ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Γαλλία, Γερμανία εμπάργκο εξοπλισμών στην Τουρκία… ακολουθεί η ΕΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ακριβώς ότι σας είχαμε γράψει  ΕΔΩ..." Η Ευρώπη μπορεί να διστάζει να πάρει μια ισχυρή θέση εναντίων της Τουρκίας αυτήν την στιγμή, επειδή είναι τρομοκρατημένη από μια νέα πλημμύρα μουσουλμάνων λαθροεισβολέων στην γη της , αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Ήδη χώρες όπως η Φιλανδία έχει καταδικάσει την εισβολή της Τουρκίας και σταματά τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία...."
 Λίγο υπομονή μέχρι την άνοιξη..τότε θα ξεκαθαρίσουν πολλά.!!

Η Γαλλία αποφάσισε να διακόψει τις εξαγωγές προς την Τουρκία παντός είδους πολεμικού υλικού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της επίθεσης στη Συρία, ανακοίνωσαν σήμερα τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών.
«Η απόφαση είναι αμέσου εφαρμογής», διευκρινίζουν σε κοινή ανακοίνωση τα δύο υπουργεία. «Το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο θα συνέλθει στις 14 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο θα δώσει την ευκαιρία για τον συντονισμό μίας ευρωπαϊκής προσέγγισης προς την κατεύθυνση αυτή». Η Γαλλία επαναδιατυπώνει την κατηγορηματική καταδίκη της μονομερούς εκ μέρους της Τουρκίας επίθεσης στην βορειοανατολική Συρία», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.
«(Η επίθεση) θέτει εν αμφιβόλω τις προσπάθειες για ασφάλεια και σταθεροποίηση του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους. Προκαλεί σοβαρές ανθρωπιστικές συνέπειες. Κατά συνέπεια πλήττει την ασφάλεια των Ευρωπαίων».
«Η Γαλλία ζητεί την επείγουσα σύγκληση του Συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους για να συζητηθεί η συνέχιση των προσπαθειών του Συνασπισμού στην συγκυρία αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Αντίστοιχη απόφαση διακοπής της πώλησης όπλων στην Άγκυρα ανακοίνωσαν χθες και σήμερα οι κυβερνήσεις της Ολλανδίας και της Γερμανίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το Bloomberg και δημοσίευσε στα ελληνικά το Hellas Journal, oι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιθανόν να επιβάλλουν εμπάργκο όπλων στην Τουρκία για την εισβολή της στην Συρία, ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο τέσσερις αξιωματούχους που γνωρίζουν τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις.

Κάτι τέτοιο θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν και θα ρίξει τις σχέσεις τις Άγκυρας με τους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους της σε νέα χαμηλά. Οι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η απόφαση μπορεί να ληφθεί στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στις 17-18 Οκτωβρίου.
Το Bloomberg επισημαίνει ότι η Γερμανία δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι σταματά την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Τουρκία, ενώ η Γαλλία τόνισε πως η ΕΕ πρέπει να αποφασίσει κυρώσεις κατά της τουρκικής επιχείρησης εναντίον των Κούρδων στη Συρία. Σύμφωνα μάλιστα με το Παρίσι, διακυβεύεται για την Άγκυρα το καθεστώς του μέλους στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Η ιδέα για το εμπάργκο όπλων τέθηκε αρχικά σε μια συνάντηση διπλωματών της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή, δήλωσε ένας αξιωματούχος που επικαλείται το Bloomberg. Η Κλάρα Λίντερ, εκπρόσωπος της υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας, Ανν Λίντε, δήλωσε πως η χώρα της επισήμως θα προτείνει το μέτρο αυτό στην συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, αύριο Δευτέρα στο Λουξεμβούργο.
Ο καυγάς για την επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία προστίθεται σε μια σειρά διενέξεων – από την διολίσθηση της Άγκυρας στα ζητήματα Δημοκρατίας μέχρι τις γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου – οι οποίες έχουν οδηγήσει τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ σε σημείο ρήξης. Η ΕΕ, σημειώνει το Bloomberg, έχει ήδη μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα όπως και τις περισσότερες διμερείς επαφές, και έχει δηλώσει ότι πιθανόν να υιοθετήσει κυρώσεις που θα στοχεύουν τον τομέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της Τουρκίας.
Η απόφαση της Γερμανίας να σταματήσει τις αποστολές σε έναν από τους μεγαλύτερους πελάτες της αμυντικής της βιομηχανίας προστίθεται στα δείγματα ότι ορισμένες ευρωπαϊκές δυνάμεις πιθανόν να επιθυμούν να απορροφήσουν το οικονομικό πλήγμα από την επιδείνωση των σχέσεων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: