ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Θα θυμάστε όλοι τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη " Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους". Δεν τα έλεγε τυχαία αυτά τα λόγια. Πολλοί αγωνιστές χρησιμοποιούσαν πελέκεις ως επιθετικό όπλο. Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης χαρακτηριστικά είχε ένα ζευγάρι ασημένιους πελέκεις. 

Αυτούς που βλέπουμε στην εικόνα άνωθεν. Τα τσεκούρια αυτά ήταν αρκετά λεπτοκαμωμένα με μακριά λαβή, ενώ στην κεφαλή έφεραν σκαλίσματα και επιγραφές. Ο πέλεκυς ήταν πολεμικό όπλο από αρχαιοτάτων χρόνων.

Δεν ήταν τυχαία η επιλογή της 25ης Μαρτίου για τον ξεσηκωμό του γένους μας. Πολλά θρησκευτικά και κατά επέκταση πολιτικά «μυστήρια» έχουν σχέση με τις 21 μέχρι τις 25 Μαρτίου, και το αντίστοιχο του Σεπτεμβρίου λόγο ισημερίας κ.λ.π. Βεβαίως αυτά έχουν επηρεάσει τα ήθη, έθιμα και παραδόσεις των λαών σε όλο τον πλανήτη… ακόμα και για διεξαγωγή πολέμων.

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ , ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ 

9 σχόλια:

Mxa είπε...

Καλημέρα και Καλή Λευτεριά!

Mxa είπε...

Αγαπητέ Λύκαστρε, όσον αφορά την επιχείρηση ελευθερίας που είχα οργανώσει και σου είχα εκμυστηρευτεί πριν 1,5 μήνα περίπου - όλα καλά. Είναι ασφαλής έως σήμερα. Τελικά επιβεβαίωσα ότι χρειάζεται σχέδιο απόδρασης...

Καλή σου ημέρα!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ Μxa

Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά. Η αιθερική μου προστασία θα είναι πάντα μαζί σας.

ΑΡΡ είπε...



Επί βυζαντινής παρακμής και του Οθωμανού προ των πυλών οι τότε φαιοί και αυλικοί διανοούμενοι διερωτώντο δια το φύλο των αγγέλων ως και οι νυν δυστυχώς νεοβυζαντινοί, και προ του ιδίου κινδύνου, δια τον λόγο τιμής των ομοφυλοφίλων.
(Επί του προκειμένου το εν λόγω δεν είναι κατόρθωμα για υπερηφάνεια αλλά είναι στίγμα και όνειδος. όμως νεοταξικός λόγος να γίνεται...)

Υγιαίνετε και ελληνοφρονείτε, πατριώτες, και αεί ευέλπιδες εστέ. Για της πατρίδος την ελληνική ολοκλήρωσι, για την ελευθερία και την δικαιοσύνη όλου του κόσμου.

ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η 25Η ΜΑΡΤΊΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και λίγα χρονια σταμάτησα να εύχομαι καλή λευτεριά,ειδικά στα χρονια του κορόιδα-ιου...διότι εμφανέστατα οι μάζες στρέφονται μάλλον προς την αντίθετη κατεύθυνση.......

Πάντως χρονια Καλά και όσα γουστάρετε εύχομαι στους φίλους.......

Οι πέλεκυς πάντως που μας πόσταρες μου θύμισαν το ρόπαλο ενός όχι και τόσο γνωστού ήρωα προγόνου.....

Βουτσαράς Δοξαπατρής

https://www.rassias.gr/1087DOXAPATRIS.html

Την καλημέρα μου και γενικότερα το νου μας,γιατί μάλλον αρχίσαμε να διανύουμε ιδιαιτερα παράξενες περιόδους..........

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

Dojo Westend είπε...

Αν δεις άτομο ή ομάδα ατόμων να κρατά πέλεκυ φύγε μακρυά, όχι τοσο για τον ίδιο τον πέλεκυ αλλά για το σθένος που χρειάζεται να κάνουν αυτή την επιλογή. Είναι το πλέον αρχέγονο επιθετικό όπλο και δεν διδάσκεται πουθενά η χρήση του, τουλάχιστον εμφανώς σε αυτό που λέμε κόσμο των πολεμικών τεχνών. Ινδιάνοι , Κοζάκοι και νεωτέρα κάποιες ειδικές υπηρεσίες το έχουν πιάσει στα χέρια τους. Κυρίως Ρώσοι εξ ου και το τρέμουλο των τρομοκρατών που έπεσαν στα χέρια τους χθες. Ξέρουν ότι θα τους πελεκύσουν.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Νομιζω ηρθε η ωρα να πιασουμε τον Πελεκυ.
Δοξα και Τιμη στους προγονους μας που τα εδωσαν ολα μπουρλοτο για την Ελευθερια.

Ανώνυμος είπε...

Καλή λευτεριά σε όλους και τιμή στους πρώτους διδάξαντες . Το τσεκούρι παλιά ήταν ασταμάτητο , τώρα με τα αλεξίσφαιρα πρέπει να ψάχνεις αρθρώσεις , με αυτό που έχει και σφυρί βέβαια μια στο κράνος και διάσειση . Σωστό για τους Ινδιάνους και τους Κοζάκους Dojo ,όλοι οι έφιπποι είχαν ασταμάτητη ορμή σαν τους ιππότες τον μεσαίωνα .
Καλή συνέχεια

kakos04

Ανώνυμος είπε...

Την ευλογία Σου Αη-Γιώργη απ' όπου κι αν βρίσκεσαι. Στο ματσατσούτσετσ, στο κοννέκτικουτ, απ' όπου κι αν σε στείλανε τα καθίκια...