ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ΠΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ.

Γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :
(Αφιερώνεται στον Παλιοσαβούρα που θέλει να γίνει Βεζίρης στην θέση του Βεζίρη)

Κάποιος με το σύνδρομο του Ιζνογκούντ έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Είναι μοχθηρός, ύπουλος, σατανικός, ραδιούργος, δολοπλόκος, ψεύτης, χαίρεται με τα παθήματα και τον πόνο του άλλου.....αλλά κυρίως είναι ΗΛΙΘΙΟΣ.! Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν είναι γνωρίσματα των Ελλήνων.

Η βλακεία είναι μια πραγματικότητα που αφορά την ανθρώπινη διάνοια και έχει ψυχοπαθολογικές αιτιάσεις. Το δύσκολο είναι να καθορίσεις επ' ακριβώς τα όρια. Ο μπαστουνόβλαχος πιστεύει για βλάκα οποιονδήποτε άλλον, εκτός του εαυτού του. Αυτό συμβαίνει ειδικά στους ...πραγματικούς βλάκες. Και ο βλάκας όμως, έχει κάποια ευθύνη για την βλακεία του. Σημειούται ότι ο βλάκας, δεν είναι ο διανοητικά καθυστερημένος. Επειδή ως γνωστόν η βλακεία είναι ανίκητος, είναι μάταιο να επιδιώκεις να σωφρονίσεις έναν βλάκα. Το πιθανότερο είναι να χάσεις και εσύ την λογική σου...

Γράφει λοιπόν ο βλάκας θέμα με τίτλο..."  Έεε, ας γελάσουμε και λίγο.!!"  ....

Αν σου λείπει το γέλιο, το μόνο εύκολο, αρκεί να πας μέχρι τον καθρέφτη. Βέβαια αυτός ο κακιασμένος και απίθανος τυπάκος, νομίζει ότι είναι εθνικιστής, και πατριώτης...να κάτι τέτοια κουφά γράφει και είναι σαν να μου λέει κάποια ότι με ύψος 1.45 δεν είναι κοντή για Ελληνίδα.
Όχι είναι ψηλή για στρουμφάκι...έλεος ρε Παλιοσαβούρα αν κρεμάσουν τους εθνικιστές και πατριώτες άδικα θα πας.
Πάω στοίχημα ότι στην παιδική του ηλικία έχει φάει πολύ ξύλο,  και δεν έχει καλωσυνάτες παιδικές αναμνήσεις και ειλικρινείς δηλώσεις αφοσίωσης και αγάπης απο τα οικεία του πρόσωπα. Σίγουρα όταν ο Μπαλάνος έγραφε το βιβλίο.." Κάτι που Έρπει...σαν Σκιά" αυτόν είχε στο μυαλό του σαν μοντέλο-πρότυπο ...γράφει εκεί μέσα ο Μπαλάνος.." για μια φοβερή απειλή και για έναν κίνδυνο που μας αφορά άμεσα όλους..." ...μα αν ήξερε τι μεθόδους και τι άτομα χρησιμοποίησε για να φτάσει εδώ που έφτασε ο Ιζνογκούντ θα τρόμαζε ακόμα και ο Μπαλάνος.
Το καλύτερο και ισχυρότερο όπλο για να αντιμετωπίσεις τέτοιους ανθρώπους είναι να  βγάζεις στην επιφάνεια αυτό που είναι....και το κρύβουν, το αληθινό τους πρόσωπο κάτω από την μάσκα.
Διότι στα καθίκια πάντα πρέπει να δίνεις αυτό που ...φοβούνται.

Υ.Γ  Σε κάτι τέτοια καθάρματα λοιπόν αδυνατώ να δείξω συγχώρεση και μεγαλείο χαρακτήρος...διότι εγώ δεν ξεχνώ...δεν συγχωρώ και εκδικούμαι όσος καιρός και να περάσει. Γκε γκε παλιοσαβούρα;; Και μάζεψε τώρα τα τσιράκια σου...και να μην ξαναπατήσουν τα βρωμοπόδαρα τους εδώ...διότι θα τους τα κοντύνω και μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά.




8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η βλακεια υπαρχει και στους καλους ανθρωπους βεβαια,και επειδη για ατομα επιπεδου σαβουρατζη ειναι πολυ λιγο πολυ φευγατο να τον λεμε βλακα,καλυτερα να λεμε οτι ειναι κακος ανθρωπος με ολες τις συνακολουθες ιδιοτητες ενος κακιασμενου ...

Ανώνυμος είπε...



Eαν δεν είναι όμως καθίκι ή κακός ο οποισδήποτε, σημαίνει ο,τι δεν είσαι "καλός ψυχολογός". Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί και να βγάζεις αυτό που είσαι εσύ και προσπαθείς να το μομφοποιήσεις σε άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα θέση, Λύκαστρε. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι.

Φρ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 15 Οκτωβρίου 2019 - 11:40 μ.μ.

" Eαν δεν είναι όμως καθίκι ή κακός ο οποισδήποτε"

Δεν είσαι και πολύ έξυπνο τσιράκι...δεν μιλάμε για τον οποιονδήποτε, αλλά για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ άτομο.!! Υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά. Και αφού εσύ είσαι υπάκουο και καλό τσιράκι τι γυρεύεις στο μπλόγκ που κάποιου που είναι κακός και σας το έχει γράψει πολλές φορές;;;
Φυσικά και είμαι κακός....και όχι μόνο αυτό...βρίζω,πίνω,καπνίζω, δέρνω, φτύνω, μαχαιρώνω, πυροβολώ....και κάνω ότι μου αρέσει και μου γουστάρει. Εσύ σαν καλό και υπάκουο τσιράκι θα έπρεπε να μην με πλησιάζεις.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 15 Οκτωβρίου 2019 - 10:20 μ.μ

" η βλακεια υπαρχει και στους καλους ανθρωπους βεβαια,και επειδη για ατομα επιπεδου σαβουρατζη ειναι πολυ λιγο πολυ φευγατο να τον λεμε βλακα,καλυτερα να λεμε οτι ειναι κακος ανθρωπος με ολες τις συνακολουθες ιδιοτητες ενος κακιασμενου ..."

Πολλές φορές το λέμε κάποιον ΜΟΝΟΝ ότι είναι κακός δεν είναι καθόλου κακό.!! Έγραψα όμως ότι εκτός από ηλίθιος έχει και άλλα χαρακτηριστικά....είναι μοχθηρός, ύπουλος, σατανικός, ραδιούργος, δολοπλόκος, ψεύτης, και χαίρεται με τα παθήματα και τον πόνο του άλλου.

ΑΡΡ. είπε...


Ο άνθρωπος είναι τραγικό όν. Μαθαίνει δύσκολα και αργά και σφάλλει πολύ εύκολα. (Αυτό διδάσκει η ελληνική τραγωδία.)
Η πραγματική ζωή, τις περισσότερες φορές, ευρίσκεται είτε πολύ εμπρός προσπερνώντας μας είτε πολύ πίσω μας καθυστερώντας.

Με τον συνεπή εχθρό σου μπορείς έχειν μια τίμια σχέσι αμοιβαίας εχθρότητος.
Αλλά με τον κακόβουλο, χαιρέκακο εχθρό σου μόνο μια αναγκαστική εξάρτησι μίσους.

Ανώνυμος είπε...

16 Οκτωβρίου 2019 - 5:31 π.μ.
Δεν είναι αυτό, δεν ήθελα να πάρω ίδια θέση με εσένα για συγκεκριμένο άτομο (... ένα ψευδώνυμο είναι), το οποίο δεν το ξέρω προσωπικά. Ούτε απ΄αυτά που γράφει με κάνει να έχω ίδια γνώμη με εσένα για "ψυχολογικά προφίλ" από εξίσου ανώνυμους. Γι΄αυτό το διατύπωσα κάπως αόριστο.
"Εσύ σαν καλό και υπάκουο τσιράκι θα έπρεπε να μην με πλησιάζεις. "
Μάλλον δεν είμαι καν τσιράκι, καλό ή κακό.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 16 Οκτωβρίου 2019 - 2:58 μ.μ.

" Δεν είναι αυτό, δεν ήθελα να πάρω ίδια θέση με εσένα για συγκεκριμένο άτομο (... ένα ψευδώνυμο είναι), το οποίο δεν το ξέρω προσωπικά."

Aπο την στιγμή που δεν το ξέρεις το συγκεκριμένο άτομο και δεν το γνωρίζεις προσωπικά ΔΕΝ μπορείς να εκφέρεις ΚΑΜΙΑ ΓΝΏΜΗ διότι θα πέσεις έξω. Είτε έχεις ίδια θέση είτε άλλη θέση...θα πέσεις έξω.
Το έχω ξαναπεί...για να μπορεί κανείς να εκφέρει γνώμη και άποψη για κάποιον θα πρέπει να γνωρίζει το παρόν και το παρελθόν του.!!

Αφήνεις αυτούς που γνωρίζουν να πουν την γνώμη τους, με την οποία είτε θα συμφωνήσεις, είτε θα διαφωνήσεις. Αλλά...σημασία δεν έχει αν εσύ συμφωνήσεις η όχι...αλλά ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.!!

" Ούτε απ΄αυτά που γράφει με κάνει να έχω ίδια γνώμη με εσένα για "ψυχολογικά προφίλ" από εξίσου ανώνυμους"

Και όμως πολλές φορές είμαστε τα λόγια μας, και οι σκέψεις μας...διότι το έσω σύμπαν μας (σκέψεις και ιδέες) επικοινωνεί με το έξω σύμπαν μας (λόγια και πράξεις).