε τετοια θεματα, ησουν παντα μπροστα, για μηνες, αυτο τουλαχιστον, εμενα μού ηταν σαφες!

🙂ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε Κώστα...ο σχολιασμός μου δεν πήγαινε προς εσένα και το δικό σου ιστολόγιο, αλλά για κάτι Ολυμπίες και κάτι Defence και τα ρέστα...εσύ είσαι ο μόνος που δικαιούσαι να παίρνεις ότι θέλεις από μένα, και να το βάζεις στο ιστολόγιο σου χωρίς καν να με ρωτάς. Έχεις το ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ.!!

Κακώς νόμιζες ότι το έλεγα για σένα....αλλά και εγώ κακώς δεν εξαίρεσα εσένα από τον σχολιασμό μου, δεν φανταζόμουν ότι θα έβαζες τον εαυτό σου, μαζί με τους υπόλοιπους.🙂

Χρόνια Πολλά και απο μένα φίλε μου.

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! ..ΟΠΟΥ.. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ=ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.