ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Μια στιγμή για Πάντα - Το τανγκό των Χριστουγέννων


9 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


La vie est belle και χωρίς μεγάλους, ακραίους,
εμπαθείς και απαιτητικούς έρωτας περιλαμβάνειν.
Ενίοτε δε και ωραιοτέρα!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Mais c'est la vie, n'est-ce pas ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλτατε συνομιλητή ΑΡΡΙΩΝ

"ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΕΡΩΣ"...Η Αργώ δεν ξεκινούσε με τίποτα αν δεν έπαιρνε ένα φιλί.Λένε σήμερα οι επιστήμονες ότι με ένα φιλί απελευθερώνεται ισχυρή Ενέργεια από το σώμα. Αυτή η ενέργεια ταξίδεψε ολόκληρη "Αργώ" ...ακόμα και η πιστή σύζυγος η Πηνελόπη έλεγε στον Οδυσσέα..." "«Κύσον με Οδυσσέα» = ΦΙΛΗΣΕ ΜΕ ΟΔΥΣΣΕΑ...

Ο ΕΡΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ....ΥΠΑΡΧΩ ΘΑ ΠΕΙ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΠΑΡΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΝΟΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ...μια ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ και όπως έλεγε και ο δάσκαλος..

Εν Άρκη, ήν ο Έρως, φίλε ΑΡΡΙΩΝ
Εν Άρκη ήν η ΖΩΗ.
Εν Άρκη ήν η ΠΝΟΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

Ο ΕΡΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

https://tinyurl.com/y8ncdgvq

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Φίλτατε μ.Α.

Ου μη πουριτανικώς ομιλώ αλλά φιλοσοφικώς μήτε και διαφωνώ προς σε εν γενικαίς γραμμαίς. Άβυσσος η ψυχή.

Ο θεός Απόλλων (του φωτός και του μουσικού πνεύματος) πάντως είχεν πολλάς ερωτικάς ατυχίας-αποτυχίας.Μήπως αυτό σημαίνει τι;

Ου δύνασαι την ουρανίαν και την πάνδημον Αφροδίτην ικανοποιείν συγχρόνως. Ή σφάλλων σφάλλω;
Πλην έκαστος κατά τον δαίμονα αυτού.

Ο έρως του ζην πάντως δει συμπεριλαμβάνειν όλους τους έρωτας. Δια τούτο ωμίλησα.

Και οι άγριοι έρωτες ίσως έχουσι την ιδίαν αυτών χάριν αλλά αστοχούσι τραγικώς οσάκις ουκ επιστρέφουσι εις την ημερότητα και υγείαν της φυσικής αθωότητος.

Έτη ουν και σοί επίκαιρα ερωτικά πολλά...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε ΑΡΡΙΩΝ γράφεις...

" Ου μη πουριτανικώς ομιλώ αλλά φιλοσοφικώς μήτε και διαφωνώ προς σε εν γενικαίς γραμμαίς. Άβυσσος η ψυχή. "

Πολύ σωστά και ορθά ομιλείς απο την φιλοσοφική πλευρά του θέματος.Αλλά υπάρχει και η πρακτική και επιστημονική πλευρά...στην οποία εγώ θα εστιάσω.

" Ο θεός Απόλλων (του φωτός και του μουσικού πνεύματος) πάντως είχεν πολλάς ερωτικάς ατυχίας-αποτυχίας.Μήπως αυτό σημαίνει τι; "

Μήπως σημαίνει ότι έχει να κάνει με τις ιδιότητες του "θεού" του φωτός...ο οποίος είναι διττός και ήχος και μη ήχος;;Με τον Έρωτα ανταλλάσει κανείς ΟΡΜΗ και ΕΝΕΡΓΕΙΑ....ναι αλλά τι είδους Ενέργεια;;Αυτό που παράγεται από τη σεξουαλική ενέργεια, στην οποία οι μύστες έχουν διδάξει ότι κρύβεται το μυστικό της ζωής, το ελιξήριο της αθανασίας. Η παραγωγή φωτός από την ένωση των δύο πόλων, η ενέργεια που απελευθερώνεται από την ένωσή τους είναι τόσο ισχυρή ώστε μπορεί να μετατρέψει το πνεύμα σε ύλη.Η δύναμή της είναι τέτοια που μπορεί να κάνει την ψυχή να γεννήσει ό,τι λαχταρά.. ένα φυσικό ή ένα πνευματικό δημιούργημα. Η σεξουαλική ενέργεια είναι η μοναδική κινητήρια δύναμη στη Γη, που μπορεί να μετατρέψει το άυλο σε υλικό, να καθελκύσει από τα αιθέρια πεδία μία ψυχή και να γεννήσει ένα παιδί.

Η ΑΓΑΠΗ, που ενώνει δύο ανθρώπους σε σεξουαλική πράξη, λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας ώστε να στρέψει τη σεξουαλική ενέργεια σε έναν δέκτη με ομαλό τρόπο....

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Όλα έχουσι την ιδίαν αυτών αναντικατάστατον θέσιν εις την δημιουργίαν και το ιερόν θέατρον της ζωής.
Ο Πλάτων πάντως επισημαίνει ότι όσον μειούται η οπτική του ανθρώπου ικανότης τόσον αυξάνεται η πνευματική. Υπονοών και η γενετήσια-σπερματική όσον.

Ο Έρως είναι κοσμογονική και ζωτική αρχή και ουσία. Δεν επικρέμαται αποκλειστικώς και γενετησίως εις του όρχεις και τα αιδοία των ανθρώπων.
Η νυν ανθρωπότης έχουσα ένα βάρβαρον ακραίον ερωτοδιωκτικόν μεσαίωνα οπίσω της και εν τη ορμή της εκτινάξεως των δεσμών της ίσως υπερεξετίμησε τον έρωτα.
Η δε θρησκεία παίζει προσηλυτιστικώς και δι' αυτού του βασικού ενστίκτου ούτως και άλλως, αι μεν προχριστιανικαί επενδύουσαι εις τους ερωτοοργιαστικούς, αι δε χριστιανικαί τοις ερωτοφοβικοίς.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Ο Έρως είναι κοσμογονική και ζωτική αρχή και ουσία. Δεν επικρέμαται αποκλειστικώς και γενετησίως εις του όρχεις και τα αιδοία των ανθρώπων. "

Φίλτατε ΑΡΡΙΩΝ δεν διαφωνώ σε ότι έγραψες ,πιστεύω να συμφωνείς μαζί μου ότι έχει γεμίσει ο κόσμος ανοησία και φλυαρία. Δεν μπορώ να πω με ασφάλεια που μπορεί να οφείλεται αυτό αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω και το διαδίκτυο το οποίο άνοιξε διάπλατα το κουτί της Πανδώρας. Καταγράφω τις επιπτώσεις πάνω στους ανθρώπους, όσοι θέλουν να μου πουν κάτι, όπως και τις επιπτώσεις σε μένα τον ίδιο από τα διάφορα εδέσματα που προσφέρονται απλόχερα στο διαδίκτυο τα οποία όλα ελέγχονται από μία κεντρική διοίκηση.

Διακρίνω μία επανάληψη όσων για παράδειγμα συνέβαιναν πριν 2000, πριν 4000 ή ακόμη και πριν από 6000 χρόνια και μέσα σε αυτές τις επαναλήψεις συναντώ πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Ένα θέμα που πάντοτε με απασχολούσε ήταν ή έξαρση της διαφθοράς στο πιο ιερό ανθρώπινο τομέα. Η πορνεία και η ανωμαλία στις σχέσεις των δύο φύλων, η πορνογραφία, και γενικά η εκμετάλλευση και ασυδοσία σε αυτόν τον χώρο κλπ.

Οι ιστορίες της Σεμιραμίδος (αρχιέρειας της Σελήνης και των Ασσυρίων με την ιερή πορνεία της, η παρουσία του Λωτ στην Π. Διαθήκη και η προσπάθεια των κατοίκων της πόλης να τους «πηδήξουν» μαζί με πολλά άλλα μου φέρνουν εικόνες από την σημερινή εποχή στο Σύνταγμα, στο Βερολίνο, στον Κάιρο εκεί όπου καθημερινά μανιασμένοι όχλοι περικυκλώνουν μια γυναίκα και την βιάζουν ομαδικά. Μου φέρνουν εικόνες από την αρχαία Κόρινθο με τον ναό της Αφροδίτης και τις 1000 ιέρειες πόρνες. Αγνοώ τα αίσχη της Ρωμαϊκής εποχής.

Υπάρχει ένας Αυστραλός ερευνητής και επιστήμονας ο οποίος έχει κάνει πολύ σοβαρή δουλειά και με αρκετά καλά αποτελέσματα. Απ’ αυτόν έμαθα ότι ένα 30% από τα νέα φυντάνια της Ελληνικής βιομηχανίας κινηματογράφου και της τηλεόρασης τα τελευταία 15 χρόνια ξεκίνησαν όλα από το σκληρό πορνό. Στην Αμερική φτάνει στο 90%.
Τι θέλω να πω με αυτά. Απλώς ότι πριν από μία μεγάλη καθίζηση του ανθρώπινου πολιτισμού φουντώνει πάντοτε αυτή διαφθορά και κακοποίηση των τριών ενεργειακών κέντρων του ανθρωπίνου σώματος και συνήθως ακολουθεί μία μεγαλύτερη και αρκετά ολέθρια ενεργειακή ακαταστασία στην γη.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Αγαπητέ μου, με εκάλυψες πλήρως.
Λόγου του χάριν ο Ρωμαίος αυτοκράτωρ Αδριανός, σοβαρός και φιλέλλην κατά τα άλλα, διόρθωσόν με, εάν απατώμαι, ένα μαντείον εις την Αίγυπτον το μετωνόμασε δούς αυτώ το όνομα του ¨Γανυμήδου¨ του. Το μετονομασθέν μαντείον αυτό εσυνέχισε την λειτουργίαν του οιονεί ως από ¨Ντάτσουν¨ εις ¨Νισσάν¨ και από ¨Μαρινόπουλος¨ εις ¨Σκλαβενίτην.¨
Αλλά και η ολυμπιακή θρησκεία, τις οίδεν υπό τίνος δακτύλου δωροδοκηθείσα ( το χρήμα-εξουσία εστί ο μυστικός υπερθεός των θρησκειών) ενέταξεν εις την ολυμπιακήν ομάδα και τον Γανυμήδη (διαχρονικό γιουσουφάκι) ίνα ικανοποιήση τα διεστραμμένα θρησκευτικά γούστα των παραλήδων αριστοκρατών πελατών της, μετά του αζημιώτου φυσικά.
Και μετά ήλθον αι μέλισσαι....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Λόγου του χάριν ο Ρωμαίος αυτοκράτωρ Αδριανός, σοβαρός και φιλέλλην κατά τα άλλα, διόρθωσόν με, εάν απατώμαι, ένα μαντείον εις την Αίγυπτον το μετωνόμασε δούς αυτώ το όνομα του ¨Γανυμήδου¨ του. "

Απόλυτα σωστό, διότι σαν Σεληνολάτρης Ρωμαίος αυτοκράτορας....είχε και αυτός το γιουσουφάκι του, για αυτό και άλλαξε όνομα στο μαντείο, προς τιμήν του χαμένου του έρωτα, διότι ο Αδριανός ανέπτυξε μια πολυσυζητημένη ερωτική σχέση με έναν νέο Έλληνα που ονομαζόταν Αντίνοoς. Για αυτό και ήταν μεγάλος φιλλέλην.!!Μέχρι πόλη στην Αίγυπτο ονόμασε με το όνομα του ερωμένου του... Αντινοόπολις ,όταν ο Αντίνοος πνίγηκε μυστηριωδώς στον Νείλο το 130....μέχρι που ζήτησε ζήτησε τη συμμετοχή όλης της Αυτοκρατορίας στο πένθος του, ανακηρύσσοντας τον νέο νέα θεότητα.