ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Σε έναν μακροχρόνιο πόλεμο, παίζει ρόλο πόσο γρήγορα επισκευάζεις την πολεμική σου μηχανή.

Λύκαστρος :

Σε έναν μακροχρόνιο πόλεμο ανάμεσα σε δύο δυνάμεις...καθοριστικό ρόλο για την επικράτηση έναντι του εχθρού παίζει και η ικανότητα στο πόσο γρήγορα μπορείς να αντικαταστήσεις τα χαμένα πλοία σου, τα κατεστραμμένα μέσα σου. Σε μια σύγκρουση ανάμεσα στις Η.Π.Α και στην Κίνα η αντικατάσταση των κατεστραμμένων πλοίων των Αμερικανών θα είναι προβληματική. Διότι η βιομηχανική τους βάση έχει συρρικνωθεί. Σε μια εκτεταμένη σύγκρουση ανάμεσα σε αυτές τις δύο χώρες, που θα διαρκέσει πολύ καιρό, οι Η.Π.Α σε μια χαμένη κούρσα...παραγωγής.!!

Οι Αμερικάνοι έχουν αρχίσει να ανησυχούν ότι σε μια οποιαδήποτε σύγκρουση, η Κίνα θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα χαλασμένα ή κατεστραμμένα πλοία της ταχύτερα από τις ΗΠΑ. Χρειάζεται μια νέα σκέψη για το πώς το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α θα πολεμήσει έναν προηγμένο κινεζικό στρατό που μπορεί να ελέγξει νησιά, ακτές και τεράστιες εκτάσεις της θάλασσας με αεροπλανοφόρα, έναν διογκωμένο στόλο Blue-water και πυρομαχικά ακριβείας μεγάλων αποστάσεων.

Ο παλιός τρόπος σκέψης πλέον είναι...ξεπερασμένος.!! Διότι υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να αντικαταστήσουν τυχόν απώλειες μάχης, ακόμη και σε μια σύντομη, απότομη σύγκρουση. Με λίγα λόγια οι Η.Π.Α ΔΕΝ θα έχει το πλεονέκτημα που είχε στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο όταν πολέμησε για τελευταία φορά έναν ανταγωνιστή.


Αυτή η εποχή έχει πλέον τελειώσει, και το Ναυτικό των Η.Π.Α  θα πρέπει να χτίσει μια πιο δυναμική «εσωτερική δύναμη» μικρότερων πλοίων που να μπορούν να λειτουργήσουν εντός εμβέλειας κινεζικών και ρωσικών όπλων και να εφοδιάσουν μια ισχυρή επιθετική γροθιά προσφέροντας όλο και μικρότερους στόχους από τον σημερινό αμφίβιο στόλο. Τις τελευταίες εβδομάδες, το Ναυτικό των Η.Π.Α συναντήθηκε με ναυπηγούς για να μιλήσει για σχέδια για μια νέα κατηγορία πλοίου επιτήρησης  που να μπορεί να λειτουργήσει κάτω από συνθήκες χτυπήματος και να μπορεί να στείλει  πεζοναύτες βαθιά εντός του εύρους των εχθρικών όπλων ακριβείας.
Θα είναι το πλοίο επόμενης γενιάς μεσαίας εφοδιαστικής θα εφοδιάζει και τα δύο πλοία στη θάλασσα, καθώς και μικρές, ad hoc βάσεις στην ξηρά.
Το πλοίο ταιριάζει στα σχέδια που το θέλουν για να αντέχει πολλά θαλάσσια παράκτια σχήματα σχεδιασμένα να κινούνται γρήγορα και να έχουν τα δικά τους ενσωματωμένα αντι-εναέρια και πιθανώς αντικλεπτικά όπλα. 

Τα σχέδια του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται σε τόσο ρευστή κατάσταση,και λόγο της κινεζικής απειλής , οι Αμερικάνοι αρνούνται να δώσουν παραπάνω πληροφορίες σε δημοσιογράφους για το πρόγραμμα. Δεν θα αποκαλύψουν δηλαδή ακόμα της προθέσεις τους . Το σίγουρο πάντως είναι ότι το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α θα κληθεί να λειτουργήσει  σε έναν κόσμο με ανταγωνιστικές μεγάλες δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: