ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ-ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΡΑΝ


 ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ώστε τουρκική εφημερίδα   ζητά τη δημιουργία ενός ενοποιημένου παντουρκικού στρατού που θα αποτελείται από την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν. Να αυτά βλέπει η Ρωσσία και αρχίζει και ανησυχεί....και ήρθε και ο Λαβρώφ στην Ελλάδα. Βέβαια εμείς τα λέγαμε ΕΔΩ...πριν 2 χρόνια , διότι βλέπαμε τι έρχεται και ότι η Τουρκία πάει να γίνει αυτόνομη γεωπολιτική δύναμη στην Ευρασία. Λέγαμε λοιπόν τότε....:

" Οι Ρώσοι ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ να επέμβουν στην Τουρκία, διότι τα επεκτατικά σχέδια των Τούρκων μετά από την Ανατολική Μεσόγειο ....μέσω Η.Π.Α και Αζερμπαιτζάν, βλέπουν τα Ανατολικά Βαλκάνια ....δηλαδή τον Ρώσικο Καύκασο, τις χώρες όπως Καζακστάν-Τουρκμενιστάν-Ουζμπεκιστάν- Κιργιστάν-Τατζικιστάν κ.λ.π (τα σύνορα της καρδιάς τους που λέει ο Ταγίπ)....μέχρι την Τάκλα Μακάν που κάποτε αποτελούσε την αυτοκρατορία των Μογγόλων του Τουράν (σκότος).

Κατά την Ρώσικη τακτική είναι μάλλον καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν....όταν η επιστήμη της Ιατρικής συναντά την τέχνη της Γεωπολιτικής. ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΗ ΛΕΓΕΤΑΙ: ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ – ΚΡΙΜΑΙΑ – ΤΑΤΑΡΟΙ – BOZKOURT.


 

1 σχόλιο:

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Συνήθως όμως οι Ρώσοι δεν διακρίνονται για την ιδιαίτερη στρατηγική ευφυία τους.

Μια ματιά στην Ιστορία των τελευταίων 250 ετών το αποδεικνύει.

Οι Ρώσοι αντιδρούν πάντα πολύ καθυστερημένα και όλες οι νίκες τους πληρώθηκαν με ποταμούς αίματος...οι αχανείς εκτάσεις τους και ο στρατηγός Χειμώνας τους έσωσαν επανειλημμένως.

Η διαχρονική στρατηγική ηλιθιότητα των Ρώσων εκδηλώνεται και τώρα με την άκρως μυωπική και καιροσκοπική πολιτική τους έναντι των Τούρκων.

Σημειωτέον δε - είτε μας αρέσει είτε όχι - ότι οι Τουρανοί υπήρξαν πάντοτε πολεμικώς πολύ ανώτεροι από τους Σλάβους, τους Πέρσες, τους Άραβες και διέλυσαν τους πάντες στο πέρασμά τους.

Ας κοιτάξουν εκεί στο Κρεμλίνο να κόψουν την πολλή βότκα και να αντιδράσουν δυναμικά όσο είναι καιρός, διότι το θηρίο του Παντουρανισμού θα τους δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα...