ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 Γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ας γράψουμε την γνώμη μας… οι Τούρκοι πολεμούν εδώ και 30+ χρόνια με τους Κούρδους, πολεμική εμπειρία έχουν, όχι όμως ικανή για σοβαρές επιχειρήσεις όπως έχουν αποδείξει στην Συρία, κάτι που είναι ανεξήγητο για 30 ετών εμπειρία. Η διάλυση και αναταραχή πλέον του στρατού τους, είναι βαθύτατη ειδικά στο σώμα των αξιωματικών, δεν φτάνει μόνο να θέλεις, πρέπει και να μπορείς, αυτή την χρονική στιγμή η Τουρκία μπορεί; Ο ηγέτης κάνει πόλεμο όταν είναι να τον κερδίσει, όχι όταν είναι να τον χάσει, αυτή την στιγμή η Τουρκία εάν ανοίξει ένα ακόμα πολεμικό μέτωπο με την Ελλάδα, γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα κλείσει ένα έτος με την τωρινή γεωγραφική μορφή της κρατικής οντότητας που έχει, και αυτό όχι γιατί θα την διαλύσουμε εμείς, αλλά οι δυνάμεις γύρω από αυτήν θα την διαλύσουν, και δικαιολογίες θα βρεθούν.

 Η όποια τουρκική και μόνο προκλητικότητα υφίστανται χάριν της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ελλάδος. Πέραν από αυτού, θα πρέπει να αντιληφθούμε α) το διεθνές περιβάλλον συμφερόντων, δεν είμαστε ακόμα μόνοι μας στον πλανήτη, β) αν και δύσκολο πρέπει να καταλάβουμε ότι η πατρίδα μας έχει παραδοθεί μέσω της της πολιτικής και της οικονομίας, σε ξένες δυνάμεις…Για οτιδήποτε σημαντικό συμβεί στην Ελλάδα, τον πρώτο λόγο έχουν οι δυνάμεις κατοχής, έτσι θα ήταν σώφρον να μην τρέφουμε αυταπάτες, για οτιδήποτε συμβαίνει στην Ελλάδα φιλτράρεται για το όφελος αυτών των δυνάμεων, ομοίως και η περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου. Όταν αναφερόμαστε ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου, σε ελληνοτουρκική πολεμική σύρραξη, αναφερόμαστε σε ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ.

 Ο ατυχής για εμάς πόλεμος του 1897, έφερε την κατάρρευση των τότε αυτοκρατοριών αν σας λέει κάτι αυτό. Η απόφαση για την πτώση της Ε.Σ.Σ.Δ. πάρθηκε τον Δεκέμβριο του 1973 αμέσως μετά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, και σφραγίστηκε το 1974 στην νήσο Κύπρο με τους Αττίλα 1 και 2… αν σας λέει κάτι και αυτό. Το «σκάνδαλο Λεβίνσκι», ο πόλεμος του 1999 στην Σερβία, η άνοδος του Πούτιν στην Ρωσία και του Ερντογάν στην Τουρκία, η σχεδιαζόμενη απόφαση για την παράνομη είσοδο και κατοχή μας στο €, ήταν αποτέλεσμα της μιας και μόνο νύκτας του 1996 στο Αιγαίο και στα Ίμια. Όταν λοιπόν αναφερόμαστε σε ελληνοτουρκικό πόλεμο, η θερμό επεισόδιο, θα πρέπει να έχουμε μια κάποια εικόνα του τη έρχεται από πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: