ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Νύχτα έντασης στα Βρασνά - Κάτοικοι έδιωξαν λεωφορεία με πρόσφυγες

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Tην περιοχή την γνωρίζω πολύ καλά.!! Σερραική ακτή, Κερδύλλια, Ασπροβάλτα, Βρασνά, Σταυρός, Ολυμπιάδα...είναι όλα σε μια ευθεία παραλιακά...το ένα σχεδόν δίπλα στο άλλο. Οι ξενοδόχοι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι τα ξενοδοχεία τους, μπορούν να γίνουν παρανάλωμα του πυρός από την μια στιγμή στην άλλη λόγω "ατυχήματος".!! Οπότε ήταν λογικό να κάνουν πίσω και να μην δεχθούν στα ξενοδοχεία τους τους λαθρομουσουλμάνους. Αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις που πληρώνονται από τους Έλληνες για να προστατεύουν αυτούς και την πατρίδα, ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΑΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ που φοράνε;;;; ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ωρέ "λεβέντες"  οι Έλληνες ....η μήπως οι μουσουλμάνοι έποικοι που μας φέρνουν με το έτσι θέλω;; Σε όλα αυτά δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί... αλλά και όλοι ΕΣΕΙΣ οι ανώτατοι και κατώτεροι αξιωματικοί και οι κρατικοί ένστολοι! Και αυτό γιατί σε κάθε κράτος, υπάρχουν δικλείδες εσωτερικής ασφαλείας, που γενικά καλούνται ως "βαθύ κράτος". Δεν είναι ότι όλα αυτά που διακρίνουμε και γίνονται εις βάρος της πατρίδος μας δεν τα γνωρίζατε, τα γνωρίζατε εδώ και δεκαετίες... και ουδέποτε συνωμοτήσατε υπέρ της πατρίδας, αλλά μόνο υπέρ της πάρτης σας!
Την επόμενη φορά θα μπει ΦΩΤΙΑ στα λεωφορεία του ανθέλληνα ΖΟΡΠΙΔΗ που τους μετέφερε και συνεχίζει να μεταφέρει. Αυτά να τα βλέπουν οι κάτοικοι στην Σάμο, Χίο και Μυτιλήνη...έτσι δίνονται οι αγώνες.....οι ξενοδόχοι ΔΕΝ τους δέχτηκαν διότι ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ το λιντσάρισμα από τους κατοίκους.!! 
Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων, υπό την πίεση των κατοίκων της περιοχής, αρνήθηκαν να δεχτούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες
Ένταση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, όταν περίπου 150 κάτοικοι αντέδρασαν δυναμικά στην εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία της περιοχής.
Αρχικά, οι κάτοικοι απέκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού τους, με σκοπό να εμποδίσουν τη διέλευση των τουριστικών λεωφορείων που θα μετέφεραν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην περιοχή.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα έφτασαν έξω από τα Βρασνά οκτώ τουριστικά λεωφορεία με περισσότερους από 200 μετανάστες και πρόσφυγες, προερχόμενους από τη Σάμο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή κατέστρωσαν σχέδιο για να παρακαμφθούν τα μπλόκα των κατοίκων και να φτάσουν με ασφάλεια οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα ξενοδοχεία που θα τους φιλοξενούσαν. Έπειτα από αρκετές ώρες έντασης και ταλαιπωρίας, τα τουριστικά λεωφορεία έφτασαν μπροστά σε δύο από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούσαν τα 150 άτομα.
Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων, υπό τις πιέσεις των κατοίκων της περιοχής, αρνήθηκαν να δεχτούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Λίγο αργότερα οι αρχές αποφάσισαν ότι 200 αιτούντες άσυλο να μεταφερθούν στην Χαλκίδα. Στο άκουσμα της είδησης της αποχώρησης των μεταναστών και των προσφύγων οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι των Βρασνών ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος για το περιστατικό

Αναλογικά και ισομερώς, σε όλη τη χώρα, θα πρέπει να γίνεται η κατανομή των προσφύγων, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, με αφορμή το «μπλόκο» στη φιλοξενία περίπου 400 προσφύγων και μεταναστών από τη Σάμο σε ξενοδοχεία των Βρασνών του νομού Θεσσαλονίκης, που έβαλαν χτες βράδυ κάτοικοι του δήμου Βόλβης.
«Στις τρεις δομές του δήμου έχουμε ήδη 2.000 πρόσφυγες, όσους έχει όλη η Πελοπόννησος. Πρέπει να αντιληφθούν οι αρμόδιοι ότι η κατανομή των προσφύγων θα πρέπει να γίνεται αναλογικά και ισομερώς σε όλη τη χώρα» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Λιάμας, προσθέτοντας πως είχε ενημερώσει τους φορείς για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν από την πλευρά των κατοίκων.
«Ελεγα ότι ο κόσμος είναι ξεσηκωμένος. Ότι καλούν με μεγάφωνα σε κινητοποιήσεις και δεν θα δεχτούν επιπλέον πρόσφυγες στην περιοχή. 'Ολα τα μηνύματα όμως που στέλναμε δεν τα άκουγαν. Δεν εξέτασαν ότι η περιοχή μας δεν μπορεί να σηκώσει επιπλέον αριθμό προσφύγων» πρόσθεσε ο κ.Λιάμας.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλβης, οι κρατικές δομές του δήμου (αστυνομία, Κέντρο Υγείας και μετακινήσεις) είναι ήδη επιβαρυμένες, ενώ «πλήγμα» υπέστη και ο τουρισμός, καθώς εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των προσφύγων σημειώθηκαν ακυρώσεις στα δωμάτια των ξενοδοχείων και πτώση στις τιμές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πηγή

2 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...


Ρουβίκωνες και Παμέδες εν αμηχανία. Όπως και με τις Πρέσπες.
Δεν έχομε μόνο επισήμως ξενοκρατούμενο καθεστώς εν Ελλάδι
αλλά και αριστερό βαθύ παρακράτος και άγρια
κομμουνιστική ιδεολογική τρομοκρατία.
Δημοκρατικώς ήτοι δεμένοι χειροπόδαρα. Γι αυτό χαζέψαμεν.
(Αρχαία πληγή πάντως. Ακόμα και ο Ξενοφών της καθόδου των Μυρίων
και ο Μ. Αλέξανδρος από τότε τους εύρισκεν εμπρός του.)

Ξύπνα ραγιά. Σ' έχουν αποκοιμίσει τα γενιτσαρικά,
αριστερά και παπαδίστικα
αγαπησιάρικα ειρηνολόγια και ευχολόγια.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλτατε Αρρίων, ποιος Ρουβικώνας και ποιοί Πάμεδες...ουδείς δεν ήταν από αυτούς ούτε στα Βρασνά , ούτε σε Χίο ούτε σε Μυτιλήνη.
Οι εντολές για το ΠΟΥ και ΠΟΙΟΝ θα χτυπήσουν έρχονται από τας "Πρεσβείες" και όχι της θεοτόκου.!!
Από εκεί και μετά για όλα τα κομματόσκυλα,τους υποτακτικούς του συστήματος και αυτούς που τα κονομάνε από την λαθροεισβολή στην πατρίδα μας έχω γράψει την γνώμη μου… Ναπολέων Βοναπάρτης Εγχειρίδιο Πολέμου. Δίνει ακραίες λύσεις σε ακραία προβλήματα.!!
Γενικός κανόνας: ποτέ κοινωνική επανάσταση δίχως ΤΡΟΜΟ.