ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ...ΚΑΚΟ ΚΑΝΤΑΦΙ;;

Γράφει ο Λύκαστρος :

Θυμόσαστε τον κακό Καντάφι; Που τον έφαγε η «επανάστα του λιβυκού λαού» μετατρέποντας την Λιβύη από πλουσιότερη χώρα της Αφρικής, με σεβαστά μάλιστα τα δικαιώματα γυναικών και μειονοτήτων, σε Σομαλία;;;
Ένας ΣΚΛΑΒΟΣ της υποσαχάριας Αφρικής κοστίζει σήμερα 200$ το κεφάλι στα παζάρια της Τρίπολης. Αυτή είναι δουλειά των Χίλαρυ Κλίντον, Σαμάνθα Πάουερ, Σούζαν Ράις και Μπαράκ Ομπάμα. 3 «φεμινιστριών» και του πρώτου «μαύρου» προέδρου των ΗΠΑ.
Άβολο έτσι; Και όμως. Όσο χάλια και να είναι ο Τράμπ, η υποκρισία των προαναφερθέντων δεν έχει προηγούμενο. Τροφή για σκέψη....


Επίσης τροφή για σκέψη...τον Αύγουστο του 1984 ο Καντάφι έβαλε τον θεμέλιο λίθο για να ξεκινήσει το εργοστάσιο παραγωγής και υδροδότησης της Λιβύης με τα τεράστια υπόγεια ύδατα που ανακαλύφθηκαν την δεκαετία του 1950, κατά την διάρκεια εξερεύνησης για πετρέλαιο.
Το 95% της Λιβύης είναι έρημος και το 70% των Λίβυων εξαρτώνται από το νερό που διοχετεύεται από το Nουβικό πέτρινο σύστημα ύδρευσης κάτω από τη νότια έρημο. Η υποδομή υδροσωλήνων και η υδροδότηση είναι ίσως η πιο σημαντική πολιτική υποδομή στη Λιβύη. Και αυτό ήταν η αιτία πολέμου για το ΝΑΤΟ .Τ ο ΝΑΤΟ παραδέχτηκε ότι τα αεροσκάφη του επιτέθηκαν στο εργοστάσιο σωληνώσεων ύδρευσης στις 22 Ιουλίου, ισχυριζόμενοι δικαιολογώντας ότι δήθεν χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτική εγκατάσταση αποθήκευσης και εκτοξεύθηκαν πύραυλοι από εκεί.

Είναι έγκλημα πολέμου η επίθεση σε βασικές πολιτικές υποδομές. Στις 3 Απριλίου η Λιβύη προειδοποίησε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να προκαλέσουν «ανθρώπινη και περιβαλλοντική καταστροφή» εάν οι αεροπορικές επιθέσεις έβλαπταν το έργο Great Man-Made River.
Στις 22 Ιουλίου, τα πολεμικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ επιτέθηκαν στο εργοστάσιο κατασκευής σωλήνων υδροδότησης στο Brega σκοτώνοντας έξι από τους φρουρούς ασφαλείας της εγκατάστασης..και άφηνοντας  4,5 εκατομμύρια διψασμένους Λίβυους στερημένους από πόσιμο νερό. Όμως παρατηρώντας λίγο προσεκτικότερα την άνωθεν εικόνα με το έργο  Great Man-Made River...παρατήρησα ότι ο  σημερινός χάρτης των μαχών που διεξάγονται στην Λιβύη...είναι ακριβώς στις ίδιες τοποθεσίες...με το έργο !!!! Ο πόλεμος δεν γίνεται για το πετρέλαιο...αλλά για την ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΡΕΘΟΥΣΑ που υπάρχει εκεί.!! Αυτά τα τεράστια υπόγεια ύδατα , υδροδοτούν την υπόγεια αυτοκρατορία....και για αυτό το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τις επίγειες εγκαταστάσεις υδροδότησις, που ετοίμαζε ο Καντάφι.!!

Υ.Γ Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ...ότι η Λιβύη ή αρχαία Αμμωνία ή Λέαινα ή Λάμπουα ή Λόμπια ή Λιβύη, ήταν το άλλοτε οικητήριο του Άτλαντος, όπως ήταν γνωστό στην αρχαιότητα. Η διαμάχη λοιπόν δεν έχει να κάνει με τα πετρέλαια...αλλά είναι πολύ παλαιά υπόθεση. Όσους βλέπουμε να πολεμούνε εκεί, και όλες οι παρατάξεις δεν είναι παρά κουκλοθέατρα άλλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: