ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Η ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η εισβολή της Τουρκίας στην Βόρειο Συρία, με το όνομα " Πηγή της Ειρήνης" ήταν κάτι που το περιμέναμε , το γνωρίζαμε ότι θα γίνει εδώ στο ΖΕΥΣ ΕΛΑΥΝΩΝ. Και μάλιστα σε προηγούμενες αναφορές μας το είχαμε προαναφέρει...ΕΔΩ  και  ΕΔΩ. Γράφαμε τότε...." Αφού θα τους χώσουνε πιο βαθιά στην κινούμενη άμμο της Συρίας, απ' όπου δεν πρόκειται να ξεκολλήσουν με τίποτα, να ετοιμαστούν για εμφύλιο, αιματηρό και μακροχρόνιο"
Η κίνηση αυτή του Ερντογάν έγινε για να εμποδίσει την ίδρυση ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους, το οποίο είναι η μεγαλύτερη απειλή αυτήν την στιγμή για την εδαφική ακεραιότητα  της Τουρκίας, απο την άλλη όμως η κίνηση αυτή έχει πολύ μεγάλο ρίσκο.! Η εισβολή αυτή της Τουρκίας κατά πρώτον θα ενώσει και θα εμπνεύσει τους εγχώριους υποστηρικτές των Συριακών Εθνικών Δυνάμεων που πρόσκεινται στο πρόεδρο Ασσάντ, αλλά και κατά δεύτερον η Τουρκία θα εισπράξει και τον σκεπτικισμό τον θυμό   και την οργή όχι μόνο από την διαιρεμένη Συρία, αλλά και από άλλες χώρες.
Με  άλλα λόγια η Συρία θα γίνει το Βιετνάμ της Τουρκίας.!!

Η Τουρκία ήδη αγωνίζεται σε έναν ανταρτοπόλεμο εναντίον του αυτονομιστικού Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στις νοτιοανατολικές επαρχίες του. Η επέκταση του πολέμου στη Συρία κατά των συμμάχων του ΡΚΚ κινδυνεύει να προκαλέσει ξεχωριστή εξέγερση. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, η ένωση των ένοπλων ομάδων υπό την καθοδήγηση των Κούρδων, που συνεργάστηκαν με τις ΗΠΑ στον αγώνα της κατά του ISIS, δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το έδαφός τους με κάθε κόστος εναντίον της Τουρκίας.

Εκτός αυτού όλη αυτή η εκστρατεία, και η εισβολή χρειάζεται πόρους, χρήματα...πόροι που η Άγκυρα δεν θα έχει ακόμα για πολύ.  Ο στόχος της Τουρκίας είναι να φέρει υπό έλεγχο της τον όγκο  15.360 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει ένα διάδρομο μήκους 32 χιλιομέτρων, μήκους 480 χιλιομέτρων (μήκους 20 μίλια και μήκους 300 μίλια) στο εσωτερικό της Συρίας κατά μήκος των συνόρων για να προστατεύσει την ασφάλειά της ... και σχεδιάζει να εγκαταστήσει σχεδόν 1 εκατομμύριο από τα 3,6 εκατομμύρια Συριακούς (Τουρκογενείς) πρόσφυγες που υπάρχουν και  από άλλα μέρη της Συρίας μέσα στην «ασφαλή ζώνη». Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο με μικρά βήματα κάθε φορά, με δόσεις, και να υπάρχει ένας επιτηρητής που θα ελέγχει τα πάντα. Όπως ακριβώς στο ποδόσφαιρο χρειάζεται πάντα ένας διαιτητής.

 Ο τακτικός τουρκικός στρατός θα παράσχει θωράκιση, πυροβολικό και αεροπορική υποστήριξη, αλλά βασίζεται σε δυνάμεις πολιτοφυλακής για ενίσχυση και περαιτέρω βοήθεια. Στην πραγματικότητα, μια ζώνη ασφαλείας για τους Τούρκους μπορεί να επεκταθεί μόνο μερικά χιλιόμετρα μέσα στη Συρία και να διαμορφωθεί γύρω από αρκετά φυλάκια , μαζί φυσικά με την χρησιμοποίηση από τους Τούρκους των ομάδων των Συριακών ανταρτών που βρίσκονται στην περιοχή για να μπορέσει να κρατήσει υπό την κατοχή της όλη αυτήν την περιοχή. Κάποια ιδέα για το χαρακτήρα της τουρκικής επιχείρησης μπορεί να ληφθεί από την προηγούμενη επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" κατά της Αφρίν, στην οποία συμμετείχαν περίπου 20-30.000 άντρες και από τις δύο πλευρές. Αν και ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018, η επιχείρηση των 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων συνεχίζεται. Οι Τούρκοι δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τη συνεχιζόμενη εξέγερση του YPG . Η νέα τουρκική επίθεση, η οποία αποσκοπεί στην υποβάθμιση μιας περιοχής επτά φορές μεγαλύτερης, θα  της πάρει πολύ περισσότερο χρόνο για να την καταλάβει και να παραμείνει.

Στο τέλος όμως η επιπολαιότητα αυτής της παράτολμης ώθησης-εισβολής και η εξάρτηση του τούρκικου πεζικού στην περιοχή,  σημαίνει ότι η Άγκυρα θα έχει άλλο θύλακα που πρέπει να υπερασπιστεί.!!
Ο  Steven Cook αναλυτής και ειδικός αναλυτής σε θέματα της Μέσης Ανατολής αναφέρει... “What makes Turkey think they’re not going to get caught in northern Syria fighting a protracted campaign?” .. “They’re really exposed going deeper into Syrian territory,”.....ακριβώς αυτό που σας είχαμε πρωτογράψει πριν από όλους....ότι θα τους χώσουνε ακόμα πιο βαθειά στην κινούμενη άμμο της Συρίας, απ'όπου μετά δεν θα μπορέσουν να ξεκολλήσουν με τίποτε.!!
Να είναι σίγουρος ο Ερντογάν ότι μετά δεν θα λάβει καμιά βοήθεια, ούτε απο το φιλαράκι του τον Τράμπ, και δεν θα έρθει κανένα ιππικό για να τον βοηθήσει. Ούτε καν από τους Ρώσσους.
Η Ευρώπη μπορεί να διστάζει να πάρει μια ισχυρή θέση εναντίων της Τουρκίας αυτήν την στιγμή, επειδή είναι τρομοκρατημένη από μια νέα πλημμύρα μουσουλμάνων λαθροεισβολέων στην γη της , αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Ήδη χώρες όπως η Φιλανδία έχει καταδικάσει την εισβολή της Τουρκίας και σταματά τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία....
Η κλιμάκωση της έντασης στην Συρία είναι πλέον η μόνη επιλογή του Ερντογάν (δεν μπορεί να κάνει πίσω)  καθώς δεν είναι πλέον σε θέση να κερδίσει τη στήριξη με τα συνήθη ειρηνικά μέσα, όπως η οικοδόμηση της οικονομίας, η παροχή ευημερίας, το κράτος δικαίου και μια ελεύθερη κοινωνία.

 Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Erdoğan προσπάθησε να ανακτήσει την υποστήριξή του μέσα στην Τουρκία με έκτακτα οικονομικά μέτρα όπως η διανομή φθηνών πιστώσεων και επιθετικών δημόσιων επενδύσεων σε υποδομές. Αν και ορισμένες από αυτές τις λαϊκιστικές τακτικές λειτούργησαν για λίγο, καμία  δεν παρείχε λύση στα διαρθρωτικά οικονομικά προβλήματα όπως η ανεργία και ο πληθωρισμός. Διότι το νόμισμα της Τουρκίας παραμένει ευτελές, ενώ τα εξωτερικά του χρέη παραμένουν τεράστια, ο πληθωρισμός και η ανεργία είναι ανησυχητικά υψηλά, η οικονομική ανάπτυξη είναι ελάχιστη. Ο Ερντογάν μπορεί να "γαβγίζει"  αλλά δεν μπορεί να "δαγκώσει" , η τελική νίκη της Άγκυρας δεν είναι καθόλου δεδομένη.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/10/blog-post_531.html


ασχετο με το θεμα σχετικο με την επικαιροτητα,φιρμα ο ετσι και στο secret real truth

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ Ανώνυμο στις 12 Οκτωβρίου 2019 - 1:56 μ.μ.

Τα άρθρα από το συγκεκριμένο ιστολόγιο τα ανεβάζουν και άλλοι. και στα Κατοχικά και σε άλλα. Το θέμα δεν είναι ότι τα ανεβάζουν...αλλά ότι γενικά στο ίντερνετ ο κάθε ένας παίρνει και κάνει αναμετάδοση τις βλακείες άλλων. Τα πραγματικά αξιόλογα κείμενα με ψυχή και με πραγματική γνώση είναι λίγα. Σκέψου μόνο αυτό..πόσοι από αυτούς έχουν ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ένα γεγονός ότι θα γίνει ΠΡΙΝ γίνει;;

Όσο για τον παλιοσαβούρα, για αυτόν πρέπει να υπάρχει πάντα ένας αποδιοπομπαίος "τράγος" (ο βοιδολαός όπως τον αποκαλεί)..είναι μια λύση ρίχνεις εκεί όλες τις ευθύνες και τελείωσες, έχεις ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ την κοινή γνώμη από τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΦΤΑΙΧΤΗ/ΕΣ .!!!