ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Eurobasket 1987 Τελικός: Ελλάδα - Σοβιετική Ένωση.

Λύκαστρος : Xθές συμπληρώθηκαν 33 χρόνια ακριβώς , απο μια μεγάλη αθλητική νίκη του Ελληνικού Μπάσκετ. Τη βραδιά που κατακτήσαμε την κορυφή του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ!Ήταν η μεγαλύτερη αθλητική νίκη που είχαμε μέχρι τότε. Η νίκη ήρθε μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα με τη Σοβιετική Ένωση και νίκη με 103-101 στην παράταση. Ήταν ο μεγαλύτερος θρίαμβος του ελληνικού αθλητισμού σε ομαδικό άθλημα μέχρι τότε και θα παραμείνει μέχρι το 2004, όταν η εθνική ομάδα θα κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.


 Οι 12 παίχτες που συγκρότησαν την εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ του 1887 ήταν: Νίκος Γκάλης (Άρης Θ., 29 ετών), Παναγιώτης Γιαννάκης (Άρης Θ., 28 ετών), Παναγιώτης Φασούλας (ΠΑΟΚ, 24 ετών), Φάνης Χριστοδούλου (Πανιώνιος, 22 ετών), Μέμος Ιωάννου (Παναθηναϊκός, 29 ετών), Λιβέρης Ανδρίτσος (Παναθηναϊκός, 27 ετών), Αργύρης Καμπούρης (Ολυμπιακός Π., 25 ετών), Νίκος Σταυρόπουλος (ΠΑΟΚ, 27 ετών), Νίκος Λινάρδος (Πανιώνιος, 23 ετών), Μιχάλης Ρωμανίδης (Άρης Θ., 21 ετών), Νίκος Φιλίππου (Άρης Θ., 24 ετών), Παναγιώτης Καρατζάς (Παγκράτι, 21 ετών).

"Το 1987 δεν υπήρχαν άλλοι μπασκετμπολίστες στην Ευρώπη, μόνο ο Γκάλης." - Dražen Petrović

ΚΑΙ ΕΔΩ ...το τριπλό σπάσιμο , που δεν μπορούσε να το κάνει κανείς άλλος. Από τα πιο δύσκολα καλάθια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Έχει γραφτεί σε όλα τα εγχειρίδια και χαράχτηκε στο μυαλό όλων των πιτσιρικάδων που προσπαθούσαν να μιμηθούν τα σπασίματα της μέσης και τα περπατήματα στο αέρα. Θρύλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: