ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Σιγά σιγά ετοιμάζονται και για το 100άρι...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η Κίνα ΑΠΕΛΥΣΕ δημόσια σήμερα τον υπουργό Άμυνας της, Λι Σανγκφού. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το γιατί. Αμέσως μετά την αναχώρησή του, η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές κινήσεις. Μία από αυτές τις κινήσεις ήταν η μετεγκατάσταση ενός πλοίου  που κατευθύνεται τώρα προς το Xiamen (απέναντι από την Ταϊβάν). Ο υπουργός Άμυνας της Κίνας Λι Σανγκφού απολύθηκε, δύο μήνες μετά την εξαφάνισή του από την κοινή θέα, και έγινε ο δεύτερος υψηλόβαθμος υπουργός που έχασε τη δουλειά του πρόσφατα χωρίς καμία επίσημη εξήγηση.  

Ο Λι απομακρύνθηκε επίσης από τις θέσεις του ως μέλος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής – ενός ισχυρού σώματος με επικεφαλής τον Κινέζο (στην πραγματικότητα Μογγόλος είναι και όχι Κινέζος) ηγέτη Xi Jinping που διοικεί τελικά τις ένοπλες δυνάμεις – και ως ένας από τους πέντε* κρατικούς συμβούλους της Κίνας – μια ανώτερη θέση στο υπουργικό συμβούλιο που ξεπερνά έναν τακτικό υπουργό, ανέφερε την Τρίτη ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV.  

Εν τω μεταξύ, το πλοίο RORO Bo Hai Zhen Zhu (Bohai Pearl) που συνδέεται με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA) έχει εγκαταλείψει τα κανονικά δρομολόγια του πλοίου στην Κίτρινη Θάλασσα και κατευθύνεται νότια, με διεκδικούμενο προορισμό το Xiamen.


Το Xiamen βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το νησί της Ταϊβάν. Αυτό το πλοίο/φέρρυ έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τον PLA για τη μεταφορά τεθωρακισμένων οχημάτων σε «ασκήσεις» που μόλις έτυχε να προσομοιώσουν την εισβολή της Κίνας στην Ταϊβάν μέσω της Amphibious Assault. 

Με τις ΗΠΑ να δεσμεύονται έντονα στη Μέση Ανατολή και να εξαντλούνται από πυρομαχικά και πύραυλους λόγω της εμπλοκής των ΗΠΑ στη συνεχιζόμενη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, αρκετοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ αναρωτιούνται τώρα ανοιχτά αν η Κίνα αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να εισβάλει στην Ταϊβάν;;

Είχαμε προειδοποιήσει για την Ταϊβάν πολλές φορές . Η άποψη του ιστολογίου εδώ και καιρό ,είναι ότι η Κίνα θα εισβάλλει στην Ταιβάν το έχουμε ξαναπεί ΕΔΩ ,ΕΔΩ και ΕΔΩ. Είχαμε πει επίσης ότι ότι η Κίνα θα κάνει την κίνηση αυτή το πολύ μέχρι το 2025. Και από ότι φαίνεται τα πράγματα άρχισαν να κλιμακώνονται.

* Αυτό το 5 μου θυμίζει πολύ έντονα 2 πράγματα...πρώτον τους 5 Εφόρους της Σπάρτης και δεύτερον τα 5 ζευγάρια "διδύμων" του Άτλαντα.!!!! Τι να κάνω αυτοί οι συνειρμοί μου ήρθαν στο νου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε πολλά αρχαια μας θέατρα υπήρχαν 5 μαρμάρινοι θρόνοι στις μπροστινές θέσεις,όπου στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.....

Απλός ανώνυμος σχολιαστής