ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Got Me Under Pressure (2008 Remaster)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα τραγουδάρα +1 .

Ισχύει το παρακάτω ? έχει κανείς υπόψιν

https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2022/07/blog-post_95.html

https://inf.news/en/science/05a56c858089f3332401db92533bfbc8.html

kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα Νικόλα. Έριξα μια ματιά στα λίνκ που έστειλες. Τώρα σε αυτό που ρωτάς...αν ισχύει. Δεν είναι περίεργη η ύπαρξη κυκλώπων. Μάλιστα στην ελληνική μυθολογία αναφέρονται συχνά. Για παράδειγμα οι Έλληνες ιστορικοί αποκαλούσαν «Κυκλώπεια» τα τείχη των προϊστορικών ακροπόλεων που ήταν χτισμένα με πελώριες πέτρες (λίθους), πιστεύοντας ότι τα είχαν κατασκευάσει οι μυθικοί τέκτονες Κύκλωπες.(Σύμφωνα με εγκυκλοπαιδικό λεξικό Ήλιος)....και "Κυκλώπων έδος" σύμφωνα με το λεξικό του Ησύχιου...επειδή αυτοί ετείχισαν τις Μυκήνες...και την Τίρυνθα.

" αὖθι δὲ Κύκλωπας μετεκίαθε· τοὺς μὲν ἔτετμε
νήσῳ ἐνὶ Λιπάρῃ —Λιπάρη νέον, ἀλλὰ τότ᾽ ἔσκεν
οὔνομά οἱ Μελιγουνίς" (Καλλίμαχος)...Μετάφραση : Mετά τους Κύκλωπες πήγε να βρεί. Τους βρήκε στο νησί της Λιπάρας (Λιπάρα , νέο όνομα τότε το έλεγαν Μελιγουνίδα).

Ο Καλλίμαχος είναι σαφείς...μας δηλώνει ότι και υπήρχαν και ζούσαν σε συγκεκριμένο νησί.!!Οι κύκλωπες ανήκαν στο χάλκινο γένος. εμείς είμαστε το 5 γένος. Βέβαια για να τους αποκαλούν Κύκλωπες....κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό θα είχαν για τους δώσουν αυτό το όνομα. Τι σημαίνει το όνομα ΚΥΚΛΩΨ;; Μήπως ΚΥΚΛΟΣ με ένα ΩΠΑ(μάτι);;

Τώρα αν τα συγκεκριμένα κρανία στην φώτο είναι αυθεντικά...αυτό είναι άλλο θέμα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΚΥΚΛΩΨ...ετυμολογία : κύκλος + -ωψ ,ὄπωπα παρακείμενος του οράω δηλαδή βλέπω.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Επίσης ο Ευρυπίδης στο έργο του ΚΥΚΛΩΨ μας λέει...:

"ἵν᾽ οἱ μονῶπες ποντίου παῖδες θεοῦ
Κύκλωπες οἰκοῦσ᾽ ἄντρ᾽ ἔρημ᾽ ἀνδροκτόνοι"

Τους αποκαλεί μονῶπες...δηλαδή αυτός που έχει έναν μόνο οφθαλμό, μονόφθαλμος. Παιδιά θεού εννοεί του Ποσειδώνα...άρα Άτλαντες και ανδροκτόνοι. Βάρβαρα ένστικτα...αλλοδαπά.

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι έχουν βρεί 3ετρους σκελετούς στα Βαλκάνια,αλλά δεν ξέρω αν ήταν κανονική αρχαιολογική ανακάλυψη, ή κάποια μούφα είδηση παραπληροφόρισης για επισκεψιμότητα