ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Περί διαμετρημάτων, αμυντικού αγώνα, αναγκαιότητας NGSW


 ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Περί διαμετρημάτων, αμυντικού αγώνα, αναγκαιότητας NGSW κλπ Ας δούμε δυο πίνακες στατιστικών.Οι πιο πάνω πίνακες δείχνουν τις αποστάσεις εμπλοκής με τυφέκια σε διάφορες περιόδους. Κάπως παλιές αλλά ενδεικτικές. Ειδικά υπό το πρίσμα της σχεδόν καθολικής χρίσης πλήρους ισχύος διαμετρημάτων τότε .Δώστε προσοχή και στην καμπύλη της πιθανότητας εντοπισμού ανθρωπίνου στόχου. Δείτε τώρα και αυτές τις στατιστικές. Ποιος είναι ο κύριος παράγοντας πρόκλησης απωλειών, πως αυτές κατανέμονται ως προς το σημείο προσβολής του θύματος κλπ.


Στο στήθος έχουμε το 4% των τραυμάτων αλλά το 24% των θανάτων. Αυτό σκεφτείτε το σε συνάρτηση με ως κύριο λόγο χρήσης πλακών (αποφυγή μη χειρουργικά αποκαταστούμενων τραυμάτων σε ζωτικά όργανα) .
Άρα, τα δεδομένα .Ο φορητός οπλισμός προκαλεί το (περίπου ή έστω) το 20% των τραυμάτων σε επιχειρήσεις Οι αποστάσεις εμπλοκής είναι κατά 80% (τουλάχιστον) κάτω από τα 300μ. Τα τραύματα στο στήθος είναι 4% των περιπτώσεων. Μέρος, ΜΕΡΟΣ, αυτών θα μπορούσαν να αποτραπούν με πλάκες. 

Άρα, για 4% των τραυμάτων, που υπόψη, 80% αυτών δεν οφείλεται σε φορητό οπλισμό, άρα, λιγότερο από 1% συνολικά, και που μέρος, ΜΕΡΟΣ, αυτού του 1% θα μπορούσε να αποτραπεί από πλάκες, χρειαζόμαστε το NGSW και το 6,8GP που θα τρυπά πλάκες στα 600μ που αναλογούν σε ούτε 5% του.....του αγώνα αποβιβασμένου Πεζικού. Κι όλα αυτά με κόστος ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ βάρος για τον Τυφεκιοφόρο, κόστος χρήσης, προβλήματα ΔΜ πάσης φύσεως κλπ κλπ κλπ 

 Γι αυτό το ΝΑΤΟ επιμένει και μένει στο 5,56.!

Δεν υπάρχουν σχόλια: