ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Συνδυάστε το όλο αυτό και με την ξαφνική επίσκεψη του Λαβρώφ στην Ελλάδα...κάτι αρχίζει και "μορφοποιείται" πολύ άσχημο για την Τουρκία...ο Τράμπ το πήρε το μήνυμα του, ότι αν θέλει να επανεκλέγει..πρέπει να τιμωρήσει την Τουρκία. Αλλιώς ας ξεχάσει το Λευκό Σπίτι στο Λιβάδι.!!

Γράφει ο Γιώργος Αδαλής :

ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
-
Σήμερα αρκετοί από σας μου ζήτησαν την άποψή μου για το κλείσιμο της Πρεσβείας και των Προξενείων των ΗΠΑ στην Τουρκία! Κάποιοι το είδαν θετικά για την Ελλάδα κάποιοι άλλοι όχι.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο από τις ΗΠΑ στην Τουρκία!
Υπενθυμίζω ότι το 2018 οι ΗΠΑ είχαν ξανακλείσει την Πρεσβεία τους στην Τουρκία επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας από επιθέσεις τρομοκρατών από Ιρακινούς που δρούσαν στην Τουρκία!
Και πάλι τότε είχε γίνει σάλος!
Πάντως το κλείσιμο της Πρεσβείας των ΗΠΑ -τότε- στην Τουρκία διόλου τυχαίο δεν ήταν αφού λίγους μήνες μετά, ακολούθησε ένα μπαράζ νομισματικού πολέμου των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας! Ως τις 30 Μαρτίου 2018 η τουρκική λίρα κυμαινόταν κάτω από την ισοτιμία 4 λίρες προς 1 δολάριο.
Και ξαφνικά στις αρχές Ιουλίου 2018, γίνεται ένα κατακλυσμιαίο γεγονός και η Τουρκική λίρα αρχίζει να εξευτελίζεται απέναντι στο δολάριο. Για να φτάσει στις 31 Αυγούστου 2018 να υποτιμηθεί πάρα πολύ και να φτάσει στο επίπεδο 1 λίρα προς 6.54 δολάρια ΗΠΑ.
Σαφώς και το κλείσιμο της Πρεσβείας -τότε- συνδέεται με την διάλυση της συναλλαγματικής ισοτιμίας στο τουρκικό νόμισμα που ακολούθησε.
Τούτη τη φορά δεν κλείνει απλά η Πρεσβεία των ΗΠΑ που βρίσκεται στο νούμερο 110 της Λεωφόρου Ατατούρκ στο Καβακλίντερέ της Αγκυρας, αλλά και όλα τα προξενεία!
Κλείνει το Γενικό Προξενείο στο Πολύγωνο Μαχαλεσί της Κωνσταντινούπολης όπως και το Προξενείο στα Αδανα και το προξενικό γραφείο των ΗΠΑ στην Σμύρνη. Και η αναστολή των υπηρεσιών όλης της διπλωματικής υποδομής των ΗΠΑ στην Τουρκία είναι επ’αόριστον!
Προφανώς οι Αμερικάνοι αυτοί τη φορά επικαλούνται κάτι πολύ σοβαρότερο από ότι το 2018 (όταν έλεγαν για 4 Ιρακινούς τρομοκράτες) και σαφώς οι απαιτήσεις τους πρόκειται να είναι δεκαπλάσιες απέναντι στον Ερντογάν! Και σαφώς επειδή ο Ερντογάν ξέρει πως «παίζει» το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, είτε θα μαζευτεί άμεσα, είτε θα ζήσει άλλη μια καταστροφική πίεση στην οικονομία του!
Κι επειδή όλα αυτά γίνονται μερικές μέρες πριν τις Αμερικάνικες εκλογές, αν μη τι άλλο, ο Τραμπ δείχνει να κατάλαβε αργά, ότι ο Ερντογάν μπορεί να του στοιχήσει την επανεκλογή του!
Πάντως το γεγονός θα το παρακολουθούμε και θα ενημερώνουμε και θα έλεγα μάλιστα να κρατάμε και μικρό καλάθι γιατί πολλές φορές, τόσο σοβαρά θέματα επιλύονται με ένα τηλέφωνο ….

7 σχόλια:

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Λες να έχουν αποφασίσει εορταστικό σόου με πυροτεχνήματα διαρκείας, για να τονωθεί η προ-χριστουγεννιάτικη αγορά.....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Το διάστημα φίλε Ατμέ από τώρα και μέχρι της Αμερικάνικες εκλογές θα είναι όλο γεμάτο με "πυροτεχνήματα".!!!

ΝΙΚΟΣ 56 είπε...

Λύκαστρε Καλημέρα...
Λές...:θα έλεγα μάλιστα να κρατάμε και μικρό καλάθι γιατί πολλές φορές, τόσο σοβαρά θέματα επιλύονται με ένα τηλέφωνο. Συμφωνώ απόλυτα. Βέβαια με την πρώτη ανάγνωση φαί εται πολύ σοβαρό το θέμα και μακάρι να είναι έτσι. Ίσως του ετοιμάζουν κάποια δυσάρεστη έκπληξη οι φίλοι του οι Αμερικανοί... μήπως έτσι του πέσουν τα αυτιά... Είναι όμως έτσι ;;; Θα περιμένουμε λοιπόν...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα φίλε Νίκο..αυτή η φράση που λες, ανήκει στον κύριο Αδαλή...τα δικά μου λόγια είναι μόνο εκεί που λέει ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ. Αλλά συμφωνώ με αυτήν την φράση...όμως αυτό που γνωρίζω και μπορώ να σου το πω με σιγουριά..είναι ότι ΟΥΔΕΙΣ από τους μεγάλους παίκτες θέλει μια δυνατή και αυτόνομη γεωπολιτικά Τουρκία.!! Βέβαια το ίδιο ισχύει και για εμάς.

ΑΡΡ. είπε...


Δι' όσον η Τουρκία θα αποτελεί το σύνορον της ασιατικής βαρβαρότητος,
η Ελλάς αναγκαστικά θα αποτελεί το σύνορον και προμαχώνα του ελευθέρου και πολιτισμένου κόσμου.
Μόνο που οι νεοέλληνες λόγω οικουμενο-κομμουνιστικής πολιτικοθρησκευτικής παιδείας, οικονομικοπολιτικής ξένης κατοχής και κρατούντος πνεύματος καταναλωτισμού και τρυφής αποτρέπονται και αποθαρρύνονται συστηματικώς και αδυνατούν του εννοήσαι, εκμεταλλευθήναι και υπερασπισθήναι αυτό
καθάπερ η εθνική των λαμπρά παράδοσις και η κομβική γεωστρατηγική των
θέσις απαιτεί.

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Το τραινάρουν όμως το θέμα..... Έλα παιδιά, ρίχτε καμιά φάπα λέμε.....

https://amp.newsbomb.gr/kosmos/story/1130219/orgi-tramp-gia-erntogan-tha-yposteite-tis-synepeies

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε ΑΤΜΕ...όλο λόγια λόγια λόγια είναι ο Τράμπ...και απο πράξεις μηδέν. Τον εκβιάζει και μάλιστα χοντρά ο Ταγίπ διότι έχει πάρει χρήματα. Δηλαδή το Λευκό Σαράι έχει δώσει πολλά λεφτά στο Λευκό σπίτι στο Λειβάδι.