ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Alpha Bank: Σε διαπραγματεύσεις με τουλάχιστον 5 αμερικανικά funds για την πώληση του Galaxy

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Καλώς τα αμερικάνικα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα. Α ρε κακόμοιρε ελληνάκο...ως πότε θα τους ανέχεσαι στο σβέρκο να σου κάθονται ωσάν ψείρες στο γιακά;; Τι δάνεια είχαν στα χέρια τους οι τράπεζες μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις για να δικαιούνται και να μπορούν να προχωρούν σε τιτλοποιήσεις;;; Τιτλοποιείται ο αήρ σκέτος η έστω και κοπανιστός;; Ο Στουρνάρας ως διοικητής της ΤΤΕ και ρυθμιστής του πιστωτικού ιδρύματος εν Ελλάδι, ακούει , βλέπει ,  η απλά συναινεί και ενορχηστρώνει;;;

Σε διαπραγματεύσεις με τουλάχιστον 5 αμερικανικά επενδυτικά funds, μεταξύ των οποίων οι Cerberus και PIMCO, βρίσκεται η Alpha Bank, σε μία προσπάθεια να απαλλαγεί από χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων αξίας άνω των 10 δισ. ευρώ.
Την πληροφορία μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές. Πρόκειται για το χαρτοφυλάκιο Galaxy, το οποίο αποτελείται από δάνεια λιανικής αξίας 7,6 δισ. ευρώ και δάνεια σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις ύψους 3 δισ. ευρώ, όπως εξήγησε η πρώτη πηγή. Η δεύτερη πηγή τόνισε πως η Alpha θα μπορούσε να εξασφαλίσει 400 εκατ. έως 500 εκατ. ευρώ από την πώληση.

Η τράπεζα είχε εκκινήσει τη διαδικασία, που περιλαμβάνει την πώληση της πλατφόρμας εξυπηρέτησης δανείων Cepal, στις αρχές του έτους, αλλά πάγωσε τις διαπραγματεύσεις όταν ξέσπασε η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Έχει καλέσει τους ενδιαφέρομενους να υποβάλλουν προκαταρκτικές προσφορές έως τις 29 Ιουνίου σύμφωνα με τη δεύτερη πηγή.
Σύμφωνα με το Reuters Οι Bain Capital Credit και Apollo εξετάζουν το ενδεχόμενο να μπουν στη μάχη, όπως και η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Centerbridge, η οποία πρόσφατα συμφώνησε να πουλήσει στην Alpha το μερίδιό της 60% που είχε στην Cepal.
H πώληση αποτελεί την πιο σημαντική προσπάθεια ελληνικής τράπεζας να εξυγιάνει τον ισολογισμό της από τότε που ξέσπασε η κρίση του νέου κορωνοϊού αναγκάζοντας τα πιστωτικά ιδρύματα να βάλουν φρένο στα σχέδιά τους. Εάν αποδειχθεί επιτυχής, θα μπορούσε να δώσει νέα πνοή στις προσπάθειες των τραπεζών να μειώσουν αισθητά το βάρος των κόκκινων δανείων.
naftemporiki.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια: