ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ.


Γράφει ο Λύκαστρος :

Aς πούμε κάποια πράγματα για μια ακόμα φορά. Η Ρωσία δοκίμασε τα ύδατα, αλλά τα ΗΑΕ και οι Αιγύπτιοι αποδείχτηκαν πλήρεις μαλάκες και δειλοί. Η τύχη του LNA έχει σφραγιστεί, επειδή πραγματοποίησε πολλές μαζικές δολοφονίες αμάχων, οπότε η ομάδα Wagner αποσύρθηκε. Τώρα προσωπικά, με βάση την επιχειρησιακή και υλικοτεχνική ανάλυση, εκτός εάν η Ρωσία εμπλακεί άμεσα, ο LNA και η Αίγυπτος την έχουνε πατήσει. Οι Τούρκοι είναι τώρα σε θέση να ασκήσουν μεγάλη πίεση στον Σίσι για την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ο Δρ Morsi ήταν πολύ δημοφιλής στην Αίγυπτο και στην περιοχή καθώς επρόκειτο να ανοίξει τη διέλευση της Ράφα και να ομαλοποιήσει τις σχέσεις με το Ιράν. Ο αιγυπτιακός στρατός είναι επίσης μοιρασμένος σε φατρίες, όπως όλοι οι αραβικοί στρατιωτικοί, οπότε αν οι Τούρκοι χτυπήσουν τους Αιγύπτιους και πάνε σε αεροπορική μάχη, την οποία θα κάνουν γνωρίζοντας πως οι  πιλότοι τους είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι από τους Αιγύπτιους λόγο  ΝΑΤΟ , τότε ο Σίσι αντιμετωπίζει πραξικόπημα και τέλος της ιστορίας.


Οι Ρώσσοι έχουν κατανοήσει πόσο άχρηστοι είναι οι αραβικοί στρατοί.Όλο αυτό εκτός είναι και ταπεινωτικό για τους Αιγύπτιους , διότι οι Αιγυπτιακές δυνάμεις έχουν ακριβώς τα ίδια συστήματα SAM συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων S-300, Hawk, Tor1, Buk, SA 2/5/6 με το Ιράν , και στα χαρτιά τουλάχιστον τα τουρκικά F-16 δεν θα έπρεπε να μπορούν να κάνουν όλα αυτά, καθώς οι Ιρανοί έχουν αποδείξει ότι έχουν προκαλέσει πολύ  ανώτερα αεροσκάφη της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου του F-22 πάνω από τον Περσικό Κόλπο, αλλά οι Αιγύπτιοι είναι παντελώς ανίκανοι και  δεν έχουν το μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό ή ακόμη και τη βασική ικανότητα κινητής ανάπτυξης προς τα εμπρός που έχει ακόμη και ο στρατός του Κονγκό. Όπως έχω ξαναπεί δεν υπάρχουν GOOD GUYS στην Λιβύη και ο  Χάφταρ διέπραξε μαζικές  δολοφονίες στα περίχωρα της Τρίπολης καθώς ανακαλύφθηκαν οι μαζικοί τάφοι. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ρωσία απέσυρε την ομάδα Wagner. Αυτές οι αραβικές φυλετικές αγριότητες έχουν απενεργοποιήσει τους περισσότερους που θα μπορούσαν ίσως να κάνουν κάτι.

Για αυτό και οι Τούρκοι θα διατηρήσουν τον έλεγχο στη Λιβύη και τη Βόρεια Συρία, εκτός αν οι Άραβες αντεπιτεθούν. Κάτι το οποίο δεν βλέπω να γίνεται. Οι Άραβες δεν θα πολεμήσουν την Τουρκία. Η Ρωσσία έχει κουραστεί με την Αραβική δειλία , και ο Σίσι εκτός απο δειλός είναι και ανίκανος να κάνει το παραμικρό. Οι Αιγύπτιοι δεν μπορούν να εφαρμόσουν συνδυασμένες επιχειρήσεις όπλων σε επίπεδο τάγματος, πόσο μάλλον να κινητοποιήσουν κινητά SAM και να προωθήσουν τακτικές αεροπορικές βάσεις στις ερήμους για να πολεμήσουν την Τουρκία, η οποία ελέγχει τώρα όλες τις ανεπτυγμένες υποδομές στην ακτή. Τα τουρκικά AWACS που συνδέονται με τους δορυφόρους επιτήρησης του ΝΑΤΟ παρακολουθούν τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο ούτως ή άλλως.

Οι Άραβες θα μπορούσαν να εκπλήσσουν τον κόσμο όπως είχε κάνει  ο στρατηγός Shazly που ήταν  πολύ καλός  στρατηγός, αλλά και πάλι χτυπήθηκε από τον Sadat. Ο Σίσι είναι πραγματικά ανίκανος και κανείς δεν καταλαβαίνει πως ο Μόρσι έκανε το λάθος να πάρει έναν κατώτερο στην ιεραρχία στρατιωτικό, επειδή πίστευε ότι ο τύπος ήταν αβλαβής, μη γνωρίζοντας ότι βρισκόταν στη μισθοδοσία της CIA και της Mossad. Στην πραγματικότητα, η απομάκρυνση των Τούρκων από τη Λιβύη είναι πολύ πιο εύκολη, καθώς οι γραμμές εφοδιασμού τους επεκτείνονται και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από μια αεροπορική γέφυρα, εάν ο LNA ή όποιος τους πολεμά τους διαθέτει εφοδιασμένο με αποτελεσματικό δίκτυο SAM και μερικά SSM τότε οι Τούρκοι είναι τελειωμένοι.

Η Λιβύη είναι μια μεγάλη κενή χώρα και οι Τούρκοι θα έπρεπε να φέρουν το δικό τους πυροβολικό για να ελέγξουν πέρα από την παράκτια λωρίδα πλάτους 80 χιλιομέτρων που έχει το 90% του πληθυσμού. Οι Γερμανοί και ο Ρόμελ αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα. Η Ρωσία αν ήθελε μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι σε λίγες μέρες...αλλά προς το παρόν δεν θέλει.

5 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα Λυκαστρε , εξαιρετική η πληροφόρηση σου. Γιατί νομίζεις η Ρωσία δεν θέλει για την ώρα να παρέμβει κατά την γνώμη σου . Τους αφήνει να απλωθούν πολύ για αργότερα ? Επίσης αν ξαναβγεί ο Μορσι πιστεύεις ότι θα συνασπιστούν με την Τουρκία οι Αιγύπτιοι αν τους αφήσουν για αραβικό μέτωπο ; Και τέλος μιας και είναι μισθοδοτουμενος ο Σίσι να μοιράσει την Αίγυπτο για το μεγάλο Ισραήλ για πόσο ακόμη πιστεύεις θα αφήσουν οι πάτρωνες του να εδραιωθούν οι Τούρκοι εκεί στην Λιβύη για τα σχέδια τους ? Η συμφωνία για την αγορά γαλλικών όπλων πια πλευρά θα επωφελησεί και σε σχέση με την φραξια του μακαρον και του ζαβου μας ? Πολύ υψηλού επιπέδου σκάκι παίζεται στην περιοχή. :)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΝΙΚΟΛΑΣ : Γιατί νομίζεις η Ρωσία δεν θέλει για την ώρα να παρέμβει κατά την γνώμη σου . Τους αφήνει να απλωθούν πολύ για αργότερα ?

Η Ρωσσία φίλε Νικόλα μας αρέσει ή όχι μοιράζεται και κοινά σύνορα με την Ρωσσία και έχουν κοινή ιστορία. Οι Άραβες δεν εκτιμούν πολύ τη ρωσική σκέψη λόγω κακής εμπειρίας κατά την εποχή της ΕΣΣΔ. Οι Ρώσσοι θέλουν τουλάχιστον μια ουδέτερη Τουρκία, δοκίμασαν τα νερά με τον Χαφτάρ, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν ένας άχρηστος.Έτσι θα προτιμούσαν να κολλήσουν με την Τουρκία και το ίδιο και το Ιράν.

Για την Αίγυπτο τώρα που με ρωτάς...αυτό που ξέρω είναι ότι οι Αιγύπτιοι ενώ έχουν εξίσου καλά όπλα με την Τουρκία, αλλά οι πιλότοι τους είναι άχρηστοι και το 70% του εξοπλισμού είναι σε αξιολύπητη κατάσταση. Εκτός αυτού υπάρχει ένας πλήρης πόλεμος στο Σινά και οι Βεδουίνοι που συνδέονται με την alCIAda θέλουν ένα ανεξάρτητο κράτος. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό για τον ανόητο Σίσι του οποίου ο στρατός δεν είναι σε σε θέση να πολεμήσει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία ακολουθεί το εγχειρίδιο και τις εντολές των Αμερικάνων δηλαδή την αποστράγγιση της Λιβύης από όλου του πετρελαίου και το ίδιο ισχύει για τη Συρία. Είναι λυπηρό αλλά αληθινό. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η Τουρκία αν εισβάλλει σε ένα μέρος ΔΕΝ φεύγει ούτε γρήγορα ούτε εύκολα.!! Το παράδειγμα της Κύπρου θα πρέπει να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας. Όλα αυτά που κάνει η Τουρκία τα κάνει γιατί είναι πολύ δυνατή η ίδια;;; Όχι φυσικά...έχει απλά πολύ δυνατές πλάτες που την καλύπτουν.

Όντως παίζεται υψηλού επιπέδου σκάκι...αλλά οι πραγματικοί παίκτες δεν είναι αυτοί που φαίνονται. Τα δεδομένα αλλάζουν πάντα , και θα πρέπει εμείς να είμαστε έτοιμοι να μην μας ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ...και μας βάλουν να κλαίμε πάλι χαμένες πατρίδες.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ένας ακόμη λόγος που η Ρωσσία δεν επεμβαίνει ανοιχτά να σταματήσει την Τουρκία είναι και ότι δεν θέλει άλλη μια χώρα του ΝΑΤΟ εχθρική απέναντι της. Τελικά οι Λίβυοι θα το μετανιώσουν που σκότωσαν τον Καντάφι. Ναι μεν ήταν περίεργος άνθρωπος , αλλά ήταν ειλικρινής καλός άνθρωπος και δημιούργησε κυριολεκτικά τη σύγχρονη Λιβύη. Πριν απο αυτόν οι Άγγλοι είχαν εγκαταστήσει τον βασιλιά Idris ο οποίος όμως ήταν διεφθαρμένος. Το πρόβλημα με τον Καντάφι ήταν ότι για μια μικρή χώρα, προσπάθησε να ωθήσει/πιέσει πάνω από το βάρος του. Θα έπρεπε να είχε δημιουργήσει συμμαχία με την Αλγερία , για να έχει κάποιες ελπίδες να μην τον ξεφαγιάσουν, όπως και έγινε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Νικόλα...κάτι πολύ σημαντικό. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει τόσο αν θα εμπλακεί πιο ενεργά η Ρωσσία εναντίων της Τουρκίας στην Λιβύη...αλλά να ΕΜΠΛΑΚΕΙ το Ισραήλ εναντίων των Τούρκων.!! χα χα χα Εκεί πρέπει να εστιάσουμε όλοι οι Έλληνες...για να δούμε πως θα γίνει πραγματικότητα μια ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΡΙΣΗ ανάμεσα στην Τουρκία και στο Ισραήλ. Εμείς το ποτάκι μας....και στην πολυθρόνα να παρακολουθούμε όμως.!! Να μην εμπλακούμε ενεργά. Και τότε το πρόβλημα Τουρκία..θα λυθεί δια παντός.!!

kakos04 είπε...

Ναι το Ισραήλ αν εμπλακεί , θα θέλει βέβαια δυνατή αιτία για να την πέσει στην Τουρκία , θα της κάνει ζημιά και θα μπλοκάρει και αρκετούς συμμάχους της , το θέμα είναι πόσο θα παραμείνει να μας συνεπικουρεί μετά ειλικρινά το Ισραήλ (να γίνει αν γίνεται ένα Ελληνο-ισραηλινό πεδίο ελέγχου όλη η ανατολική μεσόγειος ), γιατί δεν ξέρω αν και αυτοί πουλάνε τους συμμάχους τους ,όπως η Αμερική και η Ευρώπη , παρ-όλες τις διμερείς σχέσεις . Και νομίζω ότι θέλουν μόνο ετεροβαρείς σχέσεις . Στην Λιβύη πάντως οι Τούρκοι είναι με Αμερικάνικη εποπτεία και κάνουν τσαμπουκάδες παντού (και στην Γαλλία) . Εμείς πρέπει να κάτσουμε στα αυγά μας για την ώρα . Ο Σίσι ξεδοντιάζει την Αίγυπτο από όπλα κ στρατό σιγά σιγά . Οι Τούρκοι σαν ιδεολογία θέλουν να την πέσουν στο Ισραήλ , θα το τολμήσουν τώρα ή σε 20 χρόνια αν αφεθούν να εδραιωθούν με συμμαχίες γύρω του . Εμείς δεν έχουμε 20 χρόνια πάντως . Καλημέρα και ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις .